Boullier: "Kimi'den Özür Diledik"

yazar:

kategori:

Güvenlik aracı piste girince bir çok takım pilotlarını yeni lastikler için pite çağırmıştı ancak Lotus Raikkonen’i dışarıda bırakmıştı.

Sonuç olarak Raikkonen eski lastikleriyle arkasındakilere direnemedi ve podyuma çıkabilecek durumdayken ancak beşinci sırada bitirebildi.

Boullier takımın yanlış bir karar verdiğini ve Fin pilottan özür dilediklerini kabul etti.

“Son güvenlik aracına kadar stratejimiz harikaydı. Belki Kimi’yi pite çağırsaydık podyumun son basamağı için savaşabilirdi.”

“Maalesef yanlış bir karar olduğu ortaya çıktı ve sonrasında Kimi’den özür diledik. Bazen güvenlik aracı periyodlarını yönetmek kolay olmayabiliyor.”

“Almanya’da rekabetçi olduğumuzdan eminim.”

Kimi Raikkonen’in adı Mark Webber’in Formula 1’den ayrılmasıyla boşalacak Red Bull koltuğu ile anılıyor.


Yorumlar

  1. Düşüncelerimiz hemen hemen aynı.Bende bu yarıştan sonra Raikkonen için Lotus kariyerinin bittini düşünüyorum.Böyle basit hatalarla sampiyon olunmaz.Telemetri verileri senin elinde biz bile burdan görebiliyorsak o hatayı senin ne işin var orda ?

  2. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Raikkonen için LOTUS bu yarış itibarı ile bitmiştir… RedBull "gel" derse 1 dakika bile durmaz…

    Pite alma zamanlamasını bile yapamayan hatta "bilmiyorum"diyebilen bir takım kafaya oynayamaz , ki Raikkonen'in uyarmasına rağmen..

    Resmen rezalet…

  3. bir hata da mercedes yaptı, yine lastiklerden korktu ve son periyotta çoğu takım ve alonso gibi medium takacağına hard taktı. hamilton podyumda olabilirdi.

  4. Pite alsak podyumun son basamağı için mücadele ederdi demiş peki almadınız pite çok mu iyi oldu:D

  5. kazanılan 1 puanın bile önemli olduğunu 2007 şampiyonluğunda gördük. 5 tane adamı pit duvarına oturtuyorsanız ve pilot sizi uyarma gereği duyduğunda "biz de bilmiyoruz" derseniz, teknik bilginizden strateji bilginizden şüphe ederim…

    böyle şampiyonluk felan gelmez..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir