Raikkonen: "Yeni Lastikler Performansımızı Kötü Etkiledi"

yazar:

kategori:

Hafta sonu boyunca otomobilin performansından memnun olmadığını belirten Fin pilot yarışa altıncı sırada başlayacak.

Raikkonen, “Durum biraz yeni lastiklerle alakalı. Ön lastikler geçen senekilere benziyor gibi ama son kullandığımız lastikler kadar güçlü değil. Bu da benim için ideal bir durum değil.”

“Bu konu üzerinde çalışmaya çalışacağız. Sıralamalarda durum çok kötü değildi. Ön kanatta bazı değişiklikler yaptık.”

“İlk duruma göre şimdiki durumdan daha memnunum. Felaket değil ama istediğimiz gibi de değil.” diyor.

Lotus’un önümüzdeki yarışlarda sorun yaşayıp yaşamayacağı sorulduğunda Raikkonen, “Sadece bazı değişiklikler yapıp gelişmemeiz gerekiyor. Bazı fikirlerimiz var ama yarış hafta sonu devam ederken bunları gerçekleştirme fırsatı bulamadık. Bazu planlara igtiyacımız var.” diye konuştu.

Sıralamalarda üçüncü sırayı elde eden takım arkadaşı Romain Grosjean ise performans konusunda daha iyimser. 

“yumuşak lastik biraz zorluydu ama orta sert lastikler araçta iyi çalışıyor. İşler değişebilir ama umarım yarın iyi bir şansım olur.”

“Şimdiye kadar iyi bir hafta sonu oluyor. Yarışta farklı stratejiler olacak ve biz de elimizdeki otomobille elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

 


Yorumlar

  1. gidişat iyi. lotuslardan en az bir podyum bekliyorum bugün. gro iyi yerden başlıyor ama yarış sonuna kadar rekabetçi olabilecekmi göreceğiz. rai mercedesler geri düşerse rai tırmanışa geçebilir. sıralama oldukça iyi. güzel bir yarış olacak gibi.

  2. Aslinda lastiklerin tam olarak Lotus takimini olumlu ya da olumsuz etkilemesi soz konusu degil. Kimi ve Romain'i etkilemesi mevzu bahis cunku sene basindan beri zaten Grosjean eski lastiklerden verim alamiyor ve surus stiline bu lastikler uymuyordu Kimi ise eski lastiklerden en cok kar elde eden pilotlardan biriydi. Simdi bir yaris ile yeni lastikler Romain'e yaradi Kimi'yi olumsuz etkiledi yorumlari yapmak sacma birkac yaris beklemeliyiz yorum yapmak icin ama sirf Macaristan'i baz alacak olursak Kimi'yi olumsuz Romain'i olumlu etkilemis gozukuyor ama tabi bir yargilama yapmak icin cok erken ve Lotus adina konusmakta biraz sacma cunku eski lastikler Romain icin azapti.

  3. Lotus bu sene geçtiğimiz senelerden farklı ilerliyor. Sürekli rekabet seviyesindeler. Ama bu lastiklerden mi, araçtan mı hala anlamış değilim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir