2013 Almanya GP İlk Antrenman – Mercedes Hızlı Başladı

yazar:

kategori:

Mercedes ikilisini yaklaşık bir saniye geriden Red Bull pilotu Mark Webber takip ederken Force India’dan Adrian Sutil dördüncü, Lotus’tan Kimi Raikkonen de en hızlı beşinci zamanın sahibi oldular. 

Onları Ferrari’den Felipe Massa, McLaren’dan Jenson Button, Red Bull’dan Sebastian Vettel, Lotus’tan Romain Grosjean ve McLaren’dan Sergio Perez takip etti.

Ferrari pilotu Fernando Alonso otomobilinde yaşadığı elektrik arızası nedeniyle seansa erken veda etmek zorunda kaldı. 

 

Poz. Sürücü                Takım                    Zaman      Fark      Tur
 1. Lewis Hamilton        Mercedes                1m31.754s            25
 2. Nico Rosberg          Mercedes                1m31.973s  + 0.219s  25
 3. Mark Webber           Red Bull-Renault        1m32.789s  + 1.035s  22
 4. Adrian Sutil          Force India-Mercedes    1m32.822s  + 1.068s  16
 5. Kimi Raikkonen        Lotus-Renault           1m32.956s  + 1.202s  22
 6. Felipe Massa          Ferrari                 1m33.065s  + 1.311s  18
 7. Jenson Button         McLaren-Mercedes        1m33.139s  + 1.385s  24
 8. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault        1m33.213s  + 1.459s  20
 9. Romain Grosjean       Lotus-Renault           1m33.260s  + 1.506s  27
10. Sergio Perez          McLaren-Mercedes        1m33.456s  + 1.702s  18
11. Paul di Resta         Force India-Mercedes    1m33.493s  + 1.739s  18
12. Nico Hulkenberg       Sauber-Ferrari          1m33.810s  + 2.056s  20
13. Daniel Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari      1m33.901s  + 2.147s  23
14. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Ferrari      1m33.976s  + 2.222s  26
15. Pastor Maldonado      Williams-Renault        1m34.025s  + 2.271s  20
16. Valtteri Bottas       Williams-Renault        1m34.200s  + 2.446s  22
17. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari          1m34.437s  + 2.683s  24
18. Charles Pic           Caterham-Renault        1m35.674s  + 3.920s  23
19. Max Chilton           Marussia-Cosworth       1m35.987s  + 4.233s  19
20. Giedo van der Garde   Caterham-Renault        1m36.078s  + 4.324s  23
21. Jules Bianchi         Marussia-Cosworth       1m37.459s  + 5.705s  21
22. Fernando Alonso       Ferrari                 no time               2


Yorumlar

“2013 Almanya GP İlk Antrenman – Mercedes Hızlı Başladı” için 39 yanıt

  1. MCLAREN  ENGİN avatarı
    MCLAREN ENGİN

    işin özeti şudur arkadaşlar mercedes patronları formula patronunu kesinlikle tehdit etmiştir eğer bana test iznivermezni fomula 1 deb çekilirim diye bu kadar basit

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Hadi diyelim bilemedim insanlık halidir geçmişte yaşamak marifet değil ama geçmişe takılı kaldığınız için yenilmeyi hazmedemiyorsunuz işte sizin hikayeniz bu aslında.Schumi taraftarımı kaldı sitede onların desteğini alayım ? Benim kimsenin desteğine ihtiyacım yok tek başıma artistlerle direnirim ben kendime güveniyorum.Benden sana tavsiye biraz yenile kendini.

  3. schumi schumi demenin tek nedeni schumicilerin desteğini kazanmak istemen. yarış günü sağ tarafta canlı chat kısmı açılınca 2004'den mesela, çat diye bir soru sorayım bilemezsin. 2008'i bile bilemezsin. yalan söylediğin açıkça ortada.

  4. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ben profilime alonso'nun gözlerini koydum dikkatli bakın diye.

  5. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    V3ttel geliyor V3ttel yalelel yaalelel benim kara kızanım nerdemiş yalelelli 😀

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Benim hikayem Schumi ile başladı V3ttel ile devam ediyor hani senin çekemediğin iki pilot hani senin pilotunun hiç bir zaman bu iki dev gibi olamayacağından.Senin hikayen diyorsunda senin hikayen bile yok 🙂

  7. hocam bir hitap şeklidir, hoca olduğum için demiyor. v3ttel yazmaktan başka birşey bilmeyen bir redbullcusun. F1 geçmişin 3 yıl. ne bildiğini sanıyorsun 🙂 açtın kanalı, yarışları gördün baktın hep vettel kazanıyor, vettelci oldun. senin hikayen bu.

  8. Red Bull hala çok güçlü, İngilterede Hamiltonun lastiği patlamasaydı da Vettelin yarışı alma olasılığı yüksekti, ki Hamiltonun lastiği patladıktan sonra Vettel sert lastiklere geçtiğinde Nico ile kedi fare gibi oynadı.

  9. 1 saniye fark!
    ne yaptın mercedes….
    böyle giderse ne redbull, ne ferrari, ne lotus kalır.
    diğerleri kalmadı zaten bitti 🙂

    akıllı davranırlarsa mercedes kendi göbeğini kendisi keser şampiyona sonunda..

    lastik testleri konusunda konuşmak zaten anlamsız. bariz bir şekilde veri toplayıp aracı geliştirdikleri ortada. teknik olarak bu işin doğasında test yapıp veri toplamak var. adamlarda yasak olan testleri yapıp veri topladılar olay bu 🙂
    tebrikler işi kitabına uydurup başarılı olabilenlere 😉

  10. Gizli Pirelli Tesiti > Red Bull 🙂

  11. Button un onboard undan aracın gidişini gördüm de resmen kriz geçiriyordum ya.

    İlk defa bir aracı saklamak yerine çöpe atıcaz sezon sonu galiba. Bu aracın yapımında emeği geçen herkese de teşekkürlerimi iletiyorum.

    Eğer gelecek sene için bu araç üzerinden bir şeyler planlamadıysanız yani diyecek laf bulamıyorum. İnşallah planlamışsınızdır. Çünkü harbiden bu kadar imkanla tarihin en kötü McLaren ını üretiniz.

    Pilotlara suç bulmaya gerek yok vallahi adamlar oldu mu kullanıyor her türlü bu aracı Senna dirilse sürse tekrardan ölür girer mezara vallahi!!!

  12. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Tabii bu durum Alonso'yu bozdu aynı fikirdeyim. Vettel'in ne yazık ki şampiyonluğuna da vesile olacak. Mevcut durumda ki en zorlayabilecek rakibi Alonso ama Mercedeslerin Alonso'yu geçmesi demek. Avusturyalılar için rahatlama vakti demek, zaten Webber'de gidiyor. Vettel ve biricik ailesi için sorunlar gitgide azalıyor.

  13. doğrudur kabul edilebilecek birşey değil ama dediğin gibi olan olmuş bunu 4 yarış sonra hala 1000km demek saçma oluyor. ferrari bu gidişle rekabet edemeyecek, alonso şampiyon olamayacaksa, vettel olacağına lewis olsun derim ben. 2 şampiyonluğu çoktan haketmiş bir pilot.

  14. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Konuşma tarzım veya insansanlara duyduğum değer seviyesi; pekte sizin yorum yapabileceğiniz birşey değil. Yorumlarını beğenerek okuduğum bir insandır, ha illa polemik yaratmak istiyorsanız, profil resmine alonso koyup sürekli alonsoya sallayan biri de ne kadar güvenilir bilemem. Saygılar..

  15. Hamiltonu desteklemek yok desteklemiyoruz o kara oğlanı lütfen 🙂

  16. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Rolayhunt mu hoca güldürmeyin kim kimi geçmiş sıralamada kaça kaç yapmış onların hocası sadece

  17. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Ferrari'deki de para, ama bizim takımdaki kişiler koltuk sevdasına bağlanmış. Aynı kişilerle devam ediyoruz öyle, Stefano'yu şutlamak lazım ilk başta. Sonra Force India'dan birkaç mühendis alsak, iki tane de Lotus'tan çalarız. Al sana mücadele edecek takım ama yoook.

  18. Mercedes hallaç pamuğu gibi atacak gibi herkesi. :). McLaren'den bi cacık olacağı yok. Gönlüm sezon sonuna kadar Hamilton'dan yana. Hadi karaoğlan al artık bu yarışı. 🙂 Valla Mercedes o kadar adamı doldurdu takıma ama sonunda gelişmeyi başardı. Eee para var sorun yok demişler.

  19. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Yaptıkları transferler hakkında tek kelime söylenemez. Ama bu durumda diğer takımlar tarafından kabul edilemez. Ben işin ceza kısmında değilim. Olan olmuş bir kere, ama sezon boyunca bu tip farklar açılmaya devam ederse herkesin bir bahanesi olacak ki üstüne yorum yapılma şansı da az olucak.

  20. Test Test Test Deneme 1.2.3 🙂

  21. bence bütün takımlar bu tür testler yapabilmeli..

    hızlıydı zaten, yine hızlı değişen bir şey yok.. sadece çabuk biten lastikler artık diğer takımlarınkiyle aşağı yukarı aynı derecede dayanıyor..

    farklı lastik kullansalar eyvallah, ona hile denir..

    ayrıca sıralamalarda bu kadar fark olmaz zaten, sanmıyorum. p1'e dayanarak "oha 1 saniye fark var" demek biraz erken…

  22. tabiki lastik testi avantaj sağlamıştır ama yarışlar boyu kullanılacak kadar değil. adamların tüm başarısını ''ehhee, test.'' diye noktalayan ergenler gördükçe benim sinirlerim bozuluyor. bu sene onlarca transfer yaptı adamlar. ''boru değil'' birsürü yeni mühendis geldi, onlar çözemeyecek de kim çözecek.

    ayrıca, son lastik sorununu yaşadıkları yarıştan itibaren yumuşak veya süper yumuşak lastik kullanıldı mı? monaco'yu geç orası zaten lastik yemiyor, onun dışında çabuk biten hamurlar zaten kullanılmadı. yani durumu bu da etkiledi, mercedes'in zaten kendi içinde durumla ilgilendiğini de biliyoruz. lastikler de değişecek önümüzdeki yarışlarda. sıralamalarda zaten hızlılardı. adamlar artık sıralamada zaten olan farkı ''ee 1000km'' diye tanımlamaya çalışıyorlar.

    ama testten haksız avantaj sağlandı mı? evet. cezalarını aldılar mı? 3 günlük bu senenin lastikleriyle ve pilotlarla yapılacak testten mahrum kalacaklar. bence cezaları da gayet makul. artık ağlamayı bırakıp kabullenmek lazım. herkes mercedes'den sıçrama bekliyordu, onlar da başardı.

  23. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Hocam yorumlarınızı beğenerek okuyan biriyim. Ama şu test konusunda az da olsa duyarlı yaklaşın. Adı üstünde haksızlık ve herkes lastikleri çözmeye çalışırken, bir takımın çözme ihtimali doğması gerçekten ilginç. Hani Rosberg ve Hamilton lastik aşınması yaşamıyorsa bu işte bir iş var demektir. Hamilton'un patlattığı lastiği göz önüne almıyorum. Sonuçta Hamilton'da sert hamurla tırmandı yukarılara.

  24. mercedes kesin işi çözmüş. hatta sene başından beri zaten sıralamada hızlı olan aracı lastik testinde yine sıralamaya odaklı geliştirmişler.

    hatta bu yarışa getirdikleri güncellemeler ''yine aracı yavaşlatmış'' buna rağmen 1000km lastik testi ve 1sn fark. nasıl bir testse, 3-4 yarış önce yapılıyor, etkisi artarak devam ediyor :)) bu testler var ya bu testler 🙂

  25. İsterse 5 sn hızlı olsunlar o lastikleri 3 turda bitiren takım 25-30 tur gidiyorsa kesinlikle hile var demektir.

  26. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Alonso'nun şampiyonluk ümitleri yarına bağlandı böylece. Eğer Mercedes dublesi veya Mercedeslerin arasına giren bir Vettel, Alonso'nun sonunu hazırlayacak. Eh napalım kısmet bu işler her sene güzel başlayıp kötü bitirmek adetimiz oldu.

  27. ağlamayın. =)

    adamlar zaten sezonun başından beri tek turda hızlıydı..

  28. çok ezici bir fark olmuş.ama onların yarışı kazanması için zaten 1 saniye hızlı olmaları lazım.yarışta o fark dengeleniyor redbullar ile.

  29. Demek ki neymiş, Lastik testi, en yakın rakibinin 1 saniye önüne geçmeni sağlıyormuş 🙂 Tabi sıralamalarda görücez ama hadi bakalım 🙂

  30. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Yarın ciddi şekilde sıcak havaya ihtiyacımız var. Aksi takdirde yine Q3 mücadelesi yaparız. Havanın ısınmasıyla da pole alacak değiliz ama 4-5lerde olmak iyi olacak.

  31. thechosenone avatarı

    hee hee 1000 km testin hiç faydası olmadı, bide yedik…

  32. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Mercedes işi çözmüş. Bu yarışta bir sorun olmazsa duble bekliyorum ben. Hava da soğuk.

  33. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    ECU'da sorun varmış sanırım. Ya da motorda, emin değilim. 2. antrenmanda çok çalışarak durumu toparlar sorun olmaz bence.

  34. Ferrari%100 avatarı

    alonsoda sorun vardı

  35. Lewis geliyor Lewis yalelel yaalelel benim Vettelim nerdemiş yalelelli 😀

  36. alonso niye çıkmadı veya çıktıda benmi göremedim.bilgisi olan varmı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir