Vettel, Red Bull'un Genç Yeteneklerinden Etkilendi

yazar:

kategori:

Silverstone’daki testlerde Vettel ve Daniel Ricciardo dışında Red Bull aracını Felix de Costa ve Carlos Sainz Jr gibi isimler de kullandılar.

Vettel “Bu hafta tüm sürücülerimiz, Felix ve Carlos iyi iş çıkardılar. Aracı pist üstünde tuttular. Burası kolay bir pist değil ve sıcak. Bu yüzden sonuçlardan memnun olabiliriz.” dedi.

Gelecek seneki takım arkadaşı adayları için Vettel “Hangisi olursa olsun bunu pek takmıyorum. Her ikisiyle de iyi anlaşıyorum. Kimi’yi muhtemelen Daniel’e göre daha iyi tanıyorum ancak Daniel dün iyi iş çıkardı.”

“Tabi ki heyecanı anlayabiliyorum. Ancak sonunda şampiyonluk mücadelesi vermek istiyorsanız bu önemli değil. Herkesi yenmeniz lazım. Öyle olunca takımda güçlü pilotların olup olmaması önemli değil.”

“Şu anda hangisinin en iyi olacağını söylemek zor. Takımın kararı. Ben sadece fikrimi söyleyebilirim. Hepsi bu.” dedi.


Yorumlar

  1. Dostum 2007 ve 2008 i iyi seyretmemişsin
    1-2007 başında massa raiden daha iyiydi kesinlikle ama sezon ortasından sonra rai uçmaya başladı şampiyonluğu da öyle aldı zaten. massa nın yaşadığı şanssızlıklar italya gp sinde yarış dışı kalması, (macaristanda zaten ilk 10 a kalamadı sıralamalarda), kanadada diskalifiye olması, avustralya gp sinde motor değişiminden 10 sıra geri başlamasıydı. kimi de ispanya ve almanya da yarış dışı kalmış. adam 17 yarışın 6 sını kazandı şampiyon oldu daha napcaktı?
    2-2008 de iş çok döndü rai fırtına gibi başladı ne zaman schumi takıma döndü ortalık karıştı rainin disiplinsizliği ve takım uyuşmazlığı iyice hortladı nitekim olanlar oldu.
    3-massa malum kazaya kadar gerçekten iyiydi. En hızlı tek turculardan hamilton la yer yerde mücadele ediyordu. O zamanki massa çok kaliteli bir pilottu, kazadan sonra kendine asla gelemedi. Lütfen şimdiki massayla kıyaslamayın.
    4-Vettel raikkonen savaşında tek turda her zaman vettel kazanır gibime geliyor ama adrian newey rai işbirliği eskiden hem sıralama hem yarışta müthiş iş yapıyordu rai 2005 ten sonra sıralamalarda genelde yavaş pilot imajı çizdi değişir mi bilemem. Bi gerçek var yarış istikrarı konusunda vettel den üstün görüyorum kendisini. Abartılmış falan da diil. Bence şu an yarışan en iyi 4 pilottan birisi.
    Saçma kıyaslamalara girmenin manası yok. O zaman denir ki rai montoya gibi bir adamı öyle bir yendi ki adam f1 den kaçtı gitti resmen
    Yarışsınlar görelim izleyelim zevk alalım bence önemlisi bu.

  2. yusufçuk diyeni duyar gibiyim.

  3. 2010 dan bu yana Vettel kendini gerçekten çok geliştirdi ve geliştirmeye devam ediyor.Bir f1 pilotunun sürüş olarak en iyi olduğu dönemler 26-27 yaşından 33-34 yaşına kadar olan dönemdir ki bu Alonso da çok net belli oluyor belli oluyor şu anda kariyerinin en usta dönemini yaşıyor. vettel daha bu yaş aralığına gelmedi bile yani bu durumundan çok daha fazla gelişecektir bir aksilik olmadığı sürece.. Yani Alonso nun bu yaşı ile vettel in bu yaşındaki sürüşleriyle hangisinin daha iyi olduğunu karşılaştıramazsınız. Pilotların aynı yaş aralıklarındaki sürüşlerine bakmak lazım. Tabi o da tam net doğru bilgi vermez, aynı otomobillerle yarışılmadığı için ama belli eder nasıl sürücü olduklarını ona bakarak da Schumacher,Alonso Hamilton ve Vettel açık ara en iyiler şu anda yarışan pilotlar içinde(schumacher yeni bıraktığı için onu aldım bu gruba). Raikonnen İise kesinlikle bu kategoride değil yaş olarak raikonnen şu anda en iyi sürebileceği dönemde vettel ise henüz o dönemde değil buna rağmen bence vettel raikonnen i çok rahat yenecektir. Umarım gelir Redbul a herkes görür Raikonnen nasıl bir pilotmuş Vettel nasıl bir pilotmuş.
    NOT: Pilotların sürüşleriyle yaşları(olgunlaşma, ustalaşma) arasında ilişki yoktur diye düşünenler varsa istedikleri spora baksınlar(yüzme hariç beden yorgunluğu çok etkili olduğu ,için genelde iyi yüzme yaşı 16-17 ile 26-28 yaş aralığıdır) özellikle futbola…

  4. @ AK7alo Fernando Alonson gibi 7 senedir şampiyon olamayan 2007 ; 2010 ve 2012 de karizmayı beter çizdiren bi adamın fani çıkmış vettelle ilgili bol keseden sallıyo ba ba ba

    Vettel kimseden korkmaz ama senin Alonso zamanında Kimi Raikkonnenden korktu la onu takımdan kovdurttu :):):):):)

    istatistiklerde vettel alonsoyo çok büyük fark atmış la garibim alonsonun pol sayısı yerlerde

    bu senede şampiyon olamayacak la alonso bu alanda rekora koşuyor
    koş forrest koş………………………………………………………Şalu

  5. raikonen yani ikinci pilotluğu kabul edip gelecek redbul,la . yani redbul,da webber muamelesi görecek

  6. Raikkonen06  avatarı

    Ah be Kimi gözünü seveyim artık açıkla şu anlaşmayı gel şu RBR'yede göster artık Kimin gerçek pilot olduğunu birileride çenesini kapatsın artık hadi ICEMANN

  7. ekliyim.vettelle ilgili alıp veremediğim asıl konu yetenekli,gelecek vaad eden ama şampiyonluk için çok yeterli olmadıgı yıllarda aracı sayesinde ve yanında onu çok da zorlayabilecek bir pilot varken aldığı galibiyetler,şampiyonluklar..Şimdi 2010 dan bu yana kendini çok daha geliştirmiş,üst sınıf bir pilot var.

  8. Yanlış.Bahsettiğin massa konusunda herzaman senınle aynı fikirde olanlardanım ve massanın eleştrildiği kadar vasat pilotların içinde olmadıgını hatta 2007'de de şansızlıklar yaşamasaydı raikkonenden daha fazla puan toplayacağını düşündüğüm için alonsonun nekadar üst seviyede oldugunu bu ferrari macerasında da bir kez daha gördüğümüzü düşünüyorum.Massa alonsonun yerine vettel veya raikkonenle ferraride yarışsaydı bukadar ezilmezdi son 3 yıldır.
    Sanırım hemfikir olmadıgımız tek konu vettel.Raikkonen eskisi kadar istikrarsız olmadıgından vettelin raiyi yeneceğini düşünmüyorum tabi artık vettelin alıştığı bir redbula yeni gelecek bir raikkonenin işi kolay olmasa da..

  9. Kardeş Raikonnen zamanında Ferrari de iki yıl Massa ile yarıştı ilk yılında kılpayı geçti.Eğer o yılı hatırlıyorsanız Massa bir sürü aksilik yaşamasına rağmen çok zor geçti Massa yı.İkinci yıl ise geçildi massaya. İsterseniz bakın iki yılın toplamında massa kadar puan alamamıştır bile yada kafa kafayadır puanları. Massa ya bile iki yılda üstünlük kuramayan bir pilottur Raikonnen.Ne kadar şişiriyorsunuz bu adamı.Evet yakışıklı karizmatik bir adam ama çok iyi bir pilot değil.F1 tarihinde bu kadar az yeteneği ve başarısı olup ta bu kadar abartılan başka pilot yoktur.Yok gelirse Vettel i yenermiş, yok yol vermezmiş yok tozunu attırırmış..vb. İnanın Vettel bu adamı havada karada toz duman eder.Umarım gelecek sene Raikonnen Redbul da yarışır da kim haklıymış görülür. Şu anda f1 in en hızlı isimleri Vettel Hamilton Alonso dur bana göre.İçlerinden en iyisi Vettel sonra ona çok yakın olarak Hamilton ona da çok yakın olarak Alonsodur ama Raikonnen orta sıranın biraz üzerindedir Button, Weber, Rosberg..vb gibi. Arkadaşlar Finlandiya nın gerçekten çok hızlı yetenekli bir pilotu oldu bu doğru ama bu Raikonnen değil Hakinen dir.Sanırım bir çok arkadaşın aklında Hakinen Raikonnen olarak kaldı. Herkese saygılar.

  10. büyümüş de genç yetenekler beğeniyor dediğin adam 30 galibiyetle formula 1 tarihinin şimdilik en çok kazanan 6.pilotu durumunda. yakın zamanda da 4. sıraya çıkacak. ve belki de schumachere bu kadar çok yalaşan tek pilot olacak.

    yaa 🙂 hızlı aracı var diye de sakın savunmaya kalkışmayın.

  11. F1 2012 Orjinal %75 İndirimle Steam Kanalında.F1 Sevenler için bulunmaz bir fırsat kampanyanın bitimine 6 saat kaldı 9.99 dolara oyunu orjinal olarak satın alabilirsiniz

    http://store.steampowered.com/app/208500/

  12. tam onu diyecektim bende raikonen gelirse webber gibi buna yol vermez zaten sürekli 1. olur o arabayla kimi raikonen 🙂

  13. sebastian büyümüş de genc yetenkler begeniyor,yerim.Yoksa gelecekteki takim arkadasi icin raikkonen tehdidine karşi hedef saptirmaya mi calisiyor aklinca

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir