Ferrari Lotus'un Allison'ı Erken Serbest Bırakması İçin Çalışıyor

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Lotus ile görüşmelerde bulunarak Allison’ın kontratını erken bitirmesine çalıştığına inanılıyor. İtalyan takımın açıklamayı bu kadar geciktirmesinin sebebinin de bu olduğu söyleniyor.

Lotus’taki kontratına göre Allison sezonun sonuna kadar yeni bir takımla anlaşamaz. Bu durumda Ferrari için çalışmaya başlaması için sezon sonunu beklemek zorunda.

Ancak önümüzdeki sezondaki büyük kural değişiklikleri sebebiyle Ferrari Allison’ı hemen işe koşmak istiyor ve Lotus ile görüşerek kontratı sonlandırmak istiyor. Böylece Allison hemen Ferrari’de çalışmalarına başlayabilecek.

Bu durum önceden duyulmamış bir şey değil, Paddy Lowe McLaren’i bıraktıktan hemen sonra rakibi Mercedes’de çalışmaya başladı. Onun kontratı da aynı şekildeydi ve 2014’e kadar çalışamayacaktı. Ancak Mercedes, McLaren ile karşılıklı olarak anlaşarak tasarımcının kontratını erken sonlandırmayı başardı.


Yorumlar

  1. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Acaba söylediğin durum Mclaren'in sportmenliğinden değil de seneye Mercedes motoru kullanacağından olmasın.. Lotus'un yerinde olsam ben de serbest bırakmam. Rakip rakiptir. Lotus'un Ferrari ile herhangi bir iş ilişkisi de olmadığına göre bunu yapmalarını gerektirecek bir durum yok ortada. Ha Lotus seneye Ferrari motoru kullanmaya karar verir o zaman yeşil ışık yakarlar.. Koz kozdur.. F1 de sistem bence böyle yürüyor.

  2. bu adam derhal Ferraride calısmalı iki taraflı fes edersin biter

  3. Ya olsada mclarenin anlayışı bir başka. Böyle sportmen bir takım yok şu an gridte. Lotusun zoru neyse hem kel hem hodurlar. Bırakta adam çalışsın artık sana zerre faydası yok. Bari başkasına faydası olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir