Alonso, Kararını Yaz Sonrası Verecek

yazar:

kategori:

Eski Dünya Şampiyonu pilot Fernando Alonso, Formula 1’de geleceği hakkında muhtemelen eylül ayındaki İtalya Grand Prix’sinin ardından karar vereceğini söylüyor.

Eğer takım markalar şampiyonasında üçüncü ya da daha yüksek bir konumda sezonu tamamlayamazsa Alonso’nun gelecek sezon başka bir takımda yarışması için sözleşmesinde bir madde bulunuyor.

Bazı takımlar da Alonso gibi yetenekli bir pilotu kokpitlerine oturtmak istiyorlar. Autosport’un geçen ay bildirdiği gibi Honda, gelecek yıl Jenson Button’ın yanında Alonso’yu oturmak isterken, Red Bull’un da emekli olan David Coulthard’ın yerine İspnyol pilotu getirmeyi planladığı düşünülüyor.

Ancak bunlara rağmen, Ferrari spekülasyonları da devam ediyor. Alonso ise 2009 planlarına karar vermeden önce beklemekten memnun olduğunu söylüyor.

"Yaz ayları geçtikten sonra, Belçika ve Monza yarışlarının ardından kararımı vereceğim. Bunlar bizim şampiyonada dördüncü sırayı elde edebilmemiz içn çok önemli yarışlar. Bunların ardından gelecek yıl için ihtimalleri düşünme zamanım olacak."

Ross Brawn daha önce; İspanyol pilot Ferrari ile anlaşma sağlayamazsa 2009 için onunla ilgilenebileceklerini açıklamıştı.

Ross Brawn "Ferrari konusunda tam olarak emin değilim. Felipe’nin 2010 sonuna kadar sözleşmesi var ve çok iyi bir iş çıkartıyor. Bu durumun değiştirilmesi için bir neden göremiyorum. Eğer Kimi de bir sabah kalkıp artık bırakmak istediğine karar vermezse, onun durumu da kısa vadede değişecek gibi görünmüyor."

Alonso ise Honda ile görüşüp görüşmediği sorulduğunda "Hayır. Şu anda hiçkimseyle görüşmüyorum." diye cevapladı.

Renault şu anda markalar şampiyonasında yedinci sırada yer alıyor ve Alonso takımın performansını geliştirmesinin vereceği kararda rol oynayacağını söylüyor. Çünkü bu durum takımın 2009 bütçesini de etkileyecek.

"Gelecek yılın aracı için mümkün olduğunca çalışmalıyız. Fakat bu sezonun sonundaki pozisyon takım için çok önemli. Renault’nun ileri gittiği bir alanda yedinci tamamlamakla dördüncü tamamlamak aynı şey değil."

"Şampiyonada yedinciyiz. Ama hedefimizin dördüncü bitirmek olduğunu biliyoruz ve bunu yapabiliriz. Bu durum, bütçe konusunda da ve her şeyde gelecek yıl büyük değişiklik yapacak. Bu yüzden iki paralel projeyi birlikte yürütmeliyiz, R28 ve R29. Hem de olabildiği kadar sıkı şekilde."


Yorumlar

  1. alonso çok iyi bir pilot ama bence takımda kalmalı ben şahsen BMW'ye gelmesini istemem kubica BMW'de 2.pilot olmaz hiçbirzaman onun için alonso seneye BMW ve ferrari haricinde bir takıma gider tabi giderse.

  2. yavv gökhan harbden snn su alonsoyla renaultla ne alıp veremedgn var anlams dıılım harbı harbı neden bu düşmanlık anlayamyrmm

  3. Bu yüzden iki paralel projeyi birlikte yürütmeliyiz, R28 ve R29. Hem de olabildiği kadar sıkı şekilde." bu sözleri alonso dan duymak çok güzel

  4. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Hangi takıma gidip oranın huzurunu bozsam, sonrada kıskançlık ve şımarıklık yapıp kaçsam diye düşünüyor..

  5. fernando 2009 da kesin renault f1 de adam r29 dan bahsediyor sevindirici bir durum

  6. yavv sözlerınden de anlasılıyo neden tartısıysnzz sadece renoyu seneye daha fazla kaynak ayırması için blöf yapıyor seneye %100 renaultta R29 dan bahsediyo alonso-renalutla geri dönmek istyr tartsmaya hıc gerek yok seneyekı adresı bellı

  7. "Eğer Kimi de bir sabah kalkıp artık bırakmak istediğine karar vermezse, onun durumu da kısa vadede değişecek gibi görünmüyor" yapar mı? Yapar biz terazi burcu erkekleri böyleyizdir Kimi de öyle.

    Alonsonun hemen kararını vermesini bekliyorum. Meraklandım baya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir