Hamilton Şampiyonluk Şansı için Hâlâ İyimser

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, son iki yarışında puan alamamasına rağmen kendisinin dünya şampiyonluğu şansı için kendisini kötümser hissetmek için herhangi bir nedeni olmadığını söyledi.

Montreal’deki pit yolu kazası ve Fransa’da aldığı cezalar sonrasında İngiliz pilot, iki yarıştan da puan çıkarma başarısı göstermedi ve liderlik koltuğundan 4.lüğe kadar geriledi.

Ama momentumunu kaybetmesine rağmen Hamilton, bu hafta sonu Silverstone’deki yapılacak olan yarış öncesinde iyimser durumda.

Hamilton: "Bu senenin şampiyonluk mücadelesinin gerçekten yakın olduğunu düşünüyorum, belki de geçen senekinden de yakın. Ve daha kolay olması adına herhangi bir işaret de yok"

"Rahat bir şekilde önde olan bir pilot yok. Bir kaç puansız (yarışım) oldu ama Ferrari pilotlarının da oldu. Sezonun ikinci yarışına girerken istikrarın önemli olacağını düşünüyorum.  Ama Massa’nın sadece 10 puan gerisindeyim ve matematik açık: eğer bütün işler tam anlamıyla yolunda giderse tek yarışta bunu telafi edebilirsiniz."

Hamilton, Raikkonen’in geçen sene geriden gelip şampiyonluğu almasının pilotlara sonuna kadar zorlaması gerektiğini gösterdiğini söyledi.

Hamilton: "Geçen sene iki yarış kala Kimi 17 puan gerideydi. Sadece geri dönmesi değil, şampiyonluğu da kazanması, bu sporun ne kadar da tahmin edilemez olabileceğini bizlere gösterdi. Asla bir şeyi garantiye alamazsınız. Ve bu nedenle hâlâ kendime güveniyorum ve odaklanmış durumdayım. Kalan 10 yarışımız var, 100 puan. Hepsi onun adına oynanacak durumda ve ben buna hazırım."

İngiliz pilot, geçen hafta Silverstone’deki testlerin son gününde zirvede yer aldı. Hamilton, İngiltere’deki yarışın McLaren ve Ferrari arasında zorlu bir mücadeleye sahne olacağını düşünüyor.

Hamilton: "Testlere daima yeni parçalar getiriyoruz ve Silverstone da farklı değildi. Heikki iki gün araçta yer aldı ve ben sadece son gün (direksiyona) geçtim. Ama bazı ümit verici yeni aero parçaları ile yakıt ve yağ için gelişmeleri denedim."

"Sadece küçük şeylerdi ama bir fark yaratacağınız yerler bunlar. Ferrari güçlü olacak ama yenilmez değil. Harika bir pakedimiz var, yüksek hızlı virajlardaki performans için sıkı çalıştık ve yarış öncesinde kendime güveniyorum."


Yorumlar

  1. bu yıl massayı hamilton sampiyon yapacak
    yada massa hamiltonu …adamlar rakip olarak ikiside kimiyi görüyorlar. hic birbirini adamdan rakipten saymıyorlar.
    bu isten kimi zararlı cıkıyor.bekleyelim görelim

  2. evet söylediğin gibi muhtemel 18 puan gitti şuan rahat bir şekilde 10 puan farkla lider olabilirdi ingiltere yarışı kilit nokta zaten sezonun yarısı geçilcek bu yarıştan sonra 1.lik gelirse çok güzel olur.

  3. hamilton son 2 yarışta tam 16 puan çöpe attı yaptığı hatalarla. Kanadayı kazansa ceza almasa fransada belki sorun yaşayan kimiyi de geçicekti. Çoook yazık oldu. bu yüzden şampiyonluğuna şu anda yüksek ihtimal vermiyorum Mclarenin performansına da bakarak ancak İngiltere yarışı çok önemli. Bir geri dönüş yaşamak ve yaptığı hataların moral bozukluğunu üstünden atması için burda kazanması şart

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir