Hamilton Macaristan'da Mucizeyi Gerçekleştirdi; Mercedes ile İlk Zaferini Kazandı!

yazar:

kategori:

Yarışa ilk sıradan başlayan Mercedes pilotu, dün burada kazanmasının mucize olacağını söylemişti ancak hava şartlarına rağmen beklenenden çok iyi bir yarış çıkardı ve damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu. Böylece Hamilton, yeni takımı Mercedes ile ilk zaferini kazanmış oldu ve bu sene ilk defa podyumun zirvesinde yer aldı.

Yarışa 6. sıradan başlayan Lotus pilotu Kimi Raikkonen, 2 pit stratejisiyle birlikte yarışın son turlarında arkasında daha yeni lastiğe sahip olan Sebastian Vettel’i geride tutmak için zorladı. Bunu başaran Raikkonen yarışı 2. sırada tamamladı ve aldığı 18 puanla puanını 134’e yükselterek pilotlar şampiyonasında 2. sıraya yükseldi.

Sebastian Vettel son bölümde çok fazla zorlamasına rağmen Raikkonen’i geçemedi ve yarışı 3. sırada tamamlayarak podyumu tamamladı. Vettel’i gerilerden başlayan ve farklı lastik stratejisi uygulayan takım arkadaşı Mark Webber takip etti.

Ferrari ile Fernando Alonso beklediği yükselişi gösteremedi ve yarışı 5. sırada tamamladı. Onu iyi bir yarış çıkarmasına rağmen kazaya karışan ve ceza alan Romain Grosjean takip etti.

Ferrari’nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa, yarışa iyi başlangıç yapmasına rağmen pitlerde trafikte takıldı ve yükselmeyi başaramadı. Massa 8. olurken Mclaren’den Sergio Perez 9. oldu.

Bu sene tarihinin en kötü dönemini geçiren Williams, puan hasretine son verdi. Yarışı 9. sırada götüren Mercedes pilotu Nico Rosberg’in motorunun patlaması sonucunda Pastor Maldonado bir sıra yükseldi ve yarışı 10. sırada tamamladı.

Nico Hulkenberg 11. olarak puanı kılpayı kaçırırken onu Toro Rosso pilotları takip ettiler.

Sezonun 10. yarışının ardından Sebastian Vettel 3. olsa da en yakın rakibi ile puan farkını arttırdı ve 36 puan farkla yaz tatiline giriyor. Raikkonen ikinciliği ile puanını 134’e çıkardı ve Fernando Alonso’nun 1 puan önünde  ikinci sıraya yükseldi.

2013 Formula 1 şampiyonası, 4 hafta sonra 25 Ağustos’ta Belçika GP ile devam edecek.

 

Poz  Pilot      Takım
 1.  Hamilton       Mercedes
 2.  Raikkonen      Lotus-Renault
 3.  Vettel         Red Bull-Renault
 4.  Webber         Red Bull-Renault
 5.  Alonso         Ferrari
 6.  Grosjean       Lotus-Renault
 7.  Button         McLaren-Mercedes
 8.  Massa          Ferrari
 9.  Perez          McLaren-Mercedes
10.  Maldonado      Williams-Renault
11.  Hulkenberg     Sauber-Ferrari
12.  Vergne         Toro Rosso-Ferrari
13.  Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari
14.  van der Garde  Caterham-Renault
15.  Pic            Caterham-Renault
16.  Bianchi        Marussia-Cosworth
17.  Chilton        Marussia-Cosworth
DNF  Di Resta       Force India-Mercedes
DNF  Rosberg        Mercedes
DNF  Bottas         Williams-Renault
DNF  Gutierrez      Sauber-Ferrari
DNF  Sutil          Force India-Mercedes

Puan Durumu:

Pilotlar:                    Takım:             
 1.  Vettel        172        1.  Red Bull-Renault          277
 2.  Raikkonen     134        2.  Mercedes                  208
 3.  Alonso        133        3.  Ferrari                   194
 4.  Hamilton      124        4.  Lotus-Renault             185
 5.  Webber        105        5.  Force India-Mercedes       59
 6.  Rosberg        84        6.  McLaren-Mercedes           57
 7.  Massa          61        7.  Toro Rosso-Ferrari         24
 8.  Grosjean       49        8.  Sauber-Ferrari              7
 9.  Button         39        9.  Williams-Renault            1
10.  Di Resta       36
11.  Sutil          23
12.  Perez          18
13.  Vergne         13
14.  Ricciardo      11
15.  Hulkenberg      7
16.  Maldonado       1

Yorumlar

“Hamilton Macaristan'da Mucizeyi Gerçekleştirdi; Mercedes ile İlk Zaferini Kazandı!” için 143 yanıt

  1. Seninle daha çok kazanacagız HAM,

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hamilton her ne kadar mucizeden bahsetmiş olsa da çok istekliydi hırslıydı.Button ve webberden çabucak kurtulmasını bildi.Tebrikler.Bir tebrik de Royal Hunt arkadaşa gelsin:)Gözün aydın diyelim.

  3. Lan koskoca Michael Schumacher bile bıraktı ferrariyide şu massa yapıştı gitmiyo 😀 😀

  4. sınan matias avatarı
    sınan matias

    zaten geçen yıl ferrari aracı alonsoyu sürüyordu bu sene de mercedes hamiltonu sürüyor.

  5. Onur Gentas avatarı

    Bu fikre nasıl kapıldınız acaba? Vettel önü açıkken bile Hamilton'la zaman farkını kapamatamadı. Ayrıca şöyle olsaydı böyle olurdu muhabbetlerinden de vazgeçelim artık. Sonuçta kazanan ve kaybedenler belli.

  6. Vettel Ve Rai, Buttonun arkasında zaman kaybetmese Hamilton podyuma bile zor çıkardı bence.

  7. çoğu yarışın ilk 10 turu ve son 10 turu zevkli oluyor. ortaları genelde zevksiz. olurda kaza olur src içeri girerse o zaman bi heyecan oluyor işte.

  8. iddia, piyango, kazı kazan, bul karayı al parayı, toto, loto, sayısal vs vs. haram kardeş boşver bulaşma oynama.

  9. ferrailerin gazabına uğradı. alonso ilk pite kadar vettelden tur başına nerdeyse 1 sn yiyince alo-massa-rai treni oluştu. garibim kurtulamadı ordan. yoksa galibiyet şansı çok yüksekti.

  10. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Hoopp, napıorsunuz bizim marketin köşe başı tayfaları, kaynatasızlar 🙂 döktürmüşsünüz yine, biraderlerim avatarınızda bir tespih resmi eksik yahu onuda tamamlayın 🙂

    Hamiltion cuğuma tebrikler, öpüyorum yanaklarından, her ne kadar pirelli torpilisi bir takımda olsanda biz senin maharetlerini biliyoruz 😉

    Raikkonen'e sadece, Vetteli arkasında tutup ağlattığı için tebrik ederim, takım senı içeri alsaydı 2.lik falan hikayeydi, iki misli bravo yu Grojn'a veriyorum Webbe'le beraber (veriyoruz), sırf su RTL de ki alaman spikerlerin r yi yutarak konusmasından dilime takılı verdi, şanssız çocuk gro..

    Alonso ne + ne – kötünün iyisi bir araç la fantazi yapmayı denemedi bu defa ki yapamazdı zaten 🙂
    Massa bu yarış gemileri yaktım derken Rosberg le kendisini yaktı.

    Malkoçoğlu paun aldı değişik bir detay..

    Gelelim genel klasmana, ne olacağı cok belli olmayıp kısmen de belli, kuvvetli muhtemel Ağlak çocuk şampiyon olacak diğerleri 2.lik için birbirlerine caka yapacak buda bize enfes yarışlar demıyeyımde enfes sahneler anlar tur cuklar gösterebilir..

    1 den fazla cümle kuracağım torpillier Alonso, Vettel ve kendilerini bilir kişi sayan birkac F1 yorumcusu arkadaslara, sıralamadan once, 0,2–0,3 daha yavaş Ferrari sürücüsü Alonso ya atıp tutan, ohoo adamlar gelişmiş, üstüne birde yarış hızları var ama bu pilotta cacık yok diyenlerin gözüne düşen yarış hızları bol bol girmiştir umarım 🙂

    Geçtiğimiz yarış balon Alonso çaylak Grojan'ı (aynen böyle yazıolardı) geçemedi ehehe ehehe diyen saf safacılar, (ki çaylak pilotu geçmek, çaylağı savunmadan daha zordur), Grojan süper Marıo pilotunuzu kaç tur altına işetti iyi seyredebildiniz mi ?

  11. Ha bu arada unutmadan bir çift lafımda ferrariye schumiyi yediniz yetmedi en büyük rakibinizden aldığınız daha ilk senesinde şampiyon olan raiyi yediniz yetmedi şimdi sıra alonsoda yazık ya hepmi sürücüler hatalı kaldıki hepsi bilinen şampiyon pilotlar yazık valla f1 yıldızı ferrarinin düştüğü duruma bak ya alonso pişman olmuştur ferrariye geçtiğine

  12. Helal sana beee kara oğlan eline emeğine sağlık başına bir olumsuzluk gelmedimi aracın en hızlı olmasada kaçınılmaz son böyle 2007 de efsaneden sonra rai beni ferrariye bağlamıştı mest etmişti bj senede yaşayan efsanenin emanetine tamda ona yakışıcak şekilde sahip çıkıyorsun şiir gibi sürdün inş gerisi gelicek ve bu sene olmasa bile gelecek sene redbul vettel hegemonyasına son vereceği kesin inş bu ahenk bozulmaz

  13. Mercedes lastik testini monacodan önce yaptı saçma sapan konuşma. Test edilen lastikler farklıydı şimdikiler farklı. Bir kere olsun bilgi sahibi olarak yorum yap. Lastik testinden sonra defalarva sorun yaşadı merc ancak yeni lastiklet mercedese uydu. Mercedes yavaştı dedim redbull daha hızlıydı dedim okuduğunu anlayarak yorum yap

testin ne faydası olduysa ertesi yarış görüldü. Öyle 5 yarış sonra etkisi görülecek bşrşey değil. farklı lastiklerle alınmış başarıyı teste bağlayanın beynşnden şüphe ederim. Zaten cezalarını da çektiler test diye ağlamaya gerek yok.

  14. Mercedes taraftarıyım.Ama yarışı seyretmedim.Bu sezon bir çok yarışı izlemedim.Hayatımda bir eksiklik olmadı.

  15. Aldığı cezalar çok haksızcaydı. Maalesef işler tersine döndü ama bu gün ne kadar hızlı bir pilot araba ile ne kadar iyi bütünleştiğini gördük.

    Sağlık olsun ama her şeyin hayırlısı elbet her şeyin bir vakti zamanı var geldiğin de bizim günümüz olur…

    Teşekkür ederim cümlemize hayırlı Ramazanlar.

  16. Estağfurullah dostum neden alınayım öyle gördüğün için ben teşekkür ederim.

    Katıldığın içinde ayrıca çok teşekkür ederim.

  17. Kardeşim söylediklerinde %100 haklısın. Ayrıca takımın affedilemez hatalarını da unutmamak lazım

  18. sizin araç geçemeyince yada yavaşsa arıza kodu çıkar her zaman bu böyledir yalanmı

  19. Kardeşim Mercedes'in motorunun düzlük hızının iyi olmasının bu yarışta ne kadar bi yararı var açıklarmısınz ? Şu pistin yüzde kaçı düzlük yada toplam düzlük uzunluğu neki Allah'ını seviyosan.. Burada en avantajlı motor Renault motoruydu. Zaten çekişte reno motoru çok iyi. Hızlı viraj yok denecek kadar az. Buda (çekiş için konuşuyorum) reno motorlu araçların lehine idi. Gelelim düzlüklere. Start finish düzlüğünde bile aralarındaki fark en fazla 4-5 km. ya var ya yok. Oda ne kadar sürüyor bi ucundan diğer ucuna Sanki kadran limitöre dokunmuş gibi konuşuyosunuz. Monza – Spa – Şangay olsa bariz Mercedes üstünlüğü olurdu düzlüklerde. Vettel yarıştan önce kendinden çok emindi çünkü mercedesin fazla lastik aşınmasına ve reno motorunun çekişine güveniyordu. Şu pistin cadde pistlerinden hız olarak pek bi farkı yok takvimdeki diğer pistlere oranla. Burasıda aynı cadde pisti özelliğinde . Samimiyetimle söylüyorum cadde pistlerindki en yüksek hızlara bakmadım ama eminim Monaco ile birbirine çok yakındır. Burada önemli olan mekanik yol tutuştu oda Mercedes'te çok bolca var zaten lastikler bitene kadar. Dikkat ettiyseniz Monaco yarışında lastiklerin ufalanması Rosberg'i yavaşlatmamıştı. Burada da aynısı Lewis için oldu. Geçişe pek bi müsait pist değil. Zaten pistin sevilmemesinin nedeni karakter olarak cadde pistine benzemesinden dolayı geçişin az olması. Ayrıca Hamilton'un Webber'e olan atakları da çok güzeldi. Bana göre yarışın yıldızları Lew.-Kimi-Gro.Button. Alonso da resmen araçla savaş veriyordu. Vettel'de güzel sürdü ama yeterince cesur olamadı.

  20. gecen seneyi hatırlarmısın bilmem ama 40 puan farkı zor kapanır diyordum ki kapanıyormuş gecen senenin tam tersi olacak bak gör…

  21. Saçma tur zamanları ortada iken neye göre mercedes hızlı değildi dersin.Apaçık hızlıydı işte rüzgar gibiydi hemde.Madem öyleydi testlerin hemen öncesindeki yarışlarda yavas olan mercedesle hamilton ne yapıyordu koca bir hiç gelen giden geçiyordu objektif olun.

  22. Kimi_ in_Rai avatarı

    Kimi sıralamada yavaş kalmasaydı zafer kazanacakdı.Lotusun hızı vardı ama bu pist hıza çok da bağlı diyil.Sıralamada ilk 3-5 yapsaydı çok iyi olurdu(1-2 yazmıyorum çunki Lotusun tek turda çok hızlı değil zaten) ama 6 cepden başlayıp 2 olmak fena değil

  23. evet mercedes'in ne kadar hızlı olduğunu rosberg'in performansından anladık. 9'lukta geziyordu yarışı bitirse ilk 10'a giremeyecekti. bu kadar hırs yapmaya gerek yok en iyi araç yine vetteldeydi, button'ı geçemedi, kimi'yi geçemedi, en iyi araçla 3. oldu. bu pistte hamilton hızlı aracı değil. burayı 2009 da bile kazanmış bir pilot.

  24. Ama yukarda pişkince eleştirmişsin bu durumu

  25. Bugün Mercedes kurşun gibi hızlıydı.Şans falan hiç birine ihtiyaç yoktu.
    Hamilton'u da tebrik etmek lazım tabi.Bir pilot en iyi araçla kazandı diye eleştirilmez ki bu çok saçma olur

  26. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Her ne olursa olsun, ben Kiminin Redbulla geçmesi konusunda ümidimi koruyorum. Yarışın sonlarında Vettel ile Raikkonenin muhtemel bir temas yaşamasıyla köprülerin atılmasından korkmadım değil 🙂 Yarış sonrasında Vettel ve Raikkonenin samimi görüntüleri de umarım birilerini harekete geçirir 🙂

    Redbull FTW!

  27. Evet geldi geçti ve gitti haklısın.

  28. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kardeş yarışın %90 ını tamamlayan araç F1 resmi sitesinde ve resmi takvimde yarışı bitirmiş sayılır rosberg ve diresta %90 ını tamamladıgı icin onların yarışı tamamlandığı kabul ediliyor iddaa da F1 resmi sitesindeki sonuca baktığı için senin iddaa n pert.

  29. Seninde Massa sevgin modaymış.

  30. Ben ilk kez şans (kendi lehine) kelimesini kullandığı yarış olduğu için 2008 senesini niteledim,sonrasında tabi ki bende kendisinin bazı yarışlardan sonra diğer pilotların şanslı kendisinin şansız olduğu ama sonraki yarışlarda bunun tam tersine yarışlar olabileceğini söylediği haberleri okumuşumdur..

  31. Katiliyorum..

  32. dewrimdusum avatarı

    slm beyler ben bir konuda yardım alıcaktım sizden macaristan yarışı için iddaa yaptım ancak 18,5 altı araç yarısı tamamlar dedim ve sonuc olarak 17 arac yarısı tamamlayabildi ancak formula1 resmi sitesinde ki sonuçlara göre 19 araç yarışı tamamlamış olarak göründüğü için iddam kaybetti olarak görünüyor birisi bana yol gösterebilir mi acaba ?

  33. teşekkürler, tartışmak dert değil, önemli olan saygı ve mantık çerçevesinde olması, kimse her zaman %100 haklı değildir önemli olan birbirimizi kırmamak…

    Galibiyet olmasa da Alonso bir çok sefer bugün şanslıydık tarzı açıklamalar yaptı
    http://t1307.hizliresim.com/1c/w/qwbqf.jpg
    verdiğim linke tıklarsan Alonso'nun ingilterede ki yarıştan sonra, direk ilk ağızdan, yani kendi twitter adresinden yayınladığı mesajı görebilirsin. İngilizce bilmeyen arkadaşlar için özetlersek ; "ne zor yarıştı ama… şans ve stratejiyle iyi puanlar topladık. Formula 1 de bir podyum ve kupa daha"

    kısacası 2008 lere kadar geri dönmeye gerek yok, bu en yakın örneklerden biriydi…

  34. TifoAlo HRT avatarı

    Senin dediğin gibi olsaydı 2009 u hiç izlemem gerekirdi.Ama o zaman kaçırmadan her yarışı takip ederdim.

  35. Aslında Kimi savunma yapmayıda çok sevmez ama bu sene gayet güzel savunmalarda yapıyor.Takdir ediyorum kendini gerçekten ara verdikten sonra gayet olgun döndü F1 e.Biraz daha zorlarsa sıralamalarda(araç izin verdiği sürece) gerçekten çok daha iyi olacak onun için.Keşke bize gelse

  36. Hay yasa cok dogru bir noktaya parmak basmissin arkadasim=) Ben daha once de soylemistim bir aracin stratejisini Caterham'a biraksalar bundan iyi sonuc alinir son iki yarisi da dogru stratejiyle oyle ya da boyle kazanabilirdi Lotus ama dedigin gibi iki araca birden odaklanamiyor takim

  37. Geçen sene hiçbir yarışı kaçırmazdım ama bu sene içimden gelmiyor izlemek.Anca nöbetlerde denk gelirse artık yada evde işim yoksa. RBR taraftarı ve Kimi fanıyım ama bu sene nedense zevk almıyorum yarışlardan

  38. Hoş bir sohbet oluyor aranızda dahil olmakda pek akıllıca değil ramazan günü konu uzar gider 🙂 Alonsonun bir çok demecinin içerisinde "araç yavaş ama ben en iyi şekilde,fazla fazla üstüne koyarak yarıştım" anlamı taşıyan ifadelerinden dolayı dün akşam arkadaşlar yine aynı türküyü okuyor diye düşündüler ama bugün araç yarışda gerçekten iyi değildi,sezonun ilk yarışlarında çok daha iyi pazarlar geçirmişti Ferrari..Alonso geçekten çok hatasız kullanıyor yani şu Redbull da Alonso yarışıyor olsa ikinci ile puan farkı daha fazla olabilirdi.Ama sizde bizleri okuduğundan bir şey anlamıyormuş gibi düşünmeyin.Alonsonun şansın yardımıyla bu yarışı kazandım dediği ilk yarış Singapur 2008 dir onu iyi anımsıyorum.Reno yıllarında sürücüler şampiyonluğunun takımlar şampiyonluğundan kendisi için çok daha önemli olduğunu ifade etmişti.Olgunlaştıkca daha tutarlı söylemlerde bulunuyor gıbı gördum fakat yinede bazen o eski söylemlerinide paylaşıyor medyayla.

  39. Yarış çok zevkli geçmedi macaristan zaten malum.Startta kirli taraftan kalkmak çok etkiliyor dikkat edin kirli tarafta kalanların çoğu geçiliyor bu sene bu daha sık oluyor.

    Yarışın start anında Vettel Grosjeanı resmen çimlere kadar itti yanında okadar boşluk olmasına rağmen.Buttonla girdiği mücadelede Grosjeana verilen ceza çok gülünçtü sıradan bi temastı.Grosjean yarışı zevkli hale getirdi bana kalırsa çok zorladı.Son 2 yarıştır iyi gidiyor umarım hep böyle devam eder Kimi kazanamıycaksa Grosjeanın kazanmasını isterim ne kadar eleştirsemde.Raikkonen eğer kazanmak istiyorsa sıralamarda daha çok zorlaması lazım.

  40. Lotusun strateji sorunu var bu çok açık ve ayrıca 2 araça aynı eşitliği gösteremiyorlar.Grosjeanın sıralamalarda hiç bi sorunu yoktu ama Raikkonenin önden kayma sorununu bi cözemedi takım.sonra yarışta Grosjeana yanlış strateji yaptırdılar ama Raikkonene olabilcek en iyi stratejiyi uyguladılar.yani Lotus 2 aracında üstüne eşit ilgi gösteremiyor 1 araç iyiyse diğeri kötü oluyor.

  41. dostum alınma ama öyle bi yorumluyorsunki Reneultun sözcüsü sanıyorum seni 🙂 dediklerinede katılıyorum ayrıca.

  42. Yarışı yarım yamalak izledim,Buttonla temasından ceza aldı dıye sanıyordum ki çok saçma bır ceza olurdu bu.Aşağıda arkadaşlar Massa ile mücadelesinden almış diye yazmışlar o pozisyonu izleyemedım ama haksız bır ceza dıyen çok kişi var.Romainin yarışı olacakken işler tersine döndü..sanada hayırlı ramazanlar.

  43. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Buttondan sen daha neler bekliyorsun merak ettim.

  44. Tuttuğunuz takım/Desteklediğiniz pilot başarılı sonuçlar alamıyorsa F1 çoğu taraftar için sıkıcı hale gelir.Bu sporun doğasında var.

  45. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    güzel yarış oldu podyuma tebrikler ,kimi güzel direndi ,vettel ağladı bir ara ,grojan kendi hatalarıda var ama gereksiz ceza geldi

    ,fia adaletsizdir derken haklı çıktık,alonso gene sahilde turlar gibi sahil turu attı 😀

    hamilton a tebrikler ama test olayı benim gözümde halen var testten sonra mercedes hızlandı haksızlık var sezon sonuna doğru gene gündeme gelir dahada ilerlerse mercedes ,

    ferrari takımı bence baştan yenilenmeli o takımda herkes bence bencil kibirli o sebeple kaç senedir şampiyon olamadılar bu sene de zor gibi ama beklemek lazım sezon sonuna kadar zaten 2 şampiyonluğu kendi elleri ile verdiler petrov u geçemediler ve geçen sene malum brezilya yarışı

    ferrari todt lu brawn lı günlerini ve kimi li günlerini daha çok arar bence ( todt u ve brawn ı sevmesemde sayelerinde iyi rekabetler izlerdik (ron denis ,briatore dönemleri yanii )

    dün umarım dedim hami ,kimi ,alonso vettel sıralaması olur yakın tahmin oldu çünkü puan çok açılıyor azaltması lazım geridekilerin ki zevkli olsun kalan yarışlar,

  46. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Yarışın kahramanı kim ne derse desin Jenson Button'dı sürünen araçla bu kadar mücadele vermek akla hayale sığmaz. Savunma yapmayı gösterdi herkese.

    Alonso için 2013 bitmek üzere son adımlar artık, rezil bir yarış çıkardık. Ne ön gruba yaklaştık ne arkamızdakine fark açtık.Massa hele, gelen geçti,giden geçti.Şu dakikadan sonra işler pekte karışmaz diye düşünüyorum. Kimi Raikkonen ikinciliği alabilir belki, ama Alonso neler yapar göreceğiz. Her yarış dediğim gibi sağlık olsun.

  47. Yalnız lastik faktörünü işin içine katmıyorsun. pitten yeni çıkmıştı Hamilton ve diğer ikisi de sürünüyordu lastikler sıfırdı adamlarda. Zaten bunun haricinde öyle çok kolay sıkıştırıp geçemezsin bu pistte.

  48. TifoAlo HRT avatarı

    Son 2 yarış haftasonunuda izlemedim sadece siteye girip haberlere göz gezdirdim ve hiçte bir eksiklik hissetmedim sanırım F1 benim için öldü sizde bir deneyin belki problem sadece bendedir.

  49. hamiltonun bende varım dediği bir yarış oldu vetelciler yok oldu alonso bu ferariden kurtulması gerek artık yürügit domenicali

  50. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    Değişmesi gereken ilk teknik ekip değil yönetimdir mevcut yönetim başarısızlıklarda hiç sroumlu gösterilmiyor ama en başta onlar geliyor teknik ekibe çok fazla müsama gösteriyorlar artık masaya yumruklarını vurmaları gerekir

  51. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Hami , Kimi , Gro'ya tebrikler. Yarışa gelince bana göre 2 faktör yarışın özetiydi. Birincisi sıcaklık , ikincisi Mercedes motorunun düzlüklerde Renault motorundan hızlı olması. Webber'in çok iyi savunma yapmadığı kabul edilmesi gereken bir gerçek fakat Alonso ve Webber öndeyken Hami'nin yaptığı geçişe dikkat edin az daha zorlasa Alonso'ya da atak yapacaktı. Aynı atakları Renault motorlu bir araçla yapabilir miydi derseniz şahsen ben pek ihtimal vermiyorum.. Spa yarışını heyecanla bekliyorum. Kimi'nin en sevdiği pist olsa da mevcut durumda Renault motoruyla orada geçen senede olduğu gibi pek de galibiyet kovalayabileceğimizi düşünmüyorum. Ama her ne kadar Vettel aldı başını gidiyor olsa da bir umut Spa ve Monza'da Redbull'un önünde bitirmek önemli olacak. Ne yaparsınız umut fakirin ekmeği.

  52. senin verdiğin link ile anlatılan olayın ne alakası var.çok temiz bir savunmayı şikayet etmiyo alonso,olayın tamamında sc periyodu yüzünden kurala uyduğu için geride kaldı.diğerleri geçti ve lewisin ceza alması gerekiyordu onun için bastırdı.vettel en ufak zorlanmasında şikayet etti.her eleştiride yorum trolü gibi bitiyorsunuz.yorum yorumcuları sizi

  53. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Keşke Bende Aynısını Senin İçin Söyleyebilseydim Rambo 🙂

  54. ferrarifernando  avatarı
    ferrarifernando

    Alonso kaç kurtar kendini bu takımdan

  55. Maldonado artık karışmıyor.
    Ama Grojean hala karışıyor.
    Mevzu kazaların devam edip etmediği.

  56. Mercedes bu yarış adeta uçtu gayet hızlı bir araç vardı bugün.Hamilton istediği gibi tempo yaptı kimi zaman idare etti kimi zaman sürekli hızlı turlar la farkı kontrol altında tuttu.Rahat bir galibiyet oldu.
    Ama webber in savunma nasıl yapılır raikkonenden biraz ders alması gerekir bu kadar açık kapı bırakırsan ve uyursan avlanırsın:)Günün adamı raikkonen di daha yeni lastikli araçlara karşı sürekli kapıları kapatan kurnaz bir sürüsle mükemmel savunma örnekleri verdi.Gayet istikrarlı bir yarışla hakettiği podyumu gördü.Sıralama performansı iyi olmayan lotus la raikkonen in topladığı istikrarlı puanlar onun ne kadar özel olduğunu gösteriyor.Vettel de elinden geleni yaptı aslında ama button ın arkasında zaman kaybetti gerçi kers problemi yaşadılar buda etken olmuş olabilir.Ama genede favori rahatlıkla vettel.

  57. gro mas ı geçerken 4 lastiği birden pist dışına taştığı için yani aracın tamamı pist dışına bordürlere taştığı için aldı.kural belli geçerken en az 1 lastiğiniz pist çizgisi içinde kalmalı.ceza bu nedenle idi ama araç tamamen pist dışındamı idi göremedik yakın plan çekim görmek lazım

  58. Vettel aracındaki hasarı Button'ı geçmeye çalışırken arkasından çarpınca verdi. Üstelik hemen peşindeyken değil, 6-7 tur geçemeyince çarptı.

    Vettel'in Button'ı geçememesinin asıl sebebinin Renault motorlarının Mercedes motorlarının düzlük hızına yetişememesi olduğunu düşünüyorum. Hamilton çok rahat geçerken Renault motorlular ya geçildi ya da geçemedi. Geçişler için çok fazla faktör var.

  59. Ferrari (FAster) seviyoruz seni 🙂

    Renk katıyosun 🙂

    Behlül kaçar……………………………………………………….Şalu

  60. Usta Hoşbulduk

    Vettelin aracında hasar varlı bi ara kod 2 felan da dediler mc laren düzlükler çok hızlı red bull ise çok yavaş vettel nasıl geçsin buttonu ayrıca webber yarış çizgisinden gitmediği için hamiltona geçildi hem de 2 kez bu beceriksizlik değil de ne

  61. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Ferrari'nin Aracı Süper Alonso Şampiyon Olamıyor. Bir Bitmediniz 🙂

  62. dün sıralamalardan sonra kimi de yeni lastikler bize uymadı demişti. ya lastikler değişti tamam da yani ne oldu eskisi gibi yuvarlak değil de köşeli mi oldu yafa kauçuk yerine karpuz kabuğu filanmı kullanmışlar 🙂 nihayetinde ne kadar değişse de kauçuktan yuvarlak bişey bu. idareli kullanacaksın :))

  63. Hamilton çok iyi sürdü haketti.Monaco gibi yüksek df isteyen yavaş virajlı bir pistte yine mercedes aracı iyi iş çıkardı
    Lotus un sıralama performansını artırırsa yarışlar kazanabilir.
    Vettel de sorun falan var mıydı? kod 2 falan dediler sanki bi ara öyle bi problem varmış araçta.Red bull bu performansını sürdürürse rahat şampiyon olur
    Alonso önümüzde tek İtalya yarışını alır .Ferrari artık bir şey yapmaz bu kadar güncelleme ile bu sonuç çıkıyorsa
    Mclaren bu pilotlarla hiç bir yere varmaz.Acilen sağlam bir pilot kadrosu kurmalılar.

    Bi de son olarak yahu bu adamlar bu piste neden düzenleme falan yapmıyorlar.2022 ye kadar bu rezil pist çekilmez vallahi.

  64. Tur derecelerinde mercedes hiç de geride değildi yalnız.Araç rbr yi iki kere rahatlıkla geçebilecek hızda ise buna 3.en hızlı araç denemez.Ama benim ölçüm ortada olan tur dereceleri bundada uçan bir araba vardı webber i geçmesi ise ölçü değil çünkü orada biraz tereddütlerim var webber bugün ya çok dikkatsizdi ya da giderayak vettele çelme takmak istedi diye düsünüyorum çünkü iki atakta da anında geçildi sürekli kapıyı açık bırakarak gel geç dedi.williams bile daha fazla dayanırdı webber hiç defans yapmadı hayalet araç gibiydi.Yeni lastikleriyle vettel örn.rai den daha hızlıydı ama defans öyle yapılır.pilot dediğin kurnaz olacak.Geçmiş yıllardada daha hızlı araçların iyi bir defansla epey arkada tutulduklarınıda defalarca gördük ama webber berbattı hiç kapı kapatmadı yol geçen hanı gibiydi.

  65. :)) Rambo usta hoşgeldin.

    Webber beceriksiz olmalı ki Hamilton'ı arkasında tutamadı.

    Peki en kötü sezonlarından birini geçen Mclaren'in malum pilotu Sebastian Vettel'i 12-13 tur arkasında tutmayı nasıl başardı? Kendi yeteneği ile mi, Vettel'in beceriksizliği ile mi? Aslında gerçek sebebi bunların hiçbiri değil ama ne de olsa sen gerçek sebeplerle ilgilenmiyorsun, bunlar sana yeter.

  66. İlk üçü tebrik ederim. Günün adamı Grosjean'dır benim için başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi haksız bir ceza aldığını düşünüyorum.

    Mercedesin harika bir aracı var bu paket bana Rb7 yi anımsatıyor tek fark lastiklerin bu kadar dayanıksız olması. İkinci yarı dahada güçlü bir Mercedes göreceğiz.

    Gelelim bize ilk yarıda iyi işler yaptığımızı düşünüyorum umarım ikinci yarı daha da güçlü oluruz. Rb9 gelişime açık bir paket özellikle de arka kısımda.

    Lotus Renault bu sezon inişlerimiz çıkışlarımız oldu ama son 2 yarıştır durumu biraz düzelttik özellikle de bunu arabanın arkasında yaptığımız değişiklikler ile.

    Williams Renault diyecek söz yok aslında geçen seneye göre berbat bir durumdayız bu gün 1 Puan almayı başardık sezonun ilk puanını aldık. İkinci yarıda seri olarak puan alma barajında oluruz temennim bu.

    Caterham Renault Takım bu sezon erken bıraktı 2014 e odaklandı genç pilotlar testlerin de 2014 aracının parçasını denediler yeni bir fren mekanizmasıydı bu. Bu sezon yine glmedi istenilen sonuç umarım 2014 de daha iyi olurlar.

    Ferrari bu sezon istikrarsız bir gelişim evresi yaşıyorlar sorunlar baş gösteriyor. Yarış tempoları'nın ilk defa bu kadar düşük olduğunu gördüm bu sezon.

    Mclaren Mercedes: Takım bu yarışta iyiydi diğer yarışlara göre umarım sezonun ikinci yarısın da daha da iyi olurlar Mclareni arkalar da görmek hoş olmuyor.

    Hayırlı Ramazanlar.

  67. Batuhan Yentür avatarı
    Batuhan Yentür
    hamilton 2010 ile 2012 de şampiyon olabilecek bi araca sahip olduklarını kendi hataları yüzünden geri düştüklerini söyledi bu o senelerde rbr nin 1 saniye hızlı olduğunu söyleyen zihniyetin poyasını meydana çıkardı ayrıca 1 ve 2 şampiyonlukları olan piltların unutulacağını söyledi

    orada dayanıklılığıda belirtti ama sizin gibiler insanların laflarını çarpıtarak kendinizi memnun ettiğiniz için devam!

  68. Hamidoyu tutamamış arkasında…:D:D Vettel de Buttonu geçeydi o zaman derler adama.;) he şampiyon olur mu olur sırf cevap vermek için kendinizi bırak kendi tutkunu olduğun pilotu küçültme bari.;) Webber arkasında tutamadı diyor yağmur duasına çıkmanın luzmu yok.

  69. Alonso'nun araç yavaştı ama ben süper sürdüm dediği demeci bulup bana getirebilir misin ? Alonso iyi performans gösterdiğinde de pit stratejileri, araç, kendi sürüşü ve hatta şansından bile bahsediyor, ben "araç 4. en hızlı ama yarışı ben kazandım, ben kendim araç değil sadece pilotaj" dediğini hatırlamıyorum… Siz ve bazı diğer insanlar mesajı böyle algılıyor, nasıl dünkü açıklamasını tüm sezonu yada tüm yarış haftasonunu kapsıyormuş gibi düşündüyseniz ( ama öyle değildi), bu mevcut açıklamaları da sadece pilotaj dan bahsettiğini düşünüyorsunuz. Dün söylediği mucizevi olaylar Webber ve RAikkonen'in sorun yaşamasıydı, süper über bir tur atması değil…

  70. Güzel yarıştı Rambo tebrik ederim

  71. ham bugün kusursuz bir sürüş ve geçişler yaptı yarış sonunda özet:yeni lastiklerin çalışma aralıklarının 10 derece aşağıya çekilmesi (yani lastiklerin daha geç ısınmaları ve muhtemelen biraz daha geç aşınmaları) mercedesin ekmeğine bal kaynak sürmüş.yoksa macaristanda mercedesin kazanması mucize idi.
    gerisi hikaye rai 2 pitle idare etti sonlarda vettele iyi direndi.vet idare etti.gro kendi etti kendi buldu.alo da ferrariden bu kadar dedi.willimasın ilk puanını alması iyi oldu.rosberg burda zırvaladı

  72. Little Bambi avatarı

    O Webber'in beceriksizliği değil , Hamilton'un zeka ve yeteneği.. Keklik avlar gibi avladı Webberi..

  73. Vettel de startta Gro'ya yer birakmadi onu nasil yapsak?

  74. Bakınız Efendiler bugün red bull mark webberin beceriksizliği yüzünden çok değerli puanlar kaybetmiştir bi hamidoyu tutamadı arkasında

    Kimiye ceza gelmeli orda vetttele boşluk bırakmadı

    ayrıca burada şu hususa dikkat etmek isterim serhan acar yarış esnasında aynen şunları dedi

    hamilton 2010 ile 2012 de şampiyon olabilecek bi araca sahip olduklarını kendi hataları yüzünden geri düştüklerini söyledi bu o senelerde rbr nin 1 saniye hızlı olduğunu söyleyen zihniyetin poyasını meydana çıkardı ayrıca 1 ve 2 şampiyonlukları olan piltların unutulacağını söyledi

    ayrıca avantaj vettelde farkı iyice açtık alonso çok geride kaldı bu saatten sonra şampiyon olamaz la 8 gidiyo bu bi rekor alooooo Fernando alonso diaz türkiye aboneleri ne zaman şampiyon olacak yaş geldi 32 ye

    ———————————————————————-
    4. dünya şampiyonluğuna emin adımlarla ilerliyoruz

    güverte tam yol ileri Forza Sebastian Vettel

    Not: ferrari bu pistte tam 8 senedir kazanamıyomuş la………………………………………..Şalu

  75. Grosjean'in yarisini ne Button temasi ne de sacma sapan Massa cezasi mahvetti yarisini mahveden yine Lotus'du. Ilk pitlerde Gro'yu gec pite almakla cok zaman kaybettirdiler araya Button da girdi lastigi once biten Hamilton ve Vettel'e karsi da avantaj ilk pitte yitirildi. Ardindan Button temasindan sonra arac ilk sektorde mor derece alip iyi bir derece elde etmesine ragmen tekrar pite alip arkalara ittiler sonra da malum Massa olayi ve sacma sapan cezayla yaris bitti Grosjean bugun galibiyeti kacirdi ve bunda basrol yine Lotus'da idi boyle gecisin imkansiza yakin oldugu pistte sacma sapan stratejiler benimseyip onune arac alirsa her sey olur her sey! Ama sevindigim bir sey var ki bu her seyden onemli Grosjean bugun en iyi yarisini cikardi bana gore cunku hic kopmadi onundeki araclardan o kadar sinir bozucu sey yasadi ama son tura kadar onundeki pilotu kovaladi ve tam bir yaris pilotu oldu bana gore. Boyle surdukce her sey guzel olacaktir.

    Lewis ve Kimi'yi tebrik ederim Lewis bastan sonra superdi Kimi olaganustu bir is basardi ama Kimi'ye tavsiyem kurtar kendini Lotus'tan buz adam bu strateji ozurlu hal ile sampiyonluk falan gelmez…

  76. hata derken ben orada button'un üstüne doğru gitmesini kastetmiştim 🙂 massa ile olan olay sonucundaki ceza haksızdı

  77. Yalnız sorun şu Ferrari kendine uygun bir kaç yarıştada geride kaldı zorlandı. Gelişmesi lazım Ferrarinin. Sıcak hava işine geliyordu Ferrarinin sezon başında şu anda gerideler bu konuda.

  78. Başka nasıl geçecekler birbirlerini anlamıyorum. Yarış çizgisnin dışına mı çıkmış yani? Yahu insan biraz mantık bekliyor bunca teknoloji bunca organizasyon var ama mantıklı makul bir açıklama yok. Massaya ceza verilmiş mi peki? Rosbergin yarışını bitirdiği için.

  79. Ferrari nin kotu bir yaris gecirdigi bir gercek ama hemen de berbat durumda denmemeli lotus un kanada yarisi da berbatti ama 2 dir iyi gidiyorlar.. aracin piste uymasi ile alakali da bir durum…

  80. Kimi'nin Red Bull'a gelmesini çok istiyorum. Bazılarının susması lazım.

  81. Vettel geçmeye çalışırken Button'a dokundu arkadan.

  82. Grosjean cezayı Massa'yı geçerken yaptıkları için almış. Lotus twitterdan yazdı.

  83. Little Bambi avatarı

    Adam dün aracı kullanmış , hissettiklerini söylemiş ki bunun da %100 doğru olduğunu ortada. Atma Alonso tutma Alonso.. Yanlış hatırlamıyorsam 2011 Singapur'un sıralama turların RB ve Mclaren'e 0.1 saniye yaklaşmış , Alonso %120 performans aldım demişti. Yine aynı muhabbet dönmüştü. Yarışta 1 dakika fark yemişti.. İnsanların sevdiği, desteklediği pilota ithamlarda bulunup atıp tutmadan önce ittihatlı davranın sizde.

  84. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai ayarı verdi podyum da ağlayacak neredeyse sinirden madem hazmedemiyon o zaman geçseydin ya 27 turluk lastiklerle giden rai yi 🙂

  85. sınan matias avatarı
    sınan matias

    ne yani bu yorumu yazan arkadaş haksız mı oldu şimdi? bence çok yerinde bir yorum.tur zamanlarına baksan liderden en fazla 0.2 -0.3 sn gerideler.iyi bir pilot için bu fark fark bile sayılmaz.alonsoya gelecek olursak hani geçen yıl cebinden arada bir 0.5 sn çıkarıyordu yine çıkarsın cebimi delindi? ayrıca ferrariden bahsediyoruz bu bütçe ve bu kadroyla 2 haftada bu farkı yok etmeleri gerek.bunu yapamıyorlarsa bu onların beceriksizliği.

  86. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Vettel'in Button'un Arkasında Kalması 1.Lik Mücadelesini Bitirdi Maalesef .. Button Train Oldu Bi Ara 😀 Vettel'in Ön Kanadının Solu İçe Göçmüş Gibiydi Ne Oldu Bilmiyorum.Kers Sorunu Bu Sefer Vettel'e De Vurdu Yarışta.Webberin Yükselme Stratejisi Çok İyiydi Pit Duvarını Tebrik Etmek Lazım.
    Sonunda Maldonado Williams'a Puan Kazandırdı İyi Oldu.
    Ferrari Sıralama Ayarlarına Yüklenince Yarışta Hiç Rekabetçi Olamadı.Ferrari'ye Uymayan Bir Pist Gerçi Burası Ama Sıralamaya Yüklenip Yarış Performanslarından Ödün Verince İkisinden De Kötü Sonuç Aldılar.
    Lotus Sıcak Havayı Sevdiği İçin Sanırım Bugün En Rekabetçi Onlardı Rai Ve Gro Renk Kattı Yarışa.
    Hamilton Macaristan'ın Kralı Olma Yolunda Gayet Temiz Yarış Çıkardı Nerdeyse Hiç Baskı Olmadan Düzgün Sürüşle Podyumun Üstüne Çıktı.
    Podyumdakilere Tebrikler.4 Hafta Ara Var Yine Bu Nasıl Takvim Anlamadım Bir 3 Hafta Bir 4 Hafta Bu Ne Arkadaş ?

  87. Red Bull ve diğerleri arasındaki en büyük fark; diğerleri sadece belli başlı durumlarda galibiyet mücadelesi verebilirken (Örn: Ferrari – yumuşak lastikler/sıcak hava), Red Bull her durumda galibiyet mücadelesi verebiliyor.Hava soğuk olsun,sıcak olsun,yağmurlu olsun,lastikler yumuşak olsun,sert olsun hiç farketmiyor.Durum 2009'dan beri böyle.

  88. Hamilton'a tebrikler. bu yarışı kazanmak istediğini bir çok hamlesinde gösterdi ve Vettel'in ilk pitlerden sonra Button'u geçememesi ona rahat galibiyet kazandırdı.

    Raikkonen de gerilerde kalmasına rağmen az pit yapmayı başararak iyi iş çıkardı ve pozisyonunu da koruyarak haklı ikincilik aldı.

    Vettel ne kadar ağlayıp üzülse de 3.lüğe bayılması lazım. farkı açtı.

    Grosjean çok iyiydi ancak Button'u geçerken o hatayı yapmasa iyiydi. cezanın yersiz olduğunu düşünüyorum.

    Mclaren'in ardından Ferrari'ye de geçmiş olsun. Sezonu kapattıklarını düşünüyorum. Sene başında çok iddialı açıklamalar geldi ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Şu an açık bir şekilde gerideler ve bundan sonrası çok zor.

    Williams da sonunda tek bir puan da olsa kazandı.

    Rosberg yarışın başında kendi kendisini yaktı biraz. tekrarları izlemek lazım ama bazı noktalarda normalden fazla agresif davrandı.

  89. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Adam 3 kez dünya şampiyonu oldu ama, savunma yapan rakibini Charlie'ye şikayet ettirmeye çalışıyor.

    Komik.

  90. Yusuf  Hitay avatarı

    yeni lastikler yaramamış gibi, veya sıralama performansına yönelip incirleri berbat etmiş de olabilirler.

    lastik ısıtma sorunu olan ferrari bu şartlarda bile gerideyse, artık gelecek yıllara bakmakta fayda var diyebiliriz.

    ama neden sorduğunu anladım ona da cevap vereyim. hamilton bugün en hızlı araca sahip değildi, bunu hepimiz kabul ederiz heralde değil mi? ama hamilton'ın çıkıp da "bugün en hızlı 3. araca sahiptim ama harika bir sürüş çıkardım" diyeceğine pek ihtimal vermiyorum. derse şaşırtır bayağı.

  91. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    aynısını starta kendisi de grosjean a yaptı vettel, hiç sızlanmasın temas olmadığı sürece bu tür olaylara ceza filan çıkmaz, kendi yaparken iyi başkası yağarken kötü, hem rai mecbur orda virajı dıştan dönmeye ama vettel start ta resmen ittirdi gro yu dışa doğru, normalde ceza almalı ama yırttı yine

  92. lastiklerin yapısını değiştirdiler. sen dün biraz acele ettin yeni lastikler yarışta hiç kullanılmamıştı. eski lastikler olsa alonso yine podyum yapardı ama şimdilik yeni lastikler ferrari'ye yaramadı gibi görünüyor.

  93. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Hamilton yarışı hak ederek kazandı çabuk ve kusursuz ataklar yaptı buttonu hamilton geçtikten sonra vettel geçemedigi icin hamiltonla aradaki farkı açıldı hamiltona tebrikler. rai ye gelirsek hızlı bir takımda neler yapabilecegini her yarıştaki gibi gösterdi bize. Vettel e kolay lokma olmadığını gösterdi. Vettel karşındaki rai boru degil seneye red bull a geçerse şimdiden mağlubiyete hazırlansan iyi olur.

  94. Tebrikler Hamilton hakedilmiş bir galibiyet oldu.Button treni ne yazıkki mücadele etmemiiz engelledi ve Vettel de geçemedi Button u.Aslında Mclaren bu yarış gerçektende fena değildi.Bu arada Bİr tebriğide Webber hakkediyor gerçekten güzel yükseldi.
    Son olarakta Vettel Kimi'yi geçemedikten sonra ettiğin laf varya bana senın hala çocuk olduğunu hatırlattı.Sürüş olarak geliştin ama böyle ucuz bahalerde yaratmanı anlamıyorum.Orda güzel bir savunma vardı Kimide zaten öndeydi ne yer bırakmasından bahsettin herkes sana güldü be koçum.
    Grosjean ın Massa yı geçerken ceza almasıda bence işin komik ve trajedik bir tarafı başka birşey değil.

  95. Babalar gibi sürdüğü doğru geçilmeyi hazmedemediği için ilk atakta önüne kırıp kanadına hasar verdi.Seninle laf dalaşına girmeyeceğim f1 de olmayan takımınla sana başarılar Vettel sana bukadar koymuş o yeter sana.

  96. Bu yarıştan takımların kazandıkları:
    27 Red Bull
    26 Lotus
    25 Mercedes
    14 Ferrari
    8 Mclaren
    1 Williams

    Ferrari harbiden 4. çıkıyor la! Halen geçişe elverişli pistlere bakmak gerektiğini düşünsem de, dünkü söylediklerimde yanılmış olabilirim.

    Williams ve Mclaren'in puanlarının Force India'ların ve Rosberg'in mantar olmasından etkilendiğini söylemek gerek.

  97. Ne kısası yahu adamlar 4 sezondur kök söktürdü hepsine. Gelmiş geçmiş olsun kalıcı olmasın eyw ama adamlar ezdi geçti kaç sezondur.

  98. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ben bunu burada yıllardır söylüyorum. Domenicalli gitmedikçe bu iş olmaz.

  99. Maldonadonun karıştığı kazaları unuttun galiba.;)

  100. Puan tablosuna iyi bak tamam mı dostum.Anlık zevklere devam et.

    Bak dostum Formula 1'de Ferrari ve McLaren gelenektir.Red Bull ise modadır.Gelenekler kalıcıdır ama moda gidicidir.Bunu unutma tamam mı?

    Sen kısa süreli zevklere devam et. :DDDD

  101. hamiltonu tebrik ediyorum. bu sefer başına bir iş gelmeden aldı galibiyeti.

    kimi ise mükemmel bir sürüş gerçekleştirdi ve lastikleri çok iyi saklayarak ve hızlı kalarak 2.liği aldı. son piti sonrası neden hızlanmıyor diye düşündüm, çünkü pit çıkışından sonraki turlarda diğerleriyle aynı tur derecelerini yapıyordu. sonraları aklıma geldi son pit ile yarışı bitireceklerini gördüm. kimi de çok iyi sürüş ile lastikleri yarış sonuna taşıdı. son olarak vettel e çok iyi savunma yaptı. öyle ki yepyeni lastiklere karşı vettel'e 2. sektörde 0,5 saniye alıyordu, diğer sektörlerde veriyordu mecburen.

    böyle devam ederse bir lotus galibiyeti daha görebiliriz sezon sonuna doğru..

  102. Vaay fotom güzel çıkmış!

    En azından ben yanıldığımda bun kabul eder ve halen buralarda olurum 😉

    Geçişe elverişli pistlerde durumu tekrar değerlendirmek gerek. Hamilton'ın zaferi lastikleri çözdükleri anlamına gelmeyebilir. Monako'da kazanan ben değildim.

  103. Vettel bir ara sorun yaşadı sanırım. yaklaşık bi 10 tur kadar gerilemeye başladı. Hamiltona hayırlı olsun haketti sonuna kadar. çok düzgün stabil bir yarış çıkartmış. Raikonen de strateji ve harika bir iş çıkaratarak 2. oldu. yaklaşık 20 tur kadar izleyemedim yarışı son turun ortasında baktığımda şikana gelirken vettel zorlarken hata yaptı. Grosjeana yazık oldu ağır bir ceza aldı bence. bu haftasonu iyiydi. Ferrari pek ortalarda yoktu. Rosberg e de yazık oldu yarışın başında yaşadığı temas çok gerilere düşürdü.

    Birde piste değinmek gerekirse araç içi kameradan izlemesi harika. hızlı ve akıcı bir pist. ama gel gelelim trencilik oynmaya mahkumlar. start düzlüğü bi 50 metre daha uzun olsa en azından geçiş olur 50 metre eksik olması pistin böyle anlamsız bir pist olmasını sağlıyor. yanyana mücadeleden sırtsırta mücadeleye dönüştürüyor. Grosjeanın massayı geçişi de harikyadı.

  104. Ya bırak git şaka mı yapıyorsun kaç tur Vettel'i arkasında tuttu.Yavaş bir McLaren'i 2 kere geçsen ne yazar.
    Adam babalar gibi sürdü.Vettel'de babalar gibi onlarca tur arkada kaldı.Bırak 2 kere geçtik laflarını felan.

  105. Little Bambi avatarı

    Grosjean'ın da hakkının yenildiğini düşünüyorum. Podyumu fazlasıyla hak etti bugün.

  106. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Atı Resmen Eşeğe Çevirdiniz. Kanser Ettiniz Bizi. Allah Belanızı Versin. 4 Senedir Birşeyi Beceremediniz. Gönderin Artık Şu Domenicali'yi. Bu Adam Ferrari'nin Başında Oldukça Bize Şampiyonluk Haram.

    Alonso, Massa ve Fanlara Yazık Oluyor. 4 Senedir Acıların Çocuğu Olduk :/

  107. Maldonado puan almış! Bunu kaçırmıştım. Güzeeeeel.

  108. Ferrari ne durumda ? yarış hızında Mercedesten üstün müydü 🙂

  109. Ferrari 2023 yılında Şampiyon olacaklarını açıkladı 😀 😀 😀 adsşdklfjf 😀

  110. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Bu yarışta herkesi tebrik ediyorum güzel yarıştı herkes bence. Öne çıkanlar yine bir pit stratejisini mükemmel kullanan Raikkonen, Button'ı güzel kullanan ve koşullara rağmen lastiklerini çok iyi kullanan Hamilton ve ilk bölümde çok iyi iş çıkaran Grosjean'dı. Ayrıca Maldonado'ya tebrikler, ilk puanı getirdi takımına bu yıl. Başlangıcı iyi bir yarıştı, hoştu ama gene bir Macaristan idi en nihayetinde. 4 hafta sonra görüşmek üzere F1, güle güle git güle güle gel.

  111. sende haklısın be button'un buyur vettel geç demesi lazımdı.Çok berbat sürdü gerçekten

  112. thechosenone avatarı

    lastikleri bitmiş Button ı geçişini diyosan, f1den anlamıyosun demektir…adamın 25 turluktu lastikleri, sonraki tur pite girdi…

  113. Şampiyonluk yavaş yavaş, Vettel, Hamilton ve Raikkonen arasında geçmeye doğru gidiyor. Konuşmak için erken ama bu sezon Raikkonen sürüş anlamında kusursuz. Mercedes lastikleri böyle kullanmaya devam ederse Hamilton'da daha çok can yakar.

  114. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bismillah yarış yeni bitti burdayız 1 dk sonra nerdesiniz diyorsun görende 3 aydır yokuz zanneder.Biz daha çok üçlü çektiririz ama siz ne çektirirsiniz bilemem.Puan tablosuna bakıp zevk alıyorum şuan.

  115. Yusuf  Hitay avatarı

    hamilton müthiş yarış çıkardı gerçekten. rakiplerinin onlarca tur geçemediği button ile hiç zaman kaybetmedi. özellikle webber'i geçişi riskli ve bir o kadar görmeye değer idi.

    grosjean'ın bildiğin hakkını yediler. massa ile olan mücadeleye ceza veriyorsan button ile olan mücadeleye de ceza vereceksin. ki bence çok cesur bir atakla temiz bir geçiş yaptı. orada pist dışında olmak, hele hele aracı kerblere oturtmak çoğu durumda avantajdan ziyade dezavantajdır.

    macaristan standartlarına göre keyifli bir yarış oldu. bana kalırsa pole olmasa ve hamilton bu denli cesur geçişler yapmasa mercedes'in galibiyet şansı yoktu. yarış hızı anlamında 3. sırada gibi gözüktü.

    vettel ilk sırada kalksa rahat bir galibiyete ulaşabilirdi.

    mclaren'ın yarış kazanması imkansız. sezon başında tur yiyen araçla yarış kazanmak için 2009 daki gibi kuralların yeni değişmiş olması ve hamilton gibi cesur bir pilota ihtiyacınız var.

    rosberg ne içti acaba?

  116. Lewis Hamilton'ı ve taraftarlarını tebrik ederim, bunu hak ettiler! 🙂 iki farklı lastiği kullanmak zorunda olmasa Kimi tek pitle bile yarışı bitirir nerdeyse… Vettel'in Button'ı geçememesi galibiyet şansını bitirdi, hatta garanti 2. likten de etti…

    Monaco'nun bir benzeri olan pistte Ferrari'den çok bir şey beklemek gerekmiyordu zaten, monaco'da nasıl geride kaldığımız açıktı… Mclarenle yarıştık neredeyse :/

  117. Maldonado'da tebriği hak etti.Adam puan kazandırdı.Bence üst seviyeli takımlarda yarışmalı.Eskisi gibi olaylara da karışmıyor.
    Bugün Grojean her ne kadar yetenekli bir pilot olsada becereksiz,hep kazaya karışıyor.Ben Lotus'un yerin de olsam Maldonado'yu alırdım takıma.

  118. Geçişleri Abu dhabide buttona gösterdik bu yarıştada iki kez geçti button u izlemedinmi ne yaptın bilmiyorum

  119. "Ferrari takım patronu Stefano Domenicali'nin 2014 aracını görünce ilk tepkisi; 'Wow' oldu."

  120. Ya Bazıları şunu anlamıyor bizim Fernando Alonsoyla işimiz yok biz O Ferrari yi eskisi gibi 1 numarada görmek istiyoruz Ama nerdeeee Bunun telafisi seneye belki o da massayı postalayıp güzel bi aaba yapmak yoksa olmaz bu iş 😀

  121. Bazen diyorum,böyle kahrolasıca sıkıcı yarışların olduğu bir seri nasıl olurda motorsporlarının zirvesi olur,bence kendilerini kandırıyorlar …pempe dünyalarında yarışıyorlar…

    Ayrıca mucize falan değil,gayet rahat kazandı,illegal lastik testinden daha fazlası var…

  122. Rambo-Mehmet Günaydın neredesiniz?Hadi gelinde üçlü çektirin?
    Dün insanları sinir ederken,insanları azıtırken sesiniz çıkıyordu şimdi neden çıkmıyor?
    Şimdi bizler sizinle dalga geçeceğiz.

    Dün Vettel bas bas 1.nci olur derken şimdi neden yoksunuz?Haydi görelim sizi bir yahu.Tırsmayın bu kadar.

    Rambo sen dün ne dedin hatırlıyor musun?Webber ilk 10'a bile giremez dedin,adamı yerden yere vurdun.Adam gitti dördüncü oldu!Fesat olursan yersin darbeyi böyle.

    Hamilton sonunda hak ettiği galibiyeti kazandı.Tebrikler.Raikonen dolu dizgin devam ediyor.Eğer Ferarri toparlanırsa çok iyi bir şampiyona izleriz.Yok toparlanamazsa şampiyona 4-5 yarış sonra biter.

  123. gro podyuma çıkacam diye baya bi heveslenmiştir ama olmadı. tecrübe eksikliği var. yarışın yarısını vettelin yarısını da alonsonun arkasında geçirdi. kimi'nin eskimiş lastiklerle vettele yaptığı savunmaya bakınca lotus bugün hem redbulları hem de ferrarileri geçebilecek güçteydi. gro'nun podyum şansı oldukça fazlaydı ama iyi değerlendiremedi. hamilton iyi sürdü tebrikler. rai'yi,de ayrıca tebrik ederim.

  124. sevinemedi ama, genelde yarış kazanan lewis aracın içinden 28 tane yumruk atar, aracın içinden çıkınca zıplar, oynar. bu sefer hiçbirini yapmadı. sanırım merc ile ilk zaferini nicole ile paylaşmak isterdi.

  125. Bu arada dün alonso için yarın başladığı yerde bitiremez diyen bi redbullcu vardı oyle imkansız bir durumu bile tutturamadı 5 bitirdi

  126. Ferrari'nin sezonun ilk yarışlarındaki gibi yarış temposunu tutturamadığı ortaya çıktı. Alonso haklı mı dersiniz? İlk defa?

    Button ve Mercedes motoru veya Hungaroring gibi duvarsız Monako olarak adlandırılan pist olmasaydı daha farklı bir yarış olabilirdi. Trafik herşeyi belirledi. Renault motorları Mercedes'leri geçebilmek için nefessiz kaldılar.

    Hamilton'ın zaferi pistin yapısından dolayı gelmiş olabilir, yine de lastiklerde berbat değillerdi. Yatsın kalksın Button'a dua etsin.

    Grosjean güzel götürdüğü yarışta sorun yaşadı maalesef. Pist dışından adam geçmek yasak be…

    Bir Macaristan GP klasiği olmasına rağmen eğlenceli geçtiği söylenebilir. Bottas ilk kez, üstelik kendi hatası olmadan yarış dışı kaldı. Adam olacak çocuk. Motorların ve KERS'lerin sıcağa dayanamadığı bir yarış olarak tarihe geçecek.

  127. vettel kimi defans yapınca nasıl ağladı ama? adam daha raikkonen'in yanına gelemedi, atak yapmadı, bana yeterince yer bırakmadı 🙁 diyor.

    redbull'dan da hemen cevap geliyor: çarliye söylüyoruz.

    bunlar kazanmaya çok alışmışlar. bir ayar çekmek lazım 🙂

  128. Nicole miş,aşk acısıymış bahane.Macaristanda 4.zaferimiz şahane tebrikler Lewisim haketmiştin bu zaferi.

  129. Ferrarini SUÇU HEP MARLBORO yu bırakması 😀

  130. Little Bambi avatarı

    Adam haklı beyler vol.1

  131. McLaren'de bugün iyiydi. Pek ortaya çıkmadık ama 2 araçla da puan aldık. Otomobil Özellikle Silverstone'a göre çok daha iyi. Almanya ve burada 2 araçla da puan almak sevindirici.

    Ferrari yine geriye düşmeye başlamış. McLaren ile aralarında pek bir fark yok gibi. Ayrıca Alonso geçen yıla göre bu sezon biraz daha sürüş anlamında yavan gibi görünüyor.

    Vettel Raikkonen bana boşluk bırakmadı diyerek resmen saçmaladı. Adam yarış çizgisini koruyor ne yapsın. Herkes Webber gibi yol verecek zannediyor galiba. Red Bull'un Charlie'ye söyleyeceğiz demesi de ayrı bir komedi. Bu kadar düşmeye gerek yok.

  132. Yorum yazmıyorum uzun zamandır sadece bir kaç cümle yazıp gideceğim. Dün atıp tutan Vettelcilere selam olsun. Hakkettiği yarışı kazanan Lewis'i de tebrik etmek gerekir.
    Vettelcilerin Kimi sert savunma yaptı yiaaaa yorumlarını duyar gibiyim. Ek olarak Vettel'in o telsiz konuşması paha biçilemezdi. Biraz da sen zırla parmak çocuk…

    Yarışı kazanmasını istediğim Grosjean'a yazık oldu haketmediği cezayı aldı. Belki de yarışı kazanabilirdi öyle bir şansı olmasa da podyum garantiydi… Kimi'nin 2.liği beni mutlu etti diyebilirim…

  133. Ağa kimse vettele laf yapmasın adamlar arabayı almış güzel kendide yetenekli eşittir 4 şampiyonluk 😀

  134. thechosenone avatarı

    yazık vettelcilerin hayalleri suya düştü. dün atıp tutuyolardı, bugün ne dicekler bakalım. önce Button ı sonra raikonneni geçemedi. Tebrikler Lewis..

  135. İbrahim Üstün avatarı
    İbrahim Üstün

    Grosjean'a yazık oldu böyle ceza olmaz. Tamam dışarı taştı ama Massa'da hiç boşluk bırakmadı Grosjean'a. Orada anca öyle atak yapılır. Böyle saçmalık yok.

  136. süper performans 😀

  137. Little Bambi avatarı

    Alonso 5. lik küçük bir mucize , en hızlı 4. aracız dediğinde ; Abartma Alonso , göz var nizam var diyen zihniyete selam olsun. Küçük değil büyük mucizeymiş dünkü tur zamanı..

  138. müthiş yarış oldu ama son yıllarad böylesini görmedim (!)

  139. Ferrari açıkça ilk 3 araçtan çok uzakta kimse bahsetmesin yarış performansının bir eksiği oldugunu görmüyorum falan diye boş boş.Açıkça geride ferrari yazık sıralamalara yönelelim diye güzelim yarış performansından da oldular.
    Sezonun başlarında soylemiştim sıralamalara yönelir bu işsizler dolayısıyla yarış performansı da güme gider diye nitekim boyle oldu
    Şunu da soyleyeyim mclaren de ferrariyi yakalamış durumda artık.Pilotajla mclarenin onunde kalabildi alonso #direnalonso

  140. İşte bu bee. Helal olsun sana aslanım benim. Mükemmel bir performans. Baştan sona mükemmel bir yarış çıkardı. Galibiyeti sonuna kadar hakettin aslanım. Go Lewis Go

  141. Boşver Be Ferrari Olmazsa seneye Olmazsa seneye Olmazsa seneye Olmazsa seneye Olmazsa seneye Olmazsa seneye Olmazsa seneye … forever 😀 😀

    #direnferrari 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir