Pirelli Silverstone'da Lastikleri Değiştirmiş Olabilir!

yazar:

kategori:

Formula 1’deki lastik skandalı giderek daha da derinleşiyor. Pirelli, Mercedes ile 2013 aracıyla lastik testi yaptığı için kınama cezası almıştı.

Britanya GP’de ise yüksek hızda gerçekleşen çok sayıda lastik patlağı ortaya çıktı ve durum acilen incelemeye alındı.

Marca’dan Marco Canseco Formula 1’in lastik tedarikçisinin Britanya GP’den önce FIA veya takımlardan habersiz ve izinsiz olarak lastiklerde değişiklik yaptığını öne sürüyor.

Marca Silverstone’da kullanılan lastiklerin tamamen yeni bir yapıya sahip olduğunu iddia ediyor ve iç kısımdaki çelik kemerin üzerinde bir katman Kevlar bulunduğunu söylüyor.

Pazar günkü patlaklardan sonra McLaren ve Sauber takım personellerinin patlayan Pirelli lastiklerinden arta kalan parçalarda kevlar parçaları bulduğu iddia ediliyor.

Canseco: “Daha kötüsü, sürücülerin hayatlarını tehlikeye attılar.”

Pirelli’den Paul Hembery ise bu değişikliği reddediyor.

“Silverstone’da kullanılan lastiklerin Barcelona’da kullanılanlarla tamamen aynı yapıda olduğuna sizi temin ederim.”

Britanya GP’de yaşanan lastik sorunlarından sonra takım patronları ve pilotlar çekincelerini sert bir dille belirtiyorlar ve Almanya yarışını boykot etmelerinin de ihtimal dahilinde olduğu söyleniyor.

 


Yorumlar

  1. Evet ifade ettiğin gibi çok riskli bir durum. Riskleri göze almış olabilirler yada öngörülemez sorunlar
    nispetinde tahminlerinin üzerinde şeyler yaşamış olabilirler mevcut hal üzere.
    Kurumsal da küçük riskler ve ani kayıpların uzun başarılara, pozisyon etkilerine göre
    hatırlanabilir olmayacağını düşünürüm. Genellikle firmalarda böyle hareket ediyor. Göze alıyorlar
    unuttururuz diyorlar. Elbet hatırlayanlar her zaman olur ancak müşteri kitlesini çok etkilemiyor bu kitlenin oranı.
    Anlaşılma ve bela durumu ise ortada adil bir federasyon gibi hareket etmeyen FIA sebebiyle
    göze alınabilir biliyorsunuz anlaşmaları bile zorda kalınca yada ancak çok çok işine gelince
    bahsini açıyorlar. Birşeyleri değiştirerek politika ile gizli kalmasını sağlayabilirler ki bu takımları da
    kapsayabilir. Para dönüyor burada sonuçta izleyicilerin krizleri ne kadar önemli. Yada ölmedikçe,
    yaralanmadıkça pilotların serzenişleri.
    Bilemiyorum gereksiz üstüne gidiyor olabiliriz teoriler usulünde değerlendirilebilir ancak durum şüpheye düşürüyor insanı.
    2009 Renault olayı bu tip şüpheleri bu organizasyonda daha sıkı taşımamız gerektiğini öğretti malesef.

  2. arkadaslar bence teker muhabetine baktığınızda tekerlerin hepsi aynı bölümde patlıyor özellikle hamilton ve massanın lastikleri son körkün üstünden hemen geçtikten sonra patlıyor perez ve diğer arac ise o bölümü geçtikten sonra hızlı bolumde meydana geliyor. körk teki piyango bunlara patlamış olabilir bence ama yarışta sol arka lastiklere en fazla yük bindiği yerdi

  3. Alonso ne kadar gözünüzü korkutmuş her şeyde Alonso adı geçiyor.. Korku değil se millet bu adamı çok seviyor herhalde.

  4. ayhan nahya avatarı

    kısaca olay bu 🙂

  5. Pirelli'nin lastikleri çözmek amaçlı değil de sabote amaçlı değiştirdiği de konuşuluyor. Böylece lastik testlerinin ve hamur değişiminin yolunu açmak istemiş olabilir deniyor. Ayakları pek yere basan bir teori değil ama incelemeye değer. Pirelli lastiklerini değiştirebilmek için bir yarışta rezil olmayı göze almış olabilir mi? Bir daha Pirelli lafı geçtiğinde onu bu yarışla hatırlamamıza sebep olmaz mı?

    Onarım maksatlı gizli değişiklik yapmaları tehlikeli, en ufak patlakta anlaşılır ve başın belaya girer. Pirelli bunun riskini alır mı ki?

  6. Sağ tarafta haberin başlığını görünce direk atladım. Direk çekti beni içine. Sebebi ise böyle birşeyin konuşulmasını bekliyordum ama epey zaman sonra. Erken geldi gelmesi de güzel oldu biraz daha arkası doldurularak konuşulmaya devam eder belki. Olabilir, acabalı teorilerden şu yazılanların daha bir içi dolu. Pirelli'ye çoğunluk gözüyle bakmadığım halde böyle birşey yapmış olabilirler diye düşündüm çünkü ben yapabilirdim gizli işler çevirip, had bildirebilirdim belki. 🙂
    Öte yandan günümüze ciddi şekilde gelişerek aktarılan hamur teknolojisinin bugün ki hali yok canım dedirtiyor böyle şeylere. Çünkü tüm sportif lastik tipleri eskisinden daha az dayanıyor kazandırdıkları performans getirisi ile birlikte. İyi yol tutuş çalışma sıcaklıkları aralığının çabuk üzerine çıkmayı yumuşak hamurların hızlı yıpranmasını getiriyor. Slick lastiklerde de durum aynı. Daha iyi daha pahalı totalde de daha maliyetli.

  7. Yarış sonrası pilotlar aralarında konuşurken ben de ulen acaba demiştim.

  8. Iron Crusher  avatarı

    @TifosiTR Dostum , rica etsem link atar mısın 🙂

  9. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Hocam, 2005 ABD'de Michelin kullanan herkes yarışı bıraktı. Yani Schumi'ye bağlı değil bu olay. Bridgestone'a bağlı. Eğer şimdi benzer bir durum olursa herkes bırakır. Alonsosu da, Vetteli de. Güvenlik önemli herşeyden önce

  10. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    2005 indianapoliste Şumi yapmıştı.

  11. cgdsny_Ferr  avatarı

    arkadaş ne komplocu teorici milletmişiz be! şaştım kaldım vallahi.

  12. Yalnız arkadaşlar internette Pirelli ile ilgili çok güzel capslar dolaşıyor. Çok büyük bir makara konusu. Özellikle ingilizlerin çok fena paylaşımları var hepsi komedi 🙂

  13. Bunların lastik patlaması da ayrı valla. Bomba gibi patlıyor.Alan etkili skill atıyor resmen.

  14. en doğal hakkı emin ol

  15. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Herkez yarışa çıkmayı reddeder ama alonso çıkıp boş pistte puan kapamak için tur atar bence.

  16. TifoAlo HRT avatarı

    Lastiklerin patlama sekilleri bu sefer alisilmisin disindaydi bencede boyle birsey olmus olabilir.

  17. Bence bu zaferin ve lastik testi skandalının özeti şudur;

    Fia baktı mercedes markası bu yılın bariz şekilde tek turda açık ara en hızlı aracı ancak her pazar lastikler yüzünden madara oluyor ve mercedes te bir türlü sorunu çözemiyor. Muhtemelen pirelli mercedesin lastik kullanımı ile ilgili neyi yanlış yaptığını ve yapabileceğini biliyordu ve mercedes markasını gelecektede f1de tutabilmek adına fia pirelli görüştü ve şu duruma bir el atın dedi ve gizli bir test planlandı o testde pirelli lastiklerinin kullanımının inceliklerini mercedese gösterdi ve mercedeste artık pazar günleri de galibiyet kovalayan bir araç haline geldi belkide 2014 içinde avantaj sağladı. Son 5-6 yılda bu tip kronik problemlerden ötürü üretici firmalar başarıyı yakalayamadılar ve bu nedenle f1'den çekildi.
    YANİ FİA DEDİKİ, HONDA'YI İFLAS ETTİRDİNİZ, TOYOTAYA'YI BEZDİRDİNİZ, BMW' Yİ BUNALTTINIZ, RENAULT'YU HARCADINIZ, AMA MERCEDES'İ YEDİRMEYİZ

  18. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    İyice cılkı çıktı bu işin.

  19. Vizontele repligiyle cevap vereyim: Serefsizim benim aklima gelmisti..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir