Lotus Güvenlik Aracının Zafer Şanslarını Bitirdiğini Söylüyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen ve Romain Grosjean Nürburgring’de Sebastian Vettel’i zorlayabilecek gibi görünüyordu. Fakat sonunda Red Bull sürücüsü evinde kazanmayı başardı.

Raikkonen takımın kendisini son anlarda pite almasını sorgularken takım patronu kazanamamalarındaki temel sebebin aslında güvenlik aracının piste girmesi olduğunu söylüyor.

“Güvenlik aracı bize yardımcı olmadı. Stratejimizi gözden geçirmek zorunda kaldık. Ayrıca ilk pitten sonra Kimi Hamilton’ın arkasında kalmıştı ve 3-4 saniye kaybettik.”

Boullier Raikkonen’le yaşadıkları telsiz sorunu ile uğraştıklarını da belirtiyor.

“Yarışın başında Kimi ile telsiz irtibatını kaybettik. Bu bizi çok zor durumda bıraktı. Hızının düşmeye başladığını görüyorduk ve onu pite çağırdık.”

“Her iki araç farklı lastiklerdeydi ve Kimi’nin kolayca ilerleyebildiğini gördük ki bu lastiklerden beklediğimiz şey değildi.”

“Yeni opsiyonların diğerinden daha iyi çalıştığını görebiliyorduk ve bu doğru karar Kimi’nin Sebastian’ı yakalamasına yardımcı oldu.”


Yorumlar

“Lotus Güvenlik Aracının Zafer Şanslarını Bitirdiğini Söylüyor” için 12 yanıt

  1. thechosenone avatarı

    patron77 ve Campions aynı kişiler heralde. bir hesaptan yazmak tatmin etmiyor sanırım bazı kişileri.

  2. sınan matias avatarı
    sınan matias

    takım mı engel oldu almasına? isteseler raikkonen gibi onuda trafige düşürebilirlerdi veya ilk pite önce onu çagırıp raikkoneni trafikten kurtarabilirlerdi.tamamen strateji farkı.hangi takım bile bile kendi pilotunu galibiyetten etmek ister.

  3. Grosjean'a da sene basinda memnun olacagi arac verilseydi oda sampiyonluga oynardi belki o kadar basit degil o isler kac yaris sorunlu aracla ugrasti bu sene Grosjean'i kimse suclayamaz sadece Monaco'da kaza yapti =)

  4. Raikkonen06  avatarı

    Grosjeanda sezon başindan itibaren şampiyonluga oynasaydı ondanda bahsederdi onunda yarışı kazanmasına izin verirdi bu kadar basit 🙂

  5. saçmalamış güvenlik aracı girmeden önceki fark 13 saniye idi . nasıl kazanacakmış yarışı . iyi bir yarış çıkaran Romain GROSJEAN yarışı güme gitti . galibiyet bile alabilirdi Romain GROSJEAN

  6. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Teşekkürler . Bir an şüphe ettim cidden

  7. bence kimi ikinci pit stopu sc nedeniyle erken yapmış oldu. büyük ihtimalle iki pit stop yapmayı planlıyordu lotus. bu yüzden de stratejimizi gözden geçirmek zorunda kaldık demiş.

  8. güvenlik aracı girmeden önce 13 saniye fark vardı . nasıl kazanacakmış yarışı . ama Romain GROSJEAN 2,nciliği kesindi . güvenlik aracı GROSJEAN,nı 2.ncilikten . hatta 1,nci bile olabilirdi

  9. Kimi_ in_Rai avatarı

    hayır,doğru hatırlıyorsun.

  10. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    ne alaka ya ? Yanlış hatırlamıyorsam Güvenlik aracından önce Vettel – Raikkonen bayağı gerideydi. Güvenlik Aracı sayesinde o fark kapandı ve Kimi'ye galibiyet ihtimali doğdu, ben mi yanlış hatırlıyorum??

  11. Sn Bouillier guvenlik araci olmasaydi Raikkonen nasil yaris kazanabilecek sansa sahip olacakti onu da bir aciklasaniz=) Guvenlik araci girmese Grosjean yarisi kazanabilirdi desen anlarim da surekli Kimi'den bahsetmissin ve guvenlik aracindan faydalanan iki pilottan biri Kimi oldu. Keske biraz da Grosjean'dan bahsetseydin zira Gro'nun bu yarisi kazanmak icin cok daha fazla sansi vardi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir