Lotus Süspansiyonda Değişikliğe Gidiyor

yazar:

kategori:

Autosport’un haberine göre McLaren takımı Britanya GP’sinde Lotus otomobilinin süspansiyon tasarımının yasal olup olmadığı hakkında bilgi istemiş. 

McLaren takımı konu hakkında yorum yapmaktan kaçınsa da konunun gövdeye bağlanabilecek maksimum süspansiyon bileşeniyle ilgili olduğu sanılıyor.

Teknik düzenlemelerin 10.5.2. maddesinde süspansiyon bileşenlerinin üç parça şeklinde olacağı ve titanyum, alüminyum ya da çelikten yapılabileceği belirtiliyor.

Lotus’un mevcut sisteminde ise üç yerine dört parça yer alıyor.

Lotus’tan bir kaynak FIA’nın açıklamalarına uygun olarak yapılacak ufak değişikliklerle sorunun giderileceğini ve bunun aracın performansını etkilemeyeceğini söylüyor.


Yorumlar

  1. Lotus yapinca hemen nasıl hesap soruyorlar. Bu hayatta gariban olmayacan abi düşene tekme basan basana. Yapsin abi yasal değilse değil. Garibanlar sanki şampiyon mu olacaktı? biraz daha heyecan getirirlerdi. Aynısı red bull yapsa 5 ay sonra hesap sorarlar o zamana kadar atı alan üsküdarı geçiyor tabi. Böyle küçük takımlar yada bütçesi küçük takımlar yapinca anında açıklama isterler. Ne bu tezat? lanet olsun.

  2. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Aerodinamik olarak eksiklik yaratabilir bana kalırsa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir