Rosberg: "Schumacher Bana Çok Şey Öğretti"

yazar:

kategori:

Michael Schumacher 2010 yılında Mercedes ile F1 pistlerine geri dönmüş ve Nico Rosberg’in takım arkadaşı olmuştu. Schumacher 3 yıl boyunca Rosberg’in puan anlamında gerisinde kalmış, Geçtiğimiz sezon sonu ise F1 Pistlerine tekrar veda etmişti.

Nico Rosberg Schumacher’den çok öğrendiğini ifade etti.

“Schumacher ile harika bir üç yıl geçirdik. Aramızda büyük bir bağ vardı. Ondan çok şey öğrendim”

“Benim zamanımda gerçekten çok hızlı, güçlü bir takım arkadaşı ve rakipti. Bu iş birliği kendi çalışmaları hakkında bana çok şey öğretti”

“Çok tecrübeli ve araçları çok iyi anlayabiliyor. Bana öğrettiği şeyler sayesinde rakiplerim karşısında daha avantajlı durumdayım”


Yorumlar

“Rosberg: "Schumacher Bana Çok Şey Öğretti"” için 27 yanıt

  1. Raikkonen06  avatarı

    Zaten Kimi'de öyle haber olma meraklısı değil merak etme o kendi hayatını yaşar diğerleri önemsizdir onun için :))

  2. Eray Parlak avatarı

    Jetman senin rosberg yorumlarına çok kızıyordum pek cevap yazmasamda. Bu haber ve yorumlardan sonra bir tuhaf hissettim 🙂

  3. Eray Parlak avatarı

    Schumacher haberlerinden sıkıldıysan, haberin içine girip yorum atmana gerek yok. Okumazsın olur biter zor bir çözüm olmasa gerek..

  4. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    Rosberg Mercedes'in Hamilton'a destek çıktığını görünce Schumi taraftarlarının sempatisini kazanarak yalnızlıktan kurtulmak istemiş bu açıklamayla. Açıkçası Rosbergi hicte samimi bulmuyorum

  5. Schumiyi konuşmaları normal kimi konuşucaklar ? Seni konuşacak halleri yok ya ? Schumi bu spordaki gelmiş geçmiş en iyi pilottur.Kimi iyi pilot fakat emekli olduktan sonra adı anca Montoya Massa Barichello gibi kırk yılda bir akıllara gelir artık tek şampiyonluklar yada iki şampiyonlukların pek önemi kalmadı

  6. evet baya birşeyler öğrenmişsin . schumi hem seni hem mercedes,i giliştirmiş

  7. Ya ölesiye sevilen ya da amansızca nefret edilen. İyi ya da kötü herkesin onun hakkında bir fikri var. O bir fenomen. İşte efsane olmak böyle bişey..

  8. çok değerli bilgiler. teşekkürler abi

  9. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bir schumici olarak Rosberg'den bunu bekliyordum..Şunu söyleyim Schumi varken kesinlikle onu destekliyordum sonuna kadar ama gidince Alonso Kimi Hamilton Rosberg Vettel hepsini gerçekten destekler sever oldum Hepsinin haberleri burda çıkınca okuyup onlar için iyi yorumlar yazmaya çalıştım Onlar için iyi Mercedes için kötü belki ama Holiganlaşmamaya çalıştım gerçekten benim gibi böyle düşünürseniz emin olun F1'den %100000 daha çok zevk alırsınız ve kapanışıda Thank you MİCHAEL GOOD BYE' diyerek kapatıyorum

  10. Söylemesine de gerek yoktu hani çok fazla şey öğrendiğini şahsen ben Schumacher'in ne olduğunu yıllar içinde tecrübe ettiğimden biliyordum. Bu derecede ki birkaç pilotun yanında kim bulunursa çok şey öğrenir. Geçmişte de hatta F1/motorsporları tarihi boyunca sonradan yıldızlaşan gençlerin yanında yarıştıkları ustaların etkisi defalarca yaşandı. Bazı isimlerin, usta isimlerin yanında yarışması ile sonrasında kariyerleri değişti, gelişti. Nico'da bunu mutlaka yaşamıştır yaşamaması zaten düşünülemez. Hatta henüz yarışıyorken yarış hafta sonlarında içinden ne ilginç yaklaşım, bunu da nerden buldu gibi iç geçirişler yaşamıştır. Bunları söylemek ise çok gerekli değil. idol almama dışında referansların dışında kalmayı gerektiren bir F1 kültürü yaşıyoruz bu da birçok düşüncenin peydah olmadan susturulmasını getirir. Ancak Nico'nun sevgi ve yarış kariyerine saygı noktasında iç dünyasında ki düşüncelerinin değiştiğini düşünmüyorum. Çok kolay değil çünkü yılların birikimi, kendisi yaşı itibariyle de medyanın sunduklarına uğramış, o yarışırken rakibine sevdalanmış bir gençtir. Yaş alma elbet değiştirebiliyor bakışları. Yani yarın öbür gün Schumacher'i eleştiren, abartmayın diyen başka açıklamalar da duyabilirsiniz şaşırmayın derim şimdiden. Bu Nico'yu düşürebilecek birşey değil sevmiyor diyede düşmanlık beslenemez ancak düşmanıymış gibi hareket edilmemesi önemli ve bazı noktaları itiraf etmek de kariyer bağlamında önemli şeyler kaybettirmez. Hatta helal olsun bile diyebilir insanlar, Schumi taraftarları dese ne olur demese ne olur.

    Yarış kariyeri boyunca Michael ile yarışan hemen hemen herkes çeşitli yapım ve demeçlerde farklılıkları olduğunu, birşeyler öğrenilebildiğini ifade ettiler.
    İki usta isim olan Ayrton ve Alain de birbirlerinden çok şey öğrenmişti. Bu hayatın bir döngüsü. Boynuz kulak ilişkisi hakikattir.
    Çok kısa olarak Schumacher yanında yetişmeyen bir Massa'nın F1 kariyeri çok farklı olabilirdi ki bu kötü manada.
    Aynı kandan gelen kardeşine dahi çok şey öğreten bir ismin diğer arkadaşlarına bir referans sunamaması düşünülemez.

    Evet belki de en büyük sır "araçları çok iyi anlayabiliyor" kısmı. Michael'ı kendisi yapan F1'de ki çaylak yıllarından itibaren ve Ferrari gelişiminde ki rolü onun becerileridir.
    Bir parantez açarak kısa yıllar içerisinde başka bir open whell seri araç ve lastik tedarikçisi testi sonrası yetkililerin kısa açıklamalarını hatırlayan olacaktır. Yaklaşımının ve bilgisinin niteliğini buralardan bazı kişiler anlayabilir. Geçmiş Sauber testi vs haricinde de Ferrari diğer tip pist araçlarını yıllar içerisinde boşuna ona test ettirmiyordu. Bunun üretim noktasında ki olayına vakit yeterse sonra değinelim.
    Alain'in Professor lakabının nedeni gibi Michael da padoktaki birçok uzmanın bildiği üzere bir engineering üyesi. Otomobillerden çok iyi anlıyor. Geçmişte de yarış pilotluğundan tornavida tutmaya sonrasında takım patronluğuna çıkan bazı isimler oldu. Bunların gerektiğinde şanzımanı monte edebilecek kişiler olduğunu yaşayarak öğrendik. İşte merak ve yetenek yönüyle Schumacher de böyle bir isim. Bu durumu zaten ona ileri test uzmanlığı pozisyonunu getiriyor. Peki bu ne kadar önemli işte bunun izleyiciler tarafından doğru kavrandığını sanmıyorum. Sanılıyor ki alan dahilinde diploması olan kişilerin elde anahtar birşeyleri söküp takması gerektiği, farkı böyle ortaya çıkardığı düşünülüyor ancak test uzmanlığı bu olmadı hiçbir zaman, böyle bir çalışmaya da ihtiyaç duymadılar. Şuan ki gridde ise geçmişte ki bu isimler gibi yetkinliğe sahip gençlerin olmadığını düşünüyoruz yada varsa da henüz öğrenmemize sebep olabilecek paylaşımlara uğramadık.
    Hepsini saymayacağım Bruce gibi Alain, Ayrton, Schumacher isimleri her zaman aracın gelişimi ve aktif setup'ının çizilmesinde hatta mevcutta ki açıkların oranlarını ortaya koyarak geliştirmedeki sevk olmada hep etkin rol oynadılar. Bunlar boş yere de gittikleri takımlarda üst sıraları kovalamadılar. Benetton'a kısa yoldan kazanım yapmayan bir isim değildi çok da hata yapmasına rağmen. Ferrari yılları ise en başından itibaren kokpit diziliminden, yürüyen açıklarının etkin tespitine kadar bir müdahaleler örgüsünün sonucuydu. Sadece süren pozisyonunda olan isimler öyle birkaç yılda bir takımın bu derece gelişmesinde önemli katkı sahibi olamazlar. Biliyorsunuz aerodinamikten tut, yeni uygulamalara kadar 90'ların sonuna kadar Scuderia neredeyse en fazla yapı değiştiren, yenilik süren kadro oldu. Beraberinde yarışan pilotlar onun hiç yoksa kokpit çözümlerini kullanmanın kolaylığını hissettiler. Mercedes transferinde dahi değişiklik taleplerini ve uygulamaları hatırlayacaksınız oysa birçok genç yetenekli ismin takım transferlerinde böyle durumlar ortaya çıkmıyor.
    Schumacher Scuderia harici de Ferrari yol araçlarında, pist setup'ına sahip makinelerin test değerlendirmelerinde önemli rol üstlendi. Fabrikada ve pistinde ciddi vakit harcadığını o yıllarda biliyoruz ki. Bu 1 adetlik bir araç üretimi de değil birkaç serinin daha geliştirilmesinde yorum katkısı bulunan, 1 numaralı geliştirme test pilotluğunu yapan isimdi ki bunun ilk numunesi 360 Modena'dır.
    İşte bütün bunlar Schumacher'in makineleri anlamada ne idüğüne dair kısa bahislerdir.
    Her fabrika böyle test pilotları ister. Birinin 3 günde ortaya dökebileceğini, 10 tur sonra ihtimal dahilinde ki net çözümleri ile duymak ister.
    Mercedes de bunu biliyor ancak Schumacher bildiğimiz kadarıyla bu noktada onlarla çalışmayı tercih etmedi. Bir nevi reklam pilotluğunu oynuyor.
    Schumacher meşhur bir karting üreticisi için ise isim kullanım hakkı dışında aktif test pilotluğunu yapıyor ki geçmişte önerileri ile o firmaya katkı sağladığını sahibi ifade etmişti.

  11. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Efsane olmak böyle birşey işte, Formula 1'i bıraksan bile konuşulursun

  12. Jet man deyince aklıma hep rosberg gelirdi:) güzel günler ve güzel tartışmalardı,ama bu haberle jübile yaptık desene:) umarım rosberg daha iyi yerlere gelir, çünkü bu artik rosbergin de işine yarıyo,dolaylı yoldan da schumiyi onore ediyor:)

    Yanlislikla asagida kimi ye yorum yaptim.aslinda sana yorum yapacaktim.oruç çarpti:)

  13. Jet man deyince aklıma hep rosberg gelirdi:) güzel günler ve güzel tartışmalardı,ama bu haberle jübile yaptık desene:) umarım rosberg daha iyi yerlere gelir, çünkü bu artik rosbergin de işine yarıyo,dolaylı yoldan da schumiyi onore ediyor:)

  14. Bu adam kadar cool bir adam görmedim 🙂

  15. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Artık gündemde vettel,alonso,hamilton,kimi var 🙂

  16. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Aynen ya. 🙂

    Kimi ile aynı kafaya sahibiz 🙂

  17. habire schumi konuşuyorlar ya aynen videodaki gibi oluyorum.

  18. Sana saygım arttı Nico.

    Sahi da Lewis'in galibiyeti yokken bu adamın 2 galibiyeti var. Pole pozisyonlarıda. Neden Lewis kadar saygı görmüyor ? Şuan Lewis ve Nico'yu aynı görüyorum.

  19. Şayet bu haber doğruysa ki doğru olmasını çok isterim, artık Rosberg e saygım gerçekten artacaktır…Ve schumi yarışırken bunu ifade etmemiş olmasını da hoş karşılarım,sonuçta F1 pilotunun takım arkadaşı kim olursa olsun aynı zamanda en büyük rakibidir…Yarışırken bunu ifade etmeyi uygun bulmamış olabilir,gözümde artık kendini beğenmiş bir F1 pilotu değil Rosberg, aksine saygınlığını çok arttırdı,hele hele hamiltona nispeten üstünlük sağladığı şu günlerde…

  20. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Eskiden seninle onca tartışma yaşadık, Sen Rosberg'i savundan ben Schumacheri 🙂 Aslında bu tartışmaların gereksizliğini her geçen gün daha iyi anlıyor insan.. İnsanlar iş hayatında başkadır arkadaş ortamında başka. Schumacher gibi bir efsane'nin takım arkadaşı olmak ayrı birşeydir bence, düşünsenize Formula 1'in en başarılı pilotuyla takım arkadaşlığı yaptığınızı, onun son takım arkadaşı olduğunuzu 🙂

    Tuttuğunuz pilot pistlere veda edince öksüz gibi kalıyorsun. Yinede Allaha şükürler olsun ki böyle harika bir insanın taraftarıyım 🙂 Schumacher taraftarları olarak ne demek istediğimizi, Alonso, Hamilton veya Raikkonen emekli olunca anlayacaksınız.

    Umarım bu güzel isteğin kabul olur benim temennimde o. Sonuncu bile olsa onu izlemek büyük bir zevk

  21. biz o kadar didiştik durduk ama ''Aramızda büyük bir bağ vardı'' sözü bizim havanda su döğdüğümüzü hissettiriyor 🙂

  22. beraber yarışırken bazı şeyleri itiraf etseydi.kendisine çaylak gözüyle bakılırdı hatta tüm bildiklerini schumi den öğrendiğini düşünenlerin sayısıda fazla olurdu.hala öğreneceği çok şey var gözüyle bakılırdı (aslında ondan öğrendiği şeyler olduğunu söylemişti ama bu kadar açık ve duygusal söylememişti.mütevazi olmak insan olmanın erdemlerinden biridir.
    bu arada schumi dönebilirmi diye düşünüyorum.rbr-lotus-sauber hatta mc laren (button) boş koltuklar var.tekrar dönmesi zor gibi ama bir umut dönmesini çok isterim

  23. Türkiye'de şairlerin/yazarların değeri öldükten sonra anlaşılır ya hani, o misal olmuş, adam hala yarışırken nerdeydin..

  24. haber, kemal şengül.
    içeriği, "Schumacher 3 yıl boyunca Rosberg'in puan anlamında gerisinde kalmış"

    gerçek bir schumi taraftarı 🙂

  25. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Eeee Zahmet Olmuş Nico ??? Öğrenmeseydin bi zahmet :)))

  26. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Kesinlikle taraftar sayısını arttırdı. Ben Rosberg galibiyet alınca artık seviniyorum 🙂 Umarım şampiyon olabilir

  27. Taraftar sayını arttırdın Nico. Ama zamanında böyle konuşacaktın kendinden nefret ettirmeden önce milleti.

    Ben de her zaman dedim Vettel in öğrendiklerini sende öğrenmeye bak diye burda. İyi bari duymuşsun beni. Shumi iyi bilir çünkü aracı ayarlama ve pistte göre sürüşten. Ah bana da öğretecekki iki üç şey.

    Massa nın kulağına iki bir şey fısıldadı p3 de adam pole aldı sıralamada 2008 Monaco :))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir