Raikkonen 2014 için Karar Vermenin Zor Olacağını Söylüyor

yazar:

kategori:

Basında çıkan haberlere göre Mark Webber sene sonunda takımdan ayrılıp LMP1 kategorisinde Porsche ile yarışacağını açıklamadan önce de, Raikkonen Red Bull takımının transfer listesinde yer alıyordu. Fin pilotun Lotus ile olan anlaşması sene sonunda bitiyor. Henüz geleceği hakkında karar vermediğini belirten Raikkonen, bunun zor bir karar olacağını da ekliyor.

“Karar ne olursa olsun, kolay olmayacak. Ama zaten hiçbir zaman kolay değildir. Masada ilk defa farklı seçenekler yok. Siz sadece o an için doğru olan hangisiyse onu seçersiniz. Bu nedenle kararın doğru olup olamayacağını söylemek zor, yaşayıp görmek gerek. Kararı sadece kendiniz verirsiniz.”

Raikkonen, Webber’in bugün yaptığı açıklamanın kendisi için hiçbir şeyi değiştirmediğini de söylüyor.

“Gelecek sene ne olacağı konusundaki sorulara halen bir cevabım yok. Son iki yarıştan bu yana bir şey değişmiş değil. Elbette insanlar seçenekler konusunda konuşacaktır ama bunlar benim gelecek sene nerede olacağım ya da ne karar vereceğim gerçeğini değiştirmeyecek.”

“İmzalanmış bir belge olmadığı sürece insanlara söyleyebilecek hiçbir şeyim yok. Belli olduğunda herkese hemen açıklayacağım çünkü böylece insanlar artık soru sormayı bırakacak. Ama elimde bir şey olmayınca cevap veremem.”

Bu sezon Lotus’la yarış kazanan ve şampiyonada üçüncü sırada yer alan Raikkonen takımda işlerin yolunda gittiği de belirtiyor.

“Kusursuz gidiyor. Onlar olmasa Formula 1’e geri dönemezdim.”

“Elbette geliştirilmesi gereken bazı noktalar var ama onlarla şimdiye kadar harika zaman geçirdim. Bu nedenle ne karar verirsem vereyim, gerçekten alınması zor bir karar olacak.

Raikkonen, Lotus takımında özgürlüğün keyfini çıkarıyor olmasını da göz önünde bulunduracağını söylüyor.

“Anahtar noktalardan biri o. Tabii ki, iyi bir araca sahip olmak istersiniz ama kendiniz için yararlı olmasını istediğiniz bazı küçük ayrıntılar da oluyor. Ne istediğimi bilecek kadar zamandır bu camianın içindeyim. Eğer bazı konular istediğim gibi gitmiyorsa farklı bir karar verilebilir”

 


Yorumlar

  1. feasöfgiasgf avatarı
    feasöfgiasgf

    bence rai testler geri geldiğinde ve motorlar değiştiğinde rbr hala hızlı olcakmı ona karar veremiyor

  2. Raikkonen06  avatarı

    Aslinda bu aciklamadan sonra biraz daha Lotusa yaklastigini dusunuyorum cunku kimi tam bir ozgurluk delisi gelecek yilda rahat olmak isteyecektir ee lotusta istedigi gibi rhat birakiyor o zaman devam ama rbrde iyi secenek aslinda 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir