Raikkonen, İngiltere'ye Olumlu Gidiyor

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, kendi resmi stesinde ‘evime gitmek gibi’ başlığı ile yayınladığı yazısında Silverstone’de yarışmanın harika olduğunu söyledi ve buradan sıralamalarda alınacak birinciliğin önemine değindi.

Kimi Raikkonen: "Silverstone’ye giderken her zaman bu denli iyi bir hisse sahip olurum. Yarışmak için harika bir pist. Çok başlardan beri orası bir şekilde benim için iyi bir pist olmuştur. Orada ilk olarak Formula Renault ile yarıştım ve benim favorimdi. Çünkü, çok hızlı ve zorlayıcıydı."

"Silverstone’de kazandığınızda bu size o denli bir memnuniyet verir. Herşeyi tamamiyle yolunda götürmeniz gerekiyor. Orada Formula Renault ile yazadım ve geçen sene orada Ferrari ile kazandım"

"F1’e erişmeden önce bir pistte yarışmak yardımcı olur. Silverstone, tavimdeki en çok meydan okuyan ve en hızlı pistlerden biri, özellikle de bir F1 aracında iken. O akıcı virajlar, daima meydan okur olmuştur."

"Bilmiyorum ama açıkçası, oraya her gittiğimde hissettiğim nostaljik birşeyler olmalı. Hava nasıl olacaksa olsun hafta sonundan keyif alırım. En azından herkes için bu aynı"

"Geçen hafta Silverstone’de test yaptık. Çok rüzgârlıydı ve yeni şeyleri denemek çok zordu. Bununla birlikte bazı küçük gelişmeler kaydettiğimizi hissediyorum. Araç her zaman güçlü durumdaydı."

"Geçen sene harika bir yarış çıkardık. Açıkçası tekrar aynı sonucu alacaktım. Ama sıralamalarda son virajda dışa taşarak küçük bir hata yaptım. İlk cebi kaçırdık ama Hamilton’un yakıtına bakacak olursak yine de daha hızlıydım"

"Yarışta temiz hava ve temiz pist bulduğum sürece gerçekten zorlayabilirdim"

"Geçen haftaki testlerin değerlendirmesiyle tekrar Ferrari ve McLaren arasında çok sıkı (bir yarış) olacak. Benim için yeni bir şey yok. Her iki takım da daima Silverstone’de, o denli iyi bir araç ortaya çıkarabilir ehliyette."

"Muhtemelen durum tekrar saniyenin yüzdeliklerine bağlı olacak. Şüphesiz ilk cep için mücadele edeceğiz ve bu sefer, yararımıza olması için gerçekten pistin her metresini kullanmak zorundayız."

"İlk cebi almak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Böylelikle Mangy-Cours’da gördüğümüz gibi liderken işleri kontrol etmesi daha kolay"

"Galibiyeti kaçırdık ama bunu şimdi arkamda bıraktım. Britanya GP’ye çok olumlu bir zihinle gireceğim, Fransa’da kazanmam gerekiyordu. Magny-Cours’daki yarışta olanların tekrar etmeyeceğinden emin olmak için bütün takım herşeyi yapıyor."

"Sezon, Slverstone’nin ardından yarı noktasına ulaşıyor. Bizim için inişler ve çıkışlar oldu, her sene bu normal. Ama açıkçası, şampiyonluk adına mücadele için iyi bir konumdayız."

"Umarım sezonun ikinci yarısında daha fazla (yarış) kazanırız. Şampiyonluk ve galibiyetler için mücadele adına Ferrari’nin çok iyi bir araca sahip olduğunu hissediyorum"


Yorumlar

  1. ooooo kimi süpersin hadi göreyim seni yhaa goooo kimi !!!

  2. eccelstone bide bu pisti takvimden çıkarmaya çalışıyor. kafasına saksımı düştü ne.:))

  3. onur aybars avatarı

    "pınar başpınar" kardeşim ve "ErhanF1" kardeşim, alemsiniz yaa… Güldürdünüz beni. Keşke her yorum bu kadar temiz olsa. Sağ olun…

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    A1 gp.lerindede kazanan hep ferrari olacak

  5. Formula Renault olunca ister istemez Renault kazanıyor tabi 😀

  6. kimi bizimlede kazandığını açıklıyor arkadaşlar RENAULT F1 TEAM İLE artık anlayın renault kalitesini ve hemen haer bir f1 pilotunun renault da bir geçmişi olmuştur farkımız bu işte

  7. artık kazansın demekten cok bi sorun cıkmasın demek istiyorum.. şanssızlık olmassa zaten Kimi için burası onun da dediği gibi şahane bi pist..

  8. Rakkathebest  avatarı

    barı bu sefer bı sorun cıkmasın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir