Pirelli 2014'te Geniş Arka Lastikler İstiyor

yazar:

kategori:

Gelecek sene Formula 1’de 1.6 lt V6 turbo motorlar olacak ve tork seviyesi artacak. Pirelli bu kapsamda lastiklerin genişlemesini istiyor.

Bu görüş takımlar tarafından değerlendirildi ancak takımların bazıları, süspansiyon tasarımlarını tamamen yenilemek zorunda kalacakları için bu konuda istekli değiller.

Bu değişikliğin olması için tüm takımların onayı gerekiyor. Tüm takımların olaya sıcak bakmaması nedeniyle FIA devreye girdi ve takımlardan gelecek sene için ortaya çıkacak performans verilerini Pirelli’ye bildirmelerini istedi.

Gelecek veriler karşısında Pirelli, gelecek sene için gerekli olan şeylere karar verecek.

Pirelli’nin 2014 lastiklerinde son kararı vermesi için bir ay daha süre verildi. Normalde Pirelli’nin Eylül ayının başında gelecek sene için lastiklerini belirlemesi gerekiyor ancak gelecek sene büyük değişiklikler olacağı için bu sene 1 Ekim’e kadar zaman uzatıldı.


Yorumlar

  1. Yusuf  Hitay avatarı

    benzin ikmali geri gelse bu tip sıkıntılar yaşanmaz aslında.

    esasen ön lastiklerin küçültülmesine bile alışamadım ben hala. bir de arka lastikler büyürse hepten traktör gibi olacak araçlar.

    spor iyi bir yöne doğru gitmiyor ama hadi bakalım.

  2. Turbo motorların yüksek torku arka lastiklere çok daha fazla yük bindirecektir. Bu da mevcut lastikler için çok fazla aşınma demek. Eğer lastiklerde değişiklik yapılmazsa tork kontrolü çok daha fazla önem kazanacak ve bunu en iyi yapan takım başarılı olacaktır.

    Önümüzdeki seneyi sabırsızlıkla bekliyorum. Motorların sesleri ve performansı berbat olacak olsa da değişiklikler her zaman heyecanlı oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir