Schumacher Ferrarisini Satıyor

yazar:

kategori:

Maranello merkezli Ferrari’nin 2005 yılı ile 2007 yılları arasında 29 adet kırmızı ve Michael Schumacher’e özel bir adet siyah olmak üzere toplam 30 adet FXX modeli üretti. Pist dışında kullanılması yasak olan 6300cc’lik 800 beygir giç üreten V12 motora sahip olan FXX modelinin Michael Schumacher için özel olarak üretilen siyah aracı, İsviçreli bir lüks otomobil bayisi, Garage Zenith, internet sayfası üzerinden satılığa çıkardı. Yine Michael Schumacher’e ait Ferrari Enzo’yu da internet sitesinden satışa sunan Garage Zenith oldu.

Kaput üstündeki bulunmayan şeritleri, kırmızı çerçeveli jantları, mat kaplanmış egzoz çıkışları ve Michael Schumacher logolu siyah koltukları ile en son üretilen 30 seri numaralı bu çok özel Ferrari FXX, Ocak 2005 yılında üretilmiş ve yalnızca 900 kilometre yol katetmiş.

Dünyanın en özel otomobillerinden biri olan bu araç için Garage Zenith 2.500.000 İsviçre Frangı, yani 5 milyon 138 bin Türk Lirası istiyor.

Yine Formula 1 tarihine ismini altın harfler ile kazıtmış olan Michael Schumacher’e ait kırmızı renkli, bej koltuklu ve Michael Schumacher logolu Haziran 2003 yılında üretilen Ferrari Enzo’yu da Garage Zenith’in internet sitesinde görmek mümkün. Şehir içi kullanımında bir yasaklama bulunmayan Enzo’yu daha fazla kullanan Schumacher, bu araçla 10 yılda tam 8,500 kilometre yol kat etmiş

İsviçreli lüks otomobil bayisi bu araç için ise 1.375.000 İsviçre Frangı yani 2 milyon 828 bin TL değer biçmiş.

 

Kaynak: arabalar.gen.tr


Yorumlar

“Schumacher Ferrarisini Satıyor” için 24 yanıt

  1. Arkadaşlar ilanın linki falan varmı?

  2. İşte orası kesin gibi.

    Scuderia Ferrari bir dönemini red etti malesef. Bunu tifosilerin çoğunluğu da anlamadı. O gün bitmeyecek birkaç kariyeri bitirdiler.

    Güç savaşıydı. Koltuğun başında oturanlar rahatsızdı bazı insanların gücünden. Bugün FIA'nın başına geçen adamlar o gün daha ileri gidebilirdi.
    Scuderia yıllarca çok pişmanlık çekecek. Takımın bazı personeli hemen sonrasında çekmeye başlamıştı bile.
    O günleri, o 10 yılı bir daha hayallerinde bile göremezler.
    Bir devir bitti ama doğal yollardan değil kendi elleri ile bitirmişti big boss.
    Stratejik, politik planlar farklı olsa bugün bile bu adam orada yarışıyor olabilirdi belki 3 – 4 ncü araçlar ile belki arkada bir abi edasıyla.

  3. Modele aşırı ilgim olması nedeniyle başta inanmamıştım ama gerçeğinde ötesinde hayreti yenemiyorum.
    Para için satılmaz bir yardım için belki olabilir ama insan niye bu kadar özelin de özeti bir aracı satar çok ilginç. Schumacher bir kolleksiyoncu değil zaten Ferrari, Fiat'ın hediyeleri ile çok çok özel koleksiyoner olmuş birisi. Bildiğimiz bu makinelere sahip diğer zenginler kadar da pek ilgi duymuyor.
    Hadi satılıyor niye haberi paylaşıldı o da garip sayıları 30 ile 40 arasında değişen insana sunulsa zaten havada kaparlardı bunu. Bu kadar isme özelleşmiş, specific code lanmış modeli yutacak adamlar var dünyada. Mevcut FXX sahipleri dahi havada kapardı. Mehmet Başaran dahil.:)
    Ayrıca o rakam böyle bir model için az diyebilirim. İnternet ilansız rahatlıkla 6 milyon $'a satabilirsin ki biraz mevcuda değer biçme yapmışlar. İmzalarını görüyorsunuz hatta müzayedelerde 10-12 milyon $'lara kadar bile kapışabilecek düzeyde bir nadir öteliğine sahip (başka siyah olmasa belki:P ).
    Bundan 10 yıl önce özel kodlu bir F40 5 milyon $'a, Porsche 917 C-A 6 milyon $'a yine ilk seri kodlarına sahip F50 GT 3 milyon $'ın üzerine satıldı müzayedeler ile.
    Schumacher resmen ayıp etmiş elinde çıkarma isteğiyle.
    Enzo'yu hadi satarsın o gayet normal sıklıkla olmasada el değiştirip duruyor bunlar fiyatı da km'sinin düşüklüğünden sebep olduğunu anlıyoruz. Belki de sadece 1 defa debriyajı değişmiştir. Zorlanmadıysa şanzımanı bakım görmemiştir.

    Haberdeki bazı bilgileri geliştirmek adına da paylaşayım.
    Mevcutta toplamda 32 adet yürür 1 de motorsuz şasi olarak var. Henüz pert olan yok ve 1 'i Scuderia'nın malı. İlk siyah üretim ama tek değil 1 adet daha siyah model var ve son yıllarda ki organizasyonlarda yoğun olarak görülen bu (renk ton farkı var yada biz devamlı kirli gördük). Yine son yıllarda ki Scuderia'nın düzenlediği track day'lere bu MS imzalı katıldığını pek görmedik. Buradan garajda yattığını anlıyorduk. İlk yıllarda aracın Scuderia da durduğu tahmin ediliyordu. 29 adetlik üretim planı sonrası çok özel müşterilere ısrar üzerine üretim yapıldı. Diğer siyahın kullanım hakkı olanının ismini hatırlamıyorum kayıtlara bakmak lazım ama Scuderia taşıyor ekseriyetle devamlı onlarda duruyor olabilir.
    Normalde non street legal proje olan (tüm pist ağır performans makineleri böyledir ZondaR vb.) bunlardan 1'i street legal'e dönüştürüldü gerekli trafik ekipmanlarının eklenmesi ile. Sahibi bir ingiliz önemli bir garaj ile bu işe imza attılar. Ülke trafik kanunlarına göre değişkenlik göstermesiyle birlikte gerekli evrak ve sinyal gibi ekipmanların montaj, testi sonrası hemen herşeyi street legal'e (trafik izinli) çevirebiliyorsunuz. Avrupa özel buluşmalarına gidiyor bazen bu araç.
    Şimdilik bu kadar. Gerçek bir GT yarış makinesine en yakın makinelerden birisi ama bir yarışta GT1'ler tarafından tokatlanmaya mahkum da bir makine. Kontrolü çılgınca ve zevki herhal mukayese edilemez.

  4. Ha ha çok kötüsüb:)))

  5. Orijinal pionerr teypli,lpgli,tüm bakımları Servisi'nde yapılamamıştır..(çünkü ilk bakımı 2.000 km deydi. :p

  6. …nün gılıyım dion yani 🙂

  7. 1979 ile 2013 arası 35 yılda kazanılan şampiyonluk sayısı 7 bunların 5 ,i efsane,ye schumi,ye ait . benim için schumi,ciler için ferrari hiçbir zaman özel olmadı . özel olan schumi,dir . schumi nerede biz oradaydık her zaman

  8. Muhtemelen satışından elde edilecek para yardım kuruluşlarına bağışlanacaktır. Şumi önceden de böyle şeyler yapmıştı.

  9. Şumi ferrariye geldiğinde iki şampiyonluğu vardı

  10. Bizi satanı biz de satarız 🙂

  11. içinde küfür dahi edilmemiş bir araba 🙂

  12. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Schumacher'in paraya ihtiyacında dolayı bu aracı satıyor olamaz. Zaten yıllık gelirisi, F1'den ayrılmasına rağmen oldukça fazla. Neden böyle birşey yaptığını bende çok merak ediyorum

  13. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    schumi bizim bildiğimiz schumi değil artık. nedense 2009'dan sonra ferrari'ye boynum ağrıyo diye gelmeyip sonraki sene mercedes ile geri dönmesi nasılsa bu da bence öyle. ferrari verdiğine pişman olmuştur..

  14. Bence bir takım her zaman pilottan büyük olmalıdır. Ama durduk yere pilotunu reddetmenin alemi yok. Gel de bunu Ferrari'ye anlat.

    Ferrarici arkadaşlar daha net bilgi vereceklerdir.

  15. DreamOfWinD  avatarı

    Ferrari aracı geri çağırsın 😀
    Şaka maka bu kadarı da olmaz yani yakıştıramadım

  16. 011000110110000101101110 (spa2000) avatarı
    011000110110000101101110 (spa2000)

    Dostum,
    Schumacher ile ilgili birşey görmek istememek Ferrari'den geriye bir şey bırakmayabilir.
    İsim olarak şahsın kendisi Ferrari'den büyük maalesef.

  17. ferrari schumi için özel değildir . schumi ferrari için özel adamdır ve özel pilot,tur . Maranello'da schumi,nin heykeli varmıdır bilen varmı . eger yoksa büyük ayıptır efsane,ye

  18. Schumi ferrari,sini satıyorsa bu işin arkasında bir iş var demektir

  19. Bence de.

    Maranello'da bir müzede durabilirdi.

    Belki de Maranello artık Schumacher ile ilgili bir şey görmek istemiyordur?

  20. 011000110110000101101110 (spa2000) avatarı
    011000110110000101101110 (spa2000)

    Olmamış.
    Az biraz saygısızca olmuş bu satış eylemi.

    Merc'den dolayı artık Ferrari'ye binmem diyorsa Ferrari'ye geri iade etmeli nakde çevirmemeli.

    ———————-
    Monza'da Schumi'ye tapan tifosiler şu an çıldırıyordur.
    Çok haklı olarak.

  21. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Pazarlık payı var mı ki?

    Enzo'ya talibim de 🙂

  22. Aklıma Ferrarisini Satan Bilge Adam geldi 🙂

  23. Servis bakımlı mı acaba? 😀 900 km de azmış, kesin oynanmıştır 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir