Ve Coulthard da Emekli Oluyor…

yazar:

kategori:

David Coulthard bugün yaptığı açıklamada sezon sonunda Formula 1’i bırakacağını açıkladı.

37 yaşındaki Coulthard 1994’ten bu yana Formula 1’de yarışıyor ve yarışmayı bıraktıktan sonra Red Bull’da danışmanlık yapacak.

Coulthard yaptığı açıklamada "Bugün, sezonun sonunda Formula 1’den ayrılma kararını aldığımı açıklamak istiyorum."

"Red Bull Racing’de testlere ve gelişime odaklanarak danışmanlık görevimle aktif olarak devam edeceğim."

"Açıkçası kaskımı bırakmayacağım ve başka sporlarda yarışıp yarışmama konusunda açık fikirliyim." dedi.

1994 İspanya GP’de ilk yarışına çıkan Coulthard sporu 230’dan fazla yarış katılımı ve muhtemelen 13 galibiyet ile noktalayacak.

Coulthard "Bu kararı Silverstone’da açıklamamın nedeni çok açık. 13 galibiyetimin ikisini burada aldım ve ben İngiltere GP organizatörü Britanya Yarışçılar Klübü’nin bir üyesiyim. "

"Red Bull Racing’deki çalışmalarımla gurur duyuyorum ve Brezilya’daki son turuma kadar aynı şekilde odaklanarak yarışacağım. O andan sonra ise takımın amacı olan yarış galibiyeti yolunda takımın gelişmesine yardımcı olacağım." dedi.

Red Bull takım patronu Christian Horner da Coulthard’a övgülerde bulundu açıklamanın ardından.

Horner "David ile çalışmak oldukça keyif vericiydi ve son 4 senede takıma katkısı oldukça açıktı. O tam bir profesyonel ve onun bu kadar uzun bir kariyere sahip olmasındaki kilit nokta kararlılığı ve takımına bağlılığıydı."

"O gerçekten bir takım oyuncusu olduğunu gösterdi ve bu gerçek istatistikler tarafından da kanıtlanıyor. O uzun kariyerinde 3 takımda yarıştı. Kariyerinde 13 yarış kazandı ve kılpayı kaçanları ve hediye ettiklerini dikkate alırsanız daha da fazla olabilirdi."

"O bizim ilk puanımızı, podyumumuzu kazandı ve yarışı lider götüren ilk pilotumuz oldu."

"Tüm bunların dışında o bir centilmen ve onu iyi bir arkadaş olarak görüyorum. Takım içerisinde ona çok büyük saygı var." dedi ve İskoç pilotun takımın araçlarını test etmeye devam edeceğini söyledi.


Yorumlar

  1. Bir dönem sona erdi arkadaşlar, kabul etsek te etmesek te. Belki yaşlandık belki farkında değiliz belki de kabul etmek zor geliyor ama Formula 1 Mansell, Prost, Piquet ve Lauda'nın emekliliğinden ve Senna'nın ölümünden sonra dünya vitrinine sunduğu Hill,Schumacher,Hakkinen,Coulthard, Alesi, Berger, JV, Panis, Frentzen, Herbert gibi pilotların da tarih sahnesinden çekilmesiyle yeni bir döneme girdi, unutmamak gerekir ki bu pilotlar 2 farklı teknolojiyle yarışmış, bu ''geçiş'' dönemini yaşamış pilotlardı, Fisichella ve Barichello ile beraber bu devir tam anlamıyla kapanmış olacak.

  2. 10 gündür internete takılmıyordum.ama hep korkuyla beklediğim bu haberdi.haberi ntvsporda görünce adeta yıkıldım.ben en az seneyede yarışmasını bekliyordum ama bizi çok üzdü ne yazıkki.red bull a ve mclarene daha doğrusu f1 e bizi sevdiren vede büyük payı olan insana çok teşekkür etmek istiyorum.eminim bu haber grosjean gibi abuk subuk pilotların gelmesini isteyenleri sevinçten çılgına dömüştür yasin başpınar gibileri.onlarla seneye çok iş düşecekti 90 lardaki gibi araçlar olacak seneye. keşke şansı yanında olsaydı canada gibi webberden daha fazla puanı olsaydı seneyede yarışırdı.ama o kalitesiz bebeler için bırakıyor aracını.ona ulaşma imkanım olsaydı yani bu mümkün olsa brezilyada coulthard a ağaçtan oyma tamamen el yapımı birebir kask yapacaktım.ama bu imkansız.keşke olsaydı.içine kaç yarış yarışmış vede kaç galibiyet en hızlı tur pol gibi bilgiler vede kendi adımı yazacaktım.ulaşabilen olursa ona site yöneticilerinden ona kask yapabilirim bi kaç ay içinde.saygılar siteye vede sonsuz teşekkürler david ağabey.

  3. tüm yaptıkların için teşekkürler coulthard

  4. ertan fisichella bu azimle 5 sene daha yarışır ama onu unutmuşuz 😀 raikkonen emeklilik için sıraya girmiş olabilir. dilekçeyi vermiş onaylanmasını bekliyor 😛

  5. yhavv bir an öncesu rubens te emekli olsada Gp2 de ne yetenekler var onları izlesek senna-grosjean-buemi-maldonado-j.villa-di grasii vs vs

  6. Ertan Akkaş avatarı

    Peki Abdullah abi söylesene Fisichella emekli olduktan sonra sıra kime gelecek belki zamansız bir şekilde Raikkonen 😛

  7. Kultard Amca zaten zamanın dolmuştu en iyi kararı verdin.

  8. kendisine mclaren zamanında cok kızmıs olsamda sonucta mclarene hizmet etti..tesekkurler coulthard tum yaptıkların icin..

  9. rubens hala iyi bir araçla şampiyon olabileceğini söylüyor .acaba david in bu umudu bitti mi?

  10. hayatta başarılar dilerim coulthard'a mclaren ve williams yıllarında güzel yarışlar çıkardı.

  11. Teşekkürler David bize bu sporu sevdirdiğin için…teşekkürler f1 e ve Mclarene verdiklerin için…

  12. ahmet özkan avatarı

    bir mclarenli olarak coulthard ı red bull dayken de desteklemiştim. ama emeklilik zamanıda gelmişti 37 yaşına bastı artık. keşke kariyerine bi şampiyonluk ekleseydi

  13. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    bakarsınız alonsoda red bull a gecer gecen sene bile görüşüyorlardı sanırım ama vettel gecer büyük bir ihtimal…

  14. Tam bir takım oyuncusu hiçbir zaman ön plana çıkmadı ama hep faydalı işler yaptı kariyerinde. Hakkinen in şampiyonluklarındaki payı gözardı edilemez kesinlikle. RedBull un bugün nispeten rekabetçi olmasındaki payı büyük. Takımda bunu görmüşki danışman olarak göreve devam etmesini istemiş. Bir tek Barichello kaldı F1i ilk izlemeye başladığım zamanlardan kalan. Kötü oldum birden ama bırakma kararı da doğru.

  15. eski toprakların gitmesine üzülüyoruz aslında çünkü bir çoğumuz onlar zamanında başladık izlemeye ancak zamanı da gelmişti artık… barrichello da gider diye düşünüyorum. geriye bir tek fisichella kalıyor sanırım o zaman 🙂

  16. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    basarılarının devamını diiyorum.Barichello 300 yarısı gececegim gibilerinden bir şey diyordu ama devam ederse yalnız kalacak.

  17. vakti zamanı gelmişti, iyi bir pilottu… f1 e başka şekilde de katkıları olacağından eminim. Onun yerine yeni pilotların kendini göstermesi daha iyi olur. Sıra barrichelloda 🙂

  18. McLaren adına yaptığın tüm emekler için çok teşekkürler McLarenin en uzun süren birlikteliği senle oldu ve takımın fabrikasını ziyaret etmen de senin ne kadar kişilikli olduğunu gösteriyor emeklilik hayatında başarılar..

  19. Geçmiş olsun. Coulthard sevdiğim, sempati duyduğum pilotlardan biridir. McLaren'a ve şampiyonluğa güzel katkıları olmuştu. Üzüldüm bu habere. 🙁

  20. evet bırakması gerekiyordu ama yine de üzüldüm açıkçası. aslında zaten son zamanlarda sürekli bırakma sinyalleri veriyordu

  21. nihayet couldhart tam zmnnda bıraktı artık gençlerın önü acılmalı vettel redbulla geçer artık kendını gösterir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir