Di Resta'nın Gözü Ferrari Koltuğunda

yazar:

kategori:

26 yaşındaki İskoç pilot bu yıl istikrarlı bir grafik çiziyor ve sekiz yarıştan yedisinden puan çıkarmayı başardı.

Red Bull takımı Mark Webber’in yerini doldurabilecek pilot arayışındayken Felipe Massa’nın kötü formu Ferrari’nin de arayışlarda olabileceğini düşündürüyor.

Di Resta Ferrari umutları olduğunu belirtiyor ve en azından takımın incelediği pilot listesinde olmaya çalışıyor.

Dedesinin 1950’lerde Naples’den İskoçya’ya göçtüğünü ve bir miktar İtalyan kanı taşıdığını belirten di Resta: “Ferrari’yi istersiniz. Her çocuğun rüyası bir gün bir Ferrari sahibi olmaktır. İtalyan kanına sahip biri olarak söylüyorum ki İtalyan olmak da harika bir şey.”


Yorumlar

  1. cgdsny_Ferr  avatarı

    ah ah keşke konuşmak kadar kolay olaydı! Ben de o bahsettiğin "Vettel'i daha önce yendim benim hakkımdı" ropörtajını okuduğumda senin gibi düşünmüştüm ama öyle değil diye düşünüyorum: Force İndia gayet iyi durumda, özellikle bu yıl çok iyi bir araçları var öyle ki Vettel'in yağmur altında Monza'da kazandığı araçtan daha iyi bir araç fakat bakıyoruz sivrilen bir başarı yok. Kısmet artık ne diyelim…

  2. Ben bu adama spora geldi geleli alışamadım. Hep İngiliz olduğu için o koltukta oturduğunu düşünüyorum. Ferrari koltuğu için Sutil, Hulkenberg ya da Bianchi daha çok yakışacak.

    Bu arada sen zahmet etme Paul, al sana Ferrari koltuğu.

  3. Bu adam ferrari için biçilmiş kaftan. Yaş 26, egosu yok, 2. pilotluğu seve seve yapar. Kimseye zararı yok kilosuda hafif, siralama performansıda iyi. Di Resta meselesini ilk kez ben gündeme getirmiştim 2 ay önce. O vakit Alonsoya yağ çekmişti bu oğlan. Twiterdada hemen Alonso'yu takip etmişti. Ben hemen anladım bu iş yüzde 50 tamam. Işte o günden sonra Massa'nin dikkati dağıldı her yarıştan evvel kaza yapmaya başladı. Kolay değil, ferrari koltuğunda 1 milyon € almak red bull koltuğunda 5 milyon € almakla eşdeğer. Uzakdoğu'da, yakın batıda her yerde ferrari marka değeri var ve bu eşittir reklam o da eşittir para demek. Massa içinde kolay değil. 2005-2013 koskoca 9 sezon yada 2006 olabilir tam hatırlamadım yani koskoca 8 sezon. Fakat ben yeni aldığım bilgiyi paylaşayım Massa her ne kadar Ferrari'de kalmak istesede el altında B planı var. O da Red Bullda kankası Vettelin takım arkadaşı olmak. Horner Vettel'e sorduğunda raikonen mi olsun yoksa toro rossodan biri mi? diye sorduğunda Vettel ikiside değil Massa olsun demiş. Italya Monzaya kadar bu belli olur. Şimdi Massa şayet F138'i şampiyon yapacak şekilde puan katkısı sağlamazsa yinede yarışlarda iyi gidip red bull koltugu için savaşacak. Ferraride kalmasının tek şartı takımın markalar şampiyonluğuna katkı sağlaması. Massa puanda Alonso'yu geçer yine şampiyon olamazlarsa Massa yine kalacak. Fakat bu biraz ütopya. Tek seçenek f138'i şampiyon yapmak. Bunlar olmazsa Massa= Abbas olur. Red bull'da 2.pilot- kanka pilot karışımı birşey olur. Ama dediğim gibi red bull'da 5 milyon € alsa ferrarideki 1.5 milyon €'ya ancak denk getirir. Paul Di Resta'yada şimdiden hayırlı olsun diyorum inşallah f2014T'de görürüz onu. En az 4 yıl ferrari 2. pilotluğu garantiye alınır.

  4. Dedesinin 1950'lerde Naples'den İskoçya'ya göçtüğünü ve bir miktar İtalyan kanı taşıdığını belirten di Resta: "Ferrari'yi istersiniz. Her çocuğun rüyası bir gün bir Ferrari sahibi olmaktır. İtalyan kanına sahip biri olarak söylüyorum ki İtalyan olmak da harika bir şey."

    Takıma yaranmak için övgü yapılır da hemşeri muhabbetine de girilmez ki 🙂

    Bu arada di Resta gidici sanırım. Bir diğer Button/Heidfeld/DC vakası olmaya çok yakın.

  5. Di Restanın gözü Ferrari koltuğunda kulağı hangi koltukta acaba D.D.D.D.D.D……………………………………………………………Şalu

  6. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    İtalyan kanı mı taşıyormuş 🙂

    Di Resta'nın işi zor o koltuğa oturması için. Ama ismi geçen bir pilot olabilir. Vettel'in o koltuk için bir numaralı aday olduğunu düşünüyorum. Alonso ne zaman takımdan ayrılacak tabi önemli bir soru. Bu soruyla parelel olarak Massa'nında takımdan ne zaman ayrılacağı belli değil. Gelecek için Ferrari ikilisi için Vettel-Bianchi ikilisini istiyorum.

  7. Ferrari%100 avatarı

    ferrari massayı bence bi iki sezon daha takımda tutar
    Neden massa yarıştımı çok iyi yarışıyor olmadımı gene hiş olmuyor
    Startlarda desen çok başarılı
    Bi iki sezon daha ferraride olur

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Di Resta şu an grid de ki, her pilota ızdırap olabilir.
    Ferrari'de Alonso'yla, Red Bull'da Vettel'le, Lotus'ta Raikkonen'le ve Mercedes'in her iki pilotuyla da mücadele edebilecek seviyede. Gerçekten kumaşı çok sağlam bir pilot.
    Özellikle Silverstone'da, Hamilton ile mücadelesi fevkaladeydi.
    Daha iyi bir takımı hak ediyor, bu yeteneğe sahip. Son 3 sezonun şampiyonunu geçmişte mağlup etmiş bir pilot, daha iyi bir takımda bu başarıyı tekrarlayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir