Mosley, Takımları Harcama Kısıtlamaları İçin Zorluyor

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Max Mosley, sporun artık katlanılamaz bir hale geldiğini iddia ederek takımların harcama kısıtlaması için acilen öneriler yapmasını istedi.

Mosley büyük takımların 2 araç için 1000’e yakın işçi çalıştırmasının ve dünyada enerji sorunları varken mevcut yakıt ile devam edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Mosley aynı zamanda KERS hayata geçirilecek olmasaydı bazı büyük sponsorların çoktan spordan ayrılmış olacaklarını iddia etti.

Mosley takımları 3 ayrı konuda kural değişikliğine davet etti.

Birincisi takımların harcamalarını yarı yarıya kesecek kural değişikliği ve sporun izlenebilirliğini etkilemeden müşteri araçlarına izin vermek.

İkincisi çalışmalarına başlanan KERS üzerinde yoğunlaşmaya devam etmek ve daha az yakıttan daha fazla enerji çıkarmak. Mosley aynı zamanda 2015’e kadar aracın performansını düşürmeden yakıt üretiminin yarı yarıya azaltılmasını istiyor. Bununla Mosley üreticilerin yol araçlarında da benzer teknolojileri geliştirilebileceğini düşünüyor.

3. öneri ise yarışların daha zevkli hale gelmesi üzerine oldu. Mosley takımların araçların aerodinamik etkinlik ile birbirlerine daha fazla yakınlaşmalarını sağlayacak önerileri takımlardan istiyor. Takımlardan geçerli öneri gelmemesi halinde ise FIA 2011 için kendisi kuralları hazırlayacak.


Yorumlar

  1. Mosleyi kers konusunda desteklemiştim.Buradaki sözlerindede haklı yakıt sorununada çözüm bulunabilirse gerçek formül yarışı olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir