Button McLaren'ın Geliştiğine İnanıyor

yazar:

kategori:

McLaren pilotun takımın yeni güncellemelerle ilerleme kaydettiğini ancak sıralamalarda yaşadığı önden kayma probleminin son seansa kalmasına engel olduğunu söylüyor.

“Burada biraz daha iyi olmayı umuyordum. Buraya bazı iyi çalışan güncellemelerle geldik.”

“Sorun şu; eski lastiklerle denge oldukça iyi ancak yeni lastiklerle otomobilin ön kısmından istdiğim performansı alamıyorum. Bu bizi kısıtlıyor ama aynı zamanda iyi bir şey çünkü otomobilin arkasında gerken yere basma kuvvetini elde ettiğimiz anlamına geliyor.”

“Burası oldukça sıradışı bir pist. Spa gibi bir pistte pozisyon açısından ilerleme kaydettiğimizi göreceksiniz.”

Button ayrıca bazı güncellemelerinin de gelecek sene için olduğunu söyledi.

“Araçta gördüğünüz ve göreceğiniz bazı parçalar 2014 güncellemeleri. Bu seneki otomobilden vazgeçmiş değiller ama gelecek seneyi biraz daha fazla önemsiyoruz.”

Sıralamaları onuncu sırada tamamlayan sergio Perez ise şunları söyledi.

“Orta sert alstikleri seçtik ve tempomuza baklırsa hiç fena sayılmazlar.”

“Yarın iyi puanlar alma şansımız var. Herkesten farklı bir stratejimiz var. Hedefimiz puanlarla dönmek olmalı.”

 


Yorumlar

  1. önden kayma her zaman negatiftir. bu yarışmanın birinci kuralıdır neredeyse. arkadan kaymayı hiç sevmiyor olabilir ancak bu 'önden kaymayı seviyor'a yontulamaz.

    xtrabit'in dediği gibi salacaksa önden salsın diyor olabilir, ancak bu öyle istediğinden değil, aracın arkasını bırakmasını istemediğindendir. önden kaymayı toparlamak elbette daha kolay. ancak bu bir sürücünün önden kayma isteyeceği anlamına gelmez. yani araç ön ve arkadan kaymıyorken button mühendislere yahu şuna bir ayar çekin de önden kaysın demez. zaten bugünkü şikayeti de önden kaymaydı, sıralamadan sonraki telsizden understeer sorunu olduğunu söyledi. ''understeer'' seven bir sürücü böyle demez değil mi?

  2. Önden kaymayı seviyor derken ''ouuv önden kayıyor süper bir his, daha da fazla kaysın'' diye düşündüğünden değil. Button hakikaten önden kaymayı tercih eden bir pilot. Çünkü araç önden kaydığında kontrolü ve çizgiye oturtması arkadan kaymaya göre daha kolay yapılabildiğini düşünüyor Button. Bunun gibi bir demeci vardı çünkü eskiden.

  3. Aracın önden kayması kadar berabt bir şey olamaz. Hangi virajda ne tarafa savrulacağın belli değil. Zincirsiz lastikle karda gitmek gibi.

  4. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Button ciddi şekilde sorun yaşadı ama sorunun ne olduğu konusunda bilgim yok, önden kayma olduğunu söyledi telsizden ama bilemem, Button burada gerçekten iyi gözüküyordu biraz toparlanma var sanki, yarın iki pilotta puan alır.

  5. işte ona önden kaymayı seven pilot denmez, arkadan kaymayı sevmeyen pilot denir. yoksa önden kaymayı hiçbiri tercih etmez. ancak arkadan kayma tercih edilebilir. arkadan kayma ile bazı pilotlar ekstra zaman elde edebiliyor. o yüzden hiç kaymadığında her zaman en iyi sonuç çıkmıyor.

  6. Aracın arka hava çıkışı değişmiş Redbull tarzı büyük bir çıkış yapmışlar…Şu lanet süspansiyonları değiştirmeselerdi bugün podyum mücadelesi veriyor olurduk..

  7. Limitlere dokununca arkadan değil önden kaymaya meyilli araçları seviyor Button. Arkadaş da bundan bahsetmiş.

    Yoksa hiçbi taraftan kaymasa en güzeli 🙂

  8. önden kaymayı hiçbir pilot sevmez. her zaman negatif birşeydir önden kayma. arkadan kaymayı seven – arkadan kaymayı sevmeyen pilot vardır.

  9. 2009 da önden kaymayı seven sen değilmiydiydin?? ya bu takıma ne olduda bikaç ayda kışın 5.ci 6.cı takıma dönüştü.

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    sidepod lar 2012 şekline geri döndürülmüş. muhteşem button, kendi için tasarlanmış otomobilden verim alamıyor bellki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir