Romain Grosjean'ın Lotus'u Kontrolden Geçemedi, Ancak Ceza Almadı

yazar:

kategori:

Sıralama turları sonrasında yapılan kontrollerde Lotus aracının zeminin ön kısmında yapılan esneme testinden geçemediği açıklandı.

Fransız pilot polü alan Lewis Hamilton ve çok çok az farkla geride kalan Sebastian Vettel’in ardından üçüncü sırayı elde etmişti.

Sıralama sonrasında yapılan testlerde Lotus E21’in kurallara uygun olmadığı belirtiliyor.

Yarış hakemlerinden yapılan açıklama şu şekilde: “8 numaralı araç 2013 FIA F1 Teknik Yönetmeliklerinin 3.17.5 nolu maddesinde belirtilen zeminin ön kısmının dikey olarak 5 milimetreden daha fazla esnememesi kuralına uymamaktadır.”

Lotus takımından yetkililer çağırılarak durumu açıklamaları istendi. Lotus’un yapacağı savunma geçerli bulunmazsa bunun sonucu aracın sıralamalardan ihraç edilmesi olacaktır.

GÜNCELLEME: Ancak Lotus takımından yetkililerin sorunun aracın aldığı hasardan kaynaklandığını açıklamalarının ardından Grosjean’ın ceza almayacağı açıklandı.

Takımın savunmasında ikinci seansta 11. virajdaki kerblerin zemin desteklerine zarar verdiğini ve esnemenin bundan kaynaklandığı yer aldı ve bu sebep teknik delegeler tarafından kabul edildi.


Yorumlar

  1. grosjean gardajımdan geçen sene alonsoya yaptığını bu sene vettele yapmasını temenni ediyorum 🙂

  2. yarın lotuslardan biri alacak yarışı artık zamanı geldi

  3. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Sevindim,yarin Gro nun şovunu izlemek isterim 🙂

  4. Lotus'in Renault doneminden kalma iki farkli ertelemeli cezasi var bunlari 5 yil icinde yapabilecek en son takim aksi takdirde cok buyuk cezalarla karsi karsiya gelecek.

  5. Asıl soru Grosjean'ın bu sorundan fayda sağlayıp sağlamadığı. Eğer öyleyse yarınki performansı sıralamalardaki gibi olmayacak demektir.

    Dediğin gibi bir test olduğunu sanmıyorum. Destek zımbırtısı kırıldı demişler. Bunlar çok normal, ki zaten hakemler de bunu anlamışlar.

  6. acaba bu bir test miydi? Raikonen 0.2 saniye gerisinde kaldı yanlış hatırlamıyorsam… Lotus Ceza alırsada gro alsın diyerekten bir şeyleri gronun aracında denemiş olabilir mi? Tutarsa raiye uygulayacaklar-dı- belkide.. Çok mu fesat düşünüyorum yoksa..

  7. Cok sukur ceza almadik gercekten yazik olurdu bu hiza =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir