Hamilton: "Mercedes'in Yeni Lastikleri Test Edememesi Haksızlık"

yazar:

kategori:

Mercedes takımı Pirelli ile Barcelona’da gerçekleştirdiği gizli test nedeniyle takımların bu ay Silverstone’da gerçekleştireceği testlerden men edilmişti. Silverstone’da gerçekleştirilecek bu genç sürücü testleri ise Pirelli lastiklerinde yaşanan sorunlar nedeniyle lastik testlerine dünüştürüldü.

Mercedes, bu nedenle Macaristan’da kullanılacak yeni Pirelli testlerini test edemeyen tek takım olacak.

“Acaba insanlar bizim teste çıkmamamızın ne kadar büyük bir dezavantaj olduğunun farkındalar mı?”

“Diğerleri Macaristan’a giderken lastiklerde farklı basınç ve yükseklik ayarlarını denemiş ve otomobillerini uzun sürüşlere hazırlamış olacak ama biz olmayacağız. 

“Sporda bu durumda bırakılmamanız gerekir. Ama olan bu.”

Hamilton test yasağı nedeniyle haksızlığaı uğrayıp uğramadıkları sorulduğunda ise, “Haksızlığa uğradığımı söylemiyorum. Söylediğim şey, bir sporda her şeyin eşit olması gerektiği. bu şekilde yarışlara çıkmamalısınız. Ama işler böyle yürüyor.” 

 


Yorumlar

“Hamilton: "Mercedes'in Yeni Lastikleri Test Edememesi Haksızlık"” için 38 yanıt

  1. Lewis bu konu hakkında yorum yapıp keşke hiç konuşmasa, verdiği cevap bile yorum v eleştiri gibi olmuş

  2. ferrari team avatarı

    Hadi canım hadii , gözünüz doysun..Haksızlıkmış , pehh.

  3. Engin Hamilton avatarı
    Engin Hamilton

    Kardes baya Hami'ye dolmussun 🙂 Esit hizda arabalarla Hamilton'in her yarisi alacagini cumle alem biliyor. Hami'yi izlemeye devam et! Adam kendince haksizlik diyor, ve bu sekilde tum takimlarin gerisinde kalacaklarini ifade ediyor. Ustu kapali olarak da bence takimina da serzenis ediyor. Anlayabilene…

  4. Sanki sadece Mercedes'in kullanacağı lastik ürettiler.Siz bir takımın araç planlarını lastik basıncına kadar çaldınız.Yapmadık demeyin bunu kabul ettiğiniz için komple ihraç edilmediniz.Anlaşma pilotlar şampiyonasını da içerdiği için sezon sonunda o komediyi izledik.

  5. eğer laf olsun diye yorum yaptıysan söylenecek bişey yok
    ama mclaren ile Mercedesin eylemlerini aynı terazide tartıyorsan yine söylenecek bişey yok
    otur sıfır derim sana sadece

  6. Eray Parlak avatarı

    Sende haklısın biri devede kulak kalıyor 🙂
    Hırsızlığa rağmen şampiyon olamadılar beceriksizdiler sende haklısın 🙂

  7. Aziz Yıldırım ile bir akrabalık mı var acaba? Nereden geliyor bu biz suçsuzuz,haksızlık yapılıyor tripleri?

  8. Gizli lastik testini McLaren yapsaydı başka takıma transfer garantisiyle iki de mail ayarlayıp 100 milyon dolar para ve markalardan diskalifiye edilirdi.

    Ama spordan çekilmekle tehdit eden takımlar işin içine girince takım emri 100bin dolar, gizli lastik testi ücretsiz.

  9. Barnie Eclestone'un medyaya verdiği resmi demecinden alıntıdır; ''Ferrari'yi kolladık''

    McLaren'in ceza alıp Ferrari'nin ''her defasında'' yırtması tesadüf olamaz!

  10. Yönetici arkadaşlar benim yorumlarımı silmek yerine yorumlarıma cevap verme diye defalarca uyardığım adama çeki düzen verin daha isabetli olur.RoyalHunt adlı adama 100 kere söyledim benim yazılarıma yorum yapma cevap hakkı olmasın diye.Yapacağızın çok basit eğer ben kendisine ya da başkasına yönelik kişisel bir yorum yazarsam beni ikaz edin ama kendisi yorumlarım karşısında hazımsızlık yapıp bulaşırsa da o kişiye yaptırım uygulayın umarım açık olmuşumdur

  11. Sizin gibi aklı salim şeyleri savunan bir kişiyle kesinlikle anlaşamamam,aynı şeyde uzlaşamamam söz konusu bile olamaz.Başka pilotlar mevzu olunca olaylara duygusal olarak yaklaşan ve verip veriştirenlerin tuttğu pilot böyle bir şey yapınca kendileri tarafından sümen altı edilip görmezden gelinmesi bizim de "ne oldu şimdi "dememize sebep oluyor.Hamilton ya da diğer pilotların yaptıklarını başkaları yapınca affetmeyen fırsatçılaradır benim tepkim.

  12. Hala Mp4-22 nin kopya oldugunu söyleyen insanlar varya cidden komiksiniz ve kendinizi ne kadar rezil bir duruma düşüyorsunuz farkında bile değilsiniz.hayır anlamadıgım nokta Mp4-22 nin yapımına 2006 yılının ortasında başlandıysa.2007 nin ocak sonunda aracın tanıtımı yapıldıysa.casusluk skandalı temmuz ortasında ortaya çıktıysa nasıl oluyorda bu araç F2007 nin kopyası oluyor? biri bana açıklasın bu durumu.hayır yani araçlar 1 yada 2 haftalık süreçte gelen bilgilerle oluyorsa ona bişey diyemem.

  13. çok hoş olmayabilir, fakat pilotlarda kazanmak için akla hayale gelmeyecek şeyleri yapabilecek yapıya sahipler. Bir iki istisna olabilir ama bence genelleme yapabiliriz rahatça bu konuda.

    Takım emrine gelince, milyon dolarların döndüğü bir sporda, takımların gelirlerini takımlar şampiyonasına göre aldığını da düşünürsek, takıların kendi yararları için pilotlarına bu şekilde bir şey yapması bana çok saçma gelmiyor… Örneğin son yarışta Kimi yarışı kazanabilecek gibi hissetti Lotus, hemen Grosjean'a emri verdiler 🙂 Açıkçası Grosjean'a üzüldüm, iyi yarış çıkartıyordu, ama öte yandan bu kadar paranın döndüğü profesyonel bir sporda fazla duygusal olmamak lazım…

  14. iki olay arasında dağlar kadar fark var. birinde pilotun haberi var, diğerinde haberi yok. kullanılan özellikler de illegal değil, diğer araçtan kopya. onun dışında şampiyonluk da kazanılmadı.

  15. birincisi, o takım emri değildi. iki araç farklı yarış içerisindeydi ve hamilton ''nico beni tutmasın, aynı yarış içinde değiliz'' dedi. nico yarışı kazanacakken hamilton arkadan geldiğinde hamilton'a yer ver diye bir emir gelmeyeceğini gayet de biliyorsun. schumi'nin takım arkadaşlarındaki gibi değil, iki takım arkadaşının boşuna birbirlerini zorlamamasıyla ilgiliydi. çünkü aynı yarış içinde değillerdi. dikkat edersen monaco'da hamilton'a nico rahat pit yapsın diye 6 saniye bırak dediler. öyle olsaydı nico, lewis'e yer ver derlerdi.

    kazanmak için her yol mübah felsefesinde bir kişi var, şampiyonadaki rakibine çarpan biri.

  16. Eray Parlak avatarı

    2007 de pistte 4 ferrarinin olması kulağa hoş geliyor 🙂

  17. Dostum takım emri kullandılar kullanılıyorda ona bir şey dediğim yok.Olsun mu dersen hiç olmamasından yanayım lakin takımlarda kendi pozisyonlarına çıkarına uyan hamleleri yapıyorlar.Takımları anladımda bir pilotun takımdan hoyratça böyle bir istekte bulunması ayıp bence be de o yüzden Hamilton'a madalya takacak değilim.İddaalı bir pilota daha sezonun başındayken böyle bil fiil saçmalıkta bulunması yakışıyor mu saygı duyulacak bir durum mu?

  18. Verdi mi vermedi mi?Mesele bu kadar basit.Yaptığı bir şeyi söylemem sizin zorunuza mı gitti?(Son cümlemdeki kasıt, aşikar olan bir durumu belirtmek soru gibi gözükmesin)

  19. Modern F1'de Mclaren hariç her takım takım emrini kullanıyor…

  20. Ne o zorunuza mı gitti Lewisin takımda 1.pilot olması,telsizden talimatlar vermesi ?

  21. Adamdaki zihniyet belli "Beni şampiyon edecek her yol mübah" Lastik avantajını elde edince keyfi yerinde,takım arkadaşının arkasındayken telsizden takıma S.O.S verme lüksüne sahip olunca yine keyfi yerinde,kendisi S.O.S vermese bile takım telsizden müdahele ederek ekmeğine yağ çalınca keyfi yerinde ama yaptıkları hinlik ellerinde patlayınca hak-hukuk uzmanı olmakta ayrı bir güzellik,ayrı bir erdem…

  22. benim tanıdığım bir pilot var, sene içinde aracında illegal tc bulunmasına rağmen kazandığı şampiyonluğu sayıyor. bence onun şampiyonluğunun sayılıyor olması esas haksızlık. lastik testi yüzünden bu kadar yaygara koparırken kendi tuttuğu pilotun kirli geçmişini unutmak gülünç.

  23. Eray Parlak avatarı

    hehehe 🙂

  24. çok yaşa inan aynı yeri bende kopyaladım, aynı yorumu yazıyordum . senin yorumunu gördüm.:)

  25. Eray Parlak avatarı
    "Acaba insanlar bizim teste çıkmamamızın ne kadar büyük bir dezavantaj olduğunun farkındalar mı?

    Acaba insanlar bizim gizli teste çıkmamızın nekadar büyük bir avantaj olduğunun farkındalar mı?
    Ne utanmaz çıktınız be siz!

  26. Hem şike yapıp, hem de "Bu haksızlık!" diye ağlamak sadece bizde olmuyor demek.

  27. Konu güvenlik. Mercedes lastik patlatır ve pilot veya seyirci yaralanırsa FIA bunu kimseye açıklayamaz.O nedenle Mercedes'in testlere katılımına izin vereceklerdir.

  28. Mercedes ucuz yırttığı için bu cezaya kesinlikle sevinecek konumdaydı,sevindi de… Ancak ne var ki genç pilot testi bir anda önce yarış pilotlarının da sürebileceği bir teste,daha sonra da pirelli nin yeni lastiklerini deneyeceği bir teste dönüşünce Mercedeste yüzler asıldı nedense… Hamilton da mahkeme süresince hep olayın dışında gözükmeye çalışırken bir anda takımı savunur hale geldi, 2013 aracıyla 1000km lik test!! Ne anlama geliyor sen biliyormusun acaba Hamilton?! Mercedes kendi etti, kendi buldu,diyebilecekleri hiçbir şey yok,ancak FİA insiyatif kullanır ve bu test lastik güvenliği açısından önemli der ve mercedesi de 1 günlük de olsa teste katarsa bu mümkün,yoksa bunu mercedesin talep etmeye bile hakkı yok hiç kusura bakmasınlar…

  29. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Mercedes herkesten önce test etmişti ya güzel kardeşim =) uyma sen o yaramaz çocuklara bakiyim, amcalar gelir hııı yapar şimdi. Haydi direksiyon başına…

  30. "Acaba insanlar bizim teste çıkmamamızın ne kadar büyük bir dezavantaj olduğunun farkındalar mı?" Evet farkındalar hatta bunu yaşayarak gördüler hani sizin şu yarışlarda zar zor puan aldığınız araçla 1000tur atıp yarış kazanmanızdan bahsediyorum

  31. Geçenler de bir habere "Şu Mercedes'de tek doğru konuşan adam Lewis" diye bir yorum atmıştım.
    Aman gözünü seveyim Lewis bu lafları duymamış olayım.Bare sen yapma,sen yanıltma beni. :))

  32. Söylediğim şey, bir sporda her şeyin eşit olması gerektiği!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Allahım sen büyüksün .acaba mercedes hangi nedenden dolayı ceza aldı,Hamiltonun haberi var mı

  33. Silverstone da lastikler patlamasıydı şayet Lewisin açıklamasına tamamen karşı olabilirdim.Ancak söz konusu güvenlik oldugu için enazından 1 gün de olsa testlere katılmalılar düşüncesindeyim.

  34. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    bu takımda yüzsüzlük bulaşıcı

  35. "Biz mazlumu oynamayı iyi biliriz"

  36. bu konuda konuşucak en son takım mercedes . 1000 km,lik testi yaparken düşünücektiniz

  37. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    madem adaletten söz ediyonuz o zaman gizli kapaklı işler çevirmeseydiniz. Şimdi sonuçlarına katlanın. Siz testinizi yaptınız şimdi sıra diğer takımlarda.

  38. Bence de her şey eşit olmalı, gizli olarak 1000 kilometrelik testler yapılmamalı, yapanlar da sonuçlarına katlanmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir