Pirelli Lastik Patlamalarının Öngörülemez Olduğunu Söylüyor

yazar:

kategori:

Hembery bu lastik patlamalarının sebebinin tam olarak incelemeler yapılmadan belirlenemeyeceğini söylüyor.

“Elbette bugünkü durum öngörülemezdi. Yeni bir sorunla karşılaştık.”

“Şu an analizlerimizi yapıyoruz ve yakın zamanda bugün ne olduğunu anlamış olacağız.”

“Bu tür sorunları ciddiyetle inceliyoruz ve tekrar etmemesi için elimizden geleni yapıyoruz.”

Hamilton ve Perez Pirelli lastiklerinde ortaya çıkan bu sorunun kabul edilemez olduğunu söylemişti.


Yorumlar

“Pirelli Lastik Patlamalarının Öngörülemez Olduğunu Söylüyor” için 31 yanıt

  1. turkiyede

  2. Kesinlikle katılıyorum. Formula 1 komplo teorileri üretmeye çok müsait hale geldi.

  3. Piyasada bile hala 2. Sinif olan bir marka F1 de basarili olabilirmi?! Nerde o Michelin lastikleri

  4. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    teşekkürler

    Hembrey yazmışım o yüzden çıkmamış 😀

  5. https://twitter.com/PaulHembery

    Buyur arkadaşım resmi hesabı, sövebilirsin =)

  6. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Twitter adresi olsaydı sövecektim yarış saati Paul Hembery denen dallamaya

  7. Arkadaşlar tek bir soru soracağım
    Bu lastikler hangi ülkede üretiliyor?
    >:)

  8. Evet, aynen o olayın sonucunda tatmin edici birşeyler diyememişlerdi öyle hatırlıyorum.
    Kerb'ler olabildiğince geniş, boyası eskitilmiş ve yataya yakın olmalı aslında ama bazı viraj tiplerinden dolayı öyle olmayabiliyor dikleşmesi gerekebiliyor. Kademe kademe taş olduğundan da yıpratıcı.
    Aslında eskiden bu kadar riskli biçimlerinde laflar ile ifade edilebilecek şeyler değildi Kerb'ler ancak motorsporlarında downforce miktarları aşırı yükseldi handikapı bunun oluşturduğunu düşünüyorum. Kerb'e kaptırma 50 yılın meselesi ama kaptırmanın ve kerb'in lastiğe etkisi değişmeye başladı galiba artık birkaç senedir.

  9. Ciddi birşeydi. Onboard görüntüsünü gösterdiklerinde tırsmıştır resmen…. şeklinde hissetmiştim. O taban parçası adamın kaskını bile büker. Vergne onboard görüntüsünü göstermediler bile adam ciddi bir müdahalede bulundu, kontrol güçlüğü çekti.
    Lastiği parçalananların onboard görüntülerini daha sonra kaydedeceğim çok hızlı güzel kontralar izledik.

  10. https://twitter.com/alo_oficial/status/351393601009381376/photo/1

    Alonso'nun twitter'da gördüm bunu. Diyor ki matador "Bugünkü yarış refleksleri test etti. 288 km/s, 3.6 g yatay g kuvveti"

    Adam cidden dumur olmuş kafasına lastik girecekti resmen.

  11. Vettel'in Abu Dhabi'deki kazasında da sol arka lastik gitmişti diye hatırlıyorum. Aslında tüm pistlerdeki KERB'leri de ciddi ciddi gözden geçirmeliler. 2013 LeMans'ta da zibilyon tane KERB'den dolayı yırtılan lastik gösterdiler 🙂

  12. düz yolda lastik patlarmı yahu.1 değil 2 değil 3-4-5 sayamadım.onu bunu bilmem ama avrupanın göbek yarışında prelli resmen reklamın kralını yaptı.ben istemsiz patladığını sanmıyorum.sonuçta araçlar tur atıp atıp finişe gelirler.eee nerde reklam yapacak bu doyumsuz pirelli.2010 nun sonunda bu sitede kumho hankook gibi lastik firmalarının ismini duyduğumda allahım bu abuk subuk isimler f1 e girmesin diye dua ettim.dedimki goodyear michelin yada pirelli gelsin dedim özellikle çok uzun zamandan beri f1 de olmayan pirellinin gelmesini istedim,dilim koparsaydımda demeseydim.şimdi o saçma lastikleri bile mumla arıyorum. spa 2000 nickli arkadaş kaşar diyordu geçen sene.bu sene için bende üçgen süter krem peyniri diyorum.abi pitten çıkışta soğuk iken buzda kayar gibi lastik kayarmı yahu.ısınıncada 5-6 turda krem şantiye dönüşen bir lastik daha yok bu gezegende.şu lanet olası lastiği isteyen takımla şu lanetolası pirelli yok olsada kurtulsak.sosyal yaşantımızda en sevdiğimiz f1 vardı onuda böyle saçma lastik firmaları ve bırakın yağmuru nemden bile ödlek olan charli denen mahlukat yok etti.abi böyle saçmalık olurmu yahu pit duvarında duran araç için bile sc girdi sanki ilk defa görüyoruz bunu. buna en güzel örnek cmylmz fundamentals tan gurme yorumu (Aaaaaa kavurma) ilk defa görüyor.

  13. Evet yarış anında acaba diyerek bu da aklıma geldi. Çünkü zayıf, aşırı ısınmış lastikleri kerb dışları, yüksek çizgileri zaafiyete uğratabiliyor. Sandalyeyi tv'nin dibine çekip izledim hatta bir süre. Massa'nın durumda kuvvet buldu ancak sonra ki patlamanın oluş yeri ve patlamanın birden, şiddetli oluşu değildir herhalde diye düşündürmüştü. Birde hiç sol arka lastikleri kapsayan yavaşlatılmış çekim göstermediler özellikle hep bekledim lastiğin baskı ile şekil değişimini merak etmiştim.
    3 lastikte bu derece parçalanıp, birden patlar mı yav. Yarılmadan fazlası var bunlarda. Ne kadar zayıflamış ki hamur (ısınmadan yumşamış) bütün halinde parça bile savurmuyor. Liğme liğmeydi. 🙂
    Ve aklıma ne gelmişti biliyor musunuz basınç üzerine olabileceğini düşündüğümden Senna'nın malum kazası. Orada da ani basınç değişimi ile lastiğin yapısının bozulduğu düşünülüp taban vurması ile kontrol dışına çıkması konuşulmuştu. O yıllarda lastikler böyle parçalanmıyordu tabi.

  14. Vettel Abudhabi'de lastik patlatmıştı start sonrası KERB'e vurup. Hatırladın mı abi? O geldi aklıma şimdi.

  15. Yarışın ilk zamanlarında çok dikkat etmemekle birlikte sol arka süspansiyonun kısılma miktarı dikkatimi çekmişti. Yakın zamanlarda pek böyle bir şey dikkatimi celb etmemişti uyukluyorduk zaten genelde yarışlarda. Lewis'in düzlük lastik patlaması sonrası araçlarda görülen bana aşırı geldi. Seri virajlar periyodu çok zorlayıcı ben eskiden beri orada ki sürüşü onboard'dan izlemeyi severim. Herkes pilotlarını uyardı sürüş sertliklerini biraz düşürmüş olabilirler sorun yaşamama adına.
    Viraj sertlikleri üzerine zeminin yere sürtmesi, süspansiyonların hareketini her yerde görebiliyoruz ancak burada ki durum lastik hamuru yumuşaklıkları sonucu basınçlar üzerine olabilir. Daha sonra lastiklerin basınçlarına müdahale ettiklerini görmüştük.
    Lastiklerin yarılmalar ile parçalanmasının görülmesi dışında birden bu derece parçalanmasını pek sık görmüyorduk. Eskiden patlayan ama bütünlüğü korunan lastikler bile söz konusuydu. Bu patlama miktarı içerisinde ki gazların aşırı ısınması nedeniyle olabilir diye geliyor insanın aklına.

  16. "öngörülemez" diyebilmek için önce işin erbabı olmak, elinden gelenin maximumunu yapmak, belirsiz hiç bir ihtimali ortada bırakmamak, neyin neye sebep olacağını en azından teorik olarak bilmek gerekir.

    sizin "öngörülemez" diyebilmeniz için daha 40 fırın ekmeğe ihtiyacınız var. bu laf size ağır gelir, doğrusu "biz öngöremiyoruz, şimdilik çapımız bu" olmalı.

    saldım çayıra mevlam kayıra modunda yarışlara çıkıyorlar. ne halt olacağı ile ilgili hiç bir fikirleri olmadığı gibi, her hafta rezil olmalarına da aldırmıyorlar. olan pisttekilere oluyor.

    lastiklerden yana "aman hiç şikayetimiz yok sakın ellemeyin" diye yırtınan ferrari yönetiminin de ne zaman sesini çıkaracağını çok merak ediyorum. bahreyn'de felipe'nin 2 kez patlayan lastiğini, "lastikler değişebilir" endişesiyle ağzına alamayan domenicali'nin pirelli'ye hak ettiği tepkiyi göstermesi için alonso'nun lastiğinin patlaması gerekiyor sanırım. bakalım o zaman da pirelli'nin arkasında durabilecek mi ferrari?

  17. Ferrari%100 avatarı

    olur ama bu kadarda olmaz
    dümdüz diderken lastikler patlıyor
    yok kerplere fazla yaklaşmayın yok öngörülemez nası bişey bunlar
    markanın adını lekelediler
    DEGIŞIM ŞART LASTIKLERDE hemde sert lastiklerdi bugünküler yumuşak olanlar olsa herhalde herkesinki bikere patlayacaktı ÇÖZÜM!!!!!!!!!!!!!!!

  18. Acaba diyorum… düşük basınç uygulanmış lastikler zorlandıkça üzerlerinde çatlak oluştuda bu çatlaklar ani yırtılmalara sebep olup kaplamanın parçalanmasınamı sebep oldu.Lastiklerin kenarlarının sağlam kalması kafa karıştırdı… Lastiğin basma nokrasının iskeleti olan kord yada çelik hasırdan yapılan kısımda bir arıza olmasıda dikkate değer.Lastiğin zemini yanakları tutan kısımdan tamamen ayrılıyordu.Merak etmiyor değilim… Lastik sorunu yaşayan takımlara uygun lastik yapayım derken neyi yanlış yaptılar?!!!! Mercedes ve RedBull un birden bire lastikleri iyi kullanabilmesi illegal test gibi açıklamalarla cevaplanamayacak soru ve sorunlara sebeptir.

  19. kerb tarzı bir şey olabilir, en çok yük binen lastik olmamasına rağmen, tüm sorunların benzer bir şekilde sol arka lastikte oluşması düşündürücü

  20. sokağa inip bütün pirelli lastiklerini indirdim ama yine de pirelli mühendislerinin bu yarıştaki performansını geçemedim! 🙂

  21. Bir kere de sert ifadeler ile diğerlerini eleştirdiklerini duyalım. Her seferinde üstlenmiyor muş gibi yapıp tüm sorunları üstleniyorlar. Çok yumuşak başlı firma imiş. Böyle yaparsan tek suçlu olarak atfedilirsin elbette.
    Bir an önce en küçük takımın bir tam yarış süresinin yarısı kadar dayanacak süper soft ve parçalanmayan lastik üretmeliler. Üstüne de buyrun geçin bakalım bir birinizi nasıl geçiyorsunuz demeliler.

  22. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    utanın lan utanın

  23. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    belkide mahsus yaptılar kim bilir bak patlıyor şöyle oluyor diyerekten hoop hamur ve yapı değişmiş 😀 artık f1 de herşey mümkün 2 yıldır böyle patlamayan lastikler birden pat küt patladı şaibeli bence

  24. Sadece Hamilton'ın lastiği patlasaydı kesinlikle Hamilton pistte kalan bir parçanın üstünden geçmiştir diyeceklerdi. 4 tane lastik patlayınca tutuştular. Defolun gidin artık.

  25. Legend online daki büyücü alev atıp dağıtır ya ortalığı onun gibi alan skili attılar resmen .lastik patlarda böle dağılırmı yaa

  26. Klasik lastik patlamasıydı canım ne farklı bi sorunu ne öngörülemezligi.

  27. Öngören öngörüyor.

  28. incelemeyi nasıl yapacaksın ortada lastik mi kaldı. lastik zilyon parçaya ayrılıyor inceleme yapacakmış. patlamayı geçtim lastik nasıl o kadar dağılabiliyor?

  29. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Rezillik.
    Bugün gerçekten de Pirelli'nin nasıl bir illet olduğunu anladım.

    Lastiklerini de alıp çekip gitmeliler.
    Efsane büyük oluklu lastikleri özlüyorum. 🙁

  30. hiç yüzleri kızarmaz bunların

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir