McLaren Magnussen'i 2014'de F1'de Görmek İstiyor

yazar:

kategori:

Danimarkalı pilot Silverstone’da düzenlenen genç pilotlar testinde takımı etkilemeyi başardı.

Magnussen şu an yarıştığı Formula Renault 3.5 serisinde şampiyona lideri konumunda.

McLaren’in Magnussen için büyük umutları var ve takım patronu Martin Whitmarsh genç pilotun 2014 yılında bir yarış koltuğu bulması için seçenekleri araştırdığını belirtiyor.

“Evet bunu yapmaya çalışıyoruz. Kevin’i genç pilot testleri için Force India’ya önerdik. Ancak son anda fikir değiştirdiler ve bizimle teste çıkarmaya karar verdik.”

McLaren şu an Force India ile teknik ortaklık anlaşmasına sahip ancak bu anlaşma 2014 yılı için uzatılmadı. Bu Magnussen’in önümüzdeki yıl Force India’da yarışmasını zora sokuyor.

Diğer seçenek ise bir diğer teknik ortaklığa sahip olan Marussia.

Whitmarsh Magnussen’in doğrudan McLaren ile başlamasının pek mümkün görünmediğini belirtiyor.

“Bir McLaren sürücüsü olmak ciddi beklentiler ve büyük baskı gerektirir. Bazı istisnalar olduğunu biliyorum ama genel olarak çaylaklara takımımızda yer vermeyiz ve onların uzun vadede gelişmelerini isteriz.”

“F1 sürücü geliştirmede hiçbir zaman iyi olmadı. Şu an bazı ilgi çekici programlar yürütüyoruz ancak bunlar bu takım üzerinde etkide bulunmaktan birkaç yıl kadar uzaktalar.”


Yorumlar

  1. Hakkinen de şampiyon olmadan önce epey sürünmüştü. Bu McLaren adamı öldürmez süründürür. Perez gayet iyi bir pilot sadece iyi bir aracı yok kaldı ki McLaren Magnussen'i Button'dan boşalacak koltuğa hazırlıyor ve anlaşılan takım bu konuda ciddi. Ben de bu politikayı destekliyorum.

  2. McLaren genelde sürücü avında olan bir takım değildir. Şampiyon olan pilotu bir şekilde kaparlar ve yarıştırırlar. Bu aralar bu kadar panikte olmalarının sebebinin Button'dan bi cacık olmayacağını anlamaları ve Perez'in de bekledikleri gibi çıkmaması olabilir. E tabi Hamilton'dan sonra pilot beğenmek zor iş.

    Kevin Magnussen de Hamilton kadar başarılı görünmüyor. Hem o zamanlar Alonso'ya güveniyorlardı ve Hamilton'ı çaylak pilot olarak takıma kattılar. Şimdi ise takımı göğüsleyecek pilotları yok. Çözüm Magnussen değil.

    Bu arada Kevin Magnussen benim pek sevdiğim eski F1 pilotu Jan Magnussen'in oğlu. Sirotkin'den çok çok iyi olduğunu düşünmüyorum.

  3. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Herkes bu çoçuktan birşeyler bekliyor.İnşAllah F1'in yükünü kaldırabilir.

  4. Madem bu kadar etkilendiniz koyacaksınız kokpite yarıştıracaksınız.
    "Bir McLaren sürücüsü olmak ciddi beklentiler ve büyük baskı gerektirir.''
    Maalesef çoğu insanda sizden ciddi beklenti içinde ama sizde tık yok. Bir iddianız da yok.
    Bence Magnussen direkt olarak McLaren'da başlamalı. Tıpkı Hamilton gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir