Massa: "Yeni Lastikler Bütün Takımlara Uygun Değil"

yazar:

kategori:

Felipe Massa Macaristan GP’sinde bitiş çizgisini 8. sırada görürken takım arkadaşı Alonso 5. sırada yarışı tamamlamıştı.

Brezilyalı pilot yeni lastiklerin bütün takımlara uygun olmadığını düşünüyor.

“Lastikler bütün takımlara uygun değil. Eski ve yeni bileşenlerin birleştiği bir lastik gibi görünüyor”

“Yarış boyunca lastikleri çok da iyi kullanamadık. Yinede lastikler ile ilgili iyi veriler elde ettik. Bu konuda işler planladığımız gibi gitti”

“Yeni lastiklerin bize yarar getirdiğini söyleyemem. Bizim için hiçbir sürpriz yoktu. Mercedes de tam tersine lastikleri çok iyi kullanıyor gibi görünüyor. Yeni lastikler onlara çok daha uygun”

“İlerde neler olacağını bilemeyiz. Tek bir yarışa bakıp sonucu ilan etmek aptalca olur. Bekleyip görmemiz gerekiyor”


Yorumlar

  1. takımlar lastikler henüz patlamadan bu durumdan şikayetçiydi sorun arka lastikleri çalıştıramamlarıydı.ben şüpheleniyorum acaba değişiklik için pirelli biraz daha mı dayanıksız hale getirdi lastikleri diye.gerçi hemen hemen herkesin performansı aynı kaldı mercedes dışında ama ferrari gerilemiş görünüyor.bunun ne kadarı lastik ne kadarı gelişim ilerde belli olacak.senin söylediğin eskiden sanki uyuyordu lafı ayrı anlam taşıyor.eskiden diğerleri çalıştıramıyor şimdi siz çalıştırmayın demek senin yazdığın ancak savunduğun lastiklerin patlaması.enteresan gerçekten

  2. Pirelli lastikleri keyfine göre değiştirmedi. Silverstone'da olanları gördük. Lastiği patlayıp yarışı berbat olan diğer Ferrari pilotu olsaydı ne olacaktı?

    Lastikler güvenlik için değiştirildi ve bu tüm takımların onayıyla yapıldı. Parçalanma sorunu olmasaydı bunlarla devam edilecekti. Burada sorun veya kasıt nerede anlayamadım.

  3. iyi o zman lastik ilk üretimde uymayan takımlar için durmadan değiştirilsin.sonra onca emek verip o lastikleri iyi kullanan,aracını ona göre ayarlayanlar cezalandırılsın.lastikler değiştirildi bilmem farkında mısın

  4. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Lastikle Sorun Yaşayanlar Ağlayıp, Zırlayıp Lastikleri Değiştirmeyi Başardı. Şimdi Bize Uymadı Aynısını Bizde Mi Yapsak Acaba ? 🙂

    En Azından Kafasından Pirelli – Ferrari İtalyan Komplosu Kuranlar Azda Olsa Haklı Çıkmış Olur 🙂

  5. Sanki daha önceleri her takıma uygundu. Geçen sene lastikleri koklayan Sauber bu yıl yok, Mercedes her nasılda her koşulda beceriksiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir