Mercedes, Lastikleri Takip Etmek İçin Değişik Bir Yöntem Uyguluyor

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport’un haberine göre lastikler konusunda büyük sorun yaşayan Mercedes, yarış içerisinde lastikleri daha yakından takip etmek için yeni bir teknoloji buldu.

Bu kapsamda Mercedes W04’ün ön kanadına lastikleri çeken kızılötesi termal kamera yerleştirdi.

Bu kameralar sayesinde mühendisler lastikleri daha yakından takip ediyorlar.


Yorumlar

  1. hatta o arada başka bir şey izleniyorsa kaydetme özelliği ile, kaydedip sonradan da izleyebiliyoruz…

    garip olan şey ise bu yeni bir teknoloji değil, çokta basit bir sistem, Mercedes'in bunu kullanma sebebi artık kronikleşen lastik sorununu çözmek için her yolu denemeleri bence…

  2. Bu yeni teknolojiyle lastiklerin aşınmasını kaçırmadan izleyebiliyoruz.
  3. Harika bir teknik kadro, Griddeki en güçlü pilot ikilisi,hali hazırda tek turda en hızlı araç. Mercedes lastik sorunlarını aştığı anda gerçekten Formula 1'e damga vurabilcek bir takım görüntüsü çiziyor.

  4. ferrari team avatarı

    Şu anda mevcut formula 1 takımlarının tüm mühendisleri , rüyalarında pirelli lastiklerini görüyorlardır 🙂

  5. ARacın mevcut lastikleri kullanımına dair o kadar etken varki… bunları değiştiremeyeceğinizde acı bir gerçektir.En basit anlatımıyla; aracın ağırlık dağılımı ,amortisör seçimi ve form detayları,şanzıman seçimleri,aero etkinlikler,aracın boyutu,motor etkinliği ve haritası,… vss yanında birde pilotun sürüş karakteristiği gibi durumları değiştiremediğiniz hallerde böyle kontrol mekanizmaları geliştirip değişkenleri kontrol ederek müdahale etmek durumunda kalırsınız.Mercedes de bunu iyi bir şekilde kontrol etme adına bir yöntem bulmuş.Müdahale her zaman değişmlerle olmaz bazende kontrol edilerekde bu işler yapılabilinir.Mercedes bu işe ilgi göstermiş ve teşekkürü haketmiş.

  6. Formula 1 in bunlara ihtiyacı var işte. yakında yasaklanır. Gerçi böyle bir düzeneği fabrikada kurup test etmek muhtemelen çok daha kolay olurdu ve hatta bazıları bunu çoktan denemiş bile olabilir ama canlı kanlı değişken hava şartlarında ve değişken yüklerde test edilmesi mutlaka kesin sonuçlar doğuracak.

  7. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Artık çözsünler şu sorunu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir