Whitmarsh "Taraftarlara Daha Fazlasını Sunmalı"

yazar:

kategori:

McLaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh’a göre spori seyircilerin daha fazla bilgilenmesini sağlamalı ve takımlar televizyon izleyicilerine daha fazla bilgi vermeli.

Whitmarsh’a göre Formula 1 eğlence işi ve sporu derinden takip eden taraftarlar pit-araç telsiz aktarımları, yakıt yükleri ve stratejik bilgilere ulaşabilmeliler.

Whitmarsh "Taraftar temelini sürdürmek ve geliştirmek için Formula 1’in kullanımını daha dar arttırmalıyız. Sporun içerisinde bulunan kimse, sporun karmaşıklığını ve içeriğini taraftarlara iletecek kadar iyi iş yapmadı."

"Kimi Raikkonen  ile Lewis Hamilton’un lastik lastiğe mücadelesi gibi büyük mücadeleleri görmek isteyen kişiler, Mclaren ile Ferrari’nin takım oyununu ve mücadelesini görmek isteyen kişiler, teknolojik mücadeleyi görmek isteyen ve yarış hafta sonu uygulanan taktik, stratejileri görmek isteyen kişiler de var."

"Daha fazla dışa açılıp daha fazla izleyenleri eğitirsek bundan daha fazla keyif alırlar. Tüm bunlarla ilgilenmeyen taraftarlar da var ve bunlar onlar için yarışı rahatsız edici de olabilir bir an için. Ancak taraftar grupları içerisinde bunları isteyen kişi sayısı çok fazla. Bu konuda daha iyi iş çıkarmalıyız." dedi.

Whitmarsh Kanguru Tv tarafından sunulan strateji analizlerin önemli bir ilk adım olduğuna inanıyor, fakat takımlara yarış stratejileri konusundada daha az sır saklamalarını öneriyor ve ayrıca araçlarının o yarış anındaki son durumları hakkında daha çok bilgi vermeleri gerektiğini düşünüyor.

Fakat rakiplerine avantaj sağlıyabilecek bilgileri verme konusunda isteksiz olabilirler, örneğin bu yıl ki Türkiye Gp’sinde McLaren Lewis’in stratejisnde değişiklik yaparak 3 pit stopa geçti çünkü ön sağ lastikte aşınma sorunu yaşıyordu.

"Kesinlikle problem olduğunu biliyorduk, ve bunu muhafaza etmeliydik çünkü  sonuç olarak Ferrari ile yarışıyorduk ve onların yarışta nasıl davrancağımızı bilmelerini istemedik." dedi. "Burda denge var, fakat geçmişte hiç bir telsiz konuşmalarını kullanılır halde yapmazdık ve şimdi ise bunu üstleniyoruz, böylelikle devam eden kültürde oldukça değişiklik olduğunu düşünüyorum.

"Teknikerlerin bu gizlilikten aldığı bazı hoşnutlukları  aşmalıyız. İster istemez  bazı şeyler saklamaya çalışmakta haklıyız,  fakat biz eğlence işindeyiz ve taraftarlarımızın ilgilendiği şeylere itibar etmeliyiz.

"Bence F1’in iyileştirmesi gereken şey bir kısım taraftarlara ekstra veri ve bilgi sunumu yapılmalı. Yıl ve yıl daha çok ilgi çekmelisiniz ve ne kadar bir işin iç yüzünü kavrarlarsa o kadar da ilgileri artar, ve bidahaki sefere geri dönmeleri daha muhtemel olur."

"Bilgilerin önünde olan bizler buna alışkınız ancak televizyon karşısında bu bilgiler olmadan Formula 1 ilginç değil."


Yorumlar

  1. kaan kaanhan avatarı

    çok güzel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir