Fisichella Yarışa Katılacak

yazar:

kategori:

Giancarlo Fisichella, geçen hafta Silverstone’de yapılan testlerdeki kazasının ardından bu hafta sonu Britanya GP’de yer alması için izin aldı.

İtalyan pilot, şiddetli rüzgâra yakalnasının ardından Becketts’in son bölümünde Force India aracı ile kaza yapmıştı. Bariyerlere sert bir şekilde çarpmış ve kazanın ardından hastanede el bileğine baktırmak zorunda kalmıştı.

Silverstone’de FIA tıbbi elemanları tarafından kontrolün ardından Fisichella, yarışa katılmak için testi geçti.

Fisichella: "Ben iyiyim. Bir kaç gün ağrılı geçti. FIA kontrolünü yaptırdım ve yarış için hazırım. Sadee biraz zedelenme var"

İtalyan pilot, kazanın anlatımının basit olduğunu söyledi.

Fisichella: "Çok rüzgârlıydı ve 5. virajın çıkışındaydım. Rüzgâr beni dışarı itti. Arka tekerleğim bir parça çime çıktı ve kontrolü kaybederek duvara çarptım. Büyük bir kaza değildi"

Bu kaza ile gridin arkasından yukarı çıkmalarına yardımcı olmasını umut ettikleri yeni parçalar dahil olmak üzere Force India’nın çalışmalarında kesinti olmuştu.

Ama kendilerinin gelişme kaydettiklerine inanmasına rağmen Fisichella, bu sezon takımının ilk defa sıralamaların ikinci seansına katılma şansları konusunda temkinli.

Fisichella: "Şüphesiz ileri doğru bir adım attık ama bunun yeterli olduğunu düşünmüyprum. Son bir kaç yarışta en azından 0,5-0,6 saniye gerideydik ve biz sadece 0,3 saniye civarında bir adım attık. Göreceğiz. Elimden geleni yapıyorum ve hâlâ hedefimiz ilk 15’e girmek. Ama bu oldukça zor"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir