Hamilton ve Perez: "Lastiklerdeki Sorun Kabul Edilemez"

yazar:

kategori:

Hamilton, “En büyük mesele güvenlik. Bu durum kabul edilemez. Biz o lastik testini lastikleri geliştirebilmek ve olanları engellemek için yapmıştık. Ama bu lastik testinin hiçbir yararı olmamış.”

“Birileri kaza yapabilirdi. Güvenlik aracının arkadasındayken, ‘galiba ancak birisinin canı yandığında önlem alacaklar’ diye düşündüm.” diyor.

Konu hakkında Pirelli ya da FIA ile doğrudan görüşüp görüşmeyeceği sorulduğunda Hamilton, “Bana kalırsa şu anda onlardan biriyle kouşmak zaman kaybı olur. bugün olanları kendileri de gördüler. Kendileri harekete geçmeliler.” diyor.

McLaren pilotu Sergio Perez de, “Bu kabul edilemez bir durum. Hayatımızı tehlikeye atıyoruz. Hepimizin canı yanana kadar beklemesek iyi olur.”

“Eğer 250 km/h’da giderken aynı durum yaşanırsa çok yazık olur. Pirelli bir şeyler yapmalı.” diye konuşuyor.

 

 


Yorumlar

“Hamilton ve Perez: "Lastiklerdeki Sorun Kabul Edilemez"” için 19 yanıt

  1. Engin Hamilton avatarı
    Engin Hamilton

    5 tur daha olsaydi ben dusunemiyorum podyumu 🙂 Herkes Lewis'i gørdu bugun!

  2. Alparslan Türkoğlu avatarı
    Alparslan Türkoğlu

    4 lastiğin her birini farklı marka üretsin. Bunlardan biriside Pirelli olsun ama takımlara hangi lastiğin Pirelli olduğu söylenmesin. Bak sen ozaman heyecana !

  3. 011000110110000101101110 (spa2000) avatarı
    011000110110000101101110 (spa2000)

    Yeni takım,
    Kafa karışıklığı,
    Hızlı ve ritmini yakalamış bir takım arkadaşı,
    Yarışan en hızlı pilot olduğunu her yarış ispatlama zorunluluğu,
    Eski takım patronun zihnine girme çabaları, ( 🙂 )

    5 kırmızı ışık,
    Liderlik,
    Patlayan lastik,
    Uçan galibiyet,
    Demoralize olacağını düşünen "diğerleri",

    7 temmuz almanya
    Yarış galibi Hamilton.
    Gücün ispatı.

    ——————————————————————

    Mental hocasının demesi gerekenlerin süslenmemiş halleri.

  4. Mercedes ve RBR sorun daha çok güvenlik derken(tabi bunda kendilerinin lastiklere adapte olmamasınında etkisi fazladır) adamlar demekki boşuna konuşmamış.yada burdaki çoğu insan Pirelli ye saydırırken boşuna konuşmamış.Hala savunan çıkacakmı bu lastikleri merak ediyorum.

  5. Eyvallah, haklısın.

  6. Hocam bütün yorumlarınızı takip eder ve okurum. Hepsi uzun uzun yorumlardır.
    Tavsiyem yazarken paragraf başı yapmanız. satır satır yazmanızdır.

  7. Birşeyin önlemi yarışların öncesinde, ara zamanlarda anılır. Yarış anında önlem ancak racestoped yada safetycar ardında bitirmek ile olur. Ki yarışın ortasında bunun tedirginliğini yaşamadık değil.
    Pirelli'nin uyarılarını dikkate almıyorlar ve fikir birliği oluşamıyorsa orada tek hatalı lastik tedarikçisi değildir Amerika'dan farklı olarak artık tek lastik tedarikçisi var. Onun söylediklerine mahkumsun, hatası herkesin hatasıdır. İşine gelmemeceler olursa farklı zamanlarda farklı kişilere patlar bunun da adı şans olur bazıları için. Ortada ciddi bir durum var. Diğer faktörlerin yetersiz olmasıyla geçişlerin yapılabileceği ve her takımın bünyesine uygun yumuşak lastikler isteniyor sen burada adamların ikazlarına dikkat etmez, testler ile kararlılığa ulaşmalarına engel olursan her kafadan ayrı ses çıkarırsan "ay bu berbat bir şey" durumu kabul görmez. Basın önünde yine adamları suçlu çıkaracaklar, masa önünde aynısını yapamayacaklarını adım gibi bilirim.
    Yönetim şimdi otursun düşünsün biz ne yapıyoruz diye. İnsanlar telef olabilir. Bir hafta sonu rezillik ile kapatılır. Sözleşme ile adama test hakkı tanıyorsun ama bunun gerçekleşmesini sağlamıyorsun, adamlarda gizli mizli kaçamak yapınca da olmaz deyip kesip atıyorsun. Eh sözleşmene uysana.
    Hepsinin istemeleri fikir bütünlüğü içinde yeterli. Tek lastik kuralı olduğu dönemlerde ki gibi geniş ölçekli dayanıklı lastik üretmek kadar kolay bir şey yok ancak belirli hamur değişkenlikleri ile limitlerde lastik üretmek kadar da zor bir şey yok. Her pistin limitleri benzer değil. Hamurları veriler ile üretmek de yeterli olmayabiliyor demek ki. Adamlar süreleri 1-2 sn geliştiren lastik üretiyor bu dehasal bir şey. Yarış çizgisinin dışında lastik parçaları havuzu oluşuyor çakıl havuzu gibi neredeyse ben diğer serilerde bu derece bir şey hiç görmedim daha kaç yıl oldu bunun üzerine eğilemediler. Bu derece tane tane parçalanan lastik olur mu…..
    Eriyen lastikler asfalt üzerine yağ gibi yapışır diye gördük hep yıllardır.

  8. Bu hamilton lider başlamasın arkadaş ne zaman yarış başında lider gitse ya motor biter,lastik patlar,paspası yerinden çıkarır,Massanın kafası atar biçmeye gelir.

    Raikonenin varisi çıktı yemin ederim.

  9. benim için yurtdışı dünya turudur :)) Schengen oluyor galiba, avrupa'yı istediğin gibi gezebiliyorsun. Gez gez gelince anlatırsın bize maceralarını:) ben iyiyim istanbul'dayım her zamanki gibi, belki güneye inerim 1-2 ay sonra canım sıkılırsa.

  10. Dünya turu değil abi ya hala İtalya'dayım daha zamanım var burada kalmaya.

    Seni sormalı =)

  11. bi yarışta 4 lastik patlamasından daha ilginç bişey varsa o da hepsinin sol arka lastiğinin patlamasıdır.

  12. Biz minardi olarak her zaman bridgestone'cuyuz. Bridgestone'dan şaşmayacaksın. Son puanımızı nasıl kazandık? Bridgestone sayesinde. Yaa Jordanlara atak yaptık biz. Neyse nasılsın vega dostum hala dünya turunda mısın?

  13. Formula 1'de 3 tane cesur lastik firması görmek istiyorum. Michelin, Goodyear, Bridgestone. Abi yapın lastikleri 18 inç madem… Yol arabalarına yaklaşsın lastik boyutları. Her takım sevdiği hamuru kullansın.

    Renault motorlular kullansın mesela Michelin. Ferrari Bridgestone… Mercedes ve McLaren Goodyear… F1 daha eğlenceli olur.

  14. Lastikler önceki yarışlarda da patlıyordu. Niye başka pilotların başına gelirken konuşmadınız?

  15. Cumartesi günü perezin durduk yere patlayan lastigini önemseme klasik bir lastik patlamasıydı de. yarışda 4 pilotun durduk yere lastigi patlasın.birini galibiyetten et digerlerini puan mücadelesinden alı koy.merak ediyorum şimdi çıkıp ne dicekler?

  16. #DirenmePirelliDefolGit. 🙂

  17. abi şu goodyear geri dönsün başka bir şey istemem 🙂 ama olmayacaksa michelin olabilir

  18. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    İlla Birinin Ölmesimi lazım Şu Lastiklerin değişmesi için ? bridgestone ve michelini Tekrar f1'de görmek istiyorum açıkçası !

  19. Ferrari%100 avatarı

    lastiklerin değişmesi şart

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir