Lotus Raikkonen ile Görüşmelere Başlıyor

yazar:

kategori:

Lotus’un sahibi Gerard Lopez, Almanya’da Lotus’un Red Bull ile zafer mücadelesi vermesinin Raikkonen’in anlaşmasını garantilemediğini söylüyor ancak Enstone merkezli takımın Red Bull’a oranla Fin pilota daha çekici gelecek özellikleri olduğunu düşünüyor.

“Onu çok iyi tanıyoruz, burada olmayı sevdiğini biliyoruz.”

“Bir pilot olarak istediği pakete sahip olacağını garanti etmek bizim elimizde. Ben burada kalacağına inanıyorum.”

“Bu takımda işleri doğru şekilde halleden belirli bir yapı var. Bu Kimi’nin de sevdiği bir yapı.”

“Eğer ona büyük sınırlamalar koysaydık, bundan hoşlanmazdı. Daha önceki takımlarda olduğunda bunlardan hoşlanmamıştı.”

“Burada ona çok iyi davranıldığının farkında. Biz diğer tüm pilotlara da bu şekilde davranırız.”

“Bana göre burada kalıp kalmaması arasında çok büyük bir fark var. Herkes bana buranın Kimi için en iyi takım olduğunu söylüyor.”

“Şimdi bir yarışçı olarak karar vermesi gerekiyor.”

Lopez bütçe konusunda takıma gelen eleştiriler konusunda ise şunları söylüyor:

“İnsanlar sürekli bütçeden bahsediyor. Diğer takımlara oranla daha düşük bir bütçemiz olmasına rağmen, elimizdeki bütçeyle gayet iyi iş çıkarıyoruz.”

 


Yorumlar

“Lotus Raikkonen ile Görüşmelere Başlıyor” için 26 yanıt

  1. kimi rbye gitmek ister ama vettel onu istemez çünkü onla savaşmaktan korkar 🙂

  2. Raikkonen rbr ye gitmez,gitmemeli. Umarim lotus mercedes ile anlasir da gercek gucunu goruruz.

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    anladım. 🙂

  4. bir de vettel'in şimdiye kadarki yorumları hep çekingen. adam kimi gelsin demiyor. bilmiyorum takımın kararı diyor. bu yüzden biraz da 🙂

  5. burda şaka yaptım ama hala vettel'in yeneceğini düşünüyorum. bunun sebebi olarak da takımı daha çok tanımasını ve kimi'nin yaşının ilerlemesini söylemiştim. bir de vettel tek turda daha iyi gibi. ama benim de istediğim raikkonen'in vettel'i yenmesi. bence vettel'in aracı tanıma avantajının ne kadar olacağı 2014 araçlarının ne kadar değişeceğine de bağlı olacak. tamamen farklı bir seri olursa vettel'in araçla ilgili ek bir avantajı olmayabilir.

  6. Raikkonen rahat adamdır. Açıkçası kanıtlayacağı bir şeyde kalmamıştır zaten şampiyon olduktan sonra bırakması da bunu gösteriyor. Çok fazla ünvan peşinde biri değildi yarışmayı seviyor F1'i seviyor ancak kendisini rahat hissetmesi önemli. Lotus bunu sağlayabilir. Daha önce Alonso'da Renault'u bıraktıktan sonra benzer şeyler söylemişti askeri düzene benzetmişti Mclaren'i… Ferrari ve Mclaren bu tip takımlar Redbull'da ki yönetim anlayışı da buna benziyor. Enstone da her pilot rahat eder. Sezonun yarısına gelindi daha sezon uzun 1-2 galibiyet daha alınabilir. Para önemli bir etken tabi. Bence seneye son sezonu olur Raikkonen'in. Lotus da bitirecek gibi geliyor bana…

  7. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    dedigine göre red bulla gidip alonso vetteli paramparca ederse raikkonende eder o konuda kimsenin şüphesi yok yani vettel paramparca edilecekse rai veya alonso fark etmez. benim kendi fikrimse bunu seneye rai nin red bulla geçmesi halinde daha iyi anlayacağız yarışmadan kimse kimin daha iyi oldugunu bilemez.

  8. Hiçbir başarı tesadüf değildir.Lotus istikrarlı bir şekilde iyi arabalar yapıyor, her senede öne daha çok yaklaşıyorlar.

    Başarıyi sadece para ile kimse açıklayamaz.Geçmiş bunun örnekleri ile dolu.Gelecek sene herkes için muamma.Redbullun bile ne olacağı belli değil.Ama verilere göre varsayım yaparsak Lotus yine rekabet seviyesi yüksek bir araç yapabilir yüksek ihtimal.

    F1 de başarı ekip işidir, ekibin bir bütün olabilmesidir.Istediğin kadar kaliteli yönetici transfer et uyum yoksa başarıda olmaz.Kimi Redbulla gitmekle hata yapabilir.Lotus da iyi bir ekip var Kimi için.

  9. O takım Benettonken Ferrari'nin as kadrosu oradaydı. Yakın zamana kadar da James Allison gibi çok övülen bir adama sahiplerdi. Bence 2014'de Lotus iyice batacak.

  10. Raikkonen'i Alonso ve Hamilton gibi pilotlarla aynı takımda yarışırken görmeden Vettel ile kıyaslamamız zor. İki soru işareti yan yana bana göre.

  11. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Royal geçenlerde Raikkonen, Red Bull'a giderse; Vettel'in onu yeneceğini söylemiştin.
    Ama şimdi bu caps, kafamı karıştırdı. 🙂

  12. Emiko'nun dediği gibi Enstone takımı kesinlikle boş bir takım değil ama daha önümüzdeki sene kullanacağı motoru bile seçememişken Kimi'ye hangi teknik avantaj hakkında teminat verecek de kendisini kalmaya ikna edecek? Yine de şahsi görüşüm Kimi'nin Lotus'la devam etmek için daha fazla sebebi var.. RedBull? Uzay takımı ama Kimi uzaylı değil 🙂 En azından siyaset sevmez-bilmez.. Kim bilir, insanlar değişir… Mesela bu kadar güldüğünü görmemiştik daha önce..

  13. lrgp bir an önce kapayım diyor adamı da çok zamansız bence.

    matematiksel olarak şampiyonanın bittiği bir zamanda veya sezon bittiğinde bu konular konuşulsa daha iyi olur.

    elde sadece 1 galibiyet ve birkaç podyum var. bir çiçekle galibiyet gelmez. vettel ret olduğu halde 41 puan var az-buz değil. alonso'yu da hesaba katmak lazım.

    red bull şu an köklü bir takım görüntüsü veriyor benim için. her ne kadar pilot yönetme politikalarında krizler yaşasa da… (gerçi hangi takım yaşamıyor ki bunu)

    şu an karar vermesi gerekiyorsa, ikna edebilirse şampiyonluğa belki ama ben olsam rbr'ye giderdim.

  14. emiko emiko avatarı

    Lotus gerçekten müthiş takım.Benetton ve Renoya şampiyonluk kazandıran takım.Lotus ta kalmalı.Redbulda renonun fabrika takımı gibi.

  15. Lotus çok para RedBull ise kaliteli dondurma vaat etmiş.
    Kimi düşünmek için zaman istemiş

  16. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Lotus sabaha kadar bu methiyeleri düzse de son iki yarıştaki stratejik hatalar hepsini alıp götürür.

    Redbull mantıklı bir teklifle gelirse Raikkonen kabul edecektir.

  17. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    :):)

  18. bu daha iyi oldu 🙂

  19. heikki 1088 avatarı

    Nasıl bir sapkınlıktır bu arkadaş. Ben Mclaren taraftarıyım ama bir gün de birisi Mclaren hakkında acayip saçma konuştu diye gidip de rakipleri kötülemem. Alonso'yu sevmem ama kötü pilot şişiriliyor ya da Vettel'e de sadece araba var yeaa diyemem. Karşındakinin seviyesine düşersen olmuyor. O kadar holiganlık var ki, güzel olan şeyleri izleyip zevk bile alamıyoruz. Hoş lastiklerden zevk alınacak bir şey çıkarmakta zor 🙂

  20. bu dediğine sadece gülünür . madem vettel,i paramparça eder o zaman ferrari ile yapsın .. bu kadar iyi ise alonso . iddaa ediyorum hulkenberg ferrari,ye gitse alonsoyu 3 haftada memleketine yollar bu kadar iddalıyım . ama yarışmasına izin verecekler yol verme dur geçeyim yok

  21. burada hulkenberg daha önemli bence raikonen,den takımların seçeceği pilotlar arasında . hulkenberg daha genç . mercedes ferrari redbul mclaren lotus takımlarında çok rahatlıkla şampiyonluğa en büyük adaydır . hatası force indiadan ayrılmakla yaptı . force india ile yarış kazanabilirdi bu 9 haftada

  22. Demek ki tarafsız olunca küfürlerden de uzak durabiliyormuşuz. Benzememek lazım.

    Lotus Raikkonen'in kaçması olasılığını çok yüksek görüyor ve önceden kontratı yapmak istiyor.

  23. Keşke dediğin gibi Alonso Redbull'a geçse ve Vettel'i paramparça etse, inan "paramparça etse" gibi hırs dolu bir laf etmek istemezdim, ama senin olaylara bu kadar taraflı bakışın karşısında edebileceğim tek laf bu. Vettel'e kötü pilot demiyorum, ama Alonso Vettel'in takım arkadaşı olduğu anda sen bu siteye yazacak yüz dahi bulamazsın.

  24. Kimi Raikkonen sakın ha red bulla gelme hayatının hatasını yaparsın seni severim delikanlı çocuksun kal lotusta inan bu senin iyiliğin için

    bırak Fernando Alonso denilen pilot gelsin ve Sebastian Vettel ona gereken cevabı misliyle versin bizde zevkle bu ikiliyi izleyelim…………………………………………………….Şalu

  25. Lotus artık Raikkonen için uygun değil boşuna konuşuyor Lopez.O bütceyle ancak bu kadar oluyor daha iyisi olsada strateji hatalarınız çok oluyor.Redbull Raikkonen için en iyi seçecenek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir