Lotus: Vettel, Grosjean'ın Zafer Umutlarını Söndürdü

yazar:

kategori:

Yarıştan önce favoriler arasında gösterilen Grosjean, yarışın ilk bölümünde Vettel’in arkasında kalınca stratejisini çalıştıramamıştı. Sonrasında takım Vettel2i geride bırakmak için farklı bir strateji denedi ancak bu sefer de Grosjean Jenson Button’ın arkasında zaman kaybetti ve sonrasında da Felipe Massa’yı geçiş hamlesinin kurallara aykırı olduğu gerekçesiyle ceza aldı.

Lotus takım patronu Eric Boullier, eğer Grosjean yarışın başında trafikte kalmasaydı sonucun farklı olabileceğini düşünüyor.

“Evet daha iyi olabilirdi. Açıkçası biz yarışın başında Vettel’in arkasında takılmayı beklemiyorduk. Bunu ardından Romain’in galibiyet şansı bitti.”

“Lastikleri tanıdığımızdan ikinci bölümün uzunluğunu değiştirme şansımız vardı. ama ne yazık ki pit stop tahmin edilenden uzun sürdü ve bu kez Button’ın arkasında sıkıştık kaldık.”

Boullier, Massa’yı geçiş hamlesi nedeniyle Grosjean’a verilen cezanın da fazla ağır olduğunu düşünüyor.

“Öyle olduğunu düşünüyorum ama elbette kurallara ve hakemlerin kararına saygımız var”

“Hoş bir geçiş manevrasıydı. Massa bile cezanın biraz ağır olduğunu kabul etti. Ama kurallar belli ve kural kuraldır.”

 


Yorumlar

  1. Raikkonen06  avatarı

    Yazık oldu Gro'ya ama böyle devam ederse Spa'da şansımız olabilir moralini yüksek tut adamım puanlara ihtiyacımız var her yarıştan azamiyi çıkarmamız lazım yinede tebrikler çok hızlıydın bu hafta sonu ama malum pistin karakteristiği geçiş çok zor birde aracın azami hızı problemli.

  2. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Gro'ya acıdım yaw evlatlık gibi davranıyorlar.Telsizden button sövmüştü galiba Gro'ya 😀

    Zaten buton,vettel,telsizden şikayet etmekle geçiyor vakitleri.

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Pit hızı düşürüldükten sonra 1 tur geç girmek gerçekten çok riskli bu tarz pistler için aynı anda girip hemen arkasında çıkmak gerekli.

  4. Vettel degil siz sondurdunuz sayin Lotus pit duvari. Ilk pitstopu gec yapmak cok zaman kaybettirdi Vettel veya Lewis ile ayni turda pite girseydik cok daha buyuk sansimiz olacakti o pite girilmeyen turlarda atilan 1.29'luk tur ve yavas pitstop Button'in arkasinda kalmaya sebep oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir