Felipe Massa Romain Grosjean'ın Ceza Almasının Yanlış Olduğunu Söylüyor

yazar:

kategori:

Lotus pilotu Massa’nın dışından cesur bir hamleyle atağa kalkmış ve bunun sonucunda dört tekerleğinin birden pistin dışında olması sebebiyle pitten geçme cezası ile karşı karşıya kalmıştı.

Yarıştan sonra Massa Grosjean’ı savunarak cezayı haketmediğini söyledi.

“Eğer bu cezayı benimle yaşadığı olay yüzünden aldıysa, bu tamamen hatalı bir karar.”

“Dört tekerleği birden dışarıda değildi, sadece iki tekerleği dışarıdaydı.”

Lotus’un pist kenarı operasyonları sorumlusu Alan Permane Massa’nın dikkat çektiği noktayı yineledi.

“Ceza çok ağırdı, Massa da bunu belirtiyorsa kesinlikle böyle.”

“Ceza belgesine pisti terkederek avantaj sağladığı yazılmış. Bunu kabul etmiyoruz, çünkü pistten çıktığında Massa’nın önündeydi. Rahatlıkla pistte kalabilirdi ancak Massa ile teması engellemek için dışa açıldı.”

“Hakemlerin elleri kolları bağlı ancak bunun sert bir ceza olduğunu düşünüyorum. Belgeye göre doğru olanı yaptılar ama neden böyle düşünüldüğünü onlara sordum.”

Grosjean ise görüntüleri izlemeden yorum yapmak istemediğini söyledi.


Yorumlar

  1. İlgisi yok mu ? Sizi tatmin edecek bir cevap alamayınca, olayın doğrudan içindeki biri ilgisiz mi ilan ediliyor.

  2. Kesinlikle. Tamamlanmış geçişe ceza kesiliyor, ama Alonso olmamış start sorunu için ceza bekliyor. Sürücüler arasındaki fark apaçık.

    Ferrari aracını geçmek de yasak olabilir.

  3. Ağzı bozuk biri değilim ama cezadan sonra baya küfrettim. Zor atak yapılan bir pistte zor atak yapılan bir virajda o kadar dışarı taşma olur. Zaten geçtiği an aracın 2 lastiği dışardaydı Massa yı geride bıraktığında biraz dışarı çıkmış ama bu atağa ceza verilemez. Vettel, Kimi, Alonso gibi pilotlara aynı durumda ceza verileceğini hiç sanmıyorum. Button la temasında hatalıydı ama yine ceza gelmemeli.
    Son olarak Massa her zamanki gibi açık yürekli. Seviyoruz Massa yı 🙂

  4. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Massa'yı geçişi bence gayet temizdi.. Büyük haksızlık yapıldı Gro'ya.

  5. merak ediyorum aynı olayı şampiyonluk adayları vettel alonso raikkonen yaşasaydı aynı cezayı verirlermiydi? ben formula 1 sever olarak hiç memnun değilim tuhaf kurallar her geçen sene daha da kötü oluyor.

  6. alo ve vettel'in 10-12 saniye önündeydi sanıyorum.Fia seviyor böyle işleri podyumda sürpriz bi pilot istemiyor akabinde aldılar ifadesini zaten aynı olayı big4 yapsa sonuç ne olur hiçbirşey olmaz

  7. 1 tekeri bile pist çizgisinde ise ki massanın söylediğine göre 2 tekeri pist çizgisinin içindeymiş o zaman ceza veremezsiniz.hakemlerin önünde her türlü elektronik destek kamera vs var.hadi seyirciler yani bize detaylı göstermediniz geçişi ki görmek bizim en tabi hakkımız.görmedilermi adamın 2 tekerinin yarış çizgisi içinde olduğunu incelemedilermi.ne ***** adamlar çalışıyor şu fia da.yoksa birilerinin akrabalarımı yanlışda yapsalar görevlerine devam ediyorlar.yarış esnasında pozisyon net olarak massanın araç kamerası yada kanat kamerasından verilmeliydi fom dangozu vermedi.demekki fia yanlış karar verdi ve pozisyonu göstermeyerek bunu gizlemeye çalıştı şüphesi uyanıyor !

  8. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Muhtemelen Massa'yla ilgili değildi ama Button temasından sonra şikan kesişine verildiyse de bence hatalı bir karar. Grosjean'ı doğradılar bence.

  9. cezası yanlış bir karardı kim ne derse desin…

  10. Massa sen karışma oğlum senle bi ilgisi yok hadi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir