Whitmarsh: "Pirelli Lastik Değişikliği Konusunda Daha Sıkı Olmalıydı"

yazar:

kategori:

Pirelli, İspanya GP’de yaşananların ardından lastiklerde güvenlik gerekçesiyle değişiklik yapmak istedi ancak bu girişimler bir çok kez Force India, Ferrari ve Lotus takımları tarafından engellendi.

Ancak Britanya’da yaşananların ardından karşı çıkan taraflar da pes ettiler ve Macaristan için değişiklik kararı alındı.

Whitmarsh “Hata yaptığınız zaman, ki yıllardır bu olay dahil hatalarımız oldu, hep kabul etme konusunda isteksizlik olur.”

“Medyanın bu konuda yazacaklarıyla ilgili korku olur. Ancak lastiklerde sorun olduğu açıktı.”

“Bunu kabul etme konusunda isteksizlik oldu. Takımlar her zaman kendi rekabetçilikleri konusunda lobi yaparlar.”

“Pirelli’ye Silverstone’dan bir kaç hafta önce söylediğim gibi. Bu konuda takımları dinlememeliydi. Onlar lastik uzmanları ve bizlere güvenli lastik verme sorumluluğuna sahipler. Doğru hamlede bulunmalılardı.”

“Pirelli, özellikle değişiklik istemeyen takımların görüşlerinde takılı kaldı.” dedi.

Paul Hambery, Whitmarsh’ın görüşüne katılıyor. Hambery “Bazen her şeyi doğru yapma konusunda aşırı iyi vatandaş olduk ve sorunun içerisinde kaldık.”

“Biz sadece kendi işimize yapmaya odaklandık. Başkalarına yardımcı olma gibi bir çabamız yok.” dedi.


Yorumlar

  1. heikki 1088 avatarı
    çok yumuşak başlı.
    yapılan hataları olur böyle şeyler deyip geçiştiren biri.
    soguk ingiliz yapısına çok ters bi adam.

    Soğuk adam profilini tanımlamışsın ardından da adam için soğuk ingilizlere ters demişsin 😀 Benim için tek problem, Mclaren'ın yerini yeterince kavrayamadığını düşünmem. Mecliste(ki ben öyle adlandırıyorum) en az Ferrari kadar söz sahibi olması gereken bir takım Mclaren. Red Bull'un bahsi açıldığında, Mclaren'ın masaya vurup iki çift laf etmesini isteyenlerdenim. Bunu yapamaması benim için problem. Yoka hatalar yarışın içerisinde olur ve bu hatalar yüzünden de mekaniker kovma gibi abzürd bir uygulamaya gidilmez. En azından oralarda haklı buluyorum 🙂

  2. Çünkü çok yumuşak başlı.otoriter, diktatör bi adam degil.yapılan hataları olur böyle şeyler deyip geçiştiren biri.McLarenin soguk ingiliz yapısına çok ters bi adam martin.

  3. Adam emekli yorumlarına başladı artık, ilerde yanlış parkettiler diye Ferrari'nin Redbull'un hayali sileceklerini kaldırır 🙂 şaka maka ben bu adamı gerçek anlamda sevip beğeniyorum Mclaren taraftarları neden sevmiyor anlamış değilim

  4. whitarsh hele bi dur knk sen ya mclareni ne hle getirdin senin yüzünden yarıs ızleyemıyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir