FIA Almanya GP Öncesi Lastik Kullanımında Değişikliğe Gitti

yazar:

kategori:

Silverstone’da patlayan lastiklere takımların yanlış kullanımının neden olduğunun düşünülmesi FIA’yı bu konuda bazı önlemler almaya itti.

Formula 1 yarş direktörü Charlie Whiting tarafından bu sabah takımlara gönderilen bir notta güvenlik nedenleriyle otomobillerde bazı düzenlemelere uyulmasının istendiği belirtildi.

Buna göre takımların lastik basınçları ve kamber açıları konusunda belirtilen standartlara uyulması gerekecek. 

Ayrıca sağ ve sol lastiklerin de değiştirilmemesi, kendi yerlerinde kullanılması gerektiği belirtildi.

FIA tarafından alınan bu kararların Pirelli’nin isteği doğrultusunda verildiği belirtiliyor.

 

 

 


Yorumlar

  1. Eskiden yarış haftalarında Bridgestone tüm hafta boyunca sadece 1 demeç verirdi. Olaylara etkisi çok azdı. Aynen şöyle demeçler ''bu yarışa sert ve orta yumuşak lastikleri getirdik. Şu şu turları arasında şu kadar pit bekliyoruz. İyi günler saygılar.''

    Adamların verdiği demeç sadece bundan ibaretti. Pirelli haberi vallahi Takım ya da pilot haberlerinden daha çok

  2. Yeni kamber açıları ve lastik basınçlarıyla birlikte Mercedes'in diğerlerine oranla daha az zaman kaybedeceğini ve bu işten karlı çıkacağını düşünüyorum . Çünkü zaten Mercedes lastik sorunları yüzünden ayarlarını yeni standarda daha yakın yapıyordu büyük ihtimalle . Fazla kamber lastiği daha fazla ısındırır,aşındırır,eskitir . Mercedes büyük ihtimal daha düşük kamber kullanıyordu . Düşük lastik basıncı da aynı şekilde yüksek basınca göre lastiği daha çok zorlar , yani bu açıdan da aynı durumdalar bence . Bakalım neler olacak .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir