Silverstone Yerini Donington'a Kaptırdı

yazar:

kategori:

FIA’nın bugün yaptığı açıklamaya göre Britanya GP, Silverstone’yi terk edip 2010’dan itibaren Donington Park’a geçiyor.

Silverstone’nin yarışlara ev sahibi olmaya devam edip etmeyeceği konusunda uzun süredir devam eden konuşmaların ardından Donington Park, etkinliğin geleceğini güvence altına alma adına anlaşmayı tamamladı.

FIA Başkanı Max Mosley: "BRDC ile yıllar boyu süren sabırlı ama yararsız görüşmelerin ardından yine de Bernie’nin, Britanya GP’yi Formula 1 takvimindeki yerini garanti altına almasından memnuniyet duyduk"

"Donington için planlanan gelişim programının, bizim ve FOM’un modern bir F1 pistinden bekleyebileceğim çok yüksek standartları başaracağını anlıyoruz. Sonunda Britanyalı Formula 1 taraftarları, haketikleri GP alanına kavuşacaklar."

Bernie Ecclestone: "Sonunda belirsizlik son buldu. Donington Park ile bir anlaşma imzalandı ve Britanya GP’nin geleceği şimdi güvence altında"

"Britanya’da Formula 1 için dünya sınıfında bir yer istedik, Britanyalı F1 taraftarlarının ve takımların gurur duyabileceği. Donington için ana gelişim planları, bize tam olarak bunu verecek, Biritanya Motor sporlarını tekrar haritadaki yerine geri koyacak bi yer."

"Pist gelişmeleri için parayı arttırıp Formula 1’e ev sahipliği yapmasında Silverstone’ye yardım edemedeğimiz için üzgünüm. Hükümetin onlara, olimpik oyunlar için taahhüt ettiği .002%’den muhtemelen daha az destek verdiğine inanıyorum."


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Lost boy bir önceki yazında belirtmişsin bir dönem sonlanıyor ve biz yaşlanıyoruz diye o dönem kapanıyor fakat yeni bir dönem başlıyor yeni sürücülerle ve senin hoşlanmadığın belkide kızdığın pistlerle fakat olsun değişim değişmeyen tek kural :))

  2. malezya bahreyn ve o civarda yapılması planlanan bilimum ''zevksiz yarışlar izleten'' pistler yerine pilotaja yüklenen Suzuka, Hockenheim (eski efsane olan), Estoril, A1, Silverstone, Nurburning, Hungaroring, Many Cours, gibi pistlerin korunması gerekir. Formula 1'i bize sevdiren yarışları biz hep bu pistlerde izledik. Tamam Donington harika bir pist ama takvimden çıkması gereken Silverstone değil! (not mesela Many Cours bize çok ters gelir ama orda yarış izlemek keyifli, herşey bana çalışmak zorunda değil önce seyir zevki!!

  3. silverstone un ilk sektor u gibi baska bir ilk sektor olan pist var mı bılmıyorum o ilksektor bile kalmasına yeterli olmalıydı bence ama kısmet bakalım sırada ne var 🙁

  4. Rakkathebest  avatarı

    iniş ve cıkıslarla guzel bır pıst ama sılverstone nun yerını tutarmı goruces

  5. geçtiğimiz haftasonu motogp'yi izlerken (s.stone'un yerine geçebileceğini bilmediğim halde) bu pistte f1 araçları olsa nasıl sığacağını düşünmüştüm. ksımet başımıza patlayacakmış da içime doğmuş 🙂 suzuka ve a1_ring'ten sonra yarışmak için çok keyifli bir pisti daha kaybetmiş olduk konfor ve para uğruna. ''taraftarlar hakettikleri GP alanına kavuşacaklar'' ve ''yüksek standart'' ne demek ?? gerçek bir f1 seyircisi heyecan için, mücadele için, zevk için yarış izlemeye gider. hiç kimse bu pistin tuvaleti kötüymüş, oturakları acıtıyor, falan filan diye yakınır mı?? seyircileri bahane etmeyin bari. şimdi donnington pistini de tilke denen pist katiline teslim ederler, o da bir güzel kuşa çevirir mevcut olanları da.. sanki yatılı gidiyoruz, ne konforu kardeşim heyecan olsun geçiş olsun hız olsun mücadele olsun. başka ne istenir bir pistten?? çok yazık oldu. hele hele hungaroring gibi dandik ötesi pistler f1'e kazık çakmışken böyle pistleri harcamaları inanılır gibi değil!!

  6. Donington iyi pist. Toca Race Driver'da çok eğleniyordum.:) Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz.

  7. Silverstone varken Donington da yarış yapmak afedersiniz aptallıktan başka bişi değil. 4km lik bir pist Donington ve geçiş imkanları çok sınırlı.

  8. kötü olduu bncee..

  9. ahmet ozkal avatarı

    pilotların en çok zevk aldığı pisti kaybettiler resmen ya benim bildiğim donington çok kısa bir pist değil mi?

  10. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    eskinin yerine eski geliyor. donington ile değişmeli olsaydı keşke. hockenheim-nurburgring gibi

  11. Donington da eski pist. Ben memnun kaldım gibi… Dua edelim İngiltereyi kaybetmedik. Bence iyi yarışlar seyredecez Doningtonda.

  12. yazık günah ya böyle bir piste nasıl yapılır bu F1 tek tek eski miraslarını kaybediyor umarım bi çare bulunur silverstone çok güzel ve hızlı tarihi bir pist yazık!

  13. tanrım bu eccelstone manyak galiba mabedi kaybetti F1 :((

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir