Silverstone'da Zafer Rosberg'in Oldu

yazar:

kategori:

Rosberg’i Red Bull pilotu Mark Webber takip ederken Ferrari takımından Fernando Alonso da podyumun son basamağına çıkan isim oldu.

Yarış devam ederken ilk sırada olan Hamilton’ın sol arka lastiğinin patlaması sonucunda Red Bull pilotu Sebastian Vettel’in ilk sıraya yükseldiği yarışta, Alman pilotun da sorun yaşayıp aracını kenara çekmesiyle Mercedes pilotu Nico Rosberg ilk sıraya yerleşti. 

Güvenlik aracı periyodunu ardından Rosberg, Webber, Alonso, Raikkonen ve Hamilton arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. 

Yarış içerisinde Hamilton’ın yaşadığı lastik sorununu yaşayan Felipe Massa finiş çizgisini altıncı sırada geçerken, Force India’dan Adrian Sutil yedinci, Toro Rosso pilotu Daniel Ricciardo sekizinci, Sauber’den Nico Hulkenberg de onuncu oldu.

Poz Sürücü Takım Tur Zaman Grid Puan
1 Nico Rosberg Mercedes 52 Winner 2 25
2 Mark Webber Red Bull Racing-Renault 52 +0.7 secs 4 18
3 Fernando Alonso Ferrari 52 +7.1 secs 9 15
4 Lewis Hamilton Mercedes 52 +7.7 secs 1 12
5 Kimi Räikkönen Lotus-Renault 52 +11.2 secs 8 10
6 Felipe Massa Ferrari 52 +14.5 secs 11 8
7 Adrian Sutil Force India-Mercedes 52 +16.3 secs 6 6
8 Daniel Ricciardo STR-Ferrari 52 +16.5 secs 5 4
9 Paul di Resta Force India-Mercedes 52 +17.9 secs 21 2
10 Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari 52 +19.7 secs 14 1
11 Pastor Maldonado Williams-Renault 52 +21.1 secs 15  
12 Valtteri Bottas Williams-Renault 52 +25.0 secs 16  
13 Jenson Button McLaren-Mercedes 52 +25.9 secs 10  
14 Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 52 +26.2 secs 17  
15 Charles Pic Caterham-Renault 52 +31.6 secs 18  
16 Jules Bianchi Marussia-Cosworth 52 +36.0 secs 19  
17 Max Chilton Marussia-Cosworth 52 +67.6 secs 20  
18 Giedo van der Garde Caterham-Renault 52 +67.7 secs 22  
19 Romain Grosjean Lotus-Renault 51 +1 Lap 7  
20 Sergio Perez McLaren-Mercedes 46 +6 Laps 13  
Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 41 +11 Laps 3  
Jean-Eric Vergne STR-Ferrari 35 +17 Laps 12

En hızlı tur: Webber, 1:33.401



Şampiyonada Durum:                

Pilotlar:                    Markalar:             
 1.  Vettel        132        1.  Red Bull-Renault          219
 2.  Alonso        111        2.  Mercedes                  171
 3.  Raikkonen     98        3.  Ferrari                   168
 4.  Hamilton       89        4.  Lotus-Renault             124
 5.  Webber         87        5.  Force India-Mercedes       59
 6.  Rosberg        82        6.  McLaren-Mercedes           37
 7.  Massa          57        7.  Toro Rosso-Ferrari         24
 8.  Di Resta       36        8.  Sauber-Ferrari              6
 9.  Grosjean       26       
10.  Button         25       
11.  Sutil          23       
12.  Vergne         13       
13.  Perez          12       
14.  Ricciardo      11       
15.  Hulkenberg      6    

Yorumlar

“Silverstone'da Zafer Rosberg'in Oldu” için 210 yanıt

  1. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    benle konusurken düzgün yorumlar yap agzının ortasına çakıveririm yoksa sanal ortam olduğu için herşeyi yazarsın tabi ulan velet orda o yarıştan önce de alonsonun motoru patladı evet ulan onun motoru patladı diye illa schuminindemi patlamak zorunda ozaman rai nin mc larenin başına gelenler alonsoya da gelseydi massayı geçmişti şimdiye

  2. içten yanmalı motor otto çevrimidir niklaus otto tarafından üretilmiştir alman makine mühendisi 1876

  3. kimi faster than you oldu.

  4. benim gro ya ne oldu bilgisi olan varmı?
    yarışı izliyemedimde.

  5. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Sc girmeden 4. sıradaydı ama altında bitmiş yumuşak lastik vardı.Sc girmeseydi webber asla raikkonenin önünde olamazdı.Alonso ile podyumun son basamağı için savaşırlardı.Son sözü pit stratejisi belirlerdi.Yüksek ihtimalle Alonsoya geçilirdi.

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Nasıl çıkamazdı? Zaten SC girmeden dördüncü sıradaydı.
    Vettel sorun yaşayınca otomatikman, üçüncü oldu ve SC girince de 3 puan daha aldı.

  7. mehmet ceviz avatarı

    tespitine katılmakla birlikte görüşümüde yazmak isterim.

    eğer bugün otomobil sporları varsa,içten yanmalı motorlu aracın mucidi;gotlıeb daimler ve karl benz in kurucusu olduğu gümüş oklara herşey fedadır.şu anda pistte gerçek anlamda üretici sıfatı sadece mercedes e verilebilir.bir diğer üretici ferrari ise daha farklı bir segmenttedir.

  8. Iron Crusher avatarı

    şuna ben hamilton dan nefret ediyorum demiyorsun da rosberg daha avantajlı diyosun 🙂 güldürdün akbuyucu 🙂

  9. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Webberde podyuma çıkamazdı.

  10. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Abdurrahman, SC içeri girmeseydi; Alonso podyuma çıkamazdı.

  11. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    vettel isteseydi aracını daha güvenli bir yerde durduramazmıydı.Bakkalın önüne park eder gibi parketti.Tabi o sırada webbere acilen sc lazımdı.Webberde yumuşak lastik vardı ve podyumu tehlikedeydi.Helal olsun redbula.Adamlar out olurken bile diğerinin hesabını yapabiliyorlar.Weber bu kıyağı unutmasın.

  12. gro'nun yarışı bırakmasına gerek yok. takım raiye yol ver dedi diye yarışmı bırakılır. takımın talimatına uyarsın ama elinden geleni de yaparsın. ben bilerek bıraktığını sanmıyorum.

  13. biraz usturuplu yorumlar yap.bili,yorsan konuş bilmiyorsan sus adam sansınlar.o yarıştan öncede monzada alonsonun motoru patlamıştı biliyorsun demi.o motor patlamasaydı zaten şumi o farkı zor kapatırdı.

  14. Çok çetrefilli şeyler söylemeye gerek yok bu her zaman böyledir herkes birşeye yakıştırır kendisini ve popüler olarak da diğerinden nefret eder. Herkes başladığında birini tutar diğerlerinden üstün olmuştur o. Schumacher dönemi de böyleydi. Herkes sevmek zorunda değil ancak ikiye bölünen dünyada diğer safta kendisini hissedenler düşmanlık yapmayı tercih ediyorlardı. Senna'yı da döneminde herkes sevmiyordu öyle sanılıyor 2000'lerden bakınca dünya yine iki parçaya ayrılmıştı yine ciddi bir topluluk Alain'ci olmuştu. Buna ben de dahilim. İllaki birer sebep bulunur karar verme sonrası. Tv'yi açar kimisi aaa bu güzel der artık o, onundur. Ben Schumacher'i Senna'yı yenmeye başladığı için ve Senna'nın ona yaptığı bir hareketten sonra sevmeye başlamıştım yoksa sadece dikkat çekici biriydi, genç yetenekti.
    Mevcut durumun nedeni Vettel'in kişiliği, kendisi değil büsbütün aslında. Nedenin çoğunluğu Redbull'un başarısı. Bir parmaktan, iki sözden nem kapma da bu nedenle oluyor. Niçin böyle bir ciddi kitle var ve az sayıda dönemin başarılı çocuğunu seven kitlenin azlığı var çünkü ortada 2 taraf koca Ferrari ve Mclaren kitlesi var. Bunlar kendilerini yenen şeye karşı ruhi husumet besliyorlar. Redbull'u büyük olarak kabul etmeleri mümkün değil çünkü kendileri yenilmiş gibi oluyor. Aynı şey sabit 2 şampiyon takımın dışında BrawnGP'de oldu basından tut, pilotlara, padoğun tamamına kadar difüzör şampiyonu olarak lanse edildiler aynı meşrubatçı şampiyon gibi. Kimin hoşuna gitti sonrasında dönüşen BrawnGP'nin şampiyonluğu. Çok çok az insanın.
    Bir de insanlığın en başarılıyı tutma realitesi vardır her dönemde bu oluyor.
    Yaşlandıkça geçiyor bazılarında.
    Böyle şeyler olmasa sportif dairede partizanlık, fanatizm diye bir şey olur muydu.

  15. Eray Parlak avatarı

    3 senedir ha mercedes hop mercedes çözüldümü acaba lastik sorunu diye diye kendimizi yedik.
    Şikeylede olsa çözüldü ama bizim için iş işten geçmiş oldu…

  16. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Böyle bir yarışı kaçırdığım için çok üzgünüm.Görünen şu ki sezon başında redbull'un üstüne gelindiği kadar lastikler korunmamalıymış bu lastikler artık heycandan öteye sürücüler için tehlike arz etmeye başladı.Hamilton ve Vettel için üzücü bir yarış oldu.Massa gerçekten çok güzel işler yaptı tebrik ederim podyumdaki tüm pilotlar haketti yerlerini.Ama şunu demeden geçemeyeceğim Mercedes lastik testlerinden gerçekten bir avantaj elde etti mi etmedimi bilemeyiz redbullda lastikleri çözdü onlarda çözmüş olabilir üzücü olan McLaren ve Ferrari gibi büyük takımların durumları.Ferrari bu durumda devam ederse Alonso şampiyonada yerini Hamilton veya Rosberg'ten birine bırakacak Ferrari ve taraftarları olası bir Mercedes şampiyonluğunda yine bir yeni takıma yenilmeyi kaldırabilir mi orası karışık bir durum.Takımımız için ilerleyen yarışlar umut vaat ediyor.

  17. arkadaşlar yarışı izleyebilecegim bir link verirmisiniz ?

  18. Senin canını yiyeyim dürüst kardeşim 🙂

  19. sesli güldüm hakan lol

  20. Arkadaş vettel den neden bu kadar nefret ediyorlar anlamadım.Bu konuda iki düşüncem var. Galiba webber le olan mücadelesinden dolayı nefret ediyorlar.Bu olay bence normal vettel genç bir sürücü ve yetenekli bir pilot webber den daha iyi bunu herkes görüyor.Bence asıl sorun schumacher döneminde bu zaman ki kadar sevilen pilot yoktu bizim dönemimizde birbirinden yetenekli çok iyi pilotlar var.(Alonso,raikkonen,vettel,hamilton,button,webber,rosberg) böyle bir şey bana göre şimdiye kadar görülmemiş.Asıl anlatmak istediğim herkesin tuttuğu bir pilot var.Vettel in bunlar arasında iyi bir araçla diğer sürücülere fırsat vermemesi ve şampiyon olması normaldır ki ben de dahil olmak üzere (alonso) diğer pilotları tutan taraftarların hoşuna gitmiyor.Örnek;vettel in aracı arızalanınca seyirciler daha doğrusu az önce bahsettiğim gibi hamitoncular sevinmeye başladı.

  21. yaw arkadaşlar bu sc ye gıcık oluyorum.bi girdi mi çıkmak bilmiyor.bu güvenlik olayını da abartıyorlar.konvoy geçmiş gitmiş hakemler mal gibi duruyor orda.ne duruyorsunuz temizleyin hemen.bi vettelin aracını çekemediler nerdeyse sc nin arkasında bitecekti.temizlik işi çok uzuyor turları yiyip bitiriyorlar

  22. valla bugun alo kimiyi kaç defa avladı sayamadım hem de lastikleri aynı iken.bi ara belgesel izliyom zannettim çitanın ceylanı avladıgı gibi avladı kaç defa.giriyolar çıkıyolar kimi önde.alo da tabi hunting :-)))

  23. Bence bu zaferin ve lastik testi skandalının özeti şudur;

    Fia baktı mercedes markası bu yılın bariz şekilde tek turda açık ara hızlı aracı ancak her pazar madara oluyor lastikler yüzünden ve mercedes te bir türlü sorunu çözemiyor. Muhtemelen pirelli mercedesin lastik kullanımı ile ilgili neyi yanlış yaptığını ve yapabileceğini biliyordu ve mercedes markasını gelecektede f1de tutabilmek adına 2013 ün en hızlı arac fia pirelli görüştü ve şu duruma bir el atın dedi ve gizli bir test planlandı o teste pirelli lastiklerinin kullanımının inceliklerini mercedese gösterdi ve mercedeste artık pazar günleri de galibiyet kovalayan bir araç haline geldi belkide 2014 içinde avantaj sağladı. Son 5-6 yılda bu tip kronik problemlerden ötürü üretici firmalar başarıyı yakalayamadılar ve bu nedenle f1'den çekildi.
    YANİ FİA DEDİKİ, HONDA'YI İFLAS ETTİRDİNİZ, TOYOTAYA'YI BEZDİRDİNİZ, BMW' Yİ BUNALTTINIZ, RENAULT'YU HARCADINIZ, AMA MERCEDES'İ YEDİRMEYİZ

  24. Haklısın hakikat aynasında gerçekten bir risk söz konusu değildi ben de öyle düşündüğümden içime sinmiyor ancak ifade ederken, bakış atarken yönetimin, sıradanlaşan uygulamaların, hakemlerin bakışı ile değerlendirmek durumundayız bu sebeple riskli bölge ifadesini kullandım işin kurallarını böyle söylüyor.
    Binlerce farklı değişken olduğu için standart bir prosedürü doğru uygulamak mümkün olmayabiliyor.

    Ben aslında çeşitli zamanlarda fırsat, imkanı bulmuşken hakemlerin güvenlik aracını sokarak araçlar arasında ki mesafelerin azaltılmasına da destek veriyorum. Elbet pilotların şahsi gözlükleri ile adaletsizliklere neden olabilir ancak bence yarışın zevki, mücadele seyri, Show'un güzelleşmesi daha önemli.

  25. son zamanların en ilginç yarışı oldu rosberge tebrikler ama en büyük tebriği Hamilton hakkediyor massada iyi iş çıkardı yarışta iki detay dikkatimi çekti çok değil 3 yarış önce en hızlı araç olan Ferrari sıralamalarda 5 olmasına rağmen yarışta en yakın rakibinden 0.5 sn hızlı araçla galibiyeti kutlamıştı ki bir pitstop fazla yaparak bunu başarmıştı lotus ikinci en hızlı araç görünüyordu ispanyadan sonra Ferrari ve lotus Monaco kanada ve ingilterede mücadeleci olamadılar hele burda liderden tur başına 1 sn yediler bu kadar kısa sürede bu farkın olması akılalmaz bişey ikinci detay ise lastik konusu Mercedes test etti lastikleri anladı orası tamam ama redbull tam bir kapalı kutu çinde lastik nedeniyle q3 te tur atmadılar ispanyadan sonra lastik üreticisini ağır eleştirerek lastiklerin değişmesini istediler ispanyaya kadar lastiklerde sıkıntı yaşıyor gibi göründüler!!! lastikler değişmedi ama ispanyadan bu yana redbull lastikleri gayet güzel kullandı ki bugün lastikler için en zorlayıcı yarış oldu 3 takım lastik patlattı bunlardan biri lastiklere iyi baktığı söylenen ferrariydi ama redbull Ferrari Mercedes ve lastik uzmanı gösterilen lotustan sonra pite girdi ve ilk bölümde en uzun süre pistte kaldılar tempolarıda çok iyiydi nasıl 3 yarış önce 0.5 sn hızlı olan aracın bugün 1sn yavaş kalması ilginç geldiyse 3 yarış önce lastik bitiren aracın bugün lastikler açısından en zorlayıcı yarışta lastiklere en iyi bakmasıda aynı şekilde ilginç ve bir hayli düşündürücü

  26. http://postimg.org/image/k2qtqkuq7/

    90'lardan beri bu sporun aşığı biri olarak son SC'yi hiç tasvip etmiyorum.

  27. Vettelin araci çektigi yer guvenli bir yer degildi,pit duvarinin yanina park etti ordan geçis yapan araçlar için risk teskil ediyordu…

  28. Aracın durduğu yer itibariyle riskli bölgede olması. Anlaşılan hızlı bir içeri alma yöntemi orada yoktu güvenlik aracını içeri soktular.
    Normalde orada bir geçiş kapısı olmalıydı (daha ileride olabilir) tam göremedik sanırım yeterli değil orası, çekici vinç de göremedik. Sarı bayraklar altında içeri hızla alamadıklarını anlamayı sağlar bu. Ben içeri çekerken de göremedim zaten. Bugün yayın pek iyi değildi.

  29. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Çünkü araç yolun ortasında durdu.Mecburen kaldırabilmek için .SC girdi.

  30. Aynen test den önce hamilton da rosberg de sürünüyorlardı gel geç di ikiside.

  31. Bir pilotun hızı değil teknik yönü arac gelisiminde katkı sağlayabilir ama o da oldukça sınırlıdır bu özellikdeki pilotlar da oldukça enderdir.Mesela değişken koşulları daha iyi okuyan sezgileri kuvvetli isabetli kararlar verebilen Button ın teknik yönü Hamilton a göre daha avantajlı olabilir geri bildirimde.
    Her pilotun bir diğerine göre artıları eksileri olabilir Bu yüzden hiç bir pilotu ilahlaştırmamak gerekir.
    Ancak pilotları değerlendirmek onlara değer yüklemek için temel kriter başarı olmalı neticede tüm pilotlar tarih boyunca tek bir amaç için yetiştiriliyor ve mücadele ediyorlar o da başarılı olabilmek.Tek bir yarış kazanmanın bile zorlukları gözönüne alındığında ciddi başarılar elde edebilmek formula 1 dünyasında büyük pilotların üstesinden gelebileceği bir durumdur.Hız gibi sadece bir alanda değil bir çok etkenin içerisinde makul bir ortalamayı bulabilmek sizi büyük pilot yapar ve sizi başarıya taşır.

  32. serdar yakut avatarı

    bütün yorumları okumadım belki arkadaşlardan biri bahsetmiştir ama biri bana vettel yarış dışı kaldıktan sonra güvenlik aracı neden girdiğini açıklayabilir mi

  33. Formula 1 saçma bir spor olma yolunda ilerliyor gibi sanki.Test yasak,drs var yakıt ikmalı yok takım emirleri serbest,tek lastik tedarikcisi var.Aklima gelmeyen bir sürü şey daha vardır olumlu anlamda bazı şeylerde vardır.Bizim takımın zaten işi bitmiş pilotlar da evlere şenlik bu da etki ediyordur sıkılmama.Ama eskiden bu kadar çok geçiş olmamasına rağmen daha fazla tutkuyla bağlanmıştım F1e.

    Hamiltonun lastiği patlamasaydı bu yarışı kazanabilecek gibi göründü.Vettelin sorun yaşaması heyecanı artırdı ama bu her zaman başına gelmeyecektir büyük bir sürpriz olmassa Vettel şampiyon yine bu sene.Onu zorlayabilecek tek pilot Alonso o da en az yarım saniyeye yakın Vettelin aracından daha yavaş (Ferrari)..Kimi neden pite girmedi son sc periyodunda bunu kimse anlayamadı.

  34. Çok kısa. Böyle lastikler olmasa bu derece bir 8-9 tur izlemek mümkün olmazdı. Gözümüzü ayırmadığımız, dikkatimizin başka şeylere kaymadığı bir yarış oldu.

    Pilotların gözünden bakınca da 5 turluk lastiğin dahi bu derece performansa etki etmesi kabul edilebilir bir şey değil. Çılgınca bu, elinizden hiçbir şey gelmiyor. İnsanın yarışması değil ki bu, oyunlarda bile insanların kabul edebileceği bir şey değil. Ancak ne kadar zaman oldu değişmiyor.

    Bir makinenin 4 şartından birinin diğer 3 ünden %50'den fazla öne çıkması insanları memnun edebilecek bir şey değil. Ancak kendilerine dokunmadığı sürece ses çıkarmıyorlar bir birlik halinde hareket etmiyorlar. Dokunduğu zaman inlemek ise riyakarca geliyor.

  35. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    o diye çelişikle yorumlar yapma yasakdır bir üyenin ya ismini verirsin yada vermezsin kendin adam gibi yorum yap çok biliyosan bu site tartışmaya açıktır isteyen istedigi kişiyle tartışır istediginin avukatını yapar sana soracak degildir bunları yapan tartışma küfre dönerse bunla ilgilenecek kişi admindir.

  36. birileri adamın hakkını veriyor 😀

  37. Guzel ve heyecanli bir yaris oldu gercekten. Kazananlari tebrik etmek gerek.

    Bence bu yarista pilot olarak degilde takimlar acisindan her takim cok sansizdi. Cunku her tur baska bir olay oldu ve takimlar ne yapacaklarini sasirdilar. SC anlarinda bile takimlarin cogu hep tedirgindi. Pilotlar olarak ise sansiz olanlarin cogu pilotluklari sayesinde bitirebilecekleri en iyi yerde bitirdiler. Onlara ekstra tebrik gelmesi gerekiyor.

    Simdi,

    Ferrari'ye kotu arac diyenleri anlamakta zorlaniyorum arkadas. Tamam arac tek turda biraz yavas olabilir ama arac yarislarda resmen ucuyor. DRS acan takima karsi bile DRS'siz hem direnebiliyor hem de gecebiliyor. Yanyana girilen virajda araclari oyle bir gecisleri var ki sanki o anda motor iki kat guc sagliyormus gibi. Bunlari kimse gormuyor herhalde. O yuzden Ferrari hem podyumda hem de podyuma yakin yerde yarisi bitiriyor. Her yaris boyle bu. Belki Monaco'da biraz ters gitti isler ama son yillarda Ferrari yarislarda bariz ustunler. Alonso'ya verilen teknik destegin %10'u Massa'ya verilseydi en azindan takimlar sampiyonlugunu alabilirlerdi gecmiste. Neyse Ferrari fanlari ile kavga etmek istemem.

    MErcedes icin, duzlukte en hizli arac bana gore. Ama bu yil ki yarislarda bir cok eksiklerini gidermeleri ve malum gizli test ile ileri ciktiklari asikar. Ama gecmisten bugune kadar bircok takim boyle seyler yapti. Bu sebeple Ecclstn amca boyle buyuk bir takimi F1'den sogutacak hamleler yapamaz cunku zaten maddi anlamda F1 tehlikede su anda. Simdilik buyuk takimlara surekli kinama cezasi verilecektir. Hee gelecekte diger buyuk takimlar sampiyonaya katilir ve soz hakki alabilirse o zaman isler degisir.

    McLaren icin uzuluyorum. Ama Button icin daha cok uzuluyorum. Bu yilki yarislara baktigimizda hep onun tarzinda galibiyetler izledik. Belki arac istenilen seviyede olsa bir iki yaris alabilirdi diye dusunuyorum. Yazik.

    RedBull icin, araca diyecek bir sey yok eksik olan tek sey duzluk hizlari ki o da olsa yarislar izlenmez bile. Nadir de olsa boyle yolda kalmalar olacaktir. Vettel sogukkanli olmasi sayesinde surekli her yarisa kazanan olarak cikiyor. Kazanir kazanmaz ayri bir sey ama boyle bir ozelligi gitgide benimsemesi onun icin guzel bir sey. Webber icin ise gecmisten beri severek izlerim kendisini ama bazi yorumcularin dedigi gibi ozgur ruhlu olmasi ona biraz ters tepiyor gibi. Adam sinirlense bile uzatmadan yarisa devam ediyor. Bir sogukkanlilik abidesi bu adam. Haketti bu yaristaki yerini.

    Lotus'a birkac akilli teknik adam gerekiyor. Surekli stratejik hatalarla yarislari kendi elleriyle veriyorlar. GRO'yu yavaslatmakta neyin nesidir abi. RAI zaten gununde degildi bugun, iki tur GRO'nun arkasinda oldu diye de yol ver denmez ki. Onlerindeki pilotlar yuzunden zaten o grup birbirine yakindi yoksa GRO alip giderdi. Zaten o mesajdan sonra da GRO birakti yarisi. Onun icin ve bu duruma dusen tum pilotlar icin uzuluyorum. RAI'den daha iyi bir yerde bitirebilecegine inaniyordum.

    Force India, her sene azar azar ama guclenen bir takim olmasi iyi bir sey. Paralarini bosa harcamiyorlar hic yokta. Sutil'e sallayan arkadaslar bence haksizlik yapiyorlar. Cok iyi bir pilot oldugu her halinden belli adamin.

    Sevgiler ve saygilar…

  38. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    sen lotusun hem maximum hızını hemde normal hızının iyi olmadıgını biliyondur bu doğal benim dedigimse rai bunlara rağmen ustalıkla yarıştı ve podyumu özellikle aracı iyi olmadıgı halde kendisinin cabasıyla hak etmesine rağmen şanssız oldugu icin podyuma çıkamamasının nedenini şanssızlık olarak görüyorum bugun alonso şanslı rai şanssızdı yarış icinde raidede alonsodada şanslı anlar olabilir ama önemli olan sonuçtur rai bugun gerçektende podyumu hak etti bunu kime sorsan kabul eder benim derdim rai nin hakkını alamamasıdır alonsonun şanslı oldugunu söylememim tek nedeni yarışı webber pite girse bile 4. bitirecekken 3. bitirmiş olması oldu bu arada ismim vehpi degil vehbi.

  39. Rosberg'e sarı bayraklar altında aşırı hız yaptığı için kınama cezası geldi.

  40. Ben yalnızca mesajının içerisindeki çelişkiyi göstermek istedim. Kimin şanslı olduğu benim üzerinde tartışmaya değer bulduğum bir konu değil elbette.

  41. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Rosberg gerçekten harika bir yarış çıkardı, Sessiz sedasız aldı yarışı götürdü. SC'nin ardından Webber'e geçilir diye düşündüm ama harika turlarla beraber yerini bırakmadı.

    Hamilton hem şanslı hem şanssızdı. Ama lastik patlatmasa galibiyet alacak isim olabilirdi.

    Alonso son yarışlarda durağan gözüküyor, Son turlarda yeni lastiklerle güzel geçişler izletti. Görmek istediğim Alonso işte bu.

    Raikkonen için yine çok garip ve şanssız bir gün oldu. Açıklamalarını merak ediyorum 🙂

    Massa harika bir start aldı, Lastik patlamasa çok daha iyi bir yerde yarışı bitirebilirdi.

    Mclaren'ler çok az hızlanmış gibi görünsede bu hız Mclaren'e yakışmıyor.

    Webber'in yarışı kazanamasını çok istedim ama olmadı, Son turlarda güzel bir yükselişle çok başarılı olduğu İngiltere GP'sinde Podyuma çıkt.. 2 Tur olsa galib bile gelebilirdi.

  42. Allahın sopası yok işte tc denilen sistemi kaç yarış kullandı Ferrari?Sayısını bi yaz.Peki Mercedes bu elde ettiği veriler neticesindeki gelişimi kaç yarış kullanacak onu da yaz.Diyecek mi ki biz 1000km testinden önceki halimize geri döneceğiz?Sen tc yi sakız gibi ağzına dolayıp malzeme ederken bu günlerin geleceğini bilmiyordun değil mi?Neymiş o halde fanatiklik yapıp zamanında sağa sola iki argümanla sallamayım gün gelir tuttuğum pilotun gittiği takım bi nane yer sonra ne yüzle elde edilen pozisyonları savunurum,pilotuma mal ederim der insan değil mi?tc yi her fırsatta malzeme yapıp Pilota yüklenen sen şimdide aynı delikanlılığı kendi pilotuna yap oldu mu?

  43. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    aynen hile ile kazanılan yarışlar tebrik edilmez rosbergi severim ama malesef hile var haksızlık var hamilton alışkındır nasıl olsa mc larenden hile mile işlerine 😀 alonso da bilir 😀

  44. Aras Tekiner avatarı

    iyi oldu ama sayesinde Alonso podyuma cikti 😀

  45. evet pilotları altındaki araca göre değerlediriyorum. ve ayrıca lotus aracı yavaş felan değil. ben raikkonenin çekingenliğine sinir oluyorum. tamam araç önemli ama bir kez de şaşırt be adam. altındaki araç iyi, zorla şu aracı yahu. artık diğerlernin lastik sorunundan yararlanamayacak raikkonen bunu anlaması gerek. ben hiç suya sabuna dokunmayayım, önümdeki pilota atak girişiminde bile bulunmayayım nasıl olsa lastik avantjımla geçerim havasından çıkması gerek raikkonenin. bu yıl normal olarak raikkonen kimi atak yaparak geçti ben pek bişey hatırlamıyorum.
    araç kötüyse diğerlerinin de kötü. alonsoyu çok takdir ettim bugün. gerçekten üst düzey yarıştı.

  46. illegal tc ile elde edilen şampiyonluklar ne olacaktır? illegal işler konusunda en son yorum yapması gerekenler yorum yapıyor. lastikler değişsin de siz de azalarak bitin artık.

  47. Vettel:Yazık oldu
    Massa:Çok iyi bir start aldı bu gün yarışını takdir ettim
    Raikkonen:Lotus takımında heba olmaya doğru ilerliyor,rekabetçi bir takımda gayet zevkli,rekabetçi yarışlar izleteceği su götürmez bir gerçek.
    Alonso:Podyumda olmasına memnun oldum
    Rosberg:Lastik sorununu illegal yoldan çözen Mercedes birden şaha kalktı bu durumda Rosberg'i değil Mercedes'in katagullisini ve Pirelliyi tebrik etmem gerek.Mercedes pilotlarının elde edecekleri her pozisyon bu saatten sonra Pirelli kıyağıyla elde edilmiş olacaktır…

  48. http://www.youtube.com/watch?v=ZLKs-FrpKjo

    yani nasıl atak yapılan bi yerse ora

  49. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Haklısın da kim daha şanslıydı muhabbetine gerek yok.Altta ki yorumlar da hep o var.

    Alttaki yorumlara bak.Hepsi yok Rai yok Alo daha çok şanslıydı diyor.Ben de sadece herkesin şanslı olduğunu söyledim.

    Sen sevdiğim üyelerdensin bu saçma konu yüzünden tartışmayalım. 🙂

  50. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    kardeş sorun pilotların geçip geçmemesi ile ilgili evet ama altındaki aracın kapasitesi ile alakalı birçok konuda bakış açısı olayı ben bir pilotun nasıl sürdüğüne, cesurluğuna ,puan amaçlı ise stratejik olarak sezon boyu gidişine bakarım olay zaten burada ,şimdi sana 100 beygir ve yürüyen aksamı kalitesiz araç versem bu na karşılık 120 beygir kaliteli araba versem nasıl geçeceksin ? bu iş e5 te bastım gaza bir sürü araba gectim işi değilki 😀 bütün olarak bakmak lazım lotus yavaş araç düzlük hızı yetersiz geçişlerde yüzde doksan düzlüklerde oluyor nasıl geçecek bu insan ?önü boş oldumu viraj giriş çıkışlarından yeterli hızda gidebilir ama arkada drs ile gelen olunca ne yapıcak ?bence pilotları değerlendirirken altındaki araca bakmak lazım oturt bütün pilotları marussia ya caterham a hepsi hiç olur bilmem anlatabildimmi önü boş mevzusu budur

  51. Rosberg şansızlık yaşarken yaşadı.Sanki Hamilton yaşamadı

    Hamilton zaten yaşmadı.Sonunculuğa düştü adam ordan geldi 4. oldu

    Monaco da Rosbergin piststopundan etkilenip 2.likten 4.lüğe düştü.

    Hamiltonın Button da Rosbergtende iyi pilot olduğu aşikar bir kere aracın limitlerine kadar kullanabiliyor.Buda gelişim yarışında takıma avantaj sağlıyor.

  52. En azından alttaki tayfa gibi çocuk kavgasına döndürmemiş. 150 küsür yorumun hepsine bakıyorsun adam gibi 10 yorum ancak çıkıyor. Gerisi kavga dövüş. Pilot avukatları vs. O kendini biliyor…

  53. "Ne şans muhabbeti yaptınız bitmedi gitti!" diyip tepki gösterdikten sonra kendin şans muhabbeti yaptığının farkında mısın?

  54. O turlara bakarsan fark 3 saniye civarındaydı ayrıca Webber geçmek üzereyken sc girdi.

  55. atak yapılan yerde ve start finişi çizgisi üzerinde duran bir araç(üstelik vettel aracı öyle bir bırakmış ki sanki 2 dk markete girip çıkıcam der gibi)

  56. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vehpi sana burada Alonsonun bugün şanssız olduğunu söyleyen mi oldu.YA da vettel kalmasaydı yarışı Alınso kazanacaktı diyen mi oldu neden kendi kendine şanstan bahsediyorsun.Bugün birçok pilot şanslıydı bir çoğu da şanssızdı.Sen Alonsoyu bırak kendi pilotunla ilgilen.Pit stratejinizi falan konuşun tartışın.Faster than you manyağına dönen Grosjanı konuşun.Bırakın Alonsonun şansını.

  57. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Ne şans muhabbeti yaptınız bitmedi gitti!

    Bugün her ne kadar teker patlatsada Massa şanslıydı.
    Rosberg'de,Alonso'da,Webber'de,Raikonen'de şanslıydı.Keza Sutil'de öyle.

    Bugün bu isimler şanslıydı bariz ortada…Sizler de çok iyi biliyorsunuz.Konuyu uzatmaya ne çok meraklıymışsınız…

  58. Aslında masrafları kısmak da hayvani para ile devasa tesisler, testler yapan ancak hiç bir şey başaramayan üretici takımlar yüzünden olmuştu. Bakıyoruz Honda, Toyota, Jaguar… Kayda değer başarı tutturamadılar ama harcadılar deli gibi, garaj takımları da geride kalmamak korkusuyla ayak uydurdular.

    Formula 1 cidden sorunda yanlış teşhisler koyuyor, bu yüzden hiç bir sonuç alamıyor.

    Olması gereken güçlü garaj takımlarıdır, onları destekleyen ve motor veren üreticilerdir. 80'in sonları 90'ın sonlarına kadar olan o ruhu geri getirsek… Teker teker çözülür.

  59. Araç daki hasar performansına etki etmedi hasar olusmadı demedim.Performansa etki edecek düzeyde olsaydı zaten bunu görürdük.Bugün son derece hızlı bir araç vardı herhangi bir problemden dolayı yavaş kalan bir araç değil!
    İkincisi insanlar saygı gösterdikleri oranda saygı görürler.
    Saygılı ifadeler kullan.Saygısız olmak hiçde zor değildir yani senin gibi olmak ama ben zoru seçenlerdenim yani doğru düzgün olanlardan bunuda aklının bir kenarına yaz.

  60. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    cok bilmiş kardeş rai nin altında digerleri gibi tur bindirir gibi atak yapabilen bir araç degil tur bindirilir gibi atak yiyen bir araç oldugu icin lotus raiyi son guvenlık aracında pit stopa almadı neyse bunu geçtim alonsoda şans yok demiştik peki alonso vettel kaza yapmasaydı 5. giderken kendi hakkıyla yarışı 3. sırada tamamlayabilecekmiydi ? bunada evet de de olayı bitirelim. alonsoyu en şanssız ve en iyi pilot ilan ederiz olur biter tamam mı ?

  61. ross brawn'dan daha iyi biliyorsan aracı bilemem. araç hasar gördü dedi adam. brezilyada vettel'in yükselişinde güvenlik aracı etkili olmamış mıydı? o zaman da güvenlik aracıyla o yükselmemiş miydi? ben de 2 durumu karşılaştırdım. hatta biri kuru havada, daha da zor. bu kadar keriz değilsindir.

  62. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    yuh be 3 saniyemi senin yarışı boşa izlemsisin alonsoyu geçtigi an dibine girdi rainin webber hiç virajları geçişlerini görmedinmi süzülerek geçen kişi kimdi ? webberdi peki o kadar hızlı olmasına rağmen ve pistin düzlükte en yavaş araclarından biri olan drs yi acamayan raiyi geçemeyen kimdi ? oda webberdi.

  63. geçmişte masraf kısmak için,fazla rekabetten doğan yasal mı değil mi sorunlarını bitirmek için getirilen kurallar buduruma soktu işi.Pirelli de bunalıp gider en sonunda bunlarla mı uğraşacağım der

  64. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Biz durduk yerde şanstan veya Rai nin başına gelenlerden bahsetmiyoruz.Fandaşınız ortaya bir iddia atıyor ve biz de o kişinin gözlüğünün buğulandığı esnada gelişen olayları hatırlatıyoruz.Bence sizler diğerlerinin şansından bahsetmeyi bırakıp pit ekibinizin yaptığı hatayı eleştirip irdeleyin.Daha karlı çıkarsınız.

  65. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    sen yarışın sonuna bak alonso 5. olacakken yarışı podyumda bitirdi bana desene simdi alonso vettel kaza yapmasada yarışı kendi hızıyla ve yetenegiyle 3. bitirebilirdi diye ? demekki şans ı sayesinde podyuma çıktı.

  66. Görünen köy klavuz istemez. Bunun olacağı önceden belliydi.

  67. Fena yarış değildi.Hamilton un lastiği patlayınca üzüldüm gerçekten gayet güzel gidiyordu.Mercedes ve RBR lastik sorununu aşmış arkadaşlar,Vettel ve RBR için gayet kötü oldu o puan farkı açılacakken yakınlaştı.En azından şampiyonaya renk geldi biraz.Bu arada tebrikler Webber gayet güzel yükseldin.
    Bu arada şanstı baldı bu lafları bırakalım arkadaşlar f1 de herşey olur.Alonsonunda yolda kaldıgı ve bitiremediği oldu bizim başımızada gelecekti geldi.En azından şimdi olması daha iyidir.
    Pirelli resmen kırmızı yedi bu arada.Lastiklerin değişmemesini savunan takımlarada selam olsun.Demekki işin ucunda birazcıkta olsa güvenlik sorunu varmış.

  68. durduk yere de gelmişti ödeşmiş oldunuz 😀

  69. Amma şans muhabbeti dönmüş. Rakip tarafın pilotu şanslı olunca bir taraf yazar, tersinde öbür taraf. Ülen bu kadar limitte yarışılan bir seride şansın olmazsa hiçbir şey yapamazsın ki. Gel de bunu millete anlat. Bir yarışta bir pilot şanslıdır, önündeki herkes kaza yapar kazanır, öbüründe arkadan biri çarpar şanssız olur.

    Neyin tartışmasıdır anlayamadım. İlkokuldaki tartışmalarımız çok daha seviyeliydi, ki zaten orada öğretilmek istenen şey de oydu. Demekki bir süredir o etkinliği uygulamıyorlar derste.

  70. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonsonun geçişleri bana göre daha eğlenceliydi.Diğerlerinin durumu bana eğlenceli gelmiyor.Starttaki çevre kontrolü ve pitteki grosjean kasabını farketmesi benim için çok önemliydi.Pitte yaşanan bu hadiseler genelde ön kanat kırımı ile bitiyor.Etrafında neler olup bittiğini iyi bilen bu adamı seyretmek benim için büyük zevktir.

  71. ilk cümleni anlamadım. alonso önüne geleni geçti daha kimi geçsin. webber dersen araç farkına bak derim ben de.
    lotus berbat bir hata yaptı. evet, buna ben de katılıyorum.
    ayrıca evet gronun takım emriyle yer vermesi takım adına mantıklı bir karardı. benim söylediğim raikkonenin kötü bir yarış çıkarması. takım arkadaşını bile emirle geçti. bu.
    önüne kim gelirse raikkonen takılıp kalıyor. alonso da önüne gelse takılıyor ricciardo da. geçiş yapma sıfır raikkonen de. üstüne yediği atakları saymıyorum bile.
    bir tek önü açılınca arabasının da iyi olmasıyla iyi sürüyor. webber de bu yüzden alonsoyu geçtkten sonra raikkoneni geçemedi. önüm açıkken ben de sürerim.
    durumlar böyle işte dostum.

  72. Kimi_ in_Rai avatarı

    Raikkonen'in şanslı olduğu yerler olabilir sona bakarsan şanslı olmadığını görürsün.Yarışda 2 olurken güvenlik aracının girmesi ve Lotus takımının bundan avantaj yok dezavantaj olarak kullanması Kimi'nin 5 olmasına mal oldu(min 1 ya 2 olabilirdi pit-stop olsaydı),ama sen saymakdan bahsediyorsun.Alonso'nunda çok şanslı olduğu yerlerde vardır bunu durupda saymagın manası yok

  73. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yani yazık oldu sonuçta telsiz konuşmalarında rosberg olayımı kendi pit olayımı bahsi geçti dinledim ama hızlı akıcı olunca zor anlaşılıyor en son telsizden ekip ı dont know diye birşey dedi o kadar anladım bilmiyorum dediler moral bozucu yarışdı hele son 10 tur 😀

  74. O arada Raikkonen 3 saniyeye yakın fark açmıştı ayrıca Webber'in aracı o kadar hızlı ki emin ol Raikkonen'i çerez niyetine geçerdi.

  75. Biri bana Vettel yarış dışı kaldıktan sonra giren SC'ı açıklasın… dış mihraklar?

  76. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    alonsoyu geçtikten hemen sonra raiyi geçemedi o 10 saniye icindemi bitti lastik ? çok komik gerçekten. rai orda geçilmemek icin aracı parçaladı adeta sen de lastik bitti dersin hemen tabi işine geleni yazmak kolay .

  77. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    evet yaa çok üzüldük yıkıldık resmen

  78. alonso öyle kötü bir anda girdi ki pite önüne mclarenlar ve yanılmıyorsam ricciardoyu aldı. bir tur sonra giren rosberg ve webber ise olduğu yerde çıktı. sen ne konuşuyorsun?

  79. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    ilk pitlerdeydi sanırsam son pit değil tabi 😀

  80. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yahu kimi en son alonsoyu arkaya aldı webbberi de iyi gidiyordu, alonso madem ustalar ustası, niye geçemedi ? son sc de takım hata yaptı ,lastik değiştirmedi ,olay orada koptu zaten ,ayrıca grojan ile kimi pit çıkışı tam göremedik ,gro geçtı sonra alonso, gro ile kimi baya kapıştı, sonrdan emir geldi gelmesse zaten aptallıktır ,gro nun bir hedefi yok ,tam tersi kazaya sebep verip ,puanları mahvedebilir olaylar böyle arkadaşım, dediğin gibi değil ,,,,,,,,,,,

  81. Webber'in Rai'yi geçememesinin nedeni olarak lastiği görüyorum.Lastikleri bitmek üzereydi büyük ihtimal.

  82. Aras Tekiner avatarı

    Vettel yaris disi kalmasina ragmen Alonso'nun surati asik morali sifir durumun vehameti ortada aracin tez zamanda gelismesi lazim

  83. Şans faktörü önemli dir ama herkese bir sekilde sans yardım eder.Şanslı galibiyetler her zaman olur.
    Ancak bu rosbergin emeğini görmezden gelmeyi gerektirmez sonuç olarak gayet istikrarlı bir sekilde hatasız yarışı kazanmayı bildi.
    Takım arkadası hiç yarış galibiyeti elde edemezken neticede rosberg 2 defa kazandı.Takım arkadasının aksine 2 defa mekanik probl.le yarış dışı kalmasına rağmen 30 puan ı ciddi oranda kapattı.Ayrıca takımın birinci pilot tercinin hamiltondan yana olduğunu gösteren takım emri uygulamasına rağmen rosberg su ana kadar gayet iyi iş çıkarttı çok daha fazla problem yasamasına rağmen.Hız olarak hamilton dan bir parça geride de olsa diğer özellikleri ile kesinlikle hamilton a denk bir pilot olduğunu kaliteli bir pilot olduğu ispatladı.Çünkü insanların kafasında schumacher le olan rekabetinde schumacher in yaslı bir pilot olmasından dolayı tam bir kıyas olarak görülmüyordu Hatta yabancı basında böyle bir kıyaslamayı kimse yapmadı mantığıda yoktu aradaki jenerasyon farkını düsünürsekki genede schumacher yaşına göre çok iyi iş çıkardı.Ama hamilton tam bir kıyas noktası aynı jenerasyon ikiside genç kan.Bana göre hamilton daha fazla sıralama kazanabilir ancak yarış puan tablosunda ben rosberg i daha avantajlı görüyorum.

  84. bence Vettel araçtan çıktıktan sonra ön kanada takıldı düşüyordu ya. orasıydı. düşüp burnu falan kanasaydı kepaze olacaktı. ama iyi çocuk be ne de olsa. hakikaten pist içi adalet duygusu olmasa bile mütevazi eleman

  85. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    madem alonso webbere yumuşak lastiklerden dolayı geçildi fark ettiyseniz webber alonsoyu geçtikten sonra bir anda rai nin arkasına gelmesine rağmen hemde rainin maximum hızının pistteki en yavaşlardan biri olmasına rağmen onunde kimse olmadıgı icin drs de kullanamadıgı halde neden webber orda raiyide geçemedi ? sonuçta rai ve alonso pite aynı anda girdi hatta rai 1 tur erken girdi.

  86. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Pirelli az sonra açıklama yapar;

    -Olayları inceliyoruz.

  87. Benim görüşüme göre sc en çok Hamilton,Massa ve Webber'e yaradı size göre farklı olabilir.

  88. yazık oldu. inanılmaz bir startla başlayan yarış, lastikle beraber bitti. şu mücadelesi ve kusursuz sürüşü ile çoktan cepte olan podyumu, ve hatta galibiyet şansı bile lanet bir lastik nedeniyle uçup gitti. yazık felipe'nin şu emeğine, helal olsun. hep böyle sür canımı ye dedirttiği yarışlardan biri daha oldu benim için, fakat ne yazık ki yine şampanyayı patlatamadı.. kısmet.

    hamilton'a da yazık oldu. vergne'e de, puan alacak noktada olan perez'e de.. şimdi utanmaz pirelli mühendisleri çıkıp "efenim, lastikte kesik vardı pistteki bir kalıntının üstünden geçmişler" diyerek yine sıyrılmaya çalışacaklar. lan 5 lastik patladı 2 günde, hepsi sol arka lastik. diğer 3 lastik şerbetli de bir bu lastik mi cenabet geziyor pistte? kim inanır buna? sizi f1'e getirenle, hala devam etmek için anlaşma imzalayanları Allah bildiği gibi yapsın. umarım yol aracıyla kamyonuyla traktör lastiğiyle bisiklet lastiğiyle komple iflas ettiğin günleri de görürüz. pirelli'nin bir an önce defolması ve lastik işini "bilenlere" bırakmasını diliyorum.

    sessiz sedasız gidip sezonun ikinci galibiyetini alan rosberg'e ve vettel'in YD kaldığı bir günde son anlarda çok kritik geçişler yapıp podyumu kapan alonso'ya da tebrikler.

  89. hamilton ne alaka? ayrıca sıralamayı değiştirdim 1. Rosberg, 2. Webber

  90. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sence yarışın en eğlenceli anı hangisiydi??? :)))

  91. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    yarışın en eğlenceli anıydı 🙂

  92. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai nin kendine yakışmayan bir araçta yarışması şanssızlık sayılmaz şanssızlıgın sebebi mükemmel derecede yavaş ve kötü olan bir araçla ( grojeanı da izlediyseniz geçilmedigi bi marussia kaldı heralde) tamamen kendi çabasıyla podyuma çıkacak olmasına rağmen ölüp ölüp dirilmesine rağmen kendinden daha hızlı araçlarla mücadele edip özelliklede 2. pit lerden cıktıntan sonra alonsoya geçilmemesine rağmen ( bence en cok orda podyumu hak etmişti ) ve hatta webbere bile orda geçilmemesine rağmen yarışın sonunda podyumda olmamasıdır.

  93. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    5. giden webberde yumuşak lastik vardı.Alonso o yüzden webbere geçildi.Daha öncesinde ise 2 lotusu birden geçmişti.Gro sayesinde pitten Rainin arkasında çıkmıştı.

  94. alonsonun geçilmesi sonra da webberi geçmemesi bence yüksek ihtimalle lastik koruması ya da araçla ilgili bir durumdu. çünkü 3-5 tur sonra webberden 0.7 saniye almıştı yani SC girmese ikisini de geçecekti. sen de at gözlüklerin yüzünden yarışı izleyememişsin.

  95. Anlamadığın nokta şu Webber yumuşak lastiği taktı ve 10 tura yakın gitti finişe 10 tur daha vardı ve pite girecekti bu yüzden Alonso 4. olacaktı ama sc girdi ve 3. oldu bu da Lotus'un aptallığıdır Alonso'nun şansı değil anladınız mı şimdi? Webber de 5. olacaktı ve 2.bitirdi yani sc en çok Webber'e yaradı.

  96. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    1.Hamilton ???

  97. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    arkadaşlar sizce adaletli bir yarış mı yada yarışlar diyelim oluyor ? rbr den başlayalım araç açıkcası çok hızlı bu araçla bence orta sıra sürücü bile rahat kazanır her koşulda her sıralamada ve yarışda hızlı araç vettel e kötü demiyorum ama vettelin en büyük şansı böyle bir takımda hemde en iyi zamanda olmasıdır ,webber hakkıyla 2.oldu tebrikler rbr de illaki gizli saklı birşeyler var ama ortaya çıkaracak kim derseniz bilemem fia batmıştır bence

    ferrari bilindik eski şaibeleri pek yok takımı sevmesemde alonso ile götürüyorlar bu yarışda alonso da etkisizdi bence sc araçları ve son pit 3. yaptı onu

    mercedes e gelirsek resmen göz göre göre hile yaptılar avantaj sağladılar 2 yarıştır takipteyim avantaj sağlamadı diyenleri bilemem ama ceza hafif oldu ( madem lastiklerden şikayetçi bazı takımlar sene başı itiraz edeceklerdi ) lewis 2 takım değiştirdi 2 takımdada mc ve mercedes bu şekil hile casusluk olayı oldu nasıl iş anlamıyorum bence haksız kazanımlar sene sonu şampiyona kovalarlarsa şaşırmayın asıl ozaman diğer takımlar bağırmaya başlar

    lotus a ne denir az bütçeli takım iyi de gidiyor 2 senedir ama pite girmeme ve sc varken kuyruk kuyruga olan bir zamanda pite girmemeye ne denir büyük kumar 2.3 sıra kaybettiler en az kimi 2 sezondur minumum hata ve maksimum la yarışıyor bravo zaten

    genel ve bu yarış için yazdım sizce adil bir yarışmı oldu yada adil yarışlarmı olacak ?

  98. PurposeLess  avatarı

    Mercedes Hamilton'a Açık ve Net 2014 Yılında Şampiyonluk Teklif Etmiş… Bu Yaptıkları Testle İyi Veriler Kazandı ve 2014 Araçını Bu Verilere Göre Dizayn Edecek…Bu Emek Hırsızlığı Değildir de Nedir? Diğer Takımların Emeği Nolacak? Aldıkları Cezaya Bebekler Güler Madem Fia Böyle Hafif Ceza Verecek Ferrari ve Lotus Neden Test Yapmıyor? Belkide Ferrari ve Lotus Bu Testi Yapsa Daha Ağır Cezalar Gelecek Bundan Korkuyorlar Bence Fia Bu Test Olayını Kontrol Edemedi Bilinmeyenlerle Dolu Bir Sezon Oluyor Çok Can Yanacak Bence…

  99. ben hiç bir zaman üzülmem.

  100. Bu yarış çok ilginçti Webber ve Hamilton un geri dönüşü Vettel yarış dışı kalması hepsi çok ilginçti

  101. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Raikkonenin önünde sorun yaşayıp çekilenlerin sayısı, Alonsonun önünde olanlardan fazladır.
    Ayrıca Raikkonen bu yarışta 2 kere takım arkadaşından faydalanmıştır.
    Bu kadar yeter mi?

  102. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    canlı yarış sayfasında ferrari alonso'yu pite alınca mal demişsin adamlara ama kimin mal olduğu anlaşıldı şimdi gelmişin burada ötüyosun 🙂

  103. Yanlışlıkla cvp oldu

  104. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    anlayamadıgınız yada anlayıpta işine gelmedigi için boş konuşmanız alonso nun koyu şekilde fanı oldugunuz icin olabilir ona bişey diyemem fakat alonso 4. gidipte 3. giden kimiyi geçemeyip 5. giden webbere geçilerek yarışı 5. tamamlayacakken tamamen alonsonun imdadına yetişen yüksek şansıyla podyuma çıkmadımı ? ee neyi anlayamıyorsunuz daha bunların dışında da anlayamadıgınız şey varsa anlamanızda sorunlar olacagını düşünmeye başlarım.

  105. Süspansiyonu zarar gören bir araç o hızda gidemez hıza etki edecek bir hasar olmadığı ortada aksi bir açıklama da yok zaten.o kadar yükselmesinin nedeni de iki defa sc girmesi ve altında inanılmaz illegal hızlı bir araç olmasından kaynaklanıyor alonso ile bu konuda kıyaslanamaz.

  106. Arada sırada rakiplerde mutlu olsun

  107. yalnız lastik patlamaları eskiden patlayan lastikler gibi değil.Alan etkili skill vurmuş gibi patlıyor.bomba gibi. 2006-2010 hatırladıklarım kadarıyla sadece lastikteki ana tabaka kendisini bırakıyordu.Bu lastiklerin patlaması bombadan farksız

  108. Bence yarış Hamilton un hakkıydı lastiği patlamasa alırdı Webber de iyiydi Rosberg şanslıydı ve yarışı aldı. Vettel e diyecek birşey yok Almanya heyecanlı olacak gibi bence

  109. #direnpirelli diyeceğim ama yumuşak lastik yapmayı bilmeyen sonrasında da pişkin bir şekilde sorunu inceleyeceğiz diyen bir firmaya ne denebilir. adamlarda hiç özür dilemek gibi bir niyet de yok. yumuşak da yapsan lastik o şekilde dağılmamalı. yarışların içine edip şampiyonaya etki ediyorlar, hiçbir adım atılmıyor. son 10 yılda böyle birşey görülmedi F1'de.

    umarım almanyada 2012 lastiklerine dönerler. bıktırdı artık. alonso şanslıydı diyenleri anlamıyorum. adam şartları en iyi şekilde kullandı. hamilton da sonunculuktan 4.lüğe çıktı mercedesle. vettel brezilyada yağmurda rahat rahat geçerken millet vettel büyücülük yapıyor sanmıştı. hamilton ise aynısını bugün kuru havada, yarım tur patlak lastikle gittiği için zarar görmüş süspansiyonla yaptı. o kadar da büyü değilmiş değil mi?

    vettel'i öyle kenara çekerken görünce çok hoşuma gitti. hep mi hamilton'u, alonso'yu, raikkonen'i şanssızlık yaşarken göreceğiz? önümüzdeki yarış da kenara çekse üzülmem.

  110. Şu Pirelli'nin defolup gitmesini Bridgestone veya Michelin'in gelmesini çok istiyorum her ikisi de gelebilir.

  111. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Podyumun dışında tebrik edilesi hamilton ve massayı unutmamak lazım.İyi iş çıkardılar.Massa müthiş start aldı.Alonso ise webberin sıkça yaşadığı startı yaşadı.Alonso massanın geçeceği koridoru kapayabilirdi ama yapmadı.Bir tebrik de pitteki grosjean hadisesinde gösterdiği pürdikkat örneği içindir.

  112. McLaren diyorum ya içine artık hakkineni mi dahil edersin Kimi'yimi Lewisi mi sen karar ver 🙂

  113. O zaman Raikkonen'in şanssızlığı senin mantığına göre aracın yavaş olması öyle mi ? Zaten Ferrari de pistin en hızlı aracı.Neyse sen devam et.

  114. Fena yarış değildi.Hamilton un lastiği patlayınca üzüldüm gerçekten gayet güzel gidiyordu.Mercedes ve RBR lastik sorununu aşmış arkadaşlar,Vettel ve RBR için gayet kötü oldu o puan farkı açılacakken yakınlaştı.En azından şampiyonaya renk geldi biraz.Bu arada tebrikler Webber gayet güzel yükseldin.
    Bu arada şanstı baldı bu lafları bırakalım arkadaşlar f1 de herşey olur.Alonsonunda yolda kaldıgı ve bitiremediği oldu bizim başımızada gelecekti geldi.En azından şimdi olması daha iyidir.
    Pirelli resmen kırmızı yedi bu arada.Lastiklerin değişmemesini savunan takımlarada selam olsun.Demekki işin ucunda birazcıkta olsa güvenlik sorunu varmış.

  115. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    sen herşeyi en iyi kendinin bildigini zannettigin için bunları soylersin orda lotus taktik hatası yapmadı aracın drs li hali bile öbürlerinin drs siz hızına yetişemedigini bildigi icin pite girincede 6. lıga gerileyecegi ve arkasında alonsonun felan raiyi rainin lastikleri yeni olsada maximum hız farkıyla rahat geçebilecegi icin lotus raiyi pite almadı rai nin en büyük şanssızlıgı zaten lotusta yarışmasıdır.Sen yarışı kendinin istedigi gibi izliyon görmedinmi alonsoyu rai ile grojanı nasılda caterhamları geçer gibi geçip gitti yanlarından rai ve alonsonun takımlarını degistirseydikde aynısının olacagını herkes biliyor.

  116. Şanstan bahsedersek en az etki eden isim Alonso'ydu.Pist üstünde en çok isim geçenlerden biriydi.Şans bugün herkese aynı derece de etki etti.Lastik patlatan kişiler hariç.

  117. 1. webber
    2. rosberg

  118. sende harikasın usta………………………………..Şalu

  119. McLaren diyelim o zaman. Tüm pilotları içinde barındırıyor böylece. :))

  120. aynen aşırı kötü bi şey durduk yere liderlik gitti inşallah bi da böle bi şey hem lewise hem vettele olmaz çok şanssızdık

  121. Pirelli'ye değinmeden geçmişim. Mercedes lastikler değişsin derken herkes karşı çıkıyordu ama Mercedes illegal yollarla da olsa lastik sorununu halletti. Şimdi Kimse karşı çıkmaz diye düşünüyorum. Dünü de dahil edersek tam 5 kez sol arka lastik patladı. Bu iş gösterdi ki lastikler dayanıksız olmaktan da öte de güvenlik sorunu yaşıyor. Almanya'dan sonra FIA'nın bu işe el atması lazım. Böyle gitmez gidemez bu iş. Yarışların sonucunu resmen Pirelli belirlemeye başladı. Açıkçası bu iş çok can sıkıyor.

  122. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    peki hangisi alonso kadar şanslıydı ?

  123. Joker Pilotum rosbergi tebrik ediyorum. Son derece terbiyeli, mütevazi bir kişilik. İstikrarlı sürüşle kazandı yarışı. Takımım Ferrari' ve pilotlarımız Alonso ve Massa'yi bilhassa Massa'yi tebrik ediyorum. 11. kalkıp 5'e yükselip, 22'ye düşüp tekrar 6. sıraya yükselmek şansın yanında müthiş mental güç gerektirir yarışma azmi olduğunu moral bozmadığını gösterir. Bu ıyi haber. Ferrari ise pistin virajlarıyla bir türlü tutturamadıği ayarlara rağmen güzel puanlar aldı. Almanyada tekrar hizlanacaktır. Tek yarışlık ayar aksiliği vardı bu da geçti. Geçmiş olsun. Fakat genel olarak ufak sorunlar var onuda zamana bırakacağız. Bu parça deneme işi bir kumar vezirde eder rezilde. Bu cumartesi rezil etti ama gelecek cumartesi vezirde edebilir. Bekleyip göreceğiz. Vettel'e aksiliklerinin devamını diliyorum. Webbere hadi giderayak bir yarış kazan diyorum. Red Bull'a cenab cenabetoğlunu transfer etmek istiyorum. Hadi lotus olacak olacak diyorum. Buradan tüm arkadaşlarıma selam yolluyorum. Yarışmaya ütopyadan katılıyorum 🙂 🙂 🙂

  124. Ahahahahah harikasın Rambo! 🙂

  125. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    mclaren ve raikkonen olmayacakmıydı o ? 🙂

  126. Raikkonen'in şanssızlığı mı ? Arkadaşım neyi anlamak istemiyorsun ? Webber ve Alonso gibi o da pite girseydi 2.liği koruyacak,hatta belki de Rosberg pite girmediği için aynı Webber'in yaptığı gibi Rosberg'i zorlayacaktı.Nesi şanssızlık bunun ?

  127. erhan aydın avatarı

    gr0sjean pitte alonsoyu engellemeseydi,pirelli rbr ve mercedesin istediği gibi lastik tercihini yapmasaydı,massanın ve hamiltonun lastiği patlamasaydı,hava biraz daha sıcak olsaydı yada soğuk olsaydı,mercedes 1000 km lik yasak test yapmasaydı,ferrari alonsoya en azından ön gruba yakın hızda bira araç verebilseydi di di di di…….nefret ediyorum bu bu muhabbetlerden.

  128. PurposeLess  avatarı

    Benimde Anlamadığım Bu Olanlar(Lastik Patlamaları Vites Kutusu Fln) Motor sporlarının Doğasında Var Sen Pist Üstünde Doğru Yerde Doğru Zamanda Bulunursan Otomatikman Sıra Kazanırsın Bu Kadar Basit Hala Şans Diyenler Var Bu Pilotun Emeğine Saygısızlık Olur

  129. son sc periyodunda raikkonen pite girseydi bile yarışı kazanamazdı. raikkonen kötü lotus çok çok daha kötü. o kadar atak yemesine rağmen nasıl iyi bir yarış çıkarabiliyo gibi görünüyor anlamıyorum.
    arka sıralardayken geçil, ön sıralardayken geçil, yarışın ilk turlarında geçil, bir de üzerine yarış içinde hiç kimseyi geçeme. bu bence kötü bir performanstır raikkonen için(lotus aracının da kötü olduğunu bilerek söylüyorum, herşey araca bağlamayalım)
    aynı berbat araç alonso da da vardı. ama bir bakalım yarış içinde alonso kaç kişiyi geçmiş. bir de raikkonene bakalım. grosjeanı bile ancak takım emriyle geçebildi.

  130. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    İlk olarak bozulmasaydı şanslı gene Vettel'di demişsin ama bozuldu !
    İkinci olarak malezya'dakinde bi şanssızlık görmüyorum ben? Kanadını kırdı ama pite girmeden devam etmek istedi ferrari yani o şanssızlık değil strateji hatası olur.
    Monaco'daki de şans değil red bull pit ekibinin başarısıdır ne şansı ?

  131. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vatandaş yine şans muhabbetlerine girmiş.
    Hamiltonun lastik patlayınca vettel şanslı değilmiydi?.Aynı vettel, yanagını yardığı lastikle pitstopa kadar patlamadan gidebildiği için şanslı değilmiydi?
    Peki webber şanslı değilmiydi?.Sc periyotlarından en karlı çıkan kimdi?
    Peki Raikkonen hiç şanslı olmadı mı?.Grosjeanı telsizle bertaraf edip Rai yi rahatlattılar.Önlerindeki vergne lastik patlattı.Grosjean pitte Alonsoyu yavaşlatıp Rai nin arkasında çıkmasını sağladı.Bütün bunlar Rai nin şansı değilmiydi.Pit ekibinin hatası yüzünden geriye düşünce neden başkalarına sataşıyorsunuz.
    Rosberg şanslı değilmiydi.

  132. Alonso hangi pitlerde sıra kazandı ben göremedim? İlk pitte Grosjean'a geçil diğer pitte Raikkonen'e geçil zar zor kaybettiği sıraları pist üstünde kazandı.Son pitleri kastediyorsan pit yapıp yapmamak takımların elinde girmeyenler risk aldı ve kaybettiler.

  133. lewis ve raikkonen in sıralarında bi yanlışlık yokmu, ters yazılmış? keza puan durumuda.

  134. PurposeLess  avatarı

    Vettel'in Yarış Dışına Kalmasına Bakıyoruz Her Yarış O Kadar Aciz Durumdayız…Tamam Vettel Senin Şampiyonada Rakibin Olabilir Puan Farkını Kapatmak İçin Büyük Fırsat Bunu Kullanacaksın Ama Yarış Dışı Kalmasına Şampiyonmuşuz Gibi Seviniyoruz Ferrariyi Bu Hallere Getirenler Utansın İstifada Bir Hizmettir Bunu Hala Anlamayanlar Var…

    Pirelli 2.Sarıdan Kırmızıyı Yedi Seneye Pirelli İle Devam Edileceğini Düşünmüyorum…

    Rosberg'e Tebrikler Temiz Bir Yarış Çıkardı Galibiyeti Hak Etti Mercedes Lastik Problemini Çözmüş RedBull'u(Lotus ve Ferrari Sıralamalarda Gelişemezse)Şampiyonluk İçin Zorlayacaklar Gibi…

    Hamilton Vergne Massa Perez Lastik Kurbanı Oldular Vergne Hariç Diğer Pilotlar Yarışı İyi Götürüyorlardı Yazık Oldu Gerçekten…Vettel Belkide Puan Farkını Açacaktı Ancak Vites Kutusu Problemi Nedeniyle Yolda Kaldı Bence Bu Vettel ve RedBull İçin Sorun Olmaz Şampiyonluğun En Büyük Adayı ve Gridin En Hızlı Araçına Sahipler…

    Alonso'yu Ekstradan Tebrik Etmeye Gerek Yok Her Yarış Elinden Gelenin En İyisini Yapmaya Çalışıyor Ferrari Kariyeri Hasarı Azaltmak İle Geçiyor Bir Nevi Yükselişi İçin Tebrik Ederim Ancak Sıralamalarda Gelişemezsek Şampiyonluk Hayal Gibi…

  135. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    raikkonen in şanssızlıgı vettelin kaza yapıp 2. olacakken 5. olmasıdır alonsonun şans ı ise vettelin kaza yapıp en iyi 5. olacakken 3. olmasıdır 2006 da schuminin motorunun patlamasıyla alonsonun şampiyon olmasıda taktik hatası demi ordada alonsonun şansı yoktu

  136. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Aynen moruk, Vettel'in vites kutusu bozuldu. Yarışın bütün zevki kaçtı 🙁

  137. Artık anlarsın McLaren ve Lewis fanlarını dimi şalu 🙂 lider giderken biranda yarış dışı kalmak işte böyle bişey.

  138. Alonso bu sene dillere destan bir şampiyonluk kazanacak.Vettel hamiltonun lastiği patlamasa sittin sene gecemezdi.Alonsoya gelirsek onu sutil çok yavaşlattı yarışta.En çok onun arkasında kaldı.Pitlerden sonra geçti.Eğer 1 rosberg 2 de alonso olsaydı güvenlik aracından sonraki periyotta,Alonso perişan ederdi rosbergi.Vetteli bende beğeniyorum ama F1 in şu anki en iyi sürücüsü Fernando Alonsodur.Pit ekibide redbulla kapışacak seviyededir.Yani öyle erkenden şampiyonluk falan hikayeden başka birşey değil.

  139. Hamilton sorun yaşamazsa Almanya'da çoşar. Adam artık iyice doldu bunu boşaltması lazım 🙂

  140. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Pirelli sporu gerçekten çok heyecanlı bir hale getirdi. Her tur mükemmel bir heyecanla acaba bomba kimde patlayacak diye bekledik durduk.

    Dün Alonso yolda kalır bugün Vettel, daha da kalırlar. Bunları konuşmak pek mantıklı değil. Hamilton'un lastiği patladığını görünce gerçekten üzüldüm. Kendi taraftarları önünde büyük bir hayal kırıklığı. Ancak günün sonunda en azından "çok kötü" hissetmiyordur.

    Massa'nın startı çok iyiydi, Ferrari havanında ısınmasıyla birlikte performans gösterdi. Vettel'in kalması şampiyonayı yeniden hareketlendirdi. Ancak şunu bilmek lazım artık Mercedes'in – Red Bull'un öyla lastik sorunu yaşamayacaklar gibi. Sıralama turlarında en azından bu takımların hemen arkasında olmak şart. Aksi takdirde galibiyet-podyum mücadelesinden çok uzakta kalırız.

    Neyse aranın olmaması çok iyi. Heyecanla bekliyoruz.

  141. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Alonso da iyi pit stratejisiyle 7.likten 5.liğe çıktı pitlerin sonunda. O konuda da ferrari pit duvarının hakkı yenmemeli bence bu yarışta.Siz geçen sene Abu Dhabi'de Vettel'in hakkını vermediniz ama ben Alonso'yu kazandığı 6 sıra sebebiyle tebrik ediyorum . Massa bana kalırsa lastiği patlamasa Alonso'nun bile önünde bitirirdi ama o da bugün şanssızdı onu da tebrik etmek lazım.

  142. Rosberg takım arkadasına göre daha fazla problemler yaşamasına rağmen tüm takım emirleriyle ikinci sınıf muameleler görmesine rağmen hamiltonın ensenine yapıstı bugünde hatasız bir yarış çıkardı bu kendi halinde istikrar abidesi pilota helal olsun.Dün atıp tutanlar puan tablosuna bir daha baksınlar tam tersi bir durum olsaydı takım emri yaşanılan problem fazlalığı v.s rosberg 30 puan önde olurdu.Gerçekler acıdır.Sadece hızla bir seyler olsaydı juan pablo montoya nın 5 tane şampiyonluğu olurdu.Ayrıca mercedes i kınıyorum illegal yöntemlerle kirli yollarla üstesinden gelemedikleri lastik problemlerini bu sekilde aştıkları için.

  143. hayatımda izlediğim en sıkıcı en iğrenç f1 yarışıydı ……………………Şalu

  144. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    abu dhabi ve monako trafiğini bir tutuyorsan hak veriyorum sana.

  145. honeyalon_so yazıyor xxx yerine. Yanlış anlaşılmasın

  146. Alonso ve Massa'ya gösterdikleri mükemmel performansdan dolayı tebrik ediyorum. fark 15 puan. Ama yenmesi zor bir rbr olucak.

    Massa sen hep böyle ol 40 yaşına kadar bu takımda olursun. Ama lütfen bir sonraki yarış bozma.

  147. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    şans red bull ve vettel'in diğer adıdır? neden bahsediyorsun sen? Vettel'in vites kutusu bozulmasa günün şanslısı yine vettel, monako'da hamilton pite girip 4. çıktı şanslı kim vettel, bahreyn alonso'nun drs'si bozuldu kim şanslı vettel, malezya alonso yarış dışı kalmasa ayrıca multi21 uysa kaybedicek, şanslı ve arsız kim?? tabiki VETTEL'in ta kendisi,ASIL SEN OBJEKTİF OL ARKADAŞIM!!!!

  148. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    O değil de yarışı sıkıcı hale getiren pilot dediğimiz Vettel yarış dışı kalarak bu seneki en keyifli 10 turu izletti bizlere . Ona da teşekkür ediyorum ben 😀

  149. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Hamilton daki şanssızlık kimsede yok yaw.Galibiyet onun hakkıydı,psikolojik olarak iyice çökmesinden korkuyorum.İnşAllah almanyada düzelir.

  150. Yarışın başında şanssızdı ama o araçla da bir zahmet o kadar geçiş yapsın zaten Red bull bugün yine iyi pit stratejisi yaptı Ferrari'ye oranla bunu da unutmamak gerekir.

  151. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    rosberg ve podyumun diğer iki pilotu veber ve alonsoya tebrikler.yarış 3-5 pliot arasında gitti geldi.hamılton kalmasa yarısı alırdı.vettele gıttı.vettel kenara çekti rosberge gün doğdu.ıkıncı son sc periyodunda kimi pite girse yuuakları taksa büyük ihtimal yarısı kazanacaktı.lotus pıt duvarının acemili buna izin vermed.ve en son kopup gelen vebber iki tur daha olsa yarısı kazanacktı.olmadı olmadı pıyango rosbege güldü.

    kimi bu kadar surunen bır araçla o kadar atak yemesıne rağmen yınede ıyı bır yarış ve ıstıkrar tutturdu gıdıyor ve kimi lotusa bana gore XXL kalıyor.ınsallah red bull a giderde bızde rahatlarız.son 7 tur kalmıl sc gırer gırmez alonso ve veber hemen pite gırdı kimi ve rosberg gırmedi hadi hatanı görmedin devamında rosberg pite girince neden kimi pite almadıklarını anlıyamadım.ve rosberg sonradan pite girmesine rağmen neden kiminin onunde kaldıgınıda anlamadım.zira 7 sanıye fark vardı dıye gordum.hos kımı lastık degıstırmedıgı ıcın rosbergın onunde de kalsa gecılecektıya neyse.

    lotus hayal kırıklığı!

  152. Niye gardaş niye üzüldün rosbergin kazanmasına adam gayet istikrarlı bir sekilde yarışı tamamladı.İşte hamiltonda olmayanda bu istikrar.Hamilton sadece hızlı hepsi bu bugün bu pist hamiltonın en iyi olabileceği tüm şartları içinde barındırıyordu frenlerle problemi olduğunu iddia eden hamilton frenlere fazla yük bindirmeyen bu pistde illegal yöntemlerle hızlandırılmıs aracıyla en iyi performansını yansıtma sansını buldu gördüğümüz göreceğimizde bu.Rosberg sadece yarısın basında startta biraz yavas kaldı onun dısında hiç hata yapmadı.Sezon başından itibaren daha fazla problem yaşayan takım emirleriyle arka plana atılan rosberg hamilton a da ciddi bir sekilde yaklastı artık.Helal rosberg.
    Hamilton 2 defa sc girmesine dua etsin yoksa puan barajına gelemezdi her ne kadar mercedesler bugün rbr ile birlikle en hızlı araç da olsalar bu olmazdı iki sc de zaten 40 sn eridi gitti ilk sc de lider le arasında 59 sn vardı 29sn ye düstü ikincisindede 10 sn eridi e bi zahmet o hızlı araçla bir seyler yapsın bu sartlarda raikkonen i nasıl bir hızla geçtiğini gördük mercedes normal yollardan çözemediği lastik problemlerini illegal yöntemlerle masallah çok güzel çözmüs bu sekilde tabiki rekabetçi olurlar yazık f1 için kara bir leke daha dün sürünüyorlardı testden önce.Bence yarışın kahramanı raikkonen di o döküntü yavas araçla çok iyi bir yerde bitirdi sonuna kadarda direndi helal olsun.

  153. lotus resmen takımdan gitsin diye suikast yapmış gibiydi bügun. rezalet !

  154. ya bak kimse sataşmamış niye bal muhabbetini açıyorsunuz. vallahi ne desem bilemiyorum. şimdi vettel kalmasa alonso zaten geçecekti raikkoneni desem inanmazsın çünkü dikkkat etmedin ve tekrar izleme zahmetine de katlanmazsın. ikincisi "Kimi faster then you" desem zaten Rai geçerdi diyecek ve Almanya 2010 olayıyla farklı olduğundan bahsedecek ve çirkin savunmalara gireceksin. üçüncüsü aracın süründüğü yok desem binbir laf çıkacak topspeed falan. aynı motorla webbere bak desem aero denecek. ******* muhabbetine girmişsin Aynı şampiyonada Raikkonenin de 10 puan farkla 3. sırada olduğunu söylesem de boş boş boş.

  155. kimi zaten istemedi piste kalmayı hatta telsizden ''pite girmemek iyi bir fikir mi ?'' diye .komedi gibi bir cevap geldi bilmiyorum ama atrık çok geç diye .ben böyle rezalet görmedim adamı resmen podyumdan ettiler .ayrıca rosberg nasıl önde kaldı sorusuna da zaten 13-14 sn fark vardı ve güvenlik aracı girer girmez alonso gibi hemen pite daldı .diğerleri zaten pistte yavaşlamışlardı .

  156. Trafikte takılmak? Bundan kime ne geçseymiş o zaman…:) Vitaly'i geçemediği içinde şampiyonluğu bırakmıştı… Gerekiyorsa ne yapıp edip geçeceksin… Vettel'i sevmiyorum ancak bu tip durumlarda her ne kadar acemi görünse de zorluyor sonuna kadar… Alonso'dan göremedik bunu…:)

  157. Alonso bu sene iki yarış kazandı,Çin ve İspanya.İkisini de ilk turlarda erken bir şekilde liderliği alıp rahat kazandı,tıpkı şanslı değil dediğin Vettel'in yaptığı gibi.Raikkonen'in bu yarışta bir şanssızlığı falan da yoktu ayrıca.Lotus'un onu pite almaması şanssızlık değil taktik hatasıdır.

  158. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    hayal kurmak çocukların işidir, çocuklarsa genelde şımarırlar ki bu da vettel'in diğer adıdır..

  159. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    yarışın en başındaki şanssızlığının üstüne bu şans pek bişey değiştirmedi . yarışın başında 14.lüğe düşmeseydi silverstone'da en iyi sürenlerin başında gelen webber'i rb9'u ile kim durdurabilirdi ? Arkadaş azıcık objektif olun ya neden Alonso'nun bu yarışta şanslı olduğunu kabul etmiyosunuz ?

  160. Ne yarıştı ama. Herşeyi barındırıyordu içinde. Hamilton'ın lastiği patladığında kahroldum. Sonra Massa ve Vergne'in lastikleri patlayınca iş değişti. SC periyodunun ardından her tur mücadele oldu. Vettel yine ballı bir galibiyete gidiyor derken Vites Kutusu iflas etti. Rosberg kazanmış oldu. Hamilton'ın lastiği patlamasa kimse yanına yaklaşamazmış. Adam son sıraya düştü ama 4.oldu.

    McLaren'e değinmek bile istemiyorum. Beter olsunlar. Yine puansız ayrıldık. Lastikleri değiştirmemeyi hangi sivri zekalı akıl etti merak ediyorum. Perez'in lastiği patladı Button'un lastiği bitti. Bu Yıl Mercedes çok iyi. Hamilton'ın şansı yüksek. Açıkçası sezon sonuna kadar Hamilton'a odaklandım. McLaren için sezon bitti. Şimdi kına yakabilirler.

  161. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    vettel hakkıyla kazanıyor yarışları araç hızlı ve önde baslayıp önde bitiriyor orda hamiltonun lastik patlatması ayrı olay alonsonun bu yarışta yapacak hiç birşeyi yok alonsonun ne kadar şanslı oldugu zaten herkes biliyor alonsoyla f1 deki en şanslı pilotsa kimi de en şanssız pilot bu yarıştada bu yazdıgım olay aynen gerçekleşti her zamanki gibi. rai yi görmedinmi herkes tur bindirir gibi yanından geçip gitmesine rağmen inanılmaz bir performans gösterip podyuma çıkacakken şans yanında olmadığı için buralara düştü alonsonun şansını kabul etmeyenler sadece işlerine gelmedikleri için kabul etmezler.

  162. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonso ve Massa'nın kişisel becerilerini tebrik ediyorum. Yine Webber ve Lewis harikalar yarattı. Sanırım ileri/geri bu yarışın en çok geçiş yapan isimleri bu dörtlüydü.

    Vettel şansa kazandığı 1.liği, mekanik arıza ile geri verdi. Keza Rosberg de şanş ile 1. oldu. Bu arada mersedes'e verilen cezanın ne kadar hafif kaldığını da görmüş olduk. Bence tüm takımlar sürücü testinden vazgeçip 1000km testi yapsın. Bu ne böyle..

    Yarışın kazananı bence Alonso oldu, hem Vettel ile ara kapandı, hem arkasındakilerlen arası açıldı az da olsa.

    Takımı değil ama Ferrari'nin iki pilotunu da tebrik ederim. Şu adamlara sıralamalarda en kötü 2.çizgiden başlayacak bir araç 3-4 senedir veremediler. Yazık.

  163. Massa nasıl bir kalkış yaptı öyle? Alonso da herzamanki gibi kalkamadı. Webber mi Grosjean'a çarptı, Grosjean mı çarptı anlayamadım.

    Tam uyuyacam derken Hamilton'ın lastiği patladı. İşler patlaklardan değil de, güvenlik aracının araçları yakınlaştırmasından sonra şenlendi. İlginç şekilde güzel bir yarış oldu diyebiliriz.

    Bu rezillikten sonra takımlar Pirelli'ye lastikleri değiştirme izni verseler iyi olur. Her ne kadar özel bir durum olsa da sebebi muhtemelen değiştirilmeyen lastikler.

  164. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    vettel ve rbr çok rahat şampiyon olurlar. Yarış dışı kalması sadece erken şampiyonluğu geçiktirdi. Her yarış böyle olacak değil, bu olmadı sonraki yarışlar rahat kazanıp farkı açacaktır. 2011 gibi çok erken ilan edip sonra eğlencesine yarışacaktır.

  165. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    su yarisa en buyuk heyecani kazandiran vettelin aracinin bozulmasi idi gerisi hikaye yoksa son turlardaki o ataklari izleyemeyebilirdik

  166. Little Bambi avatarı

    Bence Ferrari , Redbull ve Lotus genç pilotlar testi ve kınama cezasına razı olarak 1000 kmlik 2013 araçlarıyla test yapmalılar..

    Ben böyle adalet sistemi görmedim. Adam öldürmeye , kamu hizmeti cezası verdiler resmen..

  167. Yalnız Alonso şanslıysa Webber 3 kat daha fazla şanslıdır sen o son sc olmasa Webberin yumuşak lastikle 10 tur daha gidebileceğini mi düşünüyorsun?

  168. Nurburgring i mercedes alacak hem takım mercedes hem rosberg ha bide Fetel var Alonsonun işi zor 😀

  169. Rosberg ve Webber'e tebrikler. Raikkonen'in pite girmemesinin sebebi start finiş düzlüğünü geçmiş olmasıydı, Raikkonen pite gireyim mi demiş, Lotus da çok geç gibi bir cevap vermiş.

  170. Bu DNF hiçbir şey değiştirmeyecek.Sadece malumun ilanını bir ya da iki yarış geciktirir,onun dışında bir etkisi olmaz.En hızlı 2.sıralama aracı/en iyi yarış aracı/en iyi pit ekibi kombinasyonunu yenmeniz mümkün değil.Üstelik de sıralama temposunda iken her viraj çıkışında arkası kopan bir araç ile.

    En çok üzüldüğüm nokta da, şu gereksiz süt ürünleri firmasının ürettiği kaşar peynirleri "Ama F1'e yenilik getiriyor :(" diye hala savunanların olması.

  171. Malezya'da ki kırılan kanat?

  172. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Yarışın adamı Mark Webber'i tebrik ederim . Cidden Silverstone'da en iyi süren pilot şuanki gridde.Vettel bugün şanssızdı rahat alabileceği bir yarıştan olmuş oldu.Laf atma çabasında değilim ama bu yarışta Alonso gerçekten çok şanslıydı bunu kabul edin.
    Pirelli'ye ayrıca sövmek lazım bu kadar berbat bir durum çıkaramazlardı ortaya isteselerdi.
    Ayrıca şunu da belirteyim 1000 km'lik testten Mercedesin avantaj sağlamadığını düşünen kalmamalı bence.6-7 turda lastik bitiren takım bugün lastik yemedi hiç resmen.
    Mclaren tamamen hayal kırıklığı 2 yarıştır puanları yok onlara da üzülüyorum.Artık 2014'e başlamalılar.
    Yarışın son bölümü cidden çok heyecanlıydı ben çok keyif aldım podyumdaki herkesi de tebrik ederim.

  173. Lewis H.A.M avatarı

    yarış çok heyecanlıydı .. lastik patlamaları geçişler vs .. ve güzeldi de .. asıl konumuza dönersek

    yarışın galibi nico yu tebrik ediyorum pek göze batmasa da öndekilerin arzalanmasıyla galibiyeti aldı bence haketmedi ama yine de tebrik

    webber süper yarıştı çok keyif verdi çok gerilerden gelip 2. oldu bravo bence yarışı 2.hak eden di ama olsun 🙂 webberi izlemek keyif veriyor bana gitmesi üzücü

    alonso çok fazla şey söylemeye gerek yok sanırım ama şans bir kere daha onun yanındaydı bu da mı gol değil be 😀

    hamilton a gelirsek …. bence yarış onun hakkıydı ama patlayan lastiği her şeyi darmaduman etti 14.lükten gelip 4. oldu belki 1 tur daha olsa alonso yu da geçebilirdi fakat f1 bu 1 tur fazla eksik yok 🙂

    raikonnen aracı sürünüyordu ortalamanın az üstü bir performans çıkardı diyelim

    son olarak vettel bugün galibiyeti hak eden 3. isimdi bana kalırsa şimdi tamam arabası güçlü falan ama onun da şansı o 🙂

    sonuç olarak bugün bize yaşattıkları heyecan nedeniyle tüm f1 pilotlarına sevgiler ve saygılar 🙂

  174. Kimi'ye yazik oldu ikinci güvenlik araci Piste girecegi zaman Lotus, pilotunu pite cagirsaydi taze lastiklerle yerini korur En az ikinci olurdu. Lotus komuta merkezi büyük bir Gaf yapti. Pirelli Lastikleri hala berbat..

  175. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Bahreyn'deki DRS sorunu, Monaco'daki trafikte takılmalar ?

  176. Ne olduysa ıspanyadan sonra oldu….

  177. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Hocam istemezsin 😀 üst üste üç yarıştır Alonso'ya 100'er lira oynuyorum. Üçte Sıfır, neyse İspanya'da kazandığım bitti böylece 😀 Haftaya yine oynamayı düşünüyorum 😀

  178. Dur çay içeyim uyanıyım, Webber vardı Vettel yoktu =)

  179. Hıh şimdi alonso ve vettel ödeşti ikisite yarış dışı kaldı şimdi şampiyona başlıyor

  180. Heyecanlı bir yarıştı sonuç pek istediğimiz gibi olmasa da ekran başında gerçekten keyif aldım. Raikkonen bu kadar şeyin üzerine Redbull'a imza atar artık. Yani Lotus'un yaptığı olacak iş değil. Eğer pite girip yumuşak lastikleri taksa galibiyet şansı olabilirdi. Bu arada gerçekten müthiş zorladığını gördük Kimi'nin. Hamilton ise şanssızlık konusunda Raikkonen'le yarışıyor, bugün gerçekten harikaydı yazık oldu.

  181. Hamilton lider giderken lastik patlatıp Vettel 1.liği alırken şanslı değil,ama Vettel yarışdışı kalınca Alonso şanslı.O da iyiymiş.

  182. Raikkonen de rekoru kırmış hayırlı olsun.

  183. evet sen demiştin. önümüzdeki haftasonu senle bir kupon yapmak isterim dostum 🙂

  184. SC de pit yapsaydık iyi puanlar kazanabilirdik. Lotusun stratejik danışmana ihtiyacı var.

  185. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    rbr avrupadan sonra vitesi fena yükseltiyo yalnız. RBR açık ara en hızlıydı. Webber nasıl geliyordu öyle, iyi start alsa rahatlıkla kazanırdı yarışı.(Vettel'in yarış dışı kaldığı için)

    RBR ve Vettel bu farkla rahat götürürler. Ferrari sıralamalarda hızlanmazsa veya sezon başındaki formunu bulamazsa Vettel'İ yakalayamaz. Alonso ve Webber'e tebrikler ikisi renk kattı yarışa.

  186. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    Nasıl açıklıycan bu olanları pirelli????? Bence günün yıldızı alonso ayrıca massa ve hamilton'un geri dönüşleri muhteşemdi, lotus yine fiyasko….Oh olsun sana vettel, kaldı 21 puan

  187. Vettelin aracı izin verdiği sürece diğerleri kazanıyor..Tebrikler.

  188. Eray Parlak avatarı

    Şikeci Mercedes 3 sene sonra lastikleri şikeyle çözmüş oldu..

  189. Test yaparsanız herkez hızlanır ..

  190. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Vettelde baldan kazanacktı allahın sopası yok işte 😀

  191. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Alonso çok güzel yarış çıkardı. Tırmandı da indi de, Grosjeanla temas olmasaydı keşke. Bu arada demiştim ya "Sebastian switch off the car." bakın nasıl da gerçek oldu 😀 😀 😀 neyse kaldı 21 puan artık bu dakikadan sonra mücadeleden kopmazsak işler değişebilir.

  192. Abi telefonu şarja takmayı unutmuşum, şarj bitmiş, alarm çalmamış… Çok geç uyumuştum. Alonso'yu podyumda gördüm, Webber yoktu ve hayda dedim. Neler oldu ya?

    Ve Ferrari bu durumda, sıralamada sürünürken şu an Alonso 3 ya. Çok sevindim… Neyse izleriz artık =)

  193. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    bazı arkadaşlarında dediği gibi yazık ettiler kimi ye ayrıca vettel e iyi oldu baydı artık ne biçim araç illaki birşeyleri var ama kim çözecek ayrıca çok ağır ceza olan mercedes ne demek lazım dır
    bu yarışta bir kişi en iyiydi bence kimi oda kumarı kaybetti ayrıca rosberg pite girip nasıl 1. sırada kaldı tam anlayamadım

  194. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    "Sebastian switch off the car denilecek" demiştim ben çok güzel oldu 😀 ama Alonso kazansaydı daha iyi olurdu.

  195. Yalnız şu var eğer sc girmeseydi Webber pite girecekti ve bu yüzden Alonso 4. olurdu.

  196. Alonsonun bıyığı graham hill bıyığı gibi 😀

  197. pirelli charles pic etti yarışları.

    rosberg'in balon zaferini de tebrik etmemiz gerektiğini düşünmüyorum. hamiltondan da vettelden de yavaştı. hamilton ve alonsoya tebrikler 3-4 oldular.

    lotus pit ekibi büyük aptallık yaptı raikkonen'i pite almamakla.

    sonunda vettel'in de lider giderken yarış dışı kaldığını gördük. biraz da o şanssız olsun 3 senedir bıktık yeter.

    hakeden kazansın deriz ama malesef herzaman hakeden kazanmıyor.

    bir arkadaş yarın vettel kenara çekecek demişti. ona da tebrikler 🙂

  198. Batuhan Yentür avatarı
    Batuhan Yentür

    Vay anam vay Serhan neler dönmüş ya…

  199. DreamOfWinD  avatarı

    Dün dediklerimin hala tamamen arkasındayım. Podyumu tebrik ederim. Bakalım lastik fiyaskosu ne olacak?

  200. Ben de Ferrari ekibini kutluyorum pitlerde bu kadar sıra kaybeden bir Lotus var bir de bizim akılsızlar var.

  201. Vettelin parmağı biyerlere gitti heralde 😀 Hayatımda bu kadar heyecanlı bi yarış görmedim …. Kural Basitti aslında lastiği patlatmayan kazanır 😀

  202. Ferrari%100 avatarı

    ahah massanın lastik patlamasaydı çok rahat podyumdaydı belki birinci bile olma imkanı vardı

  203. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bu yarışta tam anlamıyla bildigim ama teyit ettiğim şeyler oldu .
    1.) rai 10 atak yemesine rağmen sürünen araçla harikalar yaratarak f1 in en iyi pilot oldugunu birkez daha gösterdi.
    2.) si alonso ne kadar iyi bir pilot olsada f1 deki gelmiş geçmiş en şanslı pilottur bence. yarışı en iyi 5. bitirecekken her şey yüzüne güldü.
    3.) sü ise rai ya f1 den ayrılsın yada red bulla felan geçsin bu hallere düşmek bu kadar iyi bir pilota yakışmıyor aracın motorunu patlatacak kadar zorlamasına rağmen 5. olmak rai icin haksızlık arac drs le bile diger aracların drs siz ulaştıgı hıza ulaşıyor bunun icine lotusa degil raiye üzülüyorum lotus f1 de yarışacaksa paralı pilotlarla yarışmalı üst seviye pilotların böyle takımlarda yarışıp rezil olması üzücü gerçekten.

  204. Lotus harikasınız yaa valla ne diyim bilmiyorum.Fırsat gelmiş ayamıza 1 pit stop daha yapsak yarışı bile kazana bilirdik.böyle 5.olup okadar puanı cöpe atarsınız.Kimi gözünü sevem gitti redbulla rahatlıyalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir