Raikkonen: "2007'dekinden Fazla Baskı Yok"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, şu anda 2007 sezonunda üzerinde olan baskıdan daha fazlasını hissetmediğini söyledi.

Formula 1’de yakın şampiyonluk mücadelesi ile birlikte pilotlarda bir puan kaybının bile çok önemli olduğu aşikâr ve her bir puanın sezon sonunda değeri büyük olacak.

Silverstone’de konuşan Raikkonen, 2008’deki baskının geçen seneye göre daha fazla olmadığını ifade etti.

Raikkonen: "Geçen sene ile aşağı yukarı aynı olduğunu düşünüyorum. Pek fazla bir şey değişmedi. Geçen sene bitiremediğimiz bazı kötü yarışlarımız oldu ve bu sene de aynı şey"

"İki galibiyet aldık ve oldukça iyi bir hıza sahibiz, önceden olduğu gibi. Tek fark; bu sene puan açısından geçen seneye göre çok daha yakınız. Bu yüzden umarım bu bize yardım edebilir ve umarım hâlâ geri dönebilir ve iş ciddiye bindiğinde orada, yukarıda oluruz"

2007’deki yarış göz önüne alınarak Raikkonen, İngiltere’de favori gibi dursa da Silverstone’deki testlerde Lewis’in hızlı turları, Fin pilot için ciddi tehdit görüntüsünde.

Raikkonen: "Geçen sene güçlüydük. Ama son teste baktığınızda McLaren güçlü görünüyor. Bu yüzden yakın bir mücadele olacağını düşünüyorum ve geçen seneyakın bir mücadeleydi. Bu sene de herhangi bir farklılık olması için bir neden göremiyorum"

Egzoz nedeniyle kaçan zaferin ardından Magny-Cours’daki hayal kırıklığı sonrasında Raikkonen, Silverstone’deki odak noktasının tamamiyle şampiyonada yer kazanmak olduğunu belirtti.

Raikkonen: "Yarışları kazanmak her zaman önemlidir ama bu, diğerlerinin neler yaptığına da bağlıdır. Eğer kazanamasanız da onların önünde bitirebilirseniz, o kadar da büyük bir )sorun) olmaz. Eğer kazanamazsak ikincilik iyi bir şeydir."

"Şampiyonada önde olan kişinin önünde bitirebildiğiniz her zaman, sizin için iyidir. Bu yüzden olabilecek bir çok farklı şey bulunuyor. Şüphesiz kazanmaya çalışacağız ve iyi vir fırsatımız var. Bu yüzden neler yapabileceğimize bakacağız"


Yorumlar

  1. umarımmm !

  2. inşallah ya.. sorunsuz bir hafta sonu geçirelim artık ….)))

  3. Allahım bi sorun cıkmasın şanssızlık Kimiyi bıraksınn ! :D:(((

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir