Horner Webber'in Ayrılacağını Son Anda Öğrenmiş

yazar:

kategori:

Bu sabah saat dokuzda Webber’den bir telefon aldığını belirten Horner, Avustralyalı’nın kendisine kararını açıkladığını ve bunun doğru olduğuna inandığını söylediğini belirtti.

Horner: “Bizim artık tek yapabileceğimiz ona başarılar dilemek.”

Öte yandan Webber’in Red Bull’un patronu Dietrich Mateschitz’e kararını daha önce açıkladığı biliniyor.

Horner, “Sanırım bazı şeylerin kendi kontrolünde olmasını istemiş. Fabrikadaki çocuklar olanları doğrudan kendisinden değil de internetten öğrendikler için biraz hayal kırıklığı yaşadı. Ama bazen işler böyle olabiliyor.”

“Sanırım bir saat önceden kararını haber vermesi biraz geç oldu. Ama bir pilot ayrılık kararını ancak kendisi verebilir.”

“Mark çok özel bir insan.”

Horner, bu konudaki hayal kırıklığını dile getirse de Webber’in sezonun geri kalanında performans olarak elinden geleni ortaya koyacağından da emin.

“Onun işi bu. Her iki pilotun da işi takım adına yarışmak ve elinden geleni yapmak. Eminim bunu yapacaktır. Geride kalan yıllarda takımla birlikte harika işler çıkartı. Geride kalan sürede de aynı bağlılıkla yarışmasını bekliyoruz.”

Mark Webber ise bu konuşulanlar ilgili olarak şunları söyledi:

“Bugün Porsche ve Mark Webber günü oldu. Ben (böyle yaparak) takıma yardım ettiğimi düşünüyorum. Sonuçta ilerisi için bir karar vermek zorundaydılar.”

“Dietrich’i son aylarda ne düşündüğüm konusunda bilgilendirdim. Sezon başında karar vermem konusunda acele etmemem gerektiğini bana söyledi.”

“Bana kalırsa, mesajı iletmek için tüm doğru kanalları kullandım ve açıklama da doğru şekilde yapıldı.”

“Sezonun geri kalanı için değişen bir şey olmayacak. Verilen karar yaklaşımımı değiştirmeyecek. Son yarışlarımda podyumun ilk basamağı için mücadele vereceğim.

“Brezilya’ya kadar motivasyonu yüksek tutmak benim yararıma.”

“Otomobilin performansı düşünüldüğünde, hem kendim, hem takım hem de tüm fabrika çalışanları için zorlamaya devam etmem gerekiyor.”


Yorumlar

  1. Rudolf Haesler avatarı
    Rudolf Haesler

    Kendisini dünyanın merkezi gören Horner Efendi, takılmaman çok hoşuma gitti.

  2. Ben (böyle yaparak) takıma yardım ettiğimi düşünüyorum. Sonuçta ilerisi için bir karar vermek zorundaydılar.
    Otomobilin performansı düşünüldüğünde, hem kendim, hem takım hem de tüm fabrika çalışanları için zorlamaya devam etmem gerekiyor.

    Bu sözlerden sonra Webber'e çamur atmaya kalkacak birileri çıkmaz herhalde…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir