Alonso Agresif Grosjean'ı Eleştiriyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso Romain Grosjean’ın yarış başlangıcında çok agresif manevralarda bulunduğunu ve yarışın sonunda ceza aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

“İyi bir start almak zorundaydım çünkü yavaştıki başka şansımız yoktu.”

“Ancak Grosjean’ın agresif hareketleri yüzünden istediğim başlangıcı yapamadım. Sadece bana odaklanmıştı ve diğer araçlara karşı da yarıştığımızı unutmuş görünüyordu.”

“Neyse ki Jenson ile olan olayından sonra ceza aldığını gördüm, bu onun agresifliğini biraz azaltacaktır.”

 


Yorumlar

“Alonso Agresif Grosjean'ı Eleştiriyor” için 37 yanıt

  1. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Ben RENAULT tan bahsediyorum redbul değil o bahsettiğin Arrows hiç değil ben bir zamanların takım ve su an hala motor tedarikçisi olarak devam ediyor biraz mantıklı ol avatar fotosuna gelince ver şifreni ben değiştiririm RENAULT dediğin team den ne şampiyonlar yetişti unutma insanlar geldiği yolu bilecek o yüzden
    Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  2. dikkatimi çok çektin değiştirmeye üşenmesem 10 kere değiştirmiştim, ben bu tarz şeylere fazla kafa yoran biri değilim, gereksiz detay benim için…

    Renault-Alonso ikilisi ile başladım ben Formula 1 izlemeye, Renault'un bende yeri ayrıdır, ama onlar F1'de takım olarak bulunmak istemezken burada sonuna kadar Renault F1 team demek, nasıl desem, biraz romantik, gerçekçi değil, malum adamların F1 programı sona gelmiş zaten, öyle bir takım bulunmuyor, çıkıp burada ben sonuna kadar Arrows F1 team desem ne kadar mantıklıysa seninki de o kadar mantıklı… Ama sende haklısın bir yandan her şey mantık değil, seviyorsan saygı duyarım 🙂 seviyorsan git konuş belki geri dönerler takım olarak 😛

    dipnot olarak vereyim, avatar ufak olduğundan fark edilmiyor, ama avatarımda Alonso yağışlı 2008 Monza'da renault'u ile araca kontra verip yaşadığı oversteer'den kurtulmaya çalışıyor, hadi eyvallah…

  3. Kusura bakmayin ama Ferrari'yi GRO'ya verin ALO'dan daha iyi surer. Nedense bu sporun ruhunu yasatan kimseyi sevmiyorlar burada, F1'de! At arabasi surer gibi araci sur, onundeki araclar kaza yapsin siran yukselsin, koskaca Ferrari'ye geldiginden beri camur at! Ne ala F1 beee! Cok bos konusuyorsun ALO cookk!

  4. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    0versteer renaulttu kaybettik diyorsunda avatarında hala RENAULT duruyor dikkatini cekerim RENAULT unutulmaz bunu bil biz unutturmayacağız
    Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  5. Senin iyi starttan kastın herhalde direk 1. sırayı alması gibi gözüküyor.İlk viraj bu kadar yakınken böyle birşey olması söz konusu değil.Zaten öyle 3-5 sıra yükselen kişi yok.

  6. Kusura bakmayın ama Alonso saçmalamış. İlk turda 2. virajda Alonsoyu biraz dışarı itmiş bu normal bir yarış hamlesi ama söz konusu Grosjean olunca hakemler pilotlar coşuyor. Alonso nun bana odaklandı sözü de fazla abartılı. Hungaroring de zaten atak zor. Kimse yerini kaptırmak istemez. Aynı agresifliği Lewis ten Kimi den de gördük. Gro sadece Button a karşı hata yaptı ama bu kötü pistin en iyisi Grosjean dı

  7. 20 sn cezası geldi.Grosjean ve Button arasında 21.sn fark vardı.Grosjean'a ufaktan bir gönderme yaptılar sanki 😀 Yani cezayla değişen bişey olmadı.

  8. perez'in geçtiğimiz bir yarışta kimi'ye bodoslama dalmasına ceza vermediler ama gro-button temasına ceza verdiler. heyy alllaammmyaaaa!!!

  9. Kötüden kastım beklediği gibi start alamaması. Doktora görünmesi gereken birisi varsa bu ben değilim ama Alonso olabilir. Zira Grosjean startta Alonso'dan haberdar bile değil.

    Ancak Grosjean'ın agresif hareketleri yüzünden istediğim başlangıcı yapamadım

    Bak Alonso kendi belirtiyor. Benim demek istediğim de beklediği gibi start alamaması. Alonso'nun yer kazanması tamamiyle Rosberg, Vettel ve Grosjean'ın mücadelesi sırasında yaşanan karanboldür.

  10. Alonso'nun startı kötüyse sen git bi doktora görün 1 sıra kazanmış üstelik 2. virajda 2. sırayı kazanmaya çalışıyor ama kötü start alıyor öyle mi nasıl Formula 1 izliyorsunuz anlamıyorum.

  11. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Adam haklı ne yapsın 1 Petrov 2 Grosjean şampiyonluktan ettiler 😀

  12. Şuan da Smart Spor 2 yarışın tekrarını veriyor ve startta Grosjean öyle bir agresiflik falan yapmadı.

    Sadece bana odaklandı diyor Alonso ama daha çok mücadele Vettel ile yapıldı ve bana daha çok Vettel'e odaklanmış gibi göründü.

    Alonso kötü starta kılıf bulmaya çalışmış ama yapamamış kimse kusura bakmasın.

    Ayrıca Grosjean bu cezayla falan iflah olmaz. Adam yarışmama cezası aldı. Sene sonunda Lotus zar zor istemeyerek koltuğa oturttu bu adamı lakin hala gereksiz agresifliğe devam ediyor. Çok iyi bir kumaşı var ama mental anlamda hala tam bir donanım kazanamadı.

  13. sonuna kadar Renault F1 Team ise seni bir kaç sene önce Renault ile birlikte kaybettik sanırsam…

  14. sanırım Alonso 2012 Belçika'dan kalan duygularını açığa vurmaya başladı 😛 yoksa bugün Grosjean konusunda şikayetçi olmayı hak edecek en ciddi isim Buttondı…

  15. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    alonso kendini kurtaracak delikler aramaya başladı bırak allaha aşkına sen işini yap sende 3. kalksan sen buyur geç grojean demiceksin herhalde alonso RENAULTtan ayrıl tarihinin enbüyük hatasını yaptı yine söylüyorum alonso yaptıklarının bedelini çok ağır ödüyor ödeyecekte
    Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  16. Grosjean böyle bir açıklama yapsa direk çarpılır zaten konuşmaya gerek kalmaz. 🙂

  17. Yok.Sizleri daha da geriye götürüp şuna bağlayacağım alonsonun grosjeana olan bu sinirini;
    Ferrarinin bu performansını görünce alonso gecen sezon kılpayı kaçan şampiyonluğu aklına geldi..
    Eeee gecen sezon grosjean yüzünden şampiyon olamadı belçikadaki o kazadan dolayı..Sinirlenmekte haklı yani çifte şampiyon.

  18. Bence Alonso'nun sinirlenme nedeni kafasındaki stratejiyi uygulayamamış olması. Mercedes'in kötü startlar yaptıgını düşünerek Rosberg'i her türlü avlarım diye düşünmüştür. Grosjean'ı da geçmeyi planladıgını sanıyorum.Start tekrarlarını izlerken Alonso'nun gidecegi her yerin kapanmış oldugunu gördük önde vettel yan taraflarında grosjean ve rosberg. Grosjean'a ise start anında gitmeyi tercih edecegi yeri tıkadıgı için sinirlendi sanıyorum. Dışardan geç fren yapıp güzel bir şekilde hızlanmayı kafasına koymuştu bence. Startı iyi alamasa bile sonraki virajlarda genelde yer kazanan bir pilottur.

    Ferrari'nin performansına gelirsek Alonso'nun dün sıralama sonrası demecini yazıyorum : "Burası düşük hızlı virajlarıyla Ferrari için geleneksel olarak uygun bir pist değil." Monaco'daki hızları da iyi degildi misal. Geçen yılki yarışta da benzer bir performans göstermişti Ferrari. 2012'yi hatırlarsak Silverstone ve Hockheneimdaki performanslarının yanından bile geçmemişti Hungaroringdeki yarış. Bu yüzden gelecek o kadar karanlık degil Ferrari için ama RedBull ve Mercedes'in lastik problemleri bitmiş gibi gözüktügünden aydınlık da degil. Gelecek olan güncellemeler ile sıralama performansı artabilirse ve yarış performansı az biraz gelişirse Ferrari tekrar yarış kazanmaya başlar.

    Gelecek 2 yarış RedBull için iyi degil. Oradaki Ferrari performansı iyi olursa bu Ferrari'nin gelişmiş oldugunu göstermeyecektir aynen bugün geriye gitmedikleri gibi. Uyan , uymayan pist durumu bence.

  19. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Chilton'a da dikkat etmeliydi.

  20. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    yok artık

  21. Hatta vettel aşırı sıkıştırdı adamı,bence gayet güzel yarıştı agresiflikte olsun biraz.

  22. Pat Fry bi apandist ameliyati oldu 1 ay istirahat yaptı tamam Ferrari bitti. Şimdi Alonsoyada diyecek yok, çıkışta Grosjean babayiğit olup Vetteli zorlamadı teker biraz sürttü ama Vettel devam etti. Sonra Rosberg Gro'yu sıkıştırdı derken arkada iyi çekiş yakalayan Alonso ikisinide geçtim derken Grosjean içten gelip onu toprağa savurdu. Orada Alonso önde olsa ne değişirdi? pek birşey değişmezdi bu tempoyla ama işte eşeği dövemeyen semere takma atar. Ferrari yönetimini dövemeyen Alonso, sinirini Grosjeandan çıkardı.

    Lan bu sene varya bi terslik var. Süper giden Ferrari Ispanya gp'sinde ameliyat olan Pat Fry'in 2-3 hafta yokluğunda Monaco'ya iyi araç götüremedi. Sezon zincirin halkası gibidir bir yerden koparsa toplamak zor olur. Pat Fry'ın ilk kez kendi tasarladığı araçtı F138 ama bu senede böyle bir lanet çöktü adam ameliyat oldu. Üstelik apandisit ameliyatı olanlar 3-4 gün içinde ayağa kalksalarda ayakta fazla duramazlar bu şartlar altında ferrari ona yaklaşık 1 ay izin verince becerikli Ferrari departmanı herşeyi mahvetmiş, ipin ucu orada bir kaçtı tamam. Monacodan itibaren düş baba düşelim şeklinde bir düşüş başladı. İpin ucunu yada zincirin halkasını bulup birbirine tekrar kaynatmak gerekiyor. Allison'un böyle konularda sihirbaz kimliği vardır şu 1 aylık arada Ferrari bu adamı resmen alıp bilgisinden yararlanmalı.

  23. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    alonsoya herkes yol vermeliydi startta vetteli geçmeliydi ooo startta vettlein yaptığıda hoş değildi

  24. bu site bunun için var. f1 hakkında konuşulup, tartışılmak ve eğlenmek için. genelde tartışmaya yol açabilecek açıklamalar alonsodan geldiği için alonso bu kadar ön plana çıkıyor. yoksa kimsenin onun üzerine oynadığı falan yok. tıpkı yarışta da olduğu gibi.
    bu açıklamayı startta üzerine gelinen grosjean yapsaydı burda hiç kimse çıkıpta sen ne diyosun yahu diye çıkıp birşey diyebilir miydi. hayır dimi 🙂

  25. Önceki yorumumuda siliyorlar buda ilginç 🙂 site yönetimi tartışma çıkarıcak yorumlara hiç tahhammül edemiyor.

  26. start sonrası alonso 2. viraj grosjean ı geçmek için dışarıdan atak denemişti ama dışarıya taşırmış gibiydi onu sanki net göremedim onu söylüyor olabilir

  27. Grosjean günah keçisi ilan edilmiş her olayı ona bağlıycaklar nerdeyse 🙂 Monacodaki kazasından sonra çok eleştirmiştim Grosjeanı ama bu adam saf hız konusunda gerçekten iyi.Saf ve temiz oldunu düşünüyorum bu yüzden üstüne çok geliyorlar.

  28. Yusuf  Hitay avatarı

    bugün herkes grosjean'a çatmış. ben de kendisinden pek haz etmem ama bugünkü start ile ilgili serzenişte bulunsa bulunsa bir tek grosjean bulunabilirdi.

  29. İbrahim Üstün avatarı
    İbrahim Üstün

    2005 yılından beri Alonso fanıyım Grosjeanı'da severim. Bu adama çok haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Alonso'nun bu açıklamalarıda hiç doğru değil bence. Tamam 2. virajın çıkışında sıkıştırdı beyaz çizgiye kadar ama ceza aldı diye mutlu oldum demenin bir anlamı yok.

  30. Vettel'in Grosjean'a yaptigini gormemis olsa gerek

  31. onur çakır avatarı

    aynen la alonsoyla grosjean doğru düzgün yan yana gelmediler zaten alonso neden korkmuş anlamadım vettel adamı rahat bırakmadıki zaten

  32. oğulcan bulut avatarı
    oğulcan bulut

    aynen alonso önünde koyun olsun rahat rahat geçeyim istiyor, grosjean gayette güzel bir manevrayla dışa açılarak 2.virajda yerini korudu.

  33. Starttaki agresif hareketleri mi ? Vettel adama yer bırakmadı ki agresif hareketler yapsın.

  34. Evet herkes üzerine oynuyor.Sitede bile millet işini gücünü bırakmış onla uğraşıyor.

  35. herkes zaten senin üzerine oyunlar oynuyo alonso, yılma sakın. 🙂

  36. Bugünkü ceza onun agresifliğini biraz azaltacaktır ? 😀 ne cezalar aldı bu adam da bu huyundan vazgeçemedi bugunkü önemsiz cezadan mı uslanacak

  37. Grosjean'ın öyle ahım şahım bir hareketini görmedik startta. Herkes gibi yerini korumaya çalışıyordu.

    Webber gibi kötü start mı alacaktı, yol mu verecekti?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir