Lotus Raikkonen'den 2014 Yılı İçin Erken Bir Seçim Yapmasını İstiyor

yazar:

kategori:

2007 dünya şampiyonu Raikkonen hafta içinde Red Bull ile “küçük görüşmeler” yaptığını kabul etmişti.

Gelecek için erken bir planlama yapmak isteyen Lotus’un Raikkonen’e erken karar vermesi için baskı yaptığı düşünülüyor.

Boullier ise Raikkonen’in 2014 için erken bir karar vermesi gerektiğini düşünüyor.

“Raikkonen 2014 planlarını erken yapmak zorunda kalabilir. Biz yaz tatilinden önce kararını vermesini istiyoruz”

“Takım yeni bir ortakla finansal anlamda güçlenmeyi başardı. Hızlı bir araç üretmeye devam edeceğiz”

“Raikkonen’i takımda tutmak için gerçekten zor bir mücadele veriyoruz. Onu takımda tutmak için elimizden geleni yapacağız. Ben onun 2014 yılında bizle olacağına inanıyorum”

“Kimi satılık değildir. Zaten oldukça zengin, Red Bull onu parayla satın alamaz”

“Biz ekibimizi onun etrafında inşa ettik. O buradaki insanları ve mühendisleri seviyor. Kimi (Raikkonen) özgür olmayı seviyor, hızlı bir araç verirsek bizle beraber olacaktır”

“Redbull takımı Vettel’in üstüne inşa edili. Raikkonen oraya giderse ne olacağını bilmiyorum. Ancak bildiğim birşey var Raikkonen Vettel’i geçmek istiyor”

“Yapabileceğimiz tek şey onunla görüşmemiz masaya Lotus lehine olumlu şeyler koymak”

Bild muhabirleri Nicola Pohl ve Helmut Uhl’a göre Red Bull Fin Pilota daha fazla para ve muhtemelen daha hızlı bir araba sunabilir, ancak zaten oldukça zengin olan Raikkonen için bu yeterli olmayabilir.


Yorumlar

“Lotus Raikkonen'den 2014 Yılı İçin Erken Bir Seçim Yapmasını İstiyor” için 15 yanıt

  1. pit konusundaki hatalar herzaman olur. malezya'da ferrari alonso'ya kırık kanatla tur attırdı… lotus'ta dün büyük ihtimalle kalan 5-6 turda bu kadar sıra kaybedeceklerini düşünemedi.. yerden yere vurulcak bi durum yok bence..

    seneye sistem komple değişeceği için de lotus'a şans verecek bence raikonen. yani, evet rahatlığı seçecek.. bence de mantıklı olan bu..

    yeni sistemde lotus yine yavaş kalırsa o zaman sezon ortasında raikonen gidebilir..

  2. lotus'un yaptığı tam bir aptallık örneği. şu durumda adamdan erken seçim yapması istenir mi?

    red bull'a geçmesini ben de artık istiyorum. red bull her ne kadar eleştirilse de hem takım bütçesi hem pit stop hızı hem de pit duvarı ile mclaren ve ferrari seviyelerinde dolaşıyor.

    en hayırlısı red bull'a gitmek gibi görünüyor.

  3. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    zor bir durum geçenlerde kimi de açıkladı (burada rahatım ve 2 seneden sonra beni f1 e döndürdüler diye lotus için ) zor seçim demişti lotus da kalsa kolay değil 3.4 büyük takıma karşı mücadele etmek rbr ye gitse boulier de demiş vettel mevzusu ,rbr ye gider de bence konuşulan eşit şartlar ve rahat bırakılmak istenmesidir bence rbr kimi görüşmesi budur ,ayrıca lotus daki gibi rahat olabilirmi büyük soru ? ferrari gibi olabilir (adamlar kimi ye karşı massayı desteklemişlerdi )birde 2014 herşey yeni motorlar araçlar rbr bile iyi olabilirmi o da büyük soru işareti ? bu gün anlaşılıyorki lotus tavır yapmış bence kasıtlı iyi niyet veya kötü mü bilemem ,mühendisde gitmişti belki o da takımı etkilemiştir,kimi yide 3.5 yarışa belli olur fazla sürmez bakalım

  4. Raikkonen'in ense saçı aslan yelesi gibi o ne tarzdır öyle 🙂
    Rainin redbulla gitmesini ben de istiyorum. Lotusta sınırlanıyor birçok açıdan. Bugünkü örnek gibi. Hem Vettele'e göre nasıl bir pilot olduğunu görürüz. Takım emiri uygulanır illa ki ancak Rai bu, dinlemez o emiri.

  5. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    eger redbulla 1-2.pilotluk konusunda sikinti yasamazsa -yani esit imkanlar saglanmasi ve esit sartlar altinda yarismasi- konusunda buyuk ihtimal Kimi 2014 sezonunda redbullda olacaktir.

  6. Bu haftaki silverstone yarışındaki o büyük hatadan sonra Kimi bişeylerin farkına varmıştır merak etmeyin.Raikkonen paraya bakmaz evet sadece hızlı bir araç ister ve ona göre karar verir."Takım yeni bir ortakla finansal anlamda güçlenmeyi başardı. Hızlı bir araç üretmeye devam edeceğiz"

    Mesele sadece hızlı araç vermekle bitmiyorda.Strateji pit ekibi çalışanlar herşeyiyle iyi bir takım olmak gerekiyor.

  7. Ben gitmesini istemiyorum, Kimi'yi hiç bir takımda bu kadar motive ve konsantre görmedim.Çok hızlı elinden ne geliyorsa yapıyor, sonuçta imkanlar dahilinde Lotus'un gösterdiği performans takdire şayan.Lotus da onu el üstünde tutuyor.Varsın şampiyon olmasın(bana göre) mücadele ruhu yeter.Redbull ona büyük ihtimalle iyi bir araç verir büyük ihtimalde bu performans ile vetteli geçecektir ama mutsuz olacak.Gitmesin Lotusla birlikte mücadeleye devam.

  8. Takım yeni bir ortakla finansal anlamda güçlenmeyi başardı. Hızlı bir araç üretmeye devam edeceğiz

    finansal olarak güçlü olan hemen hızlı araç yapsaydı mclaren sürünmezdi. bu işler o kadar basit değil. hele 2014 gibi büyük kural değişiklikleri olacak bir sezon için bu kadar kesin konuşmak bouiller'in salladığını gösteriyor.

  9. haklısın evet. ben lotus aracının yarış şeklini hiç sevmiyorum raikkonen kırk yılın başında lastik korumadan dolayı podyuma çıkacakta bizde görmüş olacaz. ki podyuma çıktığı yarışlar bile izlenmeye değer değil. pist üzerinde kimseyle alakan olmadan sadece lastik korumasıyla podyuma çıkmak. hiç cazip değil. raikkonenin dişe diş mücadelelerini, geçişlerini, galibiyetlerini özledik yahu.

  10. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    lotus bize oldugu gibi raiyede artık kabak tadı vermeye başladı kanadada tur yedi burda strateji hatası sezonun basındaki zafer ve podyumlar hızdan degil zaten lastik korumasından kaynaklanıyordu lastik skandalından sonra zaten o avantajda kayboldu rai red bulla gecmeli kesinlikle.

  11. ingilizce bildiginden emin msn?

  12. yarışın sonlarında ki güvenlik aracı periyodunda takımın pite çağırmaması, dışarda tutması kararına dair yanlış karar diyor

  13. bu konunun bu kadar hızlı ilerleyeceğini beklemiyordum. çabucak bu işin çözülmesi özellikle taraftarlar için çok iyi olacaktır. umarım raikkonen rahatım diye lotusta devam etmek giibi bi aptallık yapmaz.

  14. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi her geçen yarışta lotustan ayrılmayı dahada fazla düşünüyordur heralde yavaş araç kimiye yakışmıyor bugun bir kez daha aracının hızlı olması takdirde neler yapabilecegini gördük.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir