Domenicali: "İki Şampiyon Adayına Sahip Olmak Handikap Değil"

yazar:

kategori:

Ferrari takımı patronu Stefano Domenicali, Magny-Cours’daki egzoz sorununun ardından Silverstone’deki yarışta takımının Kimi Raikkonen’in motorunu değiştireceğini düşünüyor.

Kimi Raikkonen Fransa’da, kendisine muhtemel bir galibiyete mâl olan egzoz sorunu ile karşılaştı ve bu durum, aracına ve motoruna biraz zarar da verdi. Devamında başka sorunların da meydana gelebilme ihtimali ile takım, bu hafta sonu Britanya GP’de Raikkonen’in motorunu değiştirmeyi gözden geçiriyor.

Yeni kurala göre Raikkonen, sezon içindeki ilk motor değişikliğini yaptığı için 10 sıra grid cezası almayacak.

Domenicali: "Kimi^nin motorunun durumu ve kurallar göz önüne alındığında, bir cezayı önlemek amacıyla, riski azaltmak için yeni bir ünite kullanacağımızı düşünüyorum"

Stefano Domenicali, yapılan hatalar ve dayanıklılık sorunları nedeniyle bir çok puanı gerilerinde bıraktıklarını da ifade etti.

Domanicali: "Sayılara bakıldığında şimdiye kadar elde ettiklerimizle tatmin olabiliriz ama durumun o kadar da pürüzsüz olmadığını unutmamalıyız. Bazı önemli puanları yolda bıraktık; dayanıklılık eksikliği nedeniyle her seviyedeki hatalarla… Şampiyonadaki durumumuz çok daha iyi olabilirdi."

"Bir hafta sonunda performansımız rakiplerimizden birinden çok daha fazla iken bile bazı küçük ayrıntılar veya bir hata ile amacımızı ulaşamama riskiyle karşı karşıya geldik. (Fransa’da) Kimi’nin aracını varışa götürdük ve bunda şanslıydık. Ama bu alarm zili, bizi uyanık tutuyor"

Ferrari şu anda hem pilotlar hem de takımlar sıralamasında ldier konumda yer alıyor. Bununla birlikte Domenicali, sezonun geri kalanında mücadelenin ne kdar zorlu geçeceğinden emin değil.

Bunun yanında İtalyan takımın patronu, iki pilotuyla da şampiyonluk mücadelesinde yer almalarının kendileri için bir dezavantaj olmadığına inanıyor.

Domenicali: "McLaren, performans açısından ortaya koyduğu bir şeylere sahip olabilirken BMW, sonuç açısından bir şeyler gösterdi. Pilotlar şampiyonası düşünülürse listede 4 pilot var. Ve ikisinin bizim takımdan olması gurur verici"

"Zaman zaman, aynı zamanda diğer takımların pilotları ile savaşırken birbiri ile de mücadele eden iki pilota sahip olmanın zor olacağı sözlerini duydum. Ama buna katılmıyorum"

"Takım içinde harika bir ahenk ve şeffaflıkta çalışırsanız ve şampiyonluk için mücadele edebilecek iki pilota sahip olursanız, bunun bir handikap değil kaynak olacağını söyleyebilirim"


Yorumlar

  1. Domenicalli daha ''yarışçı'' bir ruha sahip gibi. todt'u aramayacağım kesin.

  2. Takım için çok yararlı zaten puan tablosundan belli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir