Red Bull Pit Stop Prosedüründe Değişikliğe Gidiyor

yazar:

kategori:

Webber’in aracından çıkan lastiğin FOM kameramanına isabet etmesi sonrasında FIA tarafından yapılan açıklamada TV ekiplerinin yarış içinde pit alanına girişleri yasaklanmıştı.

Red Bull’un FIA ve diğer takımlarla paylaştığı detaylı analizde, sağ arka lastikteki mekanikerin tabancayı tutarken parmağının yanlışlıkla ‘kalk’ sinyali verdiği ortaya çıktı. 

Böyle hataların bir daha tekrarlanmaması adına Red Bull takımı tabanca tasarımlarında değişikliğe gidecek.

Bunun yanında, Red Bull’un pit kontrolcülerine pist stop sırasında bir sorun olduğu takdirde, tabancayı kullanan mekanikerden olumlu sinyal almadığı sürece aracı olduğu yerde tutması gerektiği söylendi. 

Takım ayrıca tabanca lastiği çıkarır durumdayken ve lastik somunu yerine tam takılmamışken ‘kalk’ sinyalinin verilememesini sağlayacak bir sistem üzerine çalışıyor.

Red Bull mevcut sistemini bir yıldan uzun bir süredir kullanıyor ve lolipop adamın kalk emrinden ziyade lastiği değiştiren mekanikerlerin kalk sinyali vermesinin daha güvenli olduğuna inanılıyor.

 


Yorumlar

“Red Bull Pit Stop Prosedüründe Değişikliğe Gidiyor” için 4 yanıt

  1. o zaman karar ver kardeş red bullcu musu vetelci mi hem weberin şansızlıklarını saymasak şuanda kimi kadar puanı olabilirdi multi 21 de dahil

  2. markalar klasmanından banane ben vettelime bakarı koçum webberin canı cehenneme bence senin webber daha çok puan kaybedecek bu sezon 1 tane bile yarış kazanamadı la iyice karizmayı çizdirdi.D.D.D.D.D.D……………………………………………………….Şalu

  3. mantığa bak markalar klasmanında 2 pilotun toplam puanının alındığından haberi yok heralde arkadaşın

  4. değiştirmeyin la webber ne güzel her yarış bol keseden puan kaybediyor……………………………………………………….Şalu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir