Nihayet Hamilton

Pole pozisyonunu elde ettikten sonra şaşıran ve yarış için fazla ümidi olmayan Hamilton muhtemelen Mercedes’in gene lastik sorunları yaşayacağını düşünmüştü. Ama bu kez lastiklerini iyi kullandılar . Tabi Hungaroring gibi başla-bitir olmasa da geçiş imkanlarının kısıtlı olduğu bir pistte bu da Hamilton’ın zaferine yardımcı oldu.  

Bu sezon Nico Rosberg’in başla-bitir yarışı olan Monaco ve Vettel’in mekanik sorun yaşadığı Silverstone dışında elde ettiği 6 pole pozisyonunu yarış zaferine çeviremeyen Mercedes’te Hamilton için start anı çok önemliydi. Çünkü lastik sorunu yaşayan Mercedes’lerin Hungaroring  gibi geçiş imkanının zor olduğu bir pistte iyi ve sorunsuz bir startla şansları artacaktı. Startlarda Red Bull’un çekişine dayanamayan ve hatalar yapan Hamilton gayet iyi start alıp yerini koruması bu açıdan çok önemliydi.

Hamilton yarış boyunca kusursuz bir sürüş gerçekleştirdi. Mark Webber’i geçtiği an ise bana kalırsa yeteneklerinin ne kadar yüksek olduğunun bir göstergesidir.

Vettel uzun süre Grosjean’ı arkasında tutarken telsizden duyulan ön kanat problemi ile Grosjean’ın baskısına maruz kaldı. Tabi bu bir aldatmacada olabilir. Red Bull’dan daha önce bu tarz oyunlar görmüştük. Pitten çıktıktan sonra Button’ın arkasında uzun süre kalması Vettel’in Hamilton’ı yakalama şansını yok etti. 

Massa’dan hiç bahsetmiyorum . Fernando Alonso ise starttaki pozisyon kazanma mücadelesi dışında yine tempoya ayak uyduramadı.  Zaten Pirelli’nin son yarışlardaki lastik tercihleri ile ilk 4 içine girmekte zorlanıyor İspanyol pilot.

Hamilton gibi lastik kullanımını temposuyla birleştiren bir diğer pilotta Kimi Raikkonen oldu.6. sırada başladığı yarışta özellikle iyi bir ikinci kısım atınca 2.sırayı hak etti.

Grosjean ise Button’a arkadan çarparak bir çuval inciri berbat etti. Halbuki startta pozisyonunu korumayı başaran Lotus pilotu uzun süre Vettel’i geçmek için fırsat kolladı. Ama bunu genellikle ilk viraj sonrası Red Bull’un çekiş ve hızlanma kısmındaki güçlü olduğu yerlerde deneyince başarılı olamadı. Ceza almasaydı podyum için ciddi bir aday olurdu.

Son olarak ise Mark Webber. Vettel’e göre farklı bir lastik ve yarış stratejisi izledi. 4.sırayı sessiz sedasız kazandı.

Formula 1 neredeyse 1 aylık bir araya giriyor.  25 Ağustos’ta Belçika’da Spa  ‘daki yarışa kadar bütün Formula 1 severlere iyi günler diliyorum.

 

 

Anıl Yazar –  twitter.com/AnilYazar

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir