Alonso, Rosberg'in Hamilton'u Yenmesine Şaşırmamış

yazar:

kategori:

Mclaren’den Mercedes’e geçtikten sonra sezon başında güçlü yarışlar çıkaran Hamilton, sezon ilerledikçe ve Rosberg’in yaşadığı sorunlar azaldıkça takım arkadaşının biraz gerisinde kaldı.

Hamilton henüz podyumun zirvesine çıkamadı ancak Rosberg bu sene 2 yarış kazanmayı başardı.

Alonso “Rosberg’in geçen yıllarda Michael’i yendiğini gördük. Bu Michael sürmeyi unuttuğu için değil Nico harika iş çıkardığı için olmuştu. Ve o, gittikçe daha da iyi oluyor.” diyerek Rosberg’in çok güçlü bir pilot olduğunu söyledi.


Yorumlar

“Alonso, Rosberg'in Hamilton'u Yenmesine Şaşırmamış” için 33 yanıt

  1. O zaman versiyon 1 den kimseye nasip olmayacak bir kaç bilginin yer aldığı bir paylaşım yapayım.http://msatc.com/Formula1/EPilotlar/EPMSC.html Araç farklarının azaldığı Gerçek pilotaj isteyen yağmur koşullarında kimlere ne fark atmış bir bakıver:)
    Tek vitesde atılan turların zamanlarına bak yok böyle bir sey bu adam saf yetenekden yaratılmış.

  2. Her şey tamam da şu illegal araba muhabbetini de ilk defa senden duyuyoruz
    yüksek f1 tekniker yanınla bunu açıkla da bilgimiz ve muhabbetimiz artsın muhterem.

  3. Baskı kurmak aslında tam uygun olmuyor, benim de burada olduğumu ve o kısır atışmalardan bir yorumcu olarak hoşlanmadığımı belirtiyorum. Bu da doğal bir hakkım. Bunu yaparken de belli benzetmeleri kullanırım ki ne dediğim ve ne kadar ciddi olduğum anlaşılsın. Çok güzel tartışmalara da girdiğim oldu, çok şey öğrendim, çok şey paylaştım. Dikkat edersen doğrudan girmem bu tür tartışmalara. Bir kere sitede sınırı aşıp böyle bir sert tartışmaya girdim, o da seninleydi zaten.

    Yukarıda yorumlarımı benden iyi bilirsin demiştim, hakkaten öyleymiş, ilkokul çocukları vs. Ben unutmuştum vallahi. Hatırlattığın için sağolasın.

    Gelelim Alonso'ya patron yakıştırmalarına. Ne diyeydim yani? Gördüğümü ve olması gerekeni belirtiyorum. Büyük bir takımın pilotuna böyle demeçleri yakıştırmıyorum belki. Hamilton gittikten sonra yırtıktan fırlayıp açıklamalar yapmaya başlayan Button'a da dedim bunu. Görmüş olman lazım, sadece Alonso ve Ferrari haberlerini okumuyorsan. Bunu da belirtseydin keşke.

    Durum bundan ibaret. Beni anladığına eminim.

  4. Oltaya gelmeseymiş o zaman Ferrari…

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2.sorumda anlatmak istediğim şey ; senin bazı yorumcular üzerinde baskı kurmaya çalışmandır.Örneğin bir tartışma çıkıyor ve o tartışmanın bir evresinde seni görüyorum.İlkokul çocukları , tayfalar , pilot avukatları gibi yakıştırmalar yapıyorsun.Bu sitenin temelinde karşılıklı tartışmalar önemli bir yere sahip.Tabi her tartışma aynı olmayabildiği gibi tartışma olmaktan da çıkabilip atışmaya da gidebiliyor.Olay bir şekilde bitiyor ya da site yönetimi tarafından müdahale doğal olarak geliyor.Bazı tartışmalar desteklenmekte , haddi aşanlar ise engellenmektedir.Yani site yönetimi haricinde kimse bu tartışmalara yön vermeye çalışmamalı.

    Dedim ya belki de murnout stefano ile monteyi karıştırdı ama genel olarak baktığımda Alonsoya patron yakıştırmaları sıkça görülmeye başlandı.Bugün senin yorumunda da gördüm.Gel de şimdi buzağı arama:)

  6. Versiyon 2 olan Schumi'nin bile gençler kadar olabildiğini görmüş olduk. Birde bu adamın Versiyon 1'i vardı …

  7. Önce ilk soruna cevap vereyim: Burada bulunmayı, tartışmalara katılmayı seviyorum. İlginç bir konuya temas etmişsin ben de öbür yanından temas ettim.

    İkinci sorundan hiçbir şey anlamadım, çünkü siteye birilerine laf sokmaya veya bir pilotun haberini savunmaya çalışmıyorum. Yorumlarımı benden iyi biliyorsundur, çoğu haber üzerinedir, olması gerektiği gibi. Geyik de yapılır icabında. Şimdi ben soruyorum: Nerede hakaret etmişim? Yazdığımı üç kere okur, önyargılarımdan ve anlık sinirimden temizler öyle gönderirim. Bağzı yorumcular diye dalmam çoğu zaman.

    Eğlence konusuna gelirsek, sporu eğlence için takip ederiz. Bir sebeple spordan birilerinin taraftarı oluruz ve olur da kazanırsa seviniriz. Eğlence amaçlı yorum atmayacaksak burada ne işimiz var?

  8. Raikkonen06  avatarı
    Bana göre henüz nerede olduğu bilinmeyen Vettel ve Raikkonen kaldı.

    İnşallah seneye oda belli olur.

  9. Benim pilotum senin pilotunu döver olayını bitirin artık bea.Bunun sonu yok.

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Neden siteyle ilgili eleştirilerde hep seni karşı çıkarken görüyorum.Neden buradaki insanların düşüncelerine gem vurmaya çalışıyorsun.Laf sokmalar , hakaret etmeler de cabası.Muhtemelen bu yaptıklarını "eğlence" olarak adlandırıyorsundur.Bence kendini fazla kaptırma.

  11. Pes artık 🙂 Demek ki kasıt aranırken nerelere kadar varılabiliyormuş. İşin içinden illüminati bile çıkabilir sana göre.

    Ben o kısmı gayet doğal şekilde okuyup olması gerektiği gibi anlamıştım. Art niyetin olmayınca böyle tabi.

    Dur ben de deneyecem; Haberde ne demiş Alonso: Rosberg Şumiyi hızlı olduğu için geçti. Rosberg hızlı pilot demiş. Rosberg Hamilton'ı yendiğine göre, zamanında Hamilton da en çaylak haliyle Alonso'yu yendiğine göre Alonso kendi ağzıyla "Rosberg benden kat be kat hızlı bir pilot" demiş oluyor. Oldu mu sence?

    Demek ki öküz altında buzağı aramakla bir yere varılmıyormuş.

  12. nightwalker avatarı

    rosberg alonsoyuda yener bence nede olsa zamanında hamilton alonsoyu yenmişti.d

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Haklısın.Alonsonun konuşmasında hamiltonun esamesi bile okunmuyor.Hamilton fanları başlığa bakıp 2007 yılına iner mi acaba diye düşünülmüş de olabilir.

    Arada sırada subliminal mesajlar verilmekte. Örneğin bugün sabahki bir haberde aynen şöyle bir cümle var.""" İtalyan patron Fernando Alonso'nun takım arkadaşı seçiminde acele etmeyeceklerini belirtti."""

    Bu sitede daha evvel montezemolo hakkında "italyan patron"diye bir yakıştırma ben görmedim.Burada amaç montezemoloya başkan dememek değil, patron kelimesini Alonso ile yanyana kullanmaktır diye düşünüyorum.Bu sitede Alonsoya patron yakıştırması yapanlara küçük bir destek olsa gerek.Burada subliminal bir mesaj var.Okurken çoğumuz dikkat bile etmemiştir ama "patron Alonso" kelimesi bilinçaltımıza yer etmeye çoktan başlamıştır bile.
    Dedim ya daha önce montezemoloya italyan patron yazıldığını duymadım.Belki de murnout isimli arkadaş stefano ile monteyi karıştırmış da olabilir.

  14. Pistlerde Vettel ve diğerleri var .siz takılın kafanıza göre

  15. Bana göre hamilton çok hızlı bir pilot ancak istikrar noktasında rosberg in gerisinde.Rosberg se onun hızında değil ama çok da geride değil ve daha istikrarlı bir pilot.Yani burada tamamlayıcı bir unsur var bu ikili takımlar şampiyonasında ciddi puanlar toplayabilir daha iyi bir araçla.Schumacher ise herkesin en iyi olduğu ilk kariyerinde yarışırken o ikinci kariyerinde yarıştı arada böylesine devasa fark olmasına rağmen yaşlı bir pilot olarak katıldığı f1 de görülüyorki gayet iyi iş çıkarmış.Performans anlamında efsanevi bir pilot olmanın hakkını vermiş.

  16. bide rosbergi kral yapcaklar basımıza

  17. LAfı yine nasıl vettele getirdiniz anlamadım. Vettel 2010 un son yarışlarında adeta uçarken webber vasat bile olamadı öncesinde iyi performans göstermesi bu gerçeği değiştirmez önemli olan sonunu getirmek.

  18. Takımın izin vermediklerinden konuşacak olursak 2010 da şampiyon Vettel değil Webber dir ozaman.nede olsa Alonso ya karşı yem olarak kullandılar Webberi.

    Sadece tek şampiyonluğu olan

    İster tek şampiyonlugu olsun ister daha fazla ne fark eder sonuçta şampiyon olmuş şampiyon olarak adlandırılıyor dimi.

    Bi rosberg degil ha 😀 iyi güldürdün beni oruçlu halimle 😀 bi rosberg olmadıgı için mercedes den 3 yıl için 19 m euro alacak.bi rosberg olmadıgı için takımda ayrıcalıkları var.

  19. istikrarsız lafını kabul edeceğim, ama bana hamilton'un kendi hatasıyla yarış dışı kaldığı son yarışı söyle, bakalım ne kadar istikrarsızmış. sallamakla olmaz.

  20. istikrarsız dediği adam son 25-30 yarıştır kendi hatasıyla yarış dışı kalmamış. hamilton'ın vettel'den iyi olduğunu adı gibi biliyor, rosberg daha iyi diyor ki psikolojik olarak rahatlasın. rosberg'i kıskanmaz ama hamilton'ı kıskanır. bunlara cevap vermemek lazım işte ama hata bende.

  21. bir rosberg değil demen hamilton vettelden çok daha iyi göründüğü için. rosberg iyi de olsa vettele birşey olmaz değilmi. Q3'e neden kalamadı antrenmanlarda şov yaptı 1. 2. sırayı aldı sıralamalara geldik her seansta 0.2 geride kaldı. Q3e kalsaydı da geçilecekti.

    malezyadaki olayı da zaten sayıyorum rahat ol. ancak, malezyadaki olay + 2 kez yarış dışı kaldıysa, ingilterede yüzyılın şansıyla en iyi 4. olabileceği yarışı kazandı. hamilton ise kazanacağı yarışta 4. olabildi. bu şansı bile tüm şanssızlıklarını örtmeye yeter. artı olarak rosberg rahat pit yapsın diye hamilton'ın 4. olduğu monaco var.

  22. Gecen yil Amerikada 40 tur vettelin arkasinda gitti sonunda nolduuu ??? Yeterki araclar kafa kafaya oynasin bak bakalim kim istikrarli kim istikrarsiz sayin fettleci arkadas..

  23. Ah alonso ahhhhh senki f1 in yasayan efsanesine kafa tuttun (illegal) olan arabanla neyse ama senin kariyerinde kara bir sayfadir dunya sampiyonu olarak gittigin takimda bir caylagi yenemedin daha cok zoruna gidecek birak millete yag cekmeyi sen isine bak yeter

  24. sen söyledikten sonra dikkat ettim.

    eğer bu başlık şu söze göre atılmışsa;

    Rosberg'in geçen yıllarda Michael'i yendiğini gördük. Bu Michael sürmeyi unuttuğu için değil Nico harika iş çıkardığı için olmuştu. Ve o, gittikçe daha da iyi oluyor.

    koca bir vah demek lazım. kim kimi yenmiş, alakaya maydanoz olmuş tam. yabancı sitelerdeki habere baktım; haberci yorumu olarak: "alonso rosberg'in bu kadar hızlı olmasına şaşırmıyor" denmiş. alonso'nun demeci ise üstteki alıntıdan ibaret.

  25. alonso burda rosbergin hamiltonı yendiğini söylememiş.ima dahi etmemiş.rosbergin iyi br pilot olduğundan ve kendisini sürekli geliştirdiğinden bahsetmiş.işin özü alonsonun rosbergin pilotajından etkilenmesi ve onu övmesi

  26. ben de şaşırmadım rosberg süper yetenekli çok can yakacak………………………………….Şalu

  27. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Takımın izin vermediği podyum beceriksizce q3 e kalamamasını hesaba kattığında pekte ahım şahım bir pilot olmadığını görürsün hamiltonun.Sadece tek şampiyonluğu olan tek turu hızlı olan istikrarsız bir pilot bana göre hamilton.Bir rosberg değil

  28. Lewis Hamilton fanı değilim ama neye göre kime göre gölgede kalmış Hamilton.

    Sıralamalara bakıyorum, 6-3 Lewis önde. Puan tablosunda Nico'nun kazandığı iki yarışa rağmen yine Lewis önde. Nico'nun önde olduğu tek durum kazandığı yarış sayısı ki bunlardan biri poleden başlayanın sorun olmazsa %90 kazandığı Monaco ki Nico yanlış hatırlamıyorsam burada polü 0.09 sn gibi bi farkla almıştı, diğeri, haftasonu boyunca Lewis'in hakkı olan ve Nico'nun şansının oldukça yaver gittiği İngiltere.

    Bunun dışında unutulmaması gereken en önemli noktada Lewis'in bu takımda yeni olduğu ve frenlerde problem yaşadığından sıklıkla bahsetmesi, Rosberg'in ise 3 yıldır bu takımda olduğudur. Ve yine Nico Rosberg'in griddeki iyi pilotlardan biri olduğu gerçeğidir.

    Demeye çalıştığım şey kimsenin kimseyi ezdiği yada gölgede bıraktığı yok şu an Mercedes'te. Ayrıca Lewis Hamilton ise bulunduğu duruma göre oldukça iyi iş çıkarıyor

  29. birşey soracağım. rosberg hamilton'u nasıl yenmiş anlayamıyorum bilen biri açıklasın.

    adam birinin 3.5 yıldır olduğu takıma geliyor, geldiği gibi 9 yarış sonucu sıralamada 6-3 önde, yarışta ise daha büyük şanssızlıklar yaşamasına rağmen puan durumunda yine önde. şimdi lewis'in lastiği patladı diye 3. sırada webber'e geçilecek olan rosberg, webber gitti, vettel gitti, hamilton gitti diye yarışı kazanıyor, rosberg 1. hamilton son sıradan gelip 4. oldu diye mi yenilmiş oluyor? anlayamadım hakkaten.

  30. bence su anda rosberg hamiltonu yendi denemez.
    Birincisi puan tablosunda hamilton önde.
    ikincisi sezon daha bitmedi
    ücüncüsü ise rosberg kaç yıldır mercedeste ve aracı ve ortamı biliyor ,Hamilton ise acemi.
    ayrıca hamilton lasitigi patlamasa ve rosberg beleş kazandıgı yarış olmasa bunu yine konuşamassınız.rosberg sadece sıralamada hızlı

  31. Nico Ferrari ye gider, Hulk Mercedes e. Yada Alonso yanında Nico yu istemez yanına Hulk u alır. Rosberg yerinde kalır.

  32. Buna ben dahil herkes şaşırdı aslında. Rosberg'in hangi ayarda olduğu bilinmezken Şumi'nin dönüşünde eskisi gibi olmadığı düşünüyordu. (Kazaları hariç.) Hamilton'ın takıma gelmesi Rosberg ve ikinci nesil Şumi'nin nerede olduğu anlamamızı sağladı.

    Bana göre henüz nerede olduğu bilinmeyen Vettel ve Raikkonen kaldı.

  33. Ne o Alonso son yarista sana yol vermedigi icin mi bu laflar…Hamilton duymasin bu laflarini..Yoksa bombayi eline alir bimi ceker ole beklemis olursun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir