Pirelli, 2014'te Sürpriz Olmaması İçin Yoğun Bir Test Programı Planlıyor

yazar:

kategori:

Bu kapsamda Pirelli, sezonun son yarışı Brezilya sonrasında 4 günlük test planlıyor.

Hambery “İlgili bir kaç takım var ve 2011 araçlarıyla test yapma olasılığına dikkat çektiler. Şu anda doğrulama aşamasındayız ve bu harika bir şey.”

“Ancak yine de 2013 araçlarıyla test yapmayı tercih ederim. Sezonun sonunda Brezilya’dan sonra bir iki araçla test yapmak istiyoruz. Hızlı oldukları sürece hangi araçların olduğunun bir önemi yok.”

“Ardından aralık ayında Bahreyn’e benzer şekilde iki araçla gitmek istiyoruz. 2013 araçları şu anda kullanabileceğimiz en hızlı ve en agresif araçlar.” 

“2014 için düzgün bir test programı belirlemeliyiz çünkü sadece kış testlerinin olması yeterli değil.”

“Araçlardan birisi motoru sayesinde diğer herkesten 1 saniye daha hızlı olursa ne olur? Bir diğer Red Bull senaryosu ortaya çıkar ve insanlar araçlarının lastilerimiz için çok hızlı olduğunu söylerler.”

“Aynı şekilde yağmurlu havada da test yapmamız lazım. Simülatörlere göre bazıları 2014 araçlarının 4 ve 5. vitestlerde patinaja düştüğünü söylüyorlar.”

“Malezya’ya gittiğimizde ilk yağmurda, ilk virajda patinaj nedeniyle kimsenin dönememeyi isteyenler olacağını sanmıyorum. Gelecek sene gelmeden bir çok detayı incelememiz gerekiyor.” dedi.


Yorumlar

  1. bi bitmedinizzz … pirelli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir