Pirelli: "Yeni Lastikler Beklentilerimizi Karşılıyor"

yazar:

kategori:

Antrenmanlarda hava sıcaklığı 33, pist sıcaklığı ise 46 dereceye çıkarak sezonda karşılaşılan en yüksek değerlere ulaşmıştı. Sıralamalarda ve yarışta bu değerlerin daha da artması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl gibi orta ve yumuşak hamurların kullanılacağı pistte Red Bull pilotu Sebastian Vettel her iki seansı da lider kapatmıştı. Vettel’in dereceleri geçtiğimiz yıl bu zamanda yapılandan 1 saniyeden daha fazla hızlı olarak kaydedildi.

Pirelli’nin motorsporları şefi Paul Hembery yeni lastikleri yorumladı.

“Pist sabah oldukça kaygandı. Öğleden sonra tutuş arttı, fakat sıcaklıklar da yılın en yüksek değerine yükseldi. Bu aşırı şartlara rağmen yeni lastiklerin performansı ve dayanıklılığının beklentilerimizi karşıladığını gördük. Takımlardan ve sürücülerden gelen dönütler oldukça olumlu.”

“İki hamur arasındaki performans farkı 1.5 saniye olarak ölçüldü ve buna göre iki veya üç pit stop göreceğimizi söyleyebiliriz. Hemen herkes yumuşak hamurla sıralamaya çıkacak. Yeni pit hızı limiti toplam pit stop zamanına 4 saniye kadar ekliyor ki bu da Pazar günkü stratejileri etkileyecek. Çünkü bu pistte geçiş yapmak çok zor.”


Yorumlar

  1. made in izmit ayaa 😀

  2. Lastiğin üzerinde MADE IN TURKEY yazısını görmek güzel.

    Mercedes bu yeni lastiklerle ne yaptı takip eden var mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir