Sao Paulo Pisti Güncellemek İçin 90 Milyon Dolar Harcayacak

yazar:

kategori:

Şehrin Interlagos’ta koşulan Brezilya GP’yi kaybetme riski var. Bernie Ecclestone pistin standartların altında kaldığını söylemişti ve geleceğinin tehlikede olduğunu belirtmişti.

Yeni pit alanı, üç katlı pit binası ve pist tasarımında yapılacak değişiklikler yoldave 2014 yarışı öncesinde tamamlanması bekleniyor.

Değişiklikler için gerekli harcamalar Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak ve 90 milyon dolar civarı olması bekleniyor. Şehrin ekonomik sıkıntılar içinde olduğu düşünüldüğünde yarışın şehre ciddi finansal katkısı olduğu belirtiliyor.

Çalışmalar Ağustos’ta başlayacak ve bir yıl kadar sürecek. Yeni 40 garajlık pit binası tamamlanınca eski pit binası yıkılacak.

Start-Finish düzlüğü pistin uzatılacak arka düzlüğüne taşınacak. Pistin bu bölümünün genişletilmesi de gerekiyor. Uzatılan bölüm gölün etrafından dolanarak piste bağlanacak.

Aşağıdaki resimde yapılması planlanan değişiklikleri görebilirsiniz. Yeşil kısım pistin şimdiki haliyken kırmızı eklentiler ise planlanan yeni pistin planı.

 


Yorumlar

  1. ewet start duzlugunun uzun olması her zaman iyidir

  2. Pit alanının yerini değiştirmeselermiş iyiymiş. Ama başka çözümü yok sanırım. İyi ki pistin üzerinde çok oynamamışlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir