Alonso: "Beşincilik Ufak Bir Mucize Gibi"

yazar:

kategori:

Üçüncü çizgiye yerleşerek İspanya GP’si sıralamalarından bu yana en yii grid pozisyonunu elde eden Alonso, Ferrari’nin son yarışlarda yolunu kaybettiğini söyledi.

“Eveti kesinkile olumlu bir sonuç. Bugün beşinci olmak küçük bir mucizeydi. Burası düşük hızlı virajlarıyla Ferrari için geleneksel olarak uygun bir pist değil.”

“Bugün pol pozisyonuna biraz yakın olmak iyi haber. Özellikle de Silverstone’da onuncu, Nurburngring’te sekizinci cebe yerleşmişken.”

“Mercedes, Red Bull ve Lotus’un önümüzde olduğu gerçeğini saklayamayız. Dördüncü en hızlı araca sahip olduğunuz zaman işler biraz zorlaşıyor.”

“Hiç kuşkusuz Silverstone’da kendimizi kaybetmiştik. Nurburgring’te geliştik ama yine de tam olarak memnun değildik. Burada daha mutluyuz.”

“Burada da hiç rekabetçi olamamaktan korkuyorduk ama performansımız sayesinde yaz tatilinin arasından kazanan bir araca sahip olabilecek olmak ekstra motivasyon oldu.”

Alonso, şampiyonadaki rakibi Vettel’e karşı puan farkını azaltmak konusunda da iyimser.

“O ikinci sıradan başlıyor biz beş. Bu nedenle ilk fırsatı ilk virajda yakayamalıyım.”

 


Yorumlar

“Alonso: "Beşincilik Ufak Bir Mucize Gibi"” için 33 yanıt

  1. Bence kendini her şeye yazmak zorunda hissetme arkadaşım çok konuşan çok hata yapar.
    Her şeye atlamak zorunda değilsin.

  2. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Alonso nun aracın hızlı olması pole sırasına göre, fakat Ferrari nin yarış hızı ve geçiş yapabilmesi yabana atılır değil. Bu sezon Ferrari kadar kolay atak yapan araç görmedim. DRS aktif olmadan leblebi gibi geçiyor yarışlarda
    Sorulması gereken şudur. Alonso ya da burada ki F1 severler, en hızlı araç olan Mercedes'i mi yoksa 4. en hızlı araç olan Ferrari mi, Alonso da olsun isterler.
    Bu kadar hızlı Mercedes yerine Ferrari önde ise Mercedes pilotları boş ya da
    4. araç olan Ferrari ile en hızlı aracı geride bırakıyorsa gelmiş geçmiş en hızlı F1 pilotunu izlediğiniz için şükretmeliyiz. En önemli silahı hız olmamasına rağmen. diğer özellikeri ise bu durumda doğa üstü durumda olmalı.
    Sıralamada hızlı, yarış içinde boş olan bir araç yerine, sıralamanın çok önemli olmadığı lastikelrin DRS ve Kers in ön planda olduğu bu durumda, yarış içinde en hızlı araca kök söktüren Ferrari daha cazip.

  3. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Yorumları okumadım ama buradaki mucize demeci bence kendini övme amacında değil. Webber'in sorun yaşaması ve Kimi'nin aracındaki problemlerden ötürü bu sıraya çıktı ki çok kritik iki sıra kazandığını düşünüyorum.

  4. Benimki öngörü yoksa biçsin demiyorum ufak dokunsa yeter şampiyonaya heyecan gelir.

  5. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    2007'den beri Mclareni tutuyorum ki Alonso için tutuyordum. Sonra Kovalainen,Button vs devam etti sevgim. Alonso ile hiçbir derdim yok ki Alonso fanıyım zaten. Biraz fazla art niyet arıyoruz gibi geliyor.

  6. Önceden McLaren Ferrari çekişmesi vardı ve Mcaren taraftarları buraya yazardı; eskiden Hamilton McLarendeydi ve ALonso ile sert mücadelesi ve atışmaları vardıda buna zıt giden McLaren taraftarları vardı ve onlar gelip buraya yazardı.Ey McLaren taraftarları!!! şimdi neden ALonso ile bu kadar alakalısınız?

  7. Yaaa… Allah aşkına; şu şunu biçerse ,diğerinin motoru patlarsa bir diğerinin şanzımanı dağılırsa bizimkide kazanacak gibi yorumlardan vazgeçmelisiniz. Şu andaki F1 de aracın etkinliği %70 lerin daha üstünde ama mücadeleleri bu şekilde tanımlamamak gerekiyor.Grosjean bu sezon geçen sezon gibi kesip biçen birisi değil hatta eskisinden daha dikkatli ayrıca Vettel i kesip biçeceğinide hiç sanmam (ALonso yada Hamilton olsa biçebilir).Yarın ki yarış ayarlarını ve lastik performanslarını yakalamış olanları yarış sırasında izleyeceğiz.

  8. Alonso mucize yapsaydı 2. olurdu 5.lik normal en amansız alonsocuyum lakin bu haftaki ferrari 3. olabilirdi. Neyse 5.lik kötünün en iyisi rosbergi geçer groda vetteli biçerse o gazla yarışı alır Alonso. esa le rumba de vamos fernando. Hadi yarın mucizeyi gerçekleştir. lafla olmaz iyisin ama daha iyisi olmalı yarışta.

  9. ALonso nun açıklamasının doğruluğu insanların zoruna gitmiş olsada görünen köy klavuz istemiyor.Sıralamalar konusunda Ferrari bu pistde biraz daha ileri gitmiş ve gelişmiş ama mücadele için yeterlimi ? bilinmiyor.Ferrari, bu hafta sonunda ilk denemelerinde RT sorunu sebebiyle difüzör durumunu kontrol amaçlı olarak sürekli o kısımdaki akışı kontrol ettiler.Şayet, difüzör üzerinden akışı istedikleri şekle gitirmişseler dahi yatarince hız kazanmış olabilirler.Yere basmada hala yeterince sorun gözüküyor.Bu sıralama hızı umut vaat etsede yarış hızlarını görmeden kimse bir şey diyemez.Son alıştırmalar sırasında herkes bir kaç turluk stintler atarken Vettel adam akıllı bir seri tur yaptı.Üstelik bu seri oldukça süregelen şekilde devam etti.Şİmdi… bu seriye cevap verebilen yarışıda alabilir o kadar.

  10. hersey degisti herkes degisti fernandonun bu demecleri 3 yildir ayni bisey degismedi.

    bir kerede kendini ovmeden bir demec verse kurban falan keselim .

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    bayağı uğraşmışsın, cevap için teşekkürler. ama bu alonso'nun yeni bir huyu değil. üşenmesem geçen yılla ilgili birçok demeç bulabilirim buna benzer. ve bu demeçlerin sıralama performasıyla ilgili olmadığını da açık şekilde gösterebilirim.

    bu açıklamanın sadece sıralama performansına yönelik yapıldığını sanmıyorum. yarın yarış galibiyeti gelmesi durumda da "4. hızlı araçla yarış kazandım" demeye getirecektir durumu. zaten bu yarış sezonun ilk yarışı değil, pazar günleri kimin ne yapabileceği aşağı yukarı belli. mercedes ilk sırada olmasına rağmen bu kadar umutsuzken, alonso'nun 4. hızlı araç edebiyata bana göre samimiyetsizlikten başka bir şey değil. üstelik ilk sıra ile sadece 0.4 saniye fark varken.

    siz de biliyorsunuz bu sezon ispanyada neler olduğunu. üstelik pist yapısı, sıralama performansı ve genel şartlarda aşağı yukarı aynı. galibiyet kazanmak demek, esktrem bir durum olmadığı sürece o gün en hızlı araca sahip olmak demek. ki ben bunun yarın da olabileceği düşüncesindeyim. tabii yeni lastikler işleri değiştirir mi bilinmez.

    umarım anlatabilmişimdir. sıralama performansı bakımından 4. hızlı olduklarında hemfikiriz.

  12. Haklısın. Alonso sıralamalardan sonra yorum yapıyor ve sıralama hızlarından bahsediyor. Ferrari sıralamalarda en hızlı değil, ancak dördüncü sırada bir takım da değil.

    Ben yarış performanslarını değerlendirerek bir yorum yaptım, bunu da yorumda belirttim zaten. Şampiyona puanlarında sıralama sonuçları yer almıyor ne yazıkki.

  13. bırak artık şu araç kötü mucizeyi başardım edebiyatını 3 yıldır aynı hikaye bu sene yine aynı seneye başka bir bahane bul ama yine kendini yücelt

  14. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Hız konusu en iyi sıralama turlarında belli olur. Alonso burada sıralama hızından bahsetmiş olabilir ki, yarışta hızlı olmasa bile lastik koruyarakta önlerde yarış bitirebilen araçlar var. Örnek verelim mesela, 2008 Almanya'da Nelson Piquet aracı hızlı olduğu için mi ikinci oldu ( Hamilton risk almasaydı kazanacaktı) ? Yarış sonuçları belli bir yayılmaya bağlıdır, hızla bağdaştırılmamalı bence. Eğer hızsa problem sıralama turları en iyi gözlem yeridir ki sonuç ortada.

  15. aşağıda belirttim ama, hadi buraya da yazayım;

    Alonso Mercedes derken; Hamilton ve Rosberg'i, Lotus derken Grosjean'ı, Red Bull derkende Vettel'i kastediyor. Yani iki Ferrariyi birden geçmeyi başaran 3 takımdan pilotlar var, Lotus ve Red Bull'un diğer pilotları araçlarıyla sorun yaşamasa Alonso ve Massa 7. ve 8. likten öteye gidemeyecekti… Hani adam sıralama turlarıyla alakalı yorum yapıyor, siz tüm sezonu yorumluyorsunuz. Bir de adamın söylediklerini eleştiriyorsunuz, sana da sorayım;

    Ferrari bugün sıralamalarda kaçıncı en hızlı takımdı ?

  16. izan?

    Hımm. Bir şeyi daha öğrendim, teşekkürler.

    Yanlış anlaşılmasın diye açık açık yazıyorum yine başka yerlere çekiliyor. Ne kadarının anlaşıldığını, ne kadarının anlaşılmadığını anlayamıyorum. Akıl var izan var sonuçta 😀

  17. aynı dili konuşuyoruz ama hala birbirimizi anlayamıyoruz sanırsam ;

    Sıralamalarda Lotus, Mercedes ve Red Bull Ferrari'den hızlı değil miydi ?

    Alonso bu açıklamayı ne zaman yaptı ? Macaristan sıralama turlarının ardından, peki 4. en hızlı araca sahibiz derken neyi kastediyor

    a) tüm sezonu
    b) tüm yarış haftasonunu
    c) Macaristan sıralama turlarını
    d) son 4 seneyi

    doğru cevap C iken siz hala farklı şeyleri eleştirmektesiniz, bilmemezlikten gelme gibi bir huyu olan varsa bu noktada kim oluyor tekrardan bir düşünün isterseniz…

    hani anlamakta sıkıntı çekiyorsunuz diye tekrardan yazayım, belki ben anlatamıyorum;

    Bu açıklama her sıralama turu ve yarış sonrası pilotların o seansla yada haftasonuyla alakalı yorumlarının ve görüşlerinin belirtildiği kısmın Alonso tarafından söylenmiş bölümü. Ortada henüz bir yarış olmadığından dolayı + sıralama turlarının ardından yapılmasından da ötürü, bu açıklamanın sadece sıralamayı kapsadığı bir gerçek. Kendisi ne diyor; sıralama turlarında 4. hızlı araçla 5. olmak ufak bir mucize, şans, yada başarı nasıl okumak isterseniz öyle okuyun. Peki siz ne anlıyorsunuz ;

    açık şekilde 4. en hızlı yarış temposuna sahip olmayacaktır ferrari.

    peki ben size sorumu nasıl sormuşum tekrardan bakalım ;

    Sıralamalarda Lotus, Mercedes ve Red Bull Ferrari'den hızlı değil miydi ? Raikkonen biraz daha araçta kendini rahat hissetse ve Webber'in Kers'i bozulmasaydı, Ferrari pilotlarının yeri 7. ve 8. likten öte olamayacaktı

    bir fikrin var detayını da görmek isterim, tekrardan soruyorum, Macaristan'da sıralamalarda Ferrari en hızlı 4. araca sahip değilde neye sahip ?

    şimdi kısaca toparlarsak, Alonso'nun söylediğinde en ufak bir şüphe bile yok, sıralamalarda Ferrari 4. en hızlı araçtı bugün… asıl basit olan bu, ve hala ben sorumun cevabını alabilmiş değilim, tekrar sorayım hatta böyle kalın kalın da harflerle süsleyeyim

    Macaristan'da sıralamalarda Ferrari en hızlı 4. araca sahip değilde neye sahip ?

  18. Massa'nın nerede olduğunu ilk paragrafımın başında söylemişim zaten. Bunu nasıl sorabiliyorsun ki?

    Alonso'nun elinden geleni yaptığını biliyoruz. Ama dördüncü en hızlı araç ne demektir yahu? Sıralamalarda en hızlı araç Mercedes ama yarışta ortalarda yoklar.

  19. Yusuf  Hitay avatarı

    bende üstü kapalı bunu anlatmaya çalıştım ama düşünmekten aciz insanlar düz mantık ile bir yerlere varmaya çalışıyor her zamanki gibi. bu arada "nizam" değil "izan" olacaktı.

  20. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Şimdi sana Massa nerelerde diyeceğim. Ya takım Massa'yı kayırıyor diyeceksin ya da aşırı şanssız diyeceksin. "Ferrari hızlı ama" kısmı çok uzun bahanelerle doldurulabilir. Bahaneye gerek yok, kabul etsenizde etmesenizde tek turda bu kadar yavaş kalan bir aracı çıkıpta hızlı ilan edemeyiz, hızlı olmak red bulların, mercedeslerin işidir, istikrar pilotaj gibi konularda alonsonun işidir.

  21. Yusuf  Hitay avatarı

    çok basit. bunu bir de yarış temposu var değil mi? massa'nın bile bu kadar yukarılarda olduğu bir durumda, açık şekilde 4. en hızlı yarış temposuna sahip olmayacaktır ferrari. bilmemezlikten gelmek gibi huyu var insanımızın.

  22. Yorumumda tutmayan bir yer yok, gayet açık ve net. Pilotlar ve markalar şampiyonasındaki puanlar her şeyi açıklıyor. Daha neyi belirtmem gerekiyor ki? Ferrari 100 puan avansla başlamadı ya.

    Alonso'yu sevmeyenler arasında adamın hakkını benim kadar veren var mıdır sence? Sor ustaya önceki yorumlarımı göstersin. Alonso en iyilerinden birisi diye Ferrari aracı da Marussia klonu anlamına mı geliyor?

  23. Asıl sen neden bahsediyorsun arkadaşım? Gayet detaylı ve dayanaklı yazdım. Neresinde yanlışım var sana göre, onu söyle bari. Cevap yazmış olmak için yazma.

  24. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Masal bize göre değil size göre olan birşey galiba. Elin İspanyol'u sürünen araçla zirveye oynuyor diye dert ediyor herkes. Ben Alonso'yu 2003'ten beri izliyorum kayıp Renault yılları (2008-2009) hariç hep sonuna kadar direndi bu adam sevsenizde sevmesenizde..

  25. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Yorumunun başıyla sonu tutmuyor arkadaş. En hızlı dördüncü araç ama pilotajla bir yerlere geliyor. Baştan sonra lider götürmek değil mesele, beşincilikten ikinciliğe herkesi pist üzerinde geçmek pilotajın doruk noktasıdır. Alonso sonuna kadar zorluyor, yarın kazanıcak gibi geliyor bana, ilk virajda Vettel'in önünde olmasa da lastik kullanımı vs. farkı da tutarak güzel bir sonuç gelebilir. Tamam Anti-Alonso'cusunuz eyvallah ama her fırsatta vurmayın şu adama başarıysa başarı.

  26. ıngıltere almanyada yarıs hızımız ortadaydı neden bahsedıyorsun sen. ferrari çok iyide pilotlardamı iş yok yani… gelen guncellemeler calısmıyor ruzgar tunelı hala sorunluyken sen ne hızından bahsedıyorsun arkadaşım….

  27. Mercedes, Red Bull ve Lotus'un önümüzde olduğu gerçeğini saklayamayız. Dördüncü en hızlı araca sahip olduğunuz zaman işler biraz zorlaşıyor.

    Pilotlar şampiyonasında ikincilik ve bu yılki berbat ötesi Massa'ya rağmen markalar şampiyonasında Lotus'tan önde ve yarış performansı berbat Mercedes'in çok az farkla arkasında olmanın dördüncü en hızlı araçla olması asla mümkün değildir.

    Webber'in katılamadığı son seansdan dolayı 5. sıranın mümkün olmaması doğal görünebilir. Webber turlasaydı muhtemelen Alonso 6. olacaktı. Hamilton ve Rosberg'in lastiklerden dolayı geride kalacakları ve Grosjean'ın performansının merak konusu olduğu düşünüldüğünde Alonso'yu çok rahat bir üçüncülük bekliyor. Dördüncü en hızlı araçla podyuma çıkmak? Araç hızı üzerine kurulu bir seride bunu yapabilmeniz için her şikanı kesmeniz gerekir.

    Beklentileri düşük tutup kahraman olmaya çalışmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Göz var nizam var, aptal da değiliz. Bu yılın Ferrari aracı kesinlikle geçtiğimiz yıllara benzemiyor. Sıralamada az farkla geride kalsa da yarışta kesinlikle diğerlerinden eksiği yok.

  28. ferrarifernando  avatarı
    ferrarifernando

    Gerçekleri anlatta dinliyelim ferrari bu adam geldiğinden beri hangi sene en hızlı araç olmuş

  29. sen adamı guldurursun…. 🙂

  30. ulan şu düştüğümüz hale bak yaw

  31. Zaten Ferrari en hızlı takım da rekabet olsun diye yavaşmış gibi yapıyorlar.

  32. gerçek nedir peki ? Sıralamalarda Lotus, Mercedes ve Red Bull Ferrari'den hızlı değil miydi ? Raikkonen biraz daha araçta kendini rahat hissetse ve Webber'in Kers'i bozulmasaydı, Ferrari pilotlarının yeri 7. ve 8. likten öte olamayacaktı… Ni

    bir fikrin var detayını da görmek isterim, tekrardan soruyorum, Macaristan'da sıralamalarda Ferrari en hızlı 4. araca sahip değilde neye sahip ?

    gerçekler size masal gibi geliyorsa yapacak bir şey yok…

  33. Yusuf  Hitay avatarı

    "Mercedes, Red Bull ve Lotus'un önümüzde olduğu gerçeğini saklayamayız. Dördüncü en hızlı araca sahip olduğunuz zaman işler biraz zorlaşıyor."

    yıl olmuş 2013, hala aynı masal.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir