Alonso: "Kubica İçlerinde En İyisi"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso’ya göre bu yıl şampiyonluk yarışı içinde bulunan pilotlardan en iyisi Robert Kubica ama Kimi Raikkonen şampiyonluğu kazanmak için en iyi durumda.

Bu sezon şampiyonuk umudu olmayan Alonso, "Başa çekişenlerin içinde bana göre en iyisi Kubica. Onu çok uzun zamandır tanıyorum, go-kart zamanlarından ve Formula 1’e gelene kadar katıldığı her kategoriyi kazandığını çok iyi biliyorum. Go-kartta olduğu gibi şimdi de aynı rakiplere karşı yarışıyor, (Nico) Rosberg, (Lewis) Hamilton… o zaman da en iyisiydi ve ben hâlâ onun en iyi olduğunu düşünüyorum."

"Peki şampiyonluğu kazanmak için en iyi pozisyonda olan kim dersek? Bana göre Raikkonen. Eğer biri için bahse girecek olsaydım o olurdu çünkü geçen yıldan deneyimli ve önemli anlarda soğukkanlı kalabiliyor. Ayrıca, şu anda en iyi araç olan Ferrari’de bulunuyor."

Alonso aynı zamanda Hamilton’un iyi bir başlangıç yaptığı 2007 yılının ardından bu yıl hata yapmasının sürpriz olmadığını fakat bunların küçük hatalar olduğunu düşünüyor.

"İlk senenizde ne olursa olsun yaparsınız ve her şey yolundadır çünkü ilk senenizse sadece eğlenmeye çalışırsınız. İkinci yıl daha zordur. Fakat onun daha fazla hata yaptığını düşünmüyorum. Formula 1 budur. Kolay bir spor değil ve bazen biraz şanssız olabilirsiniz ve birkaç puan kaybedebilirsiniz."

"Eğer kanada’da bir metre önce frene basmış olsaydınız kaza olmayacaktı ve daha fazla puan alacaktınız. Bahreyn’de startta zaman kaybetti ve de pozisyon kaybettti. Eğer bu problemler olmasaydı herkesin önünde olurdunuz. Bu yüzden bunlar küçük detaylar ve bazı şanssız anlarda daha fazla puan almak zorlaşıyor ve bunun üstesinden gelmek de zor."


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Kubica bu yıl f1 deki en istikrarlı pilot en iyi değil

  2. bu arada alonso ya bu konuda katılamayacağım. bence alonso dan sonraki en iyi pilot hala kimi dir. en azından şuan için. ama kubica çok yetenekli bir pilot.şimdiye kadar hatasız yarıştı diyebilirim. gelecekte favori pilotum olmaya aday. alonso dan sonra tabi.

  3. vega_nitro arkadaşım. bence bahreyn de alonso nun aracına spot ışığı düşmeseydi alonso şampiyondu. bak bunun yarışlada alakası yok. hele alonso ile hiç ilgisi yok. mc laren in yaptığı dikkatsizlik işte.

  4. Sinan Şahin avatarı

    kimi, kubica'dan çok daha üstün bir pilot. kubica'yı massa ile kıyaslamak gerekir. keşke kimi-kubica ferrari'de birlikte olsalardı da gerçekleri görseydik.

  5. Bir dakika ama Alonso Renault'tan ayrılınca McLarenda şampiyonluk kovaladı ve sıyırdı (bir kaç olasılık var Fujide yarış dışı kalmasa şampiyondu mesela) Alonso…

  6. aşağıdan grosjean geliyor di grassi vr olmadı flavın webberi var olmadı gp2 de senna buemi var yani pilotların biri gider biri gelir pınar önemli olan iyi bir aracının olmaı

  7. tahsin heidfeldmi bmw veyi kurtaracak güldürme kubi gitsin biter o takım alonso da renault dan gitsin ben f1 bırakırım çünkü ondan başka kurtaravak kim var pikemi kurtaracak tahsin

  8. renaultn düşmesiyle lonsonun takıdan gitmesi arasında ufacık bir bağ olmadıgı gibi bmw kubica da da olmaz biri gider yenisi gelir genç yetenek kaynıyo piyas bişey olmaz tahsin cvp veremednn 100m euro ya verdıgım cvba:D:D sunuunutma bmwde para varsa dığerlerındede var reno suanda 46 milyon euro ile en fazla maas odeyen takım:d

  9. pınar yazmassa zaten ölür BMW batarmış alonso'nun reno'dan gittikten sonra battığı gibimi.

  10. tahsin cchumi gibi bir pilota 100 milyon az bilir olur ban olsam daha çok verrim ona

  11. tahsin kubica bmew veden giderse bemeve batar bunu unutma ayrıca şu da bir gerçek renault danda alonso başka bir takıma giderse renault badtar mclerenin heline göriyorasun 2 çaylak biri 4 sırada digeri kaçıncı bunları aklına getir

  12. tahsin para sadece bmw de yok suan en yüksek maaşı renaultta fernando alonso alıyor 46 Milyon euro yani maaş sorun diil takımlar için bnce ferrari yada mclaren istese gidblrr hatta toyota bile aklını çelebilir cok parası var toyotanın redbullda aynı şekilde

  13. öyle kubica başka takımlara gitmek için can atan bir değil ama gidersede sorun olmaz bence BMW herzaman iyi pilotlarla yarışan bir takım olmuştur.seneyede böyle olucaktır.

  14. neden tutamasınki zamanında schumi'ye 100 milyon dolar maaş önermişti bunu yapacak başka takım yok diye düşünüyorum bu sene biten sözleşmesini 3 yıl uzatır ve tahminimce 20 milyon dolar gibi bir ücrete anlaşırlar.

  15. Bmw nin iyi araç vermekten önce Kubi yi elinde tutması gerekiyor.

  16. Kimi gelmiş geçmiş en iyi pilot .(!) verin batmobile ı

  17. doğru söze ne denir BMW seneye daha iyi bir araç verirse kubica'ya tozu dumana katar valla.:))

  18. Alonso'nun dediklerinin tüm cümlerenine, virgülüne kadar hatta katılıyorum. Kubica altında en iyi araç olmamasına rağmen (teorik olarak en iyi 3. araç) şampiyonada 2. sırada. İstikrarı var. Araç pilot ilişkisinde ise ben Raikkonen derim (dememek saçma olur bence-biraz şans lazım ama).

  19. arkadasi nede olsa öyle konusacak.kanka pilotlar ikiside.

  20. katlmyrm alonsoya rai kubicadan daha üstün bir pilot aynı aractada olsalar gene kiminin daha iyi olacagını düsnyrm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir