Luca di Montezemolo F1'deki Tavırlarından Dolayı Fernando Alonso'yu Uyardı

yazar:

kategori:

Montezemolo’nun tam olarak hangi demeçlerden bahsettiği anlaşılamamış olsa da Alonso’nun zor geçen Macaristan haftasonundan sonra takımı sert şekilde eleştirdiği söyleniyor.

Websitesindeki açıklamada Ferrari: “Birbirimizin yanında olmalıyız. Ortamın gerilmesine müsaade etmeden, kötü bir sonucun ardından ne yapılması gerektiğini hemen anlayamazsak bu hiçbir işe yaramaz.”

“Bunlar Fernando Alonso’nun Montezemolo veya takımdaki herhangi birisi için uygun olmayan son demeçleri hakkındadır.”

Ferrari di Montezemolo’nun bugün Alonso ile konuştuğunu ve ona mutlu yıllar dilerken aynı zamanda basına karşı tavırları hakkında uyardığını da belirtti.

Montezemolo: “Ferrari adına yarışan tüm büyük şampiyonlardan takımın önceliklerinin kendilerininkinden önde olması istenir.”

“Sakin kalınması, polemiklerden kaçınarak alçakgönüllü davranılması gereken bir zamandayız. Pistte ve dışında takımın ve çalışanlarının yanında olunmalı.”

Alonso takımın yeni parçaların çalışmadığı ve acilen eski pakete döndüğü Macaristan’da ön gruptan uzakta beşinci bitirmişti.

İspanyol pilot Ferrari’nin sonunda sorunların temeline inmeyi başardığını ancak savaşının devam edebilmesi için yaz arasından hemen sonra gelişimin derhal sağlanması gerektiğini belirtmişti.

“Şimdi aracı ve sorunları anlıyoruz.”

“Hangi parçaların çalışıp hangilerinin çalışmadığını biliyoruz ve eski parçalarla çıkmak bu durumda normal.”

“Yaz boyunca ileri yönde bir adım atmalıydık ve Silverstone’da bunu yapmayı düşünmüştük.”

“Dünya şampiyonluğu için savaştığımız araçlarla aynı performansa ulaşabilmek için Spa ve Monza için birkaç ondalığa ihtiyacımız olacak.”

Çifte dünya şampiyonu Mayıs’taki İspanya GP’den bu yana kazanamamasına rağmen sıralamada hala üçüncü sırada.


Yorumlar

“Luca di Montezemolo F1'deki Tavırlarından Dolayı Fernando Alonso'yu Uyardı” için 90 yanıt

  1. İnşallah neden olmasın.

  2. Merhaba. Naber usta? Eylül'de süperbike'a gelsene görüşelim.

  3. Al Vettel'i, ver Alonso'yu Monte dayı!.. Alo'yu serbest bırak da kim büyük görek; sen mi, Alonso mu? Kimi'de gördük..

  4. Murat merhaba ,Ntv Spordada dün akşam bu haber vardı ..

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bence de çünkü ben yıllardır Ferrari'de böyle bir şey görmedim.

  6. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yazmaya üşenip ,kısa özetlerle anlatmaya çalıştığım ama nedense, kimi fanatiği yapılıp ,yorumları bile okumadan ,saldıran, alonso ve ferrari taraftarları, gerçekleri yazmış işte arkadaş, üşenmeyip yazan ve üşenmeyip okuyan anlayanlara tebrikler ,

  7. Berkhan ogulcan akcay kardeş yorumun 10 numara tabi diger yorumlarda iyi ama senin yorumun zaten begeni rekoru kırmış bu arada eski dostlarada slm umutbg uzun zaman oldu neyse kardeş ellerine emeğine sağlık ferrarinin içler acısı halinin güzel bir özeti işte bu yüzden yıllarca kavgasını ettiğim herşeyiyle sevdiğim kırmızıya nefretim bu yüzden bugün mercedesi tutup seviyorsam işte bu yüzden geçen hamiltonun kazandığı macaristan gp den sonra yazdığım yorumda olduğu gibi yazık bu çizgi üstü pilotlara hepmi schumi rai ve alınso hatalı ama şimdi allnsonun yerinde olsam giderim bu takımdan bunca iş bilmez amatörün olduğu yerde harcatmam kendimi belki o zaman anlarlarda bu iş bilmez amatörleri atarlar takımdan f1 in en başarılı takımının düştüğü durum kabul edilemez saygılar

  8. Raikkonen06  avatarı

    Bu zaten herkes tarafından bilinen birşeydi hatırlatırım ayrıcada politikayla ekonomi farklı şeyler konuyu çarpıtma.

  9. Alonsomania  avatarı

    Montezemolo başkanlığı boyunca ilk defa bir pilotu bu kadar direk eleştirdi (sanırım)

    bence Alonso basına açıklanmayan başka bi şeyler daha söylemiş

  10. Kimi ile Alonso'nun politika konusunda yarışabileceğini düşünmek ilginç doğrusu…

  11. Nerelerde olduğunu nereden bileceksin belki senin ummadığın yerdedir hemde Formula 1 bu kadar kafa yoruyordur..:) Ayrıca bende yazdıklarının çoğuna katılıyorum arkadaşın..

  12. alonso her sezon rbr ile başa baş mücadele edebilecek bir arabaya sahip olacağını düşünüyordu.ferrarinin her zaman başa oynayan olacağını düşünüyordu bu nedenlede ferrari ile olan sözleşmesini (yanlış hatırlamıyorsam 2016 sonuna kadar)uzattı.fakat gel görkü işin içine rbr nin yanı sıra önce lotus girdi şimdide mercedes girdi ve ferrari geride kalmaya başladı ve alonso sözleşmeyi uzattığı için karşısına çıkacak fırsatları kaçırdığı için pişman.di monte ne kadar uyarsada alonso artık oyun için başka seçeneklerinde olduğunun farkında di montede farkında soğuk savaş başlamış gibi bakalım bu savaş ısınacakmı

  13. KA-TI-LI-YO-RUM….Allah senden razı olsun kardeş… Cümlelerinin her birini büyük bir hayranlıkla okudum…

  14. kimi geldiği iilk senesinde şampiyon oldu. alonson üçüncü senesinde bari olsaydı. tık yok. yani kimi'nin yerine gelse ne değişecekti ?

  15. Pilotlar aracı geliştiremez lafını senin anladığın şekilde değerlendirince,haklısın o kadar da devasa boyutta değil pilotların katkısı.Ancak,testlerin yasak olduğu şu dönemde bile pilotların araç gelişimine katkısı var.En büyük örnek ise Mercedes'te.

    Simülatör'de 1 saat geçirdikten sonra başı ağrımaya başlayıp midesi bulanan Schumacher.
    Gridde simülatör bakımından en verimli pilot olarak değerlendirilen Hamilton.

    Farkı bu sene görebiliyoruz.

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Lotusun parası bitti , geç ödemeler iyi değil diyerek koca takımın bütçesini ortaya seren ekonomist kimdi?

  17. uymuyorsa ve bir ferrari taraftarıysan alonsonun gitmesini en çok sen istemelisin.yok değilsen o zaman provakatörden başka bir şey değilsin.haydi şimdi uza bakalım.

  18. lotusun parası bitti galiba diyen alonso değildi kimiydi değilmi.

  19. Raikkonen06  avatarı

    Kimi Alonso gibi araç yavaş olunca takımı ve aracı şikayet etmez sadece aracını sürer maximumu alır öyle politik bir insan değil Kimi maşallah Alonso keşke politikayla uğraşsaymış çok iyi iş yaparmış malum F1'i biraz geri plana atıyor politika yüzünden biraz dikkat lütfen :)))

  20. Lütfen alonso kovulmasın ferrariden.Kendisinden en uzun süre ferraride yarışıp şampiyon olamama rekoru kıran dünya şampiyonu unvanını geliştirmesini bekliyoruz.Massa zaten rekor filan bırakmadı .Ama malum alonso çifte dünya şampiyonu.Böyle devam inşallah.
    Yıl 2020 alonso ferraride 11.yılını geçiriyor olacak Şampiyonluk : 0
    Bence sorun ikili kombinasyonda.Anlaşımayacak şey yok.Alonso ferrariye UYMUYOR!

  21. alonso'nun redbull hakkında demeçlerine pek katıldığımı söyleyemem.
    f1'in en köklü ve temel takımındaysanız, onun yanında olmanız gereklidir.

    unutulmamalı ki, schumacher geldiği senelerde şampiyon olamadı ama 5 sene bu takımla beraber üst üste şampiyonluk kazandı.

    alonso biraz kendini dizlinlemeli, redbull onun en büyük rakibi. hayranlık bir kenara bırakılmalı ve esas gaye olan rakibini yenmek ön plana çıkmalı…

    mentezemalo her ne kadar politik bir adam olsa da, tehlikenin önünü ve olayların nereye gidebileceğini farkedebilen birisi.

  22. şu raikonen taraftarlarını anlamıyorum.kiminin ferrariden kovulması nasıl bir acı bıraktıysa içinizde artık.hala alonsonun yüzünden kovulduğunu düşünerek bu takımda gitmesi gereken en son adam olan alonsoya laf ediyorsunuz.sizin kiminiz şuan bu takımda olsa ne diyecektiniz acaba onu çok merak ediyorum.son 3 sezon nasıl sabredecekti .

  23. gayet bilinçli bir izleyici. tebrik ederim güzel tespitler. ferrari zaten kimi'yi anlamsız bir biçimde göndermişti. söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.

  24. Raikkonen06  avatarı

    +1.

    Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum bana göre Ferrari tüm kişileriyle birlikte değişmeli nasıl o maranellodaki simülasyonları yenileniyor pit ekibide pilotlarda takım patronlarıda yenilenmeli hemde bu 2014deki turbo devirden önce iyi bir hamle olur yoksa bu takımdan bi cacık olmaz.

  25. Onur Gentas avatarı

    Arkadaşım bu ne ya? topu topu bir yarış, bu kadar kafayı başka birşeye yorsan nerelere gelirsin kimbilir. 25 senedir formula 1 izlerim bu kadar tuhaf bir izleyici kitlesi hiç görmedim.

  26. ulan arkadaş birde utanmadan adama artistlik yapıyorsun 3 senedir dışarı renk vermezken sıkıntıları içine atarak takımı motive ederken alonso iyidi şimdi kötümü oldu? adamda nihayetinde insan kardeşim bir yerden sonra talepleri olup eleştiri yapacak,sizde adam olunda düzgün bir araba sunun ferrarisiniz ya nerede kaldı tarihiniz orta sıra takımları bile sizi geçer oldu vettel yarıştan sonra terlemiyor bile desek yalan olmaz,birde alonsoya bak adamın canı çıkıyor sen şimdi diktataörlük,artistlik yapmak istiyorsan git kenar masana içindekileri kus,ayrıca başka pilot olsa 3 sene susarmıydı orasıda tartışılır uzun lafın kısası sen ferrari isen oda alonsa sen pilotsuz kalmam diyorsan o adamda boşta kalmaz nasıl olsa artık sizinde havanız kalmadı torro rosso'dan farkınız yok.

  27. bizim birlik beraberliğimiz son 1 haftadır neden bu tür demeçlerle yıpratılmaya çalışılıyor. Alonso'nun bu takımı 3 yıldır sırtladığı çok açıkken neden bu tür yorumlarla çocukluk yapılıyor.

  28. Neler oluyor bize!!!!

    Ne biz Alonso'yu bırakalım ne de Alonso bizi bıraksın. Böyle birşey olamaz.

  29. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Alonso'da sorun yok da araç sürekli geriye gidiyor. Ayrıca bence bu gidişin sonu daha da kötü olur, üç yarış daha böyle gitsin beşincilik için Force India ile kapışmaya başlarız

  30. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bıkmadan usanmadan şunu söylüyorum hep: Stefano Domenicalli gitmediği sürece Ferrari başarılı o-la-maz.

    Bunu nereden mi biliyorum? Her şey 2008 yılında başladı. Jean Todt gibi bir adam gitti. Ross Brawn 2007'de tatildeydi 2008'de de Ferrari'ye dönmedi. Takımın başına Domenicalli getirildi. Stratejik çuvallamalar daha o sezon başladı. Öncelikle takım anlaşılmaz şekilde Massa'ya yöneldi. Kimi'nin en büyük destekçisi Todt ayrılınca takım Massa'nın arkasına geçti. Kimi 2008 testlerinde çekiş kontrol kalkmasına rağmen Bahreyn'in tur rekorunu kırdı. İlk yılında şampiyon olan Raikkonen için daha rahat bir sezon bekleniyordu. Bu arada çekiş kontrolsüz Ferrari'ye alışamayan Massa, testlerde bol bol spin atıyordu. 2008'e şampiyonluk yılından çok daha iyi başlayan Raikkonen, ilk 5 yarış itibariyle 9 puan farkla şampiyona lideriydi. Monaco'da iyi bir yarış çıkaramayan Raikkonen, Kanada'da Hamilton'ın çaylaklığı ile kazanacağı yarıştan 0 çekti. Daha sonra Fransa'da polden başlayıp lider giderken egsoz sorunu yaşadı ve galibiyeti Massa'ya bıraktı. İngiltere'deyse Domenicalli yönetimindeki ilk ciddi strateji hatası geldi. Lider giden Hamilton'ın galibiyetteki tek rakibi Raikkonen az bir farkla Hamilton'ı izliyordu. McLaren pitlerde yeni inter lastikleri takarken, Ferrari sadece yakıt almaya karar verince Kimi'nin yarışı bitti, Massa spin rekoru kırdı.

    Ferrari sezon boyunca sıralama turlarına Kimi'yi ağır depoyla çıkarırken, Massa hafif depoyla çok iyi sıralama turlarına imza attı. Zaten flying lap'ler için lastikleri ısıtamayan Raikkonen. ağır depoyla ekstra fark yiyince, KERS ve DRS olmayan 2008 sezonunda, bir sezon içinde en fazla en hızlı tur rekorunu egale etmesine rağmen, yarış içinde geriden başladığı için trafikte kalınca galibiyete yaklaşamıyordu. Oysa yarış hızı o sezon için gridin en iyisi olan Raikkonen, eğer sıralama turlarında hafif depoyla tur atsaydı, en azından ilk çizgiye daha yakın olur, yarışın başında da sahip olduğu yarış temposuyla yakıt farkını rahatlıkla tolere edebilirdi.

    Ferrari'nin 2008 boyunca sürdürdüğü anlamsız Raikkonen stratejisi Massa'ya yaradı ve kariyer sezonunu geçirdi. Fakat Domenicalli, üstüne titrediği Massa'nın kariyerindeki tek şampiyonluk şansını da ortadan kaldırdı. Işıklı pit stop sistemine geçen takım, Singapur'daki kötü şöhretli yarışta Massa'nın yarışını mahvetti. Sezon içinde her iki pilotuna hatalı bir motor veren Ferrari, 3 tur kala galibiyete giden Massa'yı Macaristan'da, yine ışıklı pit sistemi yüzünden mekanikeri ezen ve 6. sıraya düşen Raikkonen'i de Valensiya'da harcadı.

    Rahat bir şampiyonluk yaşaması gereken Ferrari, 2008'de yalnızca takımlar şampiyonluğunu kazandı.

    2009'da yine Raikkonen'i 1. pilot yapmayan Ferrari, Massa'nın kazasından sonra takımda tek kalan Raikkonen'in o araçla başardığı inanılmaz performansları izledi. Sezonun 2. yarısında en çok puan alan 3 pilottan biri olan Raikkonen, Spa'da Ferrari'ye akıl almaz bir galibiyet hediye etti. Harika bir podyum serisi yakalayan Raikkonen'in takımdan ayrılacağı açıklandı.

    Domenicalli'nin ne kadar şuursuz bir adam olduğunuysa 2010 yılında fark ettim. F1 Racing'in sezon öncesi bir sayısında, yakında başlayacak sezon öncesi Ferrari bölümü vardı. Domenicalli söyleşinin bir bölümünde şunları söylüyordu: "Kimi'ye kazanacak bir otomobil verirsiniz, ve o her şeyi kusursuz olarak yapar. Fakat otomobil çok iyi olmayınca, sorunlar yaşamaya başlıyor."

    Dikkatinizi çekerim. Domenicalli 2009 sezonundan sonra bunu söylüyor. 2004'deki felaket McLaren'le yarış kazanan, 2006'da sürünen McLaren ile podyumlar elde eden, 2003'te en iyi otomobile karşı şampiyonluğu az farkla kaçıran, 2009'da belki de kullandığı en kötü otomobillerden biriyle yarış kazanıp podyumları sıraya dizen, Monaco sıralama turlarında Brawn Gp ile pol savaşını çok az farkla kaybeden Raikkonen'den bahsediyoruz.

    2.si, Domenicalli o cümleyle şunu mu belirtmek istiyordu: "Biz bu işi beceremeyiz. Dolayısıyla kötü otomobilllerle yarışması için Alonso'yu transfer ettik" ????

    Neresinden bakarsanız bakın, saçmasapan, şuursuzca bir açıklama.

    Şimdi soruyorum. Raikkonen'in Ferrari'de ilk kez 1. pilot olduğu 2009 sezonunun ikinci yarısı ile, Alonso'nun son 3 sezondur Ferrari ile yaptıkları arasındaki fark nedir? Tek bir fark var, o da 2009'da otomobil çok daha kötüydü. Başka hiçbir fark yok. Demek ki neymiş, FERRARI BİR GRAM DAHİ İLERLEYEMEMİŞ.

    Peki BUNUN SORUMLUSU KİM?

    Takım patronu Stefano Domenicalli .

  31. Bundan düz olarak bunu anlayan kendi aklına yansın. Araştırma ve okuma ile çerçevesi halledilebilecek bir vurgu. Yılların cümlesinin arkası boş olmadı hiçbir zaman tabi bunu kimler kullanır ve ne algılar bu önemli.
    Bak mesela bir resim 🙂
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=585596734823916&set=a.257869254263334.76051.257839694266290&type=1&theater
    bundan biri müthiş araç geliştiriyor şeklinde anlıyorsa kendi aklına yansın.:)

    Çok net söylerim üst yetenek grubunda ki herkes diğerlerinden daha çok araç geliştirir. Alonso da buna dahil diğer bazı isimlerde. Bu mühendislik atelyeleri için hayati birşey, yeteneğin getirisi, başarının anahtarı bir nevi. Geri bildirim hayatidir. Birileri salt mekanik müdahaleyi anlama ile hata etti hep. Yetenekli ve dahası böyle bir okuma yeteneği diğerlerinden farklılaşarak mevcut olan pilot başarının anahtarıdır. Mühendisler ürettikleri şeyi kullanmayı bilmez nasıl bir sonuç ürettiğini görmek için de bu işin üstadı yani pilotlara ihtiyaç duyarlar. Bu bir nevi belirli pilotların yarış yada hafta sonu anında strateji geliştirmeye dahil olması gibidir. Bunu başarabilen her ismi biz bilmeyiz.
    Alonso daha mı iyidir bu konuda bunu ancak onlarla çalışan mühendisler, farklı isimlerle de çalışmış telsiz kardeşleri bilir. Biz bu çerçeveye dahil olan isimler birşeyler söylerse ancak bilebiliriz.
    Ancak tekrar ile testlerin etkinliğinin değişmesi önemli bir koşul iken geri bildirimler tüm motorsporları ve hatta otomobil, performans aracı üretimleri için hayatidir.
    Şöyle bir farklı örnek ile belki kafasında birşey oluşabilir bazı arkadaşların.
    Geçmişte ve halen Simbin, bugünlerde Asetto Corsa gibi simulasyon üreticilerinin tester'ları vardır genel kitlenin haricinde, geliştirici takıma dahil olan kurum haricinde de insanlar olur bunlara çok alt serilerde aktif yarışan pilotlar da dahil olabiliyor. Bunların kodları yazılan araç sınıflarına göre fizik motorunu test ederler ve bunlardan gelen geri bildirime göre ana ve yardımcı düzenlemeler gerçekleştirilir. Bunlar olmasa simülasyonların kendi genel kitleleri tarafından beğenilmesi mümkün olmazdı ki etkin geri bildirim alamayan bir yarış takımı mühendisleri nereden ne kadarlık bir gelişim yapmaları gerektiğinin sürecini belirleyemezler. İşte bu üretimdir.

  32. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Aracı hızlandırabilecek pilotlar 70'lerde ve 80'lerde ancak vardı bence. Telemetre olmadığı zamanlar. Senin bahsettiğin test mevzusu doğru fakat orada pilotun yaptığı tamamen geri bildirim dediğimiz olaydır sonuçta.

    En nihayetinde bu geri bildirimleri dikkate alıp aracı geliştirenler yine mühendislerdir. Benim sinirlendiğim nokta şu muhabbetti: "Raikkonen araç geliştiremiyor, artık Alonso geldi Ferrari toparlanır".

    Hatta bu tarz cümleleri David Coulthard ve Jacques Villeneuve (ikisi de Raikkonen düşmanı) kurmuşlardı, hem de eski pilot olmalarına karşın.

    Pilotların isimleri önemli değil ben insanların "pilot aracı geliştirir" yalanına inanmalarına kızıyordum ama artık aksi kanıtlandığı için memnunum.

  33. Monte sen de takımın üstünde değilsin ona göre yani her an sende gidebilirsin

  34. alonsonun davranışlarını ve sürüşünü hemen hiçbir dönemde sevmedim. fakat alonso formula 1 in rengi yahu. o olmazsa hem f1 hem de bu site durgunlaşıyor. f1 de hayatı boyunca yarışmasını isteyeceğim ender pilotlardan biri.
    fernando alonso yahu seviyoruz açıklamalarını 🙂

  35. Raikkonen06  avatarı
    Lotus armalı iki aracın temasıyla 40 puan farkı peynir gibi eridikden sonra

    Şimdide Lotus'a mi laf atıyorsun önce bir olaylara tarafsız gözle bakmayı öğren çıkar şu at gözlüğünü o yarışta suç %100 Alonsonundu tamam alonsocusun anlıyorum senide tuttuğun adamı savunuyorsun ama biraz objektif bak şu olaylara sonra pilotunun hatasını bizim takıma atma ama ne fayda Alonsocuların tipik özelliklerinden birisi koyver gitsin 🙂

  36. haklı olduğun nokta var, ama artık eski yıllarda ki gibi testler yok, pilot aracı test etmiyor. 10 sene önceye gidelim, Schumacher ve Barrichello her yarış öncesi Bridgestone'un hamurlarını kendi pistlerinde test edip yarışa o şekilde hazırlanıyorlardı, Schumacher aracı hızlandırıyor lafları oralardan kalmadır. Alonso'ya bu yakıştırma yapıldığında da testler mevcuttu, sezon içinde testler olsun sezon öncesi testler olsun oldukça yoğun bir takvim vardı, en basit örnek 2007 yılında Mclaren'deyken her takım iki araçla beraber sezon öncesi teste katılıyordu, şuan ki gibi tek araçla değil. Vurgulamak istediğim nokta testlerin ciddi şekilde azaltılması, bu da pilotların ayar ve aracın gelişimi noktasında ki etkilerini iyice kısıtlıyor. Test eksiğini simulatörle kapatmaya çalışıyorlar, ama maalesef Ferrari'nin simulatörü de pek verimli değil, De La Rosa'yı araçtan çok simulatörü geliştirsin diye aldılar resmen takıma 🙂

    Ayrıca Ferrari'nin son 3-4 sene de yaşadığı en büyük problem Rüzgar Tüneli-Pist korelasyonu. Alonso ne simulatör nede rüzgar tüneli. Bir mühendis olarak hiç bir zaman pilotun aracı oturup hızlandıracak gelişimi yapacağını düşünmedim, bu mesleğime direk hakaret etmek olur, öte yandan pilotunda işin içinde olduğu çok açık, en azından geçmiş yıllarda öyleydi. Şimdi pilotun o ufacık etkisi de ortada yok… Olay tek Alonso'yu da kapsamıyor, Schumacher'de geldi Mercedes'te aynı sorunu yaşadım.

    toparlarsam kısaca, ben bir zamanlar pilotların araç gelişiminde bir rolü olduğunu düşünüyorum ama bunu mühendislikle karıştırmak yanlış olur. Şimdi ise zaten ufak olan bu etki iyice kayboldu.

  37. Birbirimizin yanında olmalıyız ile başlayan ancak zor durumlarda pilotlarının yanında olmayan, onların duygularını önemsemeyen bir patron söylüyor bunu. Dahası söz konusu onun kararları olduğunda mutlaka birşekilde uygulanmalıdır stratejik olması da çok önemli değil gelecek kâr hesapları da önemli değil. Mafya kültüründen gelen bir adamın çığırtkanlığı bunlar yani.
    İlk değil pilotlarının yaşadığı son da olmayacak.
    Çok makul cümleler bile batar çünkü ortada beceriksizlik var yanlış kararlar var koca ekonomiyi doğru yönetememek var.
    Alonso, Kimi isimler hiç önemli değil Scuderia, markayı dillere pelesenk eden isimleri bile sattı vakti zamanında.
    Patron büyüktür.
    Ya susmak, sabırla beklemek düşer ya da ümitler yerine gelmediğinde hayalkırıklıkları ile ayrılmak, kariyeri tamamlamak yada daha öncesinde vazcaymak ayrılmak….

  38. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu arada yıllardır konuşulan "Alonso müthiş araç geliştiriyor" lafı da tarihe gömüldü.

    Pilotların araç gelişiminde önemli bir rolü olmadığını hep savundum ve hala öyle düşünüyorum.

  39. Montecani şu burnundan kıl aldırmayan kibirli tavrından asla vazgeçmeyecek. Bir kişinin veya kurumun (İtalyanlar ve kurumsallık aynı cümlede ne kadar da devrik durdu) itibarı çalışanlarıyla birebir uğraşmayacak kadar değerli olmalıdır, sonuçta ortada Ferrari'yi hedef alan bir küçümseme değil aksine takıma teşvik ve harika bir espri var. Bunu bu kadar ciddiye almamalıydı, aslında Monte'nin yapacağı tek şey 1:1 ölçekli gösteren bir ayna bulmak. Son 9 yılda sadece 2 kez markalar şampiyonu olan bir takımı yönetiyor ve bu süre zarfında Schumacher-Raikkonen ve Alonso gibi 1.pilotlara sahiptiler? Bu pilotlara ve malum bütçelere rağmen başarı! ortadayken Montecani kendine anlamını bile tam olarak bilmediği ''korelasyon''dan ziyade daha geçerli bir mazeret ve daha normal gösteren bir ayna bulmalı. Oysa mazeretler üretiyor ve herşeyini takıma aamış bir pilotu eleştiriyor. Herhalde bu aralar vakti çok.

  40. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yanılıyorsun. Ferrari takım patronu Jean Todt Kimi Raikkonen ile uzun yıllardır ilgileniyordu. Hatta muhtemelen 2002 yılında Kimi'ye Ferrari'de 2. pilotluk teklif edildi. Kimi bunu kabul etmedi ve McLaren'a gitti.

    Zaten Todt 2008'de ayrıldıktan sonra Raikkonen takımın desteğini Massa'ya kaptırdı.

    Bahsettiğin açıklamalar Jean Todt'un Alonso hakkında "Ferrari'de asla yarışamaz" demesine sebep oldu.

  41. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Alonso kendini göstermeye başladı.

    Anlayana.

  42. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    Alonsonun söylendiği gibi Ferrariyi sirtladigindan supheliyim. Çünkü yanında Ferrari tarafından kötü bir pilot haline getirilmiş bir massa var. Alonsonun bunu ispatlamasi için daha iyi bir takim arkadaşına ihtiyacı var. Yada ispanyol bir sponsorun bulunmadigi ve sıkı bir pilota sahip bir takıma gitmeli

  43. yarışlar ilerledikçe herkes ileri gidiyor . ferrari ve alonso tersine gidiyor . bu gidişle sıralama ( 1 redbul 2 mercedes 3 lotus 4 ferrari ) olucak gibi

  44. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    geçen ve bu sezondan bahsediyorum vettel e çarptıya hangi pistti 2 yarış ön kanadı kırdı pite gel gelme derken yarış dışı kaldıya

  45. o lotus armalı iki aracın temasıyla derken? alonso raikkonen olayında bir hatalı bulunacaksa bu kesinlikle alonsonun kendisidir.
    her şeyi iyi güzelce değerlendirip konu alonsoya gelince kendisini savunacağım diye olmayan şeyleri öne sürmeyin lütfen. gerçi alonso taraftarlarının hepsinde var bu sorun.

  46. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ulen monte, uyarak adam bulamadınız sanki. Uyaraksan 4 senedir takıma hiç bir katkısı olmayan massayı uyar, dominiki uyar. Adamı aldınız 4. sene, ayıptır be. Aam tek başına bütün takımı çekti 4 senedir, şampiyon olmasa da, olamasanızda en azından 2. olarak dünya para kaldırdınız. Neyin sakinliği, Bırak rbryi bilmemneyi adam reno da kalsa yine şampiyon olurdu be.

  47. Vettel e çarptı derken?? sezonları karıştırmayasın!

  48. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    1 sayfa yazı silinmeseydi hepsinin cevabı vardı 😀 ,gene az çok yazayım ,petrovu geçme olayı evet ,pist geçişe zordu aklımda ama 30.35 tur bir araç arkada o şekil takip edilmez, arada burun çıkarırsın ,sıkıştırma yaparsın, ,,hepsini geçtim ,,,son tura bende bekledim atak yapar diye ama aynı sürdü tren gibi ,ya atak yapıcaktı son turda geçecekti ve şampiyon olacaktı ,yada kaza yapıcaktı yarış kazası olucaktı ve zaten şampiyon olamayacaktı ,,,hesap basitti ,,,,,

    ferrari pilotu destekler ,pilot ferrariyi, bu takım böyle ,kazalar olur, sen zannediyormusunki ,kimi raikkonen geriden kalkıpta bu kadar kazayı ,ya az temasla ,yada temassız atlatıyor ,sebebi kontrol ,hem ona buna deli gibi saldıracaksın, hemde kaza olmayacak, risk aldığın yer ve zaman önemli,

    benden sana yorum veya soru ,,koskoca alonso 0.5 ve 1 saniye cebinden çıkaran pilot ,nerede niye çıkaramadı ,3 sezon :d ,,ayrıca koskoca ferrari,, devasa bütçe ve destek le niçin şampiyon olamadı ,,hani alonso çok iyi takıma geri bildirim yapardı ,,kısaca arkadaşım neresinden tutsan elinde kalır ,,alonso kötü pilottur demedim,, eleştiri ve hataları yorumlamak başka ,,,bir pilotu kötülemek başka,,,ayrıca o kadar yazıdan ne anladın :d

    ferrari de hatalı alonso da hatalı kimiyi sıkıştırdı yarış dışı kaldı vettel e çarptı yarış dışı kaldı al sana 30 veya 50 puan kendi hatasına örnek

  49. sınan matias avatarı
    sınan matias

    karizma ve alonso ne alaka ? alonsoya şu an ki ününü kazandıran ferrari takımıdır.renault kariyeri tamamen şans eseridir.ayrıca kariyeri şaibeli yarışlarla dolu bir sürücüden bahsediyoruz.onu geçelim yaptığı kibirli kibirli açıklamalar da muhteşem kariyerine cabası.en kısa zamanda ferrari alonsoyu gönderip yarine daha kaliteli ve olgun bir pilot almalı yoksa ne kadar iyi araç yapsalarda boş.

  50. Ferrari'de şampiyonluk serisi yakalamak için 4 sezonun boş geçmesi şart. Bak Schumacher:e 96'da geldi 96-97-98-99 hep sabretti. Schumi 69 doğumlu geldiğinde yaşı 27 idi. İlk şampiyonluğu 31-32 yaşında kazandı Ferrariyle. Alonso'nunda değişen kurallarla beraber 2017 sezon sonuna kadar 6. şampiyonluğa tamamlayacağına inanıyorum. Hikayesi aynı Schumiye benziyor. İkisi'de Renaultta doğdu 2 şampiyonluğuda Renaultta aldı. 2007'de Raikonen değilde Alonso gelseydi ne olurdu? muhtemelen sampiyonluk sayısı en az 3 olurdu. Ama kaderin cilvesi. O dönem Schumi hakkında biraz ileri geri konuşunca, ferrari; bu herif bizim efsane pilotumuza nasıl böyle konuşur? diyip duygusal davranmış ve o dönem emekli olsada Ferrari üstünde bayağı bir etkili olan Schuminin Vetosuna takılmıştı. Duygusal düşünmek adamı her zaman geriye iter. Ha bu karardan sonra Ferrari çok mu şey kaybetti? hayır 1 pilot 2 markalar şampiyonluğu kazandı. Alonso gelse belki 2 pilot 2 marka olabilirdi. Ama Alonso 2007'de gelseydi 2009 aracını biraz daha ileri taşıyabilirdi. Hani derler ya nasıl başlarsan öyle gider diye. Ferrari 2009'da çok kötü başladı ve 4 sene 5 sezondur kötü gidiyor. Alonso bu başlangıcı daha iyi yapabilirdi. O sene Rai sadece Spa'yi kazandı ve ondada muazzam zorlandı. 2007'de verilen duygusal karar belki ilk başta yanlış gözükmedi ama seneler ilerledikçe keşkeler havada uçuştu.

    Yinede hicbirsey bitmis değil. Bu ayar takımdaki miskinliğide kaldırır. Takımdaki adamlar derki başkan hep bize ayar çekiyordu sonunda bunada çekti. Kimse takımdan üstün değil o halde vargüçle çalışıp geliştirelim. Massa derki bunada ayar verildi bende yarışlara asilayım artık. Alonso derki sonunda bende ayar yedim, ben burdan gidersem red bull yada başkasının gelecek sene iyi olacağı garanti değil, en iyisi daha fazla çalışayım ve sorunlar çözülmeye başlar.

  51. God Father konuştu. Son günlerde çıkan Red Bull dedikodusunu ciddiye almaya başlayabiliriz bence. Burası Formula 1 burada her an her şey olabiliyor yarış dışında bile.

  52. Teknik bilmemenin yanında F1 i sürekli izlemedinmi böyle kanılar oluşabilir.2010 da Petrov u geçemedi çünkü; F-kanal ı Petrov un altındaki araç kadar iyi değildi.Teknik patron yada tasarımın başı olan Costa dahi o yarışda F10 un kazanamamış olmasına sebep olarak aracın yavaş olmasını açıklamışdır (adam tasarladığı aracı eleştirmişken bilmeyenler neden hala pilota hesap yaparlar).

    Geçen sene Brezilya öncesinde Alonso nun güncellemelerle ilgili açıklamasınıda şuraya yazarmısın… RBR her yarış hızlanırken ve Ferrari kaç yarışdır araca bir tek işe yarayan parça ekliyemediğine dair açıklamayıda yazarmısın.Üstelik… sezona 1,3 sn yavaş araçla başlayıp 40 puan fark oluşturan ve sonrasında Lotus armalı iki aracın temasıyla 40 puan farkı peynir gibi eridikden sonra bir kaç puan farkla şampiyon olamayan pilotu tabiiki eleştireceksin.

    Geçen sezon lastik testi yaptırılmış ve yeni araçlar ona göre hazırlandıkdan sonra şu zamana kadar Pirelli lastiklerde 4 defa oynamışdır.Sonuncuda işi o kadar abartmış ki pist üstünde lastikler havada uçuşmuşdur.Tasarımda bir noktaya kadar davranır.Diğer pek çok aracın sert lastikle attığı tur sayılarını Ferrari yumuşak lastikle atardı… Pirelli lastikle bunu yapamayacaklarını anlamaları oldukça uzun sürdü hatta halada anlayabildiklerini sanmıyorum.Yumuşak lastikler uzun kullandıkça milletin yeni taktığı sert lastiklerden daha kötü performans veriyor.

    Alonso tabiiki eleştirilmeli ama Ferrari yapamadıklarını biliyor ve hatta ona o aracıveremediğinden hırpalayamıyorlar.İnanın ki; RB lere yakın hızda bir araç yapabilseler ne Massa yı nede Alonso yu konuştururlar.3. yada 4. hızlı araçla şampiyonada son yarışda ömücadelenin içinde kalıyor olabilmeleri onları konuşmada zorluyor.

    Yani anlıyacağın… Ferrari senden daha iyi biliyor ama ondan kazanç sağladıkları için durumu idare ediyorlar.

  53. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    1 sayfa yazı yazdım ,anasını satiim ,karambol oldu ,yorum güme gitti 😀 neyse kısa yazalım ,

    ferrari önce çuvaldızı kendine batırsın ,alonso da dahil ,sonra iğneyi başkalarına ,takım çok iyi araba verememiş olabilir ama 30 tur petrovu geçmeyen kaldı ki ,atak bile denemeyen alonso, ayrıca, geçen sene kaza yapıp sonlara düşmüş vetteli bile yiyemediler,

    kaldıki massa ,takım ve perez( arkayı kolla lafı ) bile, destek olmuşken,alonso ya,, alonso da hiç mi kabahat yok,

    ferrari baştan başa yenilenmeli ,bence hepsi de hatalı ,samimi söylüyorum, kimi ye bu kadar destek çıkılsaydı ,2.3 pilot ve üretici dahil şampiyona kazanmışlardı ,dün de yazdım bencil ,bu takım, aşçısından,uşağına 😀 ,,,

    bakın rbr ye, aile gibi millet , ha ha ha hi hi hi topladı şampiyonlukları 😀 vettel ve horner e bakın abi kardeş gibi,newey baba işlerinide iyi yapıyorlar yani hakediyorlar bence örnek alınacak takım şuanda rbr

    not benim açımdan rbr artık baydı yeter lotus kimi kazansın ,temennim ve düşüncelerim 😀

  54. Karthikeyan ağbi var 😀

  55. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Alonso, Luca di Montezemolo'nun odasında twit atmış galiba. Alex-Aziz vakasına dönecek gibi gözüküyor..

  56. "Hızlı" bir çok pilot bulunabilir ama "Karizma" derken öyle pilot kaç tane var ki şu anda gridde 🙂

  57. Nico Hülkenberg de mi kurtaramaz Ferrari'yi?

  58. son günlerdeki haberler oldu ki gerçek oldu ve Alonso Red Bull'a gitti. Seneye Ferrari ne yapar? O zaman bu sene Mclaren'de olduğu gibi "karizma"sı olmayan sürücülerle mücadele etmek zorunda kalır. Bu da hiç iyi olmaz.

  59. gittiği takımı takım yapan tek pilot SCHUMİ,dir başka pilot tanımam benetton jordan ferrari . alonso mclarende tutunamadı ranault,ta şampiyon oldu . sonra gitti mclaren,e havasını aldı . sonra geri döndü şampiyon olduğu takıma sezonu 6,ncı bitirdi renault,ta . ferrar,de mırın kırın edip duruyor 4 yıldır . yarışlar başlarken dedim bu yıl son senesi başarılı olamazsa gider

  60. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Başkanlarında hayır yokki takım başarılı olsun Aziz bir Monte 2 Alonso sen gel Redbull a eşit şartlarda yarış bir sene sen bir sene Vettel şampiyon olun gidin

  61. Tabi ki,Alonso da dâhil hiçbir pilot Ferrari'den daha üstün değildir.Pilotlar gelir geçer,aslolan takımdır.Buna zaten şüphe yok.

    Ancak,şunu da unutmamak gerekir ki; Alonso Ferrari'ye 2 kez dünya şampiyonu olmuş,kariyerinin zirvesinde olan,28 yaşında bir pilot olarak geldi.Geldiği takım da ne Toro Rosso'ydu,ne Force India'ydı,ne HRT ne de Virgin idi.Spor tarihinin en çok şampiyon olan,en fazla start alan,en çok yarış kazanan,en çok puan toplayan,en eski/en köklü takımı olan Ferrari'ydi.Peki sonuç ? 2010/2011/2012 sezonlarının tamamında,maksimum en hızlı 2.,genel ortalama olarak en hızlı 3.araç.2013 de aynı tas aynı hamam.

    E peki Luca reis,adama demezler mi; sen pilotuna laf ediyorsun da,pilotunun laf ettiği mühendislerin 4 senedir ne işe yarıyor diye ?

  62. teknik forumlardan takip ettiğim kadarıyla Ferrari'nin getirdiği 5 parçanın 3 ü çalışmıyor, yeni parçalarla 2 yarış yarışıp sonra eski parçalara dönüyorlar, sonra Alonso Red Bull isteyince uyarılıyor mu? 1 değil 2 değil kardeşim adam olaya espri ile yaklaşıyor, takımı destekliyor gelişmeliyiz falan diyor, ne diyecek…

    Hala Alonso'ya saldırıp, Ferrari Alonso'ya gününü göstersin, yollasın takımdan diyenler beni endişelendiriyor, hayır benim izlediğim formula 1 ise, bunlar ne izliyor ?!

  63. Süt dökmüş kedi gibi duruyor.

  64. alın vettel,i kurtulun arkadaş ne uğraşıyorsunuz boş işlerle

  65. evet bu açıklamanız tam oldu. benim de biraz olsun değinmek istediğim nokta burası.

    "Haber fotoğrafları haber içeriğini en iyi yansıtanlardan seçilir. Bizler kısıtlı boş vakitlerinde gönüllü çeviri yapanlar olarak çoğu zaman haber kaynağındaki resmi aynen kullanmak durumundayız."

    söylediğiniz gibi olay burda bitiyor. amacım, burda bazen rastgeldiğim anlamsız eleştirilere karşı biraz da ironi katarak sizin bu söylediğinizi dolaylı yoldan vurgulamaktı.. kesinlikle size karşı olumsuz bir cümle değildi.

  66. Birinin bu adama ders vermesi gerekiyordu.Ferrari normal bir süreç geçirmiyor olabilir ama bu onun başına buyruk hareket etmesine sebep değildir.Yarın öbür gün sporu bırakınca konuşulacak şampiyonlukları değil yaptığı bu hareketler olacak.Zaten Alonso da uzun zaman dillerden düşmeyecek bir pilot asla değil zamanı gelir kendi de unutulur.Kalitesini düşürmeye devam etmeyi bırakmazsa tabi.Kesinlikle gündemde bu kadar kalmayı hak etmiyor.

  67. Hadiseye başka başka bakmak lazım. Montezemelo bu uyarıyı yaparken acaba takımla alakası kalmamış birisine karşımı konuştu? İplerin gevşeme durumu olasıdır.Alonso RBR ye giderse onu yine severim ama McLaren ayrılmasındaki gibi desteklemem.Ferraride orta sıra pilotu olsa dahi onu desteklerim . İtalya da çalışmanın aşkına göremediği karısıyla gerilen ilişkileri sonucunda evliliğine son verirken Ferrari yine uyarıyormuydu?

    Alonso nun bu sezonda başarısız bir araçla karşılaşması sonucunda çabasında düşüş olacağını Horner bile söylemişdi.Sanırım bu bahsedilen beklenti olmaya başladı ki anti-Alonso cuların gözü aydın.Şimdi oturunda düşünün bakalım kimi eleştirebileceksiniz.

    Benim beklentim; Alonso tamamen F1 i bıraksın ve bizide kendinide bu çileden kurtarsın.1988 den beridir tek nefes baktığım şu sporu izlemeyi bende bırakayım.Şu anticilerin yüzünden bu kadar bıkmışken şu sitedende diğer sitedende kurtulalım.

  68. Ya da michael schumacher ferrari de ki ilk sampiyonluğunu kaç yıl bekledi?:)

  69. Haber fotoğrafları haber içeriğini en iyi yansıtanlardan seçilir. Bizler kısıtlı boş vakitlerinde gönüllü çeviri yapanlar olarak çoğu zaman haber kaynağındaki resmi aynen kullanmak durumundayız.

    Hiçbir maddi kazancı olmaksızın yardımcı olmak ve paylaşmak amaçlı çalışan bizleri üzmek istemeyeceğinizden eminim.

  70. Hocam yapma gözünü seveyim,ferrariyi ferrari yapan derken ne demek istediğimi anladın sen,takımı 3 senedir şampiyonluk potasında tutan anlamında dedim,şayet takım her seferinde alonsonun olağanüstü gayretinden ve aracın kabiliyetinin çok üstünde yeteneğinden ve aldığı yarış sonuçlarından bahsetmemiş olsa tamam diyeceğim haklısın,ama arkadaş 3 senedir takım alonso diyor başka birşey demiyor,alonsonun altına iyi bir araç veremedik modunda takım sürekli…
    E sen böyle yaparsan alonsonun sabrı da bir yere kadar arkadaş,adamın yaşı oldu 32,hangi yakıma gitsin hangi takımda şampiyon olsun?! Adam 2006 da resmen kalakaldı…

  71. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Koltuk sallanıyor mu ne alonso.Patron benim diiyor monte amca 🙂

  72. Geçen sezon Piquet in Alonso ile ilgili açıklamasınıda okumak gerekiyor.Piquet; Alonso nun Lotus yada Sauber ile şampiyonada daha iyi bir konumda olacağından bahsetmişdi.Sonuç olarak Alonso da bir insan ve bizim övmemiz dahilinde sizinde yerebileceğiniz tavırları yada aktiviteleri vardır.

  73. sözüm espnf1 e olsun o zaman 🙂 hocam yanlış anlamayın söylediğim tamamıyla eğlence amaçlı. haber fotoğrafında alonsonun fırça yemiş gibi görünen halini görünce öyle söyledim. şaka amaçlıydı.

  74. ferrari,yi ferrar,i yapan alonso,mu son 3 yıldır . alonso,nun altındaki grid,in en sonundaki takımmıki alonso altındaki araçtan daha iyi olsun . sauber,i kullansa görsek sauberi sauber yapabiliyormu

  75. Adamın altına deyim yerindeyse traktör verin sonra uyarın.Yok öyle bir dava.Alonso otur,Alonso kalk ne bu?Nedir bu?

  76. Şunu ilave etmek lazim,tabi ki alonso ferrariden üstün degil ama son 3 senede ferrariyi ferrari yapan alonsoydu yani,yoksa araç her sene çuvallıyor genel olarak,bu aracı şampiyonluk potasında tutan alonsodur,ne eksik ne fazla,yiğidi öldür ama hakkını ver…

  77. sonra da diyorlar ki haberin fotoğraflarını rastgele seçiyoruz :))

  78. fernando haklı. adam griddeki en iyi pilot konumunda ama revizyon şart. dominicalinin gitmesi iyi olacaktır

  79. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Alonso'nun başarılı olabileceği en iyi zamanlarını Ferrari sağolsun harcadı.. Alonso Mclarende kalsa veya Redbull'a gitseydi şampiyonluk sayısı 4'ü bulmuştu. Şuandan sonra Alonso'nun şampiyonluklara ihtiyacı var. Malum yaş ilerliyor bugün 32 yaşına girdi 🙂

  80. dostum geç bile kaldınız . bu pilot,tan alonso,dan bir şey çıkmaz

  81. Alonsoya birisi PATRON'un kim olduğunu mu göstermiş yoksa ben mi yanlış anladım!?:)

  82. bu arada pek hayra alamet gelişmeler değil bu yaşananlar.

  83. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Klavye Alışkanlığı Olmuş. Zor Gelmiyor 🙂

  84. Başımıza taş yağacak.

    Alonso'nun sabrı tükeniyor gibi ama çoğu demeçleri de kendini takımın önünde, hatta takımı kendisi için çalışmak zorundaymış gibi gösteren şekilde. Ferrari gibi "büyük" bir takımın buna bu kadar izin vermesine şaşırmıştım.

    Tamam Alonso elinden geleni çok iyi yapıyor ama sonuçta takıma bağlı bir sürücü. Ferrari de kendi üzerine düşeni yapmalı. Ancak ha demekle bu işler olmuyor. Bianchi "Ulan Marussia güzel iş yapsaydı tam da şampiyon olacaktım" diyor mu?

    Michael Schumacher Ferrari'den hangi sebeple ayrılmıştı?

  85. Her kelimeyi büyük harfle başlatmak zor olmuyor mu? 🙂

  86. bu takım baştan bitmiş. bence alonso takımı eleştirmekte sonuna kadar haklı. herkes şapkayı önüne alıp kafayıda eller arasına koyup düsünmeli. efsane takım neden isim değiştirdi diye.

  87. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Alonso Olmasa Son 4 Senedir Şimdi Olduğumuzdan Çok Daha Kötü Durumda Olacaktık.

    Luca Alonso'yu Eleştirmek Yerine 4 Senedir Adam Gibi Araç Yapamayan Domenicali ve Tayfasını Eleştirsin. Ama Eleştiri Az Kalır. Mümkünse Kapının Önüne Koysun Hepsini 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir